Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

ajutor urcat panta cu GC

tch

Postări Recomandate

Re: ajutor urcat panta cu GC

Uite aici un exemplu de urcare . Cred ca este modelul ca si al tau....daca nu ma insel.

Cum spune si Watcher, nu este ceva de speriat in a incerca sa urci acea panta.....

Daca o urci pana la urma sa ne spui cum a fost:h5

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua !

Grand-ul, tinut pe High, nu urca in turatie mai mult de 2000-2200rpm, deci nu vei avea turatie la roata. In plus, masina va avea sistemele de asistenta active, care vor taia din performante. In Low, motorului i se permite sa se tureze pana in limita lui fizica, ai toate sistemele de asistenta dezactivate, si cel putin trei trepte la dispozitie cu care sa faci orice, manual sau automat.

In acest caz, conteaza mult gradul de aderenta al anvelopei la teren la momentul cu pricina, ca daca guma e slaba si terenul moale, doar atacarea cu elan si turatia la roata va ajuta la invingerea inertiei celor doua tone, care sigur nu trag in sus...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Ma bag si eu in discutie :banana

Incearca la 1,5 bar, o sa vezi e minunat.

Mai poti sa incerci cu roti mai late, iarasi e mai bine. Eu merg cu latime 285 si nu am probleme la pantele ca cele din poze

Cu roti mai late si mai mari, cuplat pe low arata cam asa:

Gip Gran`sirochi ovarlend ecspedisan
Link spre comentariu

Watcher am impresia ca a mentionat...

Urca intai cu piciorul sa vezi cu ochii tai unde ajungi si ce faci cand ai ajuns acolo sus....poti merge drept ajungi pe un platou...sau e creasta si tre sa faci stanga dreapta....

pentru inceput, pentru pante mai abrupte iti recomand:

1 urc-o intai cu piciorul - asa o cunosti mai bine, vezi ce e sus si mai e o chestie ---daca ai urcat-o cu piciorul ...de ce nu ar urca si masina?

2 la inceput doar pante fara inclinari laterale si sus sa fie platou (obligatoiu LOW)- obligatoriu urci PERFECT PERPENDICULAR si daca nu mai vrea - marsalier EXACT pe aceleasi urme inapoi

3 pana cunosti masina si te obijnuiesti cu ea urca pante mai mici apoi mai mari si tot asa...pana apuci sa urci pante de te tine doar spatarul scaunului :banana

4 pana nu cunosti masina fff bine nu incerca pante foarte abrupte sau care partea de sus ff abrupta

5 urmareste si bagate la iesiri "prietenesti" si mergi cu colegi cu mai multa experienta si asa mai capeti si tu

6 NICIODATA sa nu pleci doar o masina in OFF-Road

TALPA - nu inseamna sa ii dai 20.000 ture sau sa incerci sa iti iei viteza 40-50 km/ora si apoi bagi pe panta...

TALPA - eu o vad asa - 1-a sau 2-a si 60-80% din total ture - pe masura ce urci poti accelara mai tare ca sa mentii puterea in motor si la roata pe masura ce urci... ideea esta ca daca roata sa invarte mai repede din viteza se descarca de noroi si apoi are aderenta si iar descarca si iar urca tot asa...

motorul e motor - are ulei-schimb facut la timp-da-i ture

sper sa iti fie de folos

Link spre comentariu

am fost si weekendul asta, dar nu mai era noroi, deci nu am putut pune in practica teoria invatata. sau altfel spus: am urcat fara probleme:ha:

@soimu: ideea cu piatra concasata este cea mai buna, probabil ca asta voi face daca primaria va continua sa nu faca nimic (cica sunt doar 4 babe in partea aia de sat si nu merita), doar ca e mai scump. trebuie inchiriat si un utilaj de tasare, altfel piatra "fuge" la primele ploi, nu exista santuri de drenaj. plus ca actiunea trebuie facuta manual, adica imprastierea pietrei pe vreo 100-150m liniari.

@lecus: anvelopele nu le mai schimb, at-urile abia le-am luat, plus cele de iarna luate asta iarna...prea multi bani in anvelope. pot incerca sa-mi dezumflu rotile in valcea si sa le umflu la plecare spre bucuresti tot in valcea.

ref panta de la pardina: cand o sa ajung din nou o sa incerc intai sa cobor, asta am retinut. pe low (multumesc heavy d). doar sa fie uscat, altfel nu are rost sa ma risc degeaba.

daca nu merge nicicum, iau o caruta mica cu 1 magarus, las atelajul in govora si il folosesc cand am nevoie pentru bagaje. sau vand casa cuiva cu mt-uri si cu experienta:h5

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

mariuse, panta de la pardina mi se pare acum o joaca de copii, dar evident sa fie foarte uscat, cred ca stii ce patesc cei care se aventureaza pe umed cu AT-uri:ha::ha::ha:

pentru panta cu huma voi apela, sper, la varianta "soimu". piatra si apoi urcat cu spatele:banana

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare