geotiganica Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Salutare. Am achizitionat azi un jeep grand cherokee 4,0L automat 2002. Mi-am pus in cap o transformare a masinii pt a o putea folosi in off road cat mai des. ash avea nevoie de opinii pro si contra proiectului pt a face o evaluare mai bine a situatiei si daca merita masina transformarea. eu ma gandesc la inaltare, roti de 35" daca duce , bari hd, troliu fata. nu stiu ce punti are....astept opiniile voastre. mersi Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 15, 2011 Partajează Postat August 15, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Salut, interesant proiectul si chiar sunt curios cum va iesi. Multi vor zice ca are caroserie autoportanta si ca e mai bine una cu sasiu. Mult succes Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 WJ-ul niciodata va fi o masina de hard, pot sa faci cu el ceva misto care ti duca pe drumurile mai dificile dar niciodata pe 35" fara sa schimbi puntile si sa tai jumate din masina+reinforzarea monocascului :grin:, daca reusesti sa o incalti cu 33" cu sucess deja este ceva :grin:, banuesc ca vrei sa faci asa ceva: http://lh4.ggpht.com/_Wr_50fZHkBI/TD7HygqLiAI/AAAAAAAAAno/KB4h5ZubP9Q/s640/02072010024.jpg Pt barile fata-spate HD gasesti si in europa buni si la un pret ok, nu este nevoie sa te duci la americani sau australieni :wink: Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Am aflat intre timp faptul k e caroserie autoportanta asa ca ma aflu intr-o cumpana.... deoarece sunt cam costisitoare modificarile cred ca o sa postez un anut la cumparari. poate gasesc un clasic gen patrol sau lc. ma mai gandesc. mersi oricum de incurajari...:grin: Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Am aflat intre timp faptul k e caroserie autoportanta asa ca ma aflu intr-o cumpana.... deoarece sunt cam costisitoare modificarile cred ca o sa postez un anut la cumparari. poate gasesc un clasic gen patrol sau lc. ma mai gandesc. mersi oricum de incurajari...:grin: Vroiam sa spun mai sus ca te vei reorienta spre Patrol:grin:.....asta spre satisfactia patrolistilor:banana Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Vroiam sa spun mai sus ca te vei reorienta spre Patrol:grin:.....asta spre satisfactia patrolistilor:banana crede-ma te rog ca patrolul va fi ultima alegere. imi place cel mai putin. grandul a fost prima. asta e. o sa merg pe strada cu el. vine iarna:al Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Pai... motorul 4L a Jeepului este teapana, nicio comparatie cu vaporeta de 2.8 de pe Patrol (sa ma ierti patrolisti :pr1 ), caroseria monocasco/autoportanta nu este asa de problematica cum se zice... daca nu ma crezi uitate la ce fac eu cu ZJ care tot unibody este.... trebuie intarit pe aici si pe acolo dar atat. Partea slaba la WJ este la ansamblu de transmisie de pe fata (pe spate D44a este ok), dar se lucreaze usor, si pregatirea crede-ma ca este mai ieftina dpdv de piese ca la orice japoneza, plus ca gasesti pe piata aproape orice si in multime de variante. Si 32" sau 33" sunt cauciucurile suficient pt sa faci mult cu masina. Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 (editat) Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Pai... motorul 4L a Jeepului este teapana, nicio comparatie cu vaporeta de 2.8 de pe Patrol (sa ma ierti patrolisti :pr1 ), caroseria monocasco/autoportanta nu este asa de problematica cum se zice... daca nu ma crezi uitate la ce fac eu cu ZJ care tot unibody este.... trebuie intarit pe aici si pe acolo dar atat. Partea slaba la WJ este la ansamblu de transmisie de pe fata (pe spate D44a este ok), dar se lucreaze usor, si pregatirea crede-ma ca este mai ieftina dpdv de piese ca la orice japoneza, plus ca gasesti pe piata aproape orice si in multime de variante. Si 32" sau 33" sunt cauciucurile suficient pt sa faci mult cu masina. Parerea mea e ca toata caroseria la WJ e mai solida decat la generatia mai veche, gen XJ/ZJ. D44a e mai solida decat D35, dar atat. Nu ai optiuni de lockere (in afara de Aussie), e carcasa de aluminiu, deci ar trebui sa zboare. Iar despre taieturi, aceleasi proceduri ca si la XJ / ZJ, doar ca ai loc mult mai mult: http://lh6.ggpht.com/_xkFrXZhchqE/S-jERfoU7DI/AAAAAAAANYA/w1JDaHDU1T0/s800/IMG_0266.JPG In poza sunt 33-uri. Editat August 16, 2011 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 16, 2011 Autor Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 presupun ca modelele cu motorizari mai mari au si punti mai puternice. deci ash putea sa iau o punte fata de la una de 5,2 de ex de la dezmembrari? dar mai departe? transmisia e ok? rezista? motorul duce? sa zicem ca ash renunta la ideea de roti 35 si ash pune 33 uri (pe care chiar le am in ograda si nici nu m-ar mai costa nimik).....ce modificari ar mai fi de facut in conditiile astea? e de ajuns inaltare? am vazut pe un site si nu costau prea mult un kit inaltare 5 cm cu inaltatoare sub arcuri, amortizor de directie si 4 telescoape hd era undeva la 17 mil. Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Buna seara ! Pe 5.2 e aceeasi punte pe spate ca si la 4.0. Lift de 2" cu 33"-uri presupune sa ai un foarte bun prieten de meserie tinichigiu, ca sa indrepte ce vei indoi tu, mai ales fara stabilizatoare. Pentru 33"-uri vei avea nevoie de lift mai mare, alte rapoarte, etc, asa cum ti-am explicat cu alta ocazie, precum si efectele colaterale care apar dupa liftare. Definitv, D44a nu este de pus pe ea roti mari, chiar daca partea centrala se regaseste pe Corvette si pe Viper. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Salut, ce marime de roti se pot pune fara sa mai umblam la rapoarte? Sa facem doar un lift de 2" si restul stok. Am tot citit de " intarit" caroseria .....eu chiar sunt curios cum si unde se fac aceste intarituri? Se sudeaza bare pe dedesubt? Chiar ma intereseaza! Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ALF-DMAX Postat August 16, 2011 Partajează Postat August 16, 2011 (editat) Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Configuratia mea: Dana44a spate cu autoblocant Aussie Locker Dana30 fata cu bride reinforzate, autoblocant Lock Right, planetare Spicer Masina incalcata cu 32" SuperSwamper TSL Cardanu fata cu cruci spicer facut la comanda Cardanu spate cu cruci Spicer Reductor NP242 de pe Cherokee Cutia de viteze 44RE cu kit HD Masina nu are bara stabi spate si stabi fata este deconectabila Aripi au fost taiate dar putin si nu freaca dar este la limit Unibody intarit longitudinal ( nu stiu daca exista cuvantul asta in romana :ha: ) Lift la mine este de 4" cu brati reglabile si evident repositionatoare de panhard-uri. In configuratia asta n-am rupt pana acum. Masina o sa primeasca in curand 38" dar evident zboara puntile actuale si va fi intarita complet... dar asta este alta povestea/tampenia Cum este acum nici nu mi gandesc la cauciucurile mai mare, merge destul de bine asa cum este :grin: L.E. am uitat... raportul 3.73... care va trece la 4.56 in curand.. Editat August 16, 2011 de ALF-DMAX Open mind for a diferent view.... and nothing else matters Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 In urma discutiilor si concluziilor trase aici pe site am cumparat un G Class (azi dimineata) care este deja echipat cu ce vroiam eu asa ca grandul va ramane mai de strada si iesiri cu familia la plimbari pe drumuri forestiere. am deja niste 32 pentru el. sper ca macar astea sa intre doar cu o suspensie. ash mai avea o problema. am nevoie de un motor de 4L la grand (am luat masina cu motorul defect si cred ca e mai bine sa iau altul si sa-mi ramana al lui de piese). asa ca am nevoie de ajutorul vostru in continuare. mersi Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Eu sunt curios daca intra 32 fara modificari:ang3. Dupa calculatorul de roti Wj-ul este incaltat cu 29" (235/65/17)...pana la 32" mai este ceva :grin:. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 18, 2011 Autor Partajează Postat August 18, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 al meu este laredeo si are 225/75/16 si asta inseamna cam 29 iar anvelopele pe care le am eu sunt 265/70/16 profil simex, deci cam 31(am gresit eu cu 32" in topicul de mai sus). nu cred ca nu intra mai ales cu o suspensie de +5cm. am vazut pe un site romanesc la oferta suspensia la 1700 lei. deci ash putea sa scap usor pana la urma tinand cont de faptul ca aveam rotile deja..... Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 18, 2011 Partajează Postat August 18, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Eu sunt curios ce dimensiuni intra fara sa o inalt! Am vazut 255/75/17 M+S ar veni 32", asa ceva as pune fara sa o inalt dar nu cred ca intra. Caut ceva sa pun momentan pe jantele originale pana imi iau pe 16. Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geotiganica Postat August 21, 2011 Autor Partajează Postat August 21, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 nu primesc nici un ajutor din partea voastra?? de unde iau un motor sau macar blocul de 4L pt jeep? Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat August 21, 2011 Partajează Postat August 21, 2011 Re: Transformare Jeep Grand Cherokee WJ 2002 Salut, cauta la dezmembrari....acolo cred ca gasesti! Bafta Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate