Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ajutor urcat panta cu GC

tch

Postări Recomandate

scriu doar aici, ca sa nu ma fac de ras pe tot forumul:-)

serios acum, am de urcat aceasta panta destul de des, dar cand ploua nu-mi iese mereu. dupa cum sper ca se observa din poze panta nu este "fioroasa", dar pamantul este ceva gen huma, foarte cleios. cauciucurile erau super noi, AT-uri de la good year. am incercat doar o data, ca mi-era frica sa nu raman de tot pe acolo.

ce ma sfatuiti sa fac? ca tehnica ma refer, nu sa-mi schimb masina, ca d-astea am tot auzit, mai ales de la cei care au toyota:uameni

24072011036.thumb.jpg.56aadd9a099a0c23d81ef96b7975d8c3.jpg

24072011037.thumb.jpg.c5bd65a78551ec2d8651f6e38074f207.jpg

24072011039.thumb.jpg.6b0a0fb72c3046e6afaadfbff23de30e.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: ajutor urcat panta cu GC

At-urile nu sunt prea indicate in noroi. Se incarca imediat si apoi patineaza. Poti sa treci la niste Mt-uri sau sa mai scazi presiunea din ele.

Cu ce presiune mergi acum?

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

masina are LSD sau ceva blocante, macar central?

daca nu, si GC parca e full-time, cand patinezi se invarte o singura roata...

dar al tau poate are Traction Control.

doar cu AT-uri, nu-ti mai ramane decat varianta pedal-to-the-metal.

mai pe romaneste: vit. a II-a si talpa.

daca mergi cu turatie mica la roti, acestea se umplu cu noroi si pa.

cu turatie mai mare poate mai si descarca.

si daca nici asa nu merge, nuuuuuuuu, nu-ti lua toyota.....ia-ti Patrol!:h5:ha:

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

presiunea in roti e cea standard, 2,2 sau 2,3. cum dracu dezumfli rotile pana treci hopul?:-)...asta ar fi tare.

cutia este automata, sistemul este quadra drive 2, modelul este din 2007, 3l diesel.

at-uri mi-am luat special pentru asta, asa am fost sfatuit, dar cu mentiunea ca masina merge foarte mult si pe asfalt, nu aveam cum sa-mi iau mt-uri doar pentru aceasta panta.

asta cu blana pana la fund ma tot chinuie intrebarea...poate cineva care cunoaste masina stie cum e mai bine: data pe low si mers incet sau lasat 4x4 normal si bagat piciorul in ea. eu am avut esecuri cu ambele variante de-a lungul timpului, deci nu am ajuns la o concluzie.

toyota, patrol...sfaturile astea erau bune in 2007, dar nu eram pe forum.

Link spre comentariu

In plus fata de sfaturile de pina acum, eu ti-as mai sugera sa o scoti din modul D, sa apesi maneta schimbatorului spre stinga pina selectezi treapta 2 (adica su nu urce mai sus de treapta a 2a) + Low care activeaza si elsd-urile.

Daca nici asta nu merge, trebuie sa te impaci cu ideea ca nu poti urca panta aia fara simex-uri si sa actionezi in consecinta. Tine 90% de cauciucuri 'simex'...restul e can can

Link spre comentariu

Salut,

din cate stiu nu este normal sa nu poti urca mai ales cu Q D II. Eu am patit la fel cu al meu, nu urca dar nici nu patina deoarece are ceva senzori abs care nu permite patinarea la blana in High.

In Low totul este altfel!!!! Dca accelerezi tare in Low urca...urca...si iar urca!

Nu cred ca masina e devina.....ci tu ca sofer nu folosesti utilajul cum trebuie (asa am facut si eu la inceput:grin:)

Marius

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

In plus fata de sfaturile de pina acum, eu ti-as mai sugera sa o scoti din modul D, sa apesi maneta schimbatorului spre stinga pina selectezi treapta 2 (adica su nu urce mai sus de treapta a 2a) + Low care activeaza si elsd-urile.

Daca nici asta nu merge, trebuie sa te impaci cu ideea ca nu poti urca panta aia fara simex-uri si sa actionezi in consecinta.

asa bre laurentiu.:h5..ca si mata ai tot GC d'asta

@tch: observ un mic sleau pe partea dreapta cum urci. intri cu rotile din dreapta in el, ca sa nu dansezi nebuneste si sa o pui de-a curmezishu', a 2-a si talpa fara frica.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

asa bre laurentiu.:h5..ca si mata ai tot GC d'asta

@tch: observ un mic sleau pe partea dreapta cum urci. intri cu rotile din dreapta in el, ca sa nu dansezi nebuneste si sa o pui de-a curmezishu', a 2-a si talpa fara frica.

Eu o data i-am dat 'talpa fara frica' in teren si a fost cam scump:ha:....cind incepe sa faca 'piruete', nu stii 'in ce cade' vorba celor de la guerrilla....asa ca nu invatati omul la prostii....Daca urca de buna voie bine, daca nu, devine scump...

Link spre comentariu

Eu o data i-am dat 'talpa fara frica' in teren si a fost cam scump:ha:....cind incepe sa faca 'piruete', nu stii 'in ce cade' vorba celor de la guerrilla....asa ca nu invatati omul la prostii....Daca urca de buna voie bine, daca nu, devine scump...

tocmai i-am sugerat sa incerce sa foloseasca acel sleau..ca sa nu faca piruete...acuma si pozele sunt putine si nu ne dam seama cum arata toata panta, insa ce se vede cred ca se poate urca cu ceva turatie mai mare la roata.

anvelope MT ies din discutie, urcat un pic in forta iese din discutie, ce mai ramane? troliu....

Link spre comentariu

Buna ziua !

AT-ul e marfa slaba in teren moale/clisos, in special daca nu te folosesti de inertia masinii si nu stii/nu poti/nu vrei sa-i dai turatie la roata.

Quadra Drive II include doua LSD-uri supravegheate electronic, fata si spate, care, daca functioneaza corect, fac cat de cat ceva treaba acolo.

Pe de alta parte, in teren trebuie lucrat in mod 4x4Low, astfel fiind dezactivate cateva din sistemele electronice care in mod normal, in regim "High", ti-ar baga bete-n roate.

Trage tu concluziile necesare in functie de cele de mai sus.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

multumesc frumos fratilor.

ca o concluzie: neutral, low, a 2-a si incerc mai cu vana, dar nu bruscat.

in poze parca vad si eu o urma de tractor pe dreapta, daca la aia ii zici sleau, dar la fatza locului m-am enervat, ca stiam ca plouase doar putin dimineata...am intors si am plecat nervos. la cate am patimit asteptan pe ploaie un tractor in delta cateva ore, parca nu-mi mai vine sa fortez masina. daca vrea, vrea, daca nu vrea si vrea sa se intoarca, sa se intoarca. poate mai incerc in weekend, daca ploua. daca nu, ori vand masina, ori casa:-)

ps: cine are drum in vreun weekend prin zona baile govora, horezu etc, poate ma anunta din timp si exploram cele 2 drumuri de acces, ambele complicate dupa "gustul" meu.

Link spre comentariu

Buna ziua !

AT-ul e marfa slaba in teren moale/clisos, in special daca nu te folosesti de inertia masinii si nu stii/nu poti/nu vrei sa-i dai turatie la roata.

Quadra Drive II include doua LSD-uri supravegheate electronic, fata si spate, care, daca functioneaza corect, fac cat de cat ceva treaba acolo.

Pe de alta parte, in teren trebuie lucrat in mod 4x4Low, astfel fiind dezactivate cateva din sistemele electronice care in mod normal, in regim "High", ti-ar baga bete-n roate.

Trage tu concluziile necesare in functie de cele de mai sus.

Stima,

Dragos

Multumesc frumos Dragos, am scris mai sus concluzia mea, sper ca e cea corecta, daca nu va rog sa-mi explicati altfel.

despre turatia rotii nu inteleg prea bine, e clar ca nu stiu/pot, de vrut as vrea in limitele in care nu vreau sa stric ceva la masina dupa 2-3 urcari, ca merg sau ar trebui sa merg des pe acolo.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Deci, treaba sta cam asa:

Banuiesc ca vrei, ca de putut poti, iar acum o sa stii cum:

Ca sa ai turatie la roata, in primul rand trebuie ca si motorul sa se tureze, adica pe "Low", ca pe "High" nu-l lasa electronica. Pentru ca treapta de "Low" e relativ scurta, iar motorul e super, trece cutia in mod manual, undeva in 2 sau 3, astfel incat sa nu treaca peste aceste trepte. Dupa care iti alegi locul ideal de atacat panta, astfel incat, de preferat, sa nu trebuiasca sa incetinesti/franezi.

Daca sleaul nu e prea adanc cat sa-ti indoi ceva pe dedesubt (praguri, etc.), poti tine o laterala a masinii in sleau, asta te va ajuta mult pentru ca nu te va lasa sa pierzi masina in lateral. Apoi, cu avant, inainte...

Si daca ai treburi dese pe acolo, un set de MT-uri te-ar fi scos la capat mult mai bine.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

dragos, o singura nelamurire mai am, cu multumiri: eu stiam, adica auzisem, ca in low nu e bine sa depasesti 40km/h. daca sunt intr-a 2-a si panta e mai lunga (dupa panta din poza mai este un mic urcus cu o panta cam la fel), turand masina, nu depasesc aceasta viteza? sau e o poveste asta cu 40km/h?

cu MT-urile lucrurile stau in felul urmator: bucata mai dificila din acest drum are aprox 1 km (de unde urca orice masina si pana in fata casei). sa zicem ca as merge de 30 de ori pe an. asta inseamna 30km pentru care as avea nevoie de mt-uri fata de cei 30,000km pe care ii fac pe an. nu mi-a rezultat la calcule, e prea mic procentul de noroi din viata masinii. aici mai scazi weekendurile uscate si cele cu zapada (cu anvelopele de iarna am urcat pe zapada asta iarna fara nicio problema).

Link spre comentariu

Buna ziua !

Treaba aia cu 40km/h e aiurea, nu vad vreun rost logic la asa ceva. Si daca in cartea masinii nu gasesti nimic despre aceasta limitare, da-i sa mearga...

Pe de alta parte, chiar daca o sa atingi vreodata in "low", pe panta in sus, aia 40km/h, ori e panta lina, ori fara denivelari mari (deci iti permite s-o calci), ori ai trecut de treapta a treia, ori motorul e prea turat, deci ceva nu faci bine.

Si tinand cont de cele scrise pana acum, eu zic sa-i dai pedala in limitele bunului simt, ca nu e de portelan masina. Iar daca ajungi la 40km/h in treapta a doua, dieselul tau va fi turat peste cele 4500rpm, care ar fi maximul rezonabil... Fa o proba pe drum drept, si o sa vezi...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Ma intreb si eu daca nu cumva 2 perechi de lanturi ar ajuta substantial. Eu unul nu am incercat dar as vrea sa stiu.

Poate a incercat cineva varianta AT-uri + lanturi+span pe noroi.

XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7
Link spre comentariu

Am incercat , merge , chiar si cu lanturi subtiri .Dar se rup , si sar , si fac urit ...si asta destul de repede .

Cu lanturile groase e o adevarata aventura salbatica , scurma si topaie .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

vin atasat cu o alta panta, alta intrebare.

cine cunoaste bratul chilia, poate stie despre ce vorbesc. e la pardina aceasta panta. desi am vazut urme de roti, nu am avut niciodata curajul sa urc/cobor aceasta panta. poate si pentru ca ultima data nevasta-mea mi-a zis ca ea se da jos din masina si eu sa fac ce vreau:-)

intrebare: are vreun grad de dificultate, adica o pot urca/cobori simplu?

ps: ce se mai rad probabil astia "batranii" cand vad intrebari d-astea de neofiti:uameni

1455918827_IMG_8356copy.thumb.jpg.99704370f3edac5a19c2663b042d3480.jpg

1057750706_IMG_8357copy.thumb.jpg.19812151cd4c6bebb3b4458df4a07196.jpg

Link spre comentariu

a postat oresti parca pe aici pe undeva doua filmulete cu urcarea unei rampe asemanatoare, in LOW si HIGH. pe uscat a urcat mult mai bine in HIGH cu vit. 1

decat in LOW.

cauta-le si tu, eu nu m-am descurcat.

singura problema la tine ar fi sa apreciezi corect viteza de abordare si sa o mentii., sa nu te opresti la mijlocul rampei.

gradul de umiditate este un element determinant pt. alegere.

Link spre comentariu

tch: la asa o panta regula ar fi sa urci drept si sa cobori tot drept....nu intr o parte!

Problema este ca tu nu prea sti ce poate face o astfel de masina:grin: si mai ales ca iti trebuie curaj si ceva soferie sa afli ce poate ;).

Marius

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

inteleg ca nu e simpla pentru un incepator, deci o las in pace, mai ales ca eu ma ghidez dupa un principiu simplu: daca nu ai treaba pe undeva, nu merge pe acolo:-)

o sa caut si filmuletzele lui oresti, nici eu nu ma descurc cu searchul, dar incerc.

eu am vazut urme de masina pe acolo care nu pareau de offroad, adica pareau cauciucuri de strada, dar tot nu m-am incumetat, inteleg ca bine am facut.

Link spre comentariu

Link spre comentariu

4L limited: le-am vizionat, multumesc frumos.

pare simplu:ha:...ideea e ca nu-mi dau seama diferenta dintre panta din film si panta de la pardina, ca grad etc. aici o sa mai am de lucrat, sa incep sa le evaluez corect. cel mai simplu o sa fie daca o sa vad din intamplare pe acolo pe cineva urcand sau coborand. analizez, compar si-mi fac curaj.

oricum, multumesc pentru info.

Link spre comentariu

TCH: daca ai nevoie de o sustinere / confirmare , atunci SA STII CA PANTA DIN IMAGINEA TA ESTE USOARA.

Trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1) ar fi bine sa stii ce se afla dincolo de varful pantei (urci la picior inainte) astfel incat sa nu zbori intr-o rapa sau sa nu te infigi intr-un sant sau canal sau Dzeu stie ce

2) Daca poti sa abordezi panta intai la coborare ar fi foarte util.

La coborare faci asa: pui reductorul pe LOW, pui cutia de viteze pe treapta cea mai mica, iei piciorul de pe pedale si ATAT. NU FRANEZI si gata.

De asemenea, trebuie sa abordezi panta perpendicular. Adica nu oblic . NU :)

3)La urcare, fie ca o iei pe low fie pe high, aordezi tot perpendicular. Daca din orice motiv nu reusesti sa urci pana sus si rupi aderenta, moare motorul , etc la jumatatea pantei NU INTORCI!!!!! si NU COBORI PE LIBER !!!

Bagi in marsarier, tot pe low reductorul si cobori cu spatele la fel de perpendicular cum ai urcat !!!

4) Daca ajungi sus cu super viteza si cumva sari cu rotile din fata de pe sol, IA PICIORUL DIN GAZ, sa nu cazi pe roti cu planetarele accelerate ;)

5) Dupa toate aceste chestii care au durat o vesnicie sa ti le scriu si tu sa le citesti, dar care vor lua 1 secunda in teren, NU UITA uita : e o panta banala ;) nu trebuie sa te sperie.

PS: daca nu ai gume de noroi, nu face teste daca e ud, caci lucrurile vor evolua foarte neintuitiv ;)

Link spre comentariu

daca mt uri e mult peste nevoi si problema e DOAR acea panta, e MULT mai ieftin sa iei o masina de piatra si sa o pui in zona respectiva

e pe la 500 ron, e mai ieftin decat o singura anvelopa MT

in rest... ]

lanturile sunt mama tuturor probelor, dar te faci de noroi din cap pana in picioare cand le pui si le iei

daca se rupe unul...o sa dai la tinichigerie sau vopsitorie mult peste ei 500 ron

daca aluneca masina de la prea multa talpa si prea putin control...posibil sa fie costul de reparatie mult mult mult peste cei 500 ron

vrajitorii nu sunt, ori ai aderenta (atunci ai control si tractiune) ori ai noroc, si atunci ii dai cu avant mare si speranta multa... dar ulciorul nu merge de multe ori la apa

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare