Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Inca un vis implinit - Patrol Y60

opinion

Postări Recomandate

Re: Inca un vis implinit - Patrol Y60

Am gasit presa de etrieri. Odata si odata tot ajung eu safac ordine inscule. Cand am desfacut sambata roata din stanga fata am intrat la ceva banuieili deoarece placutele nu erau nici la jumatate cu uzura, dar masina facea ca trenul la franare. Acum cred ca am gasit si motivul, chestiile alea 2 care culiseaza, sau cel putin asa ar trebui, si in care se prind suruburile care fixeaza etrierul sunt blocate. Am dat cu spray din ala minune si unu s-a deblocat, dar celalalt se lasa greu. Acum las minunea sa lucre in schimbul 3 si maine o iau iar la descantat. Mi-am luat si niste spray care contine cupru sa dau preventiv, si trec operatounea asta pe lista de mentenanta anuala.

Miercuri ca tot e sarbatoare imi fac drum pe la fier vechi sa vad de teava pemtru toba. O sa caut si teava noua da nu stiu daca este de 1mm grosime.

Editat de opinion
Too much of a good thing can be wonderful.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 143
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am terminat cu schimbatul placutelor pe fata. Am avut un suport de etrier si l-am schimbat pe cel care facea nazuri. Pe stanga merge etrirul mai greu decat pe dreapta. O sa monitorizez situatia si o sa ma uit dupa un set de garnituri, poate o sa schimb totul cand o sa imi schimb lichidul de frana. Maine plec in cautare de tevi si coturi.... Suportul de etrier care are culisantele blocate l-am bagat la inmuiat in motorina, sa vad daca are vreun efect.

Editat de Astral
VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865
Link spre comentariu

@opinion daca cauti teava de inox si coturi, eu am luat de la o firma din Badea Cirtan, in curte la 1 iunie, este un depozit acolo. Daca tin bine minte 1 m teava de 60,3mm,grosime 2 mm era 100 lei, iar un cot de 90 grade undeva la 20 lei. Eu am cumparat pentru sistemul de evacuare vreo 3 m de teava si vreo 6 coturi. Mai trebuie sa gasesti pe cineva sa sudeze tot sistemul si sa-l monteze. Pun si niste poze.

1667933447_WP_20140528_14_01_30_Pro(1000x1776).thumb.jpg.fd8a1723dc4e54fe0608d472e5c48dc0.jpgWP_20140528_14_02_40_Pro.thumb.jpg.e197e547c8ba8ef97ed96ca2700aca97.jpgWP_20140528_14_00_37_Pro.thumb.jpg.be42572615a2f3bd9bc0e9475b41f7d8.jpg2023953867_WP_20140528_14_00_47_Pro(1776x1000).thumb.jpg.51ac734762384a831d98afe1120ba609.jpg

Link spre comentariu

Bune preturi ... daca tot faci ceva , fa-o bine ... Daca se pune problerma sudarii , la grosimile respective se poate suda si cu inverterul electrod invelit ( E306L-16 sau electrod ' de inox' la fel de comun ) , trebuie doar cineva cu pregatire medie in ale sudurii , sau chiar si mai putin .

Ar mai trebui si cateva piese de inox pentru clamele de prindere la tampoanele de galerie de evacuare si e un sistem complet din inox . Bine , ca mai trebuie si o toba de inox , dar la RD28td e foarte buna si una mica , modesta si ieftina , oricum motorul nu face galagie nici fara tobe .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

@covaciusorin : azi ama fost la aia sa intreb de coturi. Nu stiu daca ma bag la inox, ooate data viitoare. teava pt galerie am gasit la 45 lei da am uitat cat a zis ala ca e de lunga , parca 1.45m (sau 1.95?), oricum era o masura ciudata. Am uitat sa intreb si de diametru :grin: In alta ordine de idei stie careva daca exista element reparatie aripa spate, alea de care mai intreba avolocare in topicul lui?

Link spre comentariu

Colegu, vezi ca pretul e suspect de mare, nici noua nu cred ca e atat. De la fier vechi pretul ar trebui sa fie cam dublul pretului de cumparare/Kg. Adica pui pe cantar ce-ti place si inmultesi cu maxim 2 lei/kg. Aripi pt reparatii sunt, dar sunt foarte scumpe. Colegii care mai dezmembreaza nu prea taie din aripi, ca isi compromit toata caroseria si mare lucru nu pot sa ceara pe o tabla, cred. Eu le voi reface din tabla, daca pana saptamana viitoare nu primesc vreo oferta convenabila.

Am vazut ca ai gasit la 400 lei aripile spate, eu zic ca e un pret bun daca nu te descurci cu tabla.

Editat de avolocaru
Link spre comentariu

45 lei vreo 2 m de teava nu cred ca e mult. In schimb aripile alea e 400 bucata e mult, si nu o sa le iau, oferta pe care am primit-o pt tinichigerie si vopsit e undeva la 700 euro - all inclusive (adica duc masina si doar aleg culoarea). Toba probabil ca o sa o fac din teava clasica si daca imi place ce iese o sa iau in considerare o evacuare completa din inox in viitor.

Link spre comentariu

Am zapacit pc-ul si nu mai am informatiile. Vreau sa schimb uleiul la cutie si nu mai stiu care e cantitatea pe care trebuie sa o bag. Alta intrebare e legata de reductor, e corp comun cu cutia sau e separat. In el cat ar trebui sa intre? Multam in avans de orice informatie utila.

Editat de opinion
Link spre comentariu

Pai nu imi e frica de munca si acum am si ceva timp. Nu stiu unde gasesc teava din asta de se poate folosi la esapament, si bineinteles coturile . Am tot cautat pe net dar imi da cu virgula, ori nu bag eu termeni buni de cautare, ori Google are ceva cu mine ...

Cand mi-am eliminat toba la XJ pretul pentru teava aluminizata (cum se foloseste la ateliere de evacuari) era la fel cu pretul pentru teava de inox 304

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Victorie! Am reusit sa desfac busonul de la cutia de viteze. A sudat socru'miu un surub din ala cu duritate mare, si apoi cu o tubulara cu t-eu si cu o teava in prelungire am reusit sa il desfac. Ieri seara am scos cu o pompa electrica vreo 3l de ulei pe la busonul de umplere, acum a mai curs ce ramasese... Maine pun ulei nou si buson nou. Urmeaza toba....

Link spre comentariu

Nu trebuie strans de nebun , poate chiar sa crape carcasa cutiei de viteze . E prea de ajuns pic de silicon de etansare pe filet , cateva spire de banda de teflon ... si nu strans pana iese apa din filet ca e doar un dop .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Azi am avut putin timp si am fost la cumparaturi. Am luat o teava pentru esapament - ~2m = 45 lei si filtrele (aer, ulei, motorina). In total 154 lei. Nu stiu ce ulei sa imi iau :al. Maine ma duc sa iau si uleiul si vineri ma apuc de esapament daca reusesc sa imi iau si coturi de acolo de unde zicea Sorin. Cand am fost la ei nu aveau de 54mm diametrul.

Link spre comentariu

Eu am mers pe recomandarea "batranilor" si am ales un Liqui Moly Leichtlauf cu MOS2 10W-40.

Pana acum sunt extrem de multumit. (am vreo 4500 km facuti cu el in aprox 9 luni)

Motorul merge rotund, masina trage bine iar consumul este in limitele normale cunoscute.

La temperaturi de -15 grade s-a comportat bine , iar la temperaturi de +38 grade s-a comportat dinnou bine.

In vara am schimbat garnitura motorului (cea de sus) , iar mecanicul meu (care se ocupa in special de acareturi 4x4) a ramas placut impresionat de cat de curat este motorul la interior.

Eu unul raman in continuare tot pe acest tip de ulei.

Respecte domnilor! :wink::tk

Link spre comentariu

Care e mai exact ambalajul? Unul galben sau unul gri? O poza cu suspectul va rog.

LE ala gri e pt benzina, deci ma gandesc ca ambalajul galben e ala de motorina. Maine ma duc sa imi iau. Multam.

Editat de opinion
Link spre comentariu

salutare

eu am avut tot LM dar ala galbui ca ambalaj

pot sa spun ca la un schimb am fost nevoit sa completez 2 litri

urmatorul ulei a fost Valvoline si de la schimb la schimb am baga doar 800ml-1 litru completare

eu nu am fost incantat de LM

e drept ca ulterior pt Valvoline am optat "importul"lui din alte tari poate calitatea uleiului e factorul determinant... cine stie

oricum schimbul normal la mine era cam la 8000 km

Link spre comentariu

salutare

eu am avut tot LM dar ala galbui ca ambalaj

pot sa spun ca la un schimb am fost nevoit sa completez 2 litri

urmatorul ulei a fost Valvoline si de la schimb la schimb am baga doar 800ml-1 litru completare

eu nu am fost incantat de LM

e drept ca ulterior pt Valvoline am optat "importul"lui din alte tari poate calitatea uleiului e factorul determinant... cine stie

oricum schimbul normal la mine era cam la 8000 km

Clar este altceva daca il cumperi de dincolo (Germania,Austria,Franta etc).

Exact ca in cazul multor lucruri , noi romanii trebuie sa acceptam odata ca aproape toti marii producatori vor vinde doar calitatea 2 sau 3 catre Romania, fie ca vorbim de masini,fie ca vorbim de uleiuri si alte nebunii...si la armele de vanatoare este fix la fel.

Precizez ca nu vreau sa intru in polemica cu absolut nici o persoana care inca mai crede ca noi suntem tratati in acelasi mod ca alte natii...gen nemti,francezi etc.

Respecte domnilor! :wink:

• Like 1
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

L-am luat si l-am bagat. Urata culoare are. Am schimbat si uleiul la cutie. Am observat ca mai am 3 chestii de remediat:

1. curge ulei din punte pe partea dreapta. Acu vreo 2 3 ani am facut stanga...

2. Aerisitorul de la puntea spate e rupt.

3. Toba. Da suna fain si asa cum e acu pana la jumatea masinii, am luat teava mai am de cumparat coturi.

Bagat fiind sub masina ma uitam ca in spate sunt 2 brate sau ceva de genul, asa cam de vreo juma' de metru care se termina in ambele parti cu niste bucse. Ochiometric alea nu erau in acelasi unghi. Drept e ca si locul unde e masina nu e plan perfect orizontal, dar ma cam pus pe ganduri.

Link spre comentariu

... tendoanele superioare , putin solicitate si foarte rareori cu probleme (altele decat bucsele care mor de batranete nu de solicitari , singura lor posibila problema ) ...

Aerisitorul trebuie pus in serviciu ca sa fie sanatos pentru punte , cel putin sa nu fie obturat daca nu si cuplat la furtun .

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Caut bucata asta de cablaj. Este pentru partea stanga spate. Firul care duce la pozitie e rupt din mufa si inca nu am reusit sa imi dau seama cum si daca se desface interiorul mufei sa am acces la pin sa lipesc un fir nou. Daca cineva are prin garaj asa ceva sa imi faca o oferta acilea. Multam:cl

20161119_095434.thumb.jpg.c5736b7ddb5a3c9e8584b692d6b7b33a.jpg

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare