Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

macarale geamuri

bratu romeo

Postări Recomandate

Re: macarale geamuri

Am luat eu...si inca un coleg. Au fost ceva probleme care s-au dezbatut pe unul din topicuri. Pentru geamurile din spate la LRF merita sa iei macaraua noua de la magazinul ala...Din pacate la mine era o urgenta si la vremea respectiva nu se gaseau asa ca am luat chitul. Cu mici ajustari merge dupa un an foarte bine.

L.E. Am gasit

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68433-masina-mea-TD4-2001-jurnal-probleme-prezente-si-viitoare/page27

Editat de Radu-N
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am rezolvat toate cele 4 kit-uri, cele de pe spate dupa sfatul colegului (am taiat cam 1,2 cm), iar la cele de pe fata, am facut cate un nod la cablul lung (sub nit). Totul este ok, apoi am scuipat pe geamuri sa nu le deochi, asa de bine lucreaza!

L.E. Pentru usa soferului geamul coboara prin impuls. Initial am crezut ca impulsul este dat de buton, dar motorasul de usa din stanga (pasager), nu a vrut sa mai faca serviciu. Am crezut ca este din buton, am facut rocada, tot nu functiona (am gasit mufa de pe motoras cu pb.) In final s-a rezolvat, dar am ramas cu convinderea ca "starea" de impuls este data din soft.

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Am rezolvat toate cele 4 kit-uri, cele de pe spate dupa sfatul colegului (am taiat cam 1,2 cm), iar la cele de pe fata, am facut cate un nod la cablul lung (sub nit). Totul este ok, apoi am scuipat pe geamuri sa nu le deochi, asa de bine lucreaza!

L.E. Pentru usa soferului geamul coboara prin impuls. Initial am crezut ca impulsul este dat de buton, dar motorasul de usa din stanga (pasager), nu a vrut sa mai faca serviciu. Am crezut ca este din buton, am facut rocada, tot nu functiona (am gasit mufa de pe motoras cu pb.) In final s-a rezolvat, dar am ramas cu convinderea ca "starea" de impuls este data din soft.

Numai bine,

Alin

Culmea, si la mine geamul de la sofer lucra prin 'impuls". :ha: Nu e de la soft. Daca te incumeti recomand demontarea si curatarea tuturor celor 4 butoane, adica demontarea lor in bucati. Nu e cine stie ce, sunt simple constructiv si nu ai cum sa le incurci. Eu m-am speriat cata mizerie am gasit inauntru, butoanele nu au o constructie etansa si tot ce mai mananci sau scapi de prin pungi mai ajunge si acolo ca sunt la indemana. Mizeria blocheaza tijele de contact care raman intr-o pozitie intermediara, adica nu mai revin cand iei degetul de pe buton.

Link spre comentariu

In mod normal geamul de la portiera soferului coboara complet daca apesi o data scurt, sau cat este nevoie daca tii apasat ceva mai mult.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

In mod normal geamul de la portiera soferului coboara complet daca apesi o data scurt, sau cat este nevoie daca tii apasat ceva mai mult.

Prin asta inteleg "impuls".

Culmea, si la mine geamul de la sofer lucra prin 'impuls". :ha: Nu e de la soft. Daca te incumeti recomand demontarea si curatarea tuturor celor 4 butoane, adica demontarea lor in bucati. Nu e cine stie ce, sunt simple constructiv si nu ai cum sa le incurci. Eu m-am speriat cata mizerie am gasit inauntru, butoanele nu au o constructie etansa si tot ce mai mananci sau scapi de prin pungi mai ajunge si acolo ca sunt la indemana. Mizeria blocheaza tijele de contact care raman intr-o pozitie intermediara, adica nu mai revin cand iei degetul de pe buton.

Stiu ce este acolo, iar butoanele le-am curatat de mult (de cand am luat masina, in vara urmatoare, a intrat in "curatenie generala"). Pe langa mizerie, poti sa gasesti "papucii" afumati sau dusi, care fac la fel de mult rau ca si mizeria. Sunt anumite butoane care au atasat un circuit menit sa creeze aceasta stare de impuls. Atunci cand am demontat totul (pentru curatenie) am crezut ca este atasat undeva pe circuit (nici nu m-am chinuit sa-l caut). Butoanele nu au nici o "jucarie" in interior, mufele la cele de pe fata sunt identice (se poate face rocada), la fel si pe spate. Recapituland butoanele sunt identice, motorasele la fel, deci starea de impuls este data de "ceva".

Am cautat si in RAVE, si am gasit urmatoarele cdln012e.pdfelln013e.pdf.

Deci se vede cum firele din buton pleaca in ECU si de aici la motoras.

De ce am facut aceasta observatie (cu impulsul) poate sunt multi care au schimbat volanul dar nu cred ca au umblat si la geamuri!

Numai bine,

Alin

Editat de alin75

Link spre comentariu

Totul este din ECU, se poate rezolva din tester daca stii unde sa umbli, si din cablaje. Masina sotiei este LHD cu portiere de RHD, in 80% din cazuri (incuiat-descuiat portierele, coborat-ridicat geamurile) se comporta ca pe un RHD.

Link spre comentariu

Care stiti,cum se regleaza bratele pe care culiseaza luneta ,ar trebui sa fie paralele ca sa culiseze calumea dar nu vad nici un marcaj si nici cu ruleta nu pot sa masor distanta dinte ele comparativa sus-jos.....e a treia oara cand demontez si cred ca de aici e problema ...cum gasesc o pozitie propice???

:tk

....pun si o poza pentru eventualele nelamuriri

untitledew.jpg.7b1e15c14ef2481cc961defe2a216727.jpg

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

.....e a treia oara cand demontez si cred ca de aici e problema ...cum gasesc o pozitie propice???

Daca sinele nu sunt indoite si nici locurile de fixare nu sunt lovite, indoite, etc, restul se rezolva din suruburile de reglaj aflate in partea de jos a sinelor. Daca te uiti cu atentie o sa vezi ca suruburile alea se actioneaza cu o surubelnita cap cruce si se asigura prin strangerea piulitelor. Daca nu sunt reglate identic luneta nu o sa culiseze normal.

590867341_reardoorwindowregulator.thumb.jpg.6a8f3aa4ebe8196f7a4107c06aba0473.jpg

Link spre comentariu

Da stiu ca mi-a macat toti nervii junghiu asta de luneta,montata culisa bine p*z*da masii ,s-a rupt boltu ala de plastic cu arc.....revin,nu ma l-as io cu una cu doua:ha:

If you own a land rover everyone expect to be a mechanic
Link spre comentariu

Partea proasta este ca am vazut kit complet sau: role, culise, cabluri. Plasticul asta nenorocit nu cred ca se gaseste separat. Ramane vizita la un centru (daca nu s-au zapacit cablurile).

Numai bine,

Alin

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare