Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

macarale geamuri

bratu romeo

Postări Recomandate

Buna,

Geamurile de pe fata sunt blocate. Astazi nu am avut ce face si am zis sa vad ce pot face, aveam doua cabluri de frana de bicicleta la mine.

Dupa ce am desfacut fatza de usa am vazu ca sufa care coboara geamul este rupta. De fapt intai rugineste in partea de jos a portierei , unde este un tub de vreo 10 cim prin care trece inainte de a intra in motoras, apoi se rupe.

Nu am reusit sa repar deoarece am aproximat gresit lungimea sufei pentru ca acolo unde era rupta era si destramata. Cu aceasta ocazie insa am spart si canelurile la rola pe care se infasoara cele doua sufe, cea care ridica si cea care coboara.

O sa pun si poze, acum nu am cablu sa le descarc din telefon.

O prima concluzie, sufele trebuie sa aiba exact lungimea celor originale, altfel se incurca pe rola si o blocheaza sau daca sunt mai scurte geamul nu face cursa completa.

Am gasit o metoda de "nituire' a capatului sufei prin lipire cu cositor intr-un tub de 4 mm de cupru care este buna si se face usor la fata locului cu un pistol d elipit sau cu o lampa cu gaz.

Observatie: folositi sufe originale astfel nu veti avea probleme cu lungimea corecta in cazul cand sunt rupte deja si destramate.

O sa vad de unde fac rost de o rola de plastic desi nu cred ca vinde nimeni separat de motoras.

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: macarale geamuri

Hint, uta-te dupa amortizoarele de cauciuc de pe piesa culisanta. Cauza ruperii cablurilor este de obicei lipsa lor iar cablurile stau tensionate sau rup ghidajele de plastic din capetele sinelor. Din cauza unui amortizor am stat sa repar o macara tocmai in Austria, in perioada sarbatorilor de iarna. Nu ma intrebati cat de placut a fost.

11082011038.thumb.jpg.02a8bc11aa9ced485b074b6b2992c5f0.jpg

11082011036.thumb.jpg.51e9914091891bd0b2fb48e7408653e9.jpg

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Am si eu o problema cu cablurile de la geamul usii spate(electric).Am pus cabluri de frana de la bicicleta dar nu au tinut.De unde pot achizitiona cabluri originale sau mecanismul cu totul?

Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

stie cineva, ce producator este macaraua electrica fata? Freelanderu e fabricat in august 1998,

Multumesc!

Ce s-a intamplat? Daca nu s-a umblat pe acolo este ceva OEM, dar cel mai indicat este sa dai fata de usa jos.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Ce s-a intamplat? Daca nu s-a umblat pe acolo este ceva OEM, dar cel mai indicat este sa dai fata de usa jos.

Numai bine,

Alin

pentru usa spate:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xfreelander+kit+windows&_nkw=freelander+kit+windows&_sacat=0&_from=R40

pentru fata:

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_odkw=freelander+kit+windows&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xfreelander+kit+windows+front&_nkw=freelander+kit+windows+front&_sacat=0

daca nu te grabesti si mi se pare ca mai costa in jur de 2 lire livrarea. eu eram in uk anul trecut si le-am schimbat si eu luate tot de pe ebay si vad ca sunt ok.

Link spre comentariu

Am senzatia ca, la origine, sunt aceleasi kit-uri turcesti in alt ambalaj.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Am senzatia ca, la origine, sunt aceleasi kit-uri turcesti in alt ambalaj.

Confirm si eu acest lucru. Kit-ul meu pe spate dreapta (doar la acesta am apucat sa umblu) este identic ca si aspect cu cel de pe masina, singura diferenta apare la suportul pentru geam: este metalic (cel avut pe masina) iar la cel din kit (plastic) lipsesc bucatile de cauciuc din capat, dar nici nu pot fi atasate cele de pe masina (doar prin lipire).

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Am o problema la macaraua din usa pasagerului la un LR Freelander2 din 2008. Cand actionez butonul in sensul de ridicare a geamului el merge pana sus sta o secunda si revine inapoi pana jos. Daca repet miscarea se intampla la fel ca in primul caz. Nu mai reusesc sa inchid geamul. Aveti idee ce ar putea fi ? Sau ce ar trebui sa schimb sa nu mai am problema asta. Multumesc

Link spre comentariu

Despre Freelander 2 mai multe subiecte pe Freel2.com, au si sectiune in romana.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Azi am reparat si eu(impropriu spus eu,pt ca a umblat baiatul de la care am luat kit-ul) si surpriza a fost ca nu cablurile au fost rupte sau rola deteriorata ci unul dintre coltarele de plastic.Asadar s-a inlocuit coltarul si unul dintre cabluri,pt ca tehnologic nu se poate schimba coltarul fara sa tai cablul.Ca si costuri,60 lei(50 manopera si 10 piesele).

Ce am aflat este faptul ca la kit-urile turcesti se intampla sa difere un pic lungimea cablurilor fata de original si macaraua nu mai functioneaza corect,existand riscul sa sara cablurile de pe rola.Inainte sa va apucati de treaba,masurati lungimea cablurilor cu cele originale.

Link spre comentariu

Azi am reparat si eu(impropriu spus eu,pt ca a umblat baiatul de la care am luat kit-ul) si surpriza a fost ca nu cablurile au fost rupte sau rola deteriorata ci unul dintre coltarele de plastic.Asadar s-a inlocuit coltarul si unul dintre cabluri,pt ca tehnologic nu se poate schimba coltarul fara sa tai cablul.Ca si costuri,60 lei(50 manopera si 10 piesele).

Ce am aflat este faptul ca la kit-urile turcesti se intampla sa difere un pic lungimea cablurilor fata de original si macaraua nu mai functioneaza corect,existand riscul sa sara cablurile de pe rola.Inainte sa va apucati de treaba,masurati lungimea cablurilor cu cele originale.

1. nu am inteles despre care macara se vb, desi faptul ca vb. de inlocuit cablu, ma face sa cred ca este vb. de macara fata.

2. asta daca se mai poate, deoarece cel putin la mine cablurile erau arat de rasucite/indoite, incat nu am avut nici o sansa sa aflu lungimea cablului.

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

''Ce am aflat este faptul ca la kit-urile turcesti se intampla sa difere un pic lungimea cablurilor fata de original si macaraua nu mai functioneaza corect,existand riscul sa sara cablurile de pe rola.Inainte sa va apucati de treaba,masurati lungimea cablurilor cu cele originale.''

Cred ca ma confrunt cu aceeasi problema adica am montat kitul de reparatie si cred ca , cablurile care vin pe rola motorasului sunt mai lungi- le-am infasurat pe rotita pana cand s-au apropiat- Cred ca nu trebuie sa se apropie unul de celalalt pe rola. Va trebui sa desfac din nou sa vad ce este acolo. Numai bine

Link spre comentariu

1. nu am inteles despre care macara se vb, desi faptul ca vb. de inlocuit cablu, ma face sa cred ca este vb. de macara fata.

2. asta daca se mai poate, deoarece cel putin la mine cablurile erau arat de rasucite/indoite, incat nu am avut nici o sansa sa aflu lungimea cablului.

Numai bine,

Alin

Scuzele mele.Este vorba de macaraua spate.Mi-a mai explicat baiatul,ca de obicei,in momentul cand auzi zgomote anaormale in functionarea macaralei,este clar ca ceva este in neregula si nu mai trebuie folosita deloc.Eu asa am facut si am blocat macaraua iar stricaciunile au fost minime.

Cablul a fost schimbat pt ca nu se putea monta coltarul respectiv,nu ca ar fi fost rupt.Oricum,daca scurtati cablul,aveti nevoie si de scula de sertizat si plumbul aferent.(asa s-a intervanit la mine)

Link spre comentariu

Cred ca ma confrunt cu aceeasi problema adica am montat kitul de reparatie si cred ca , cablurile care vin pe rola motorasului sunt mai lungi- le-am infasurat pe rotita pana cand s-au apropiat- Cred ca nu trebuie sa se apropie unul de celalalt pe rola. Va trebui sa desfac din nou sa vad ce este acolo. Numai bine

Din ce am vazut eu,o parte din tensiunea cablurilor,este preluata de arcurile de pe camasi.Daca lungimea cablului este mai mare,arcurile nu-si mai fac treaba si probabil cablurile se incaleca pe rola de plastic,deteriorand-o.Zic si io:grin:

Link spre comentariu

Ceva ce initial parea destul de simplu, s-a transformat intr-un cosmar.

Demontarea fetei de usa a decurs bine, la fel si scoaterea macaralei defecte. Cu aceasta ocazie am fotografiat si tipul motorasului (scria ceva de freelander), deoarce intreba un coleg de asa ceva. Am montat kit-ul nou, si am inceput rularea cablului pe mosor. Treaba care a mers super bine. Montez totul la loc si zic sa fac citeva probe. Fac 2-3 urcari si sare cablul........:ang

Dau totul jos, repet operatia de demontare-montare. Repet probele si iar sare cablul. Ceva nu este bine. Studiez cu mare atentie totul si remarc ca daca rulez corect cablul pe mosor (nu pot sa introduc cele 2 cape albe dinspre motoras in suporti - cablul este scurt), daca las cablul mai lejer pot fixa capetele, dar sare cablul dupa cateva urcari/coborari. Este prea lejer. Aproximez ca este mai scurt cu 1/2 mosor.

Tipic romanesc, incerc sa gasesc solutii. Initial am crezut ca daca scurtez arcurile se rezolva. Nici o sansa. Am legat cele 2 capete cu 2 arici de plastic. Totul este ok nu mai sare cablul, doar ca rotatia este pe invers. Si asta s-a rezolvat prin inversarea firelor. Acum ramane sa caut ceva mai dur care sa inlocuiasca ariciul.

Am terminat doar usa cu probleme, restul avand geamurile legate cu arici, aman pana la vara operatia.

Numai bine,

Alin

Urmareste discutia de pe pagina mea. Acolo am pus poze si cu aricii. La urmatoarea interventie am sa fac de a sugerat colegul Radu-N

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

''Ce am aflat este faptul ca la kit-urile turcesti se intampla sa difere un pic lungimea cablurilor fata de original si macaraua nu mai functioneaza corect,existand riscul sa sara cablurile de pe rola.Inainte sa va apucati de treaba,masurati lungimea cablurilor cu cele originale.''

Momentan am ales solutia din poza

Corect este ca cele 2 capete sa fie apropiate prin infasurare (lucrand in X), nu asa cum le-am adus eu. Colegul Radu-N a explicat solutia gasita.

Numai bine,

Alin

IMG_0173.thumb.JPG.9e1a7a634787df914835a5922c90e537.JPG

Editat de alin75

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Belea mare.....m-a lasat geamul haionului ,n-a fost nevoie deca de o coborare sa faca poc si nici ca s-a mai ridicat ....la o prima inspectie cablul otelos ruginit in draci s-a rupt nici nu stiu cum a rezistat pana acum.....

Editat de Astral
If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Toate cedeaza din acelas motiv. Sa nu uitam ca masinile noastre vin dintr-o zona cu foarte multa umezeala!

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

Ma ajuta si pe mine cineva cu niste dimensiuni reale ale celor trei cabluri oteloase de la macaraua haionului......azi am pierdut toata ziua experimentand niste dimensiuni gasite pe net care se pare ca m-au umplut de... :fr2

...mii de multumri celor care ma ajuta :tk:tk:tk

Link spre comentariu

mai bine scrie-le acum sa ramana pentru posteritate ca poate le uiti pana are cineva nevoie:grin:

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

121cm

94,5cm

152,5cm

.....masuratoarea s-a facut intre capetele de plumb

...si nu folositi cablu de frana de bicicleta,este mai otelos decat originalul si nici nu este la fel de flexibil :wink:

Editat de tonytherunner
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare