Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Parc dezmembrari auto-ar fi un business bun ?

Cristian73

Postări Recomandate

In conditiile in care as avea terenul si halele deja construite (Fostele hale de cereale ale Lacero daca le stie cineva) la vre-o 100 de km de Bucuresti pe DN6 credeti ca ar merita investitia intr-un parc de dezmembrari auto?

As vrea sa incep aceasta afacere dar cu ce ma sfatuiti sa transport masinile si cu ce piesele?

* Pentru transport piese ma gandesc la un Mercedes Sprinter bine inteles SH fiindca nu stiu daca ceva mai mic in genul unui Renault Kangoo ar fi destul de spatios pentru o asemenea afacere, sau sa lucrez cu firme de curierat cum credeti ca as iesii mai profitabil platind cumparatorul transportul si sa lucrez cu firme de transport sau sa fac eu transportul angajand si un sofer bine inteles?

* Pentru transport auto bine inteles din afara sa cumpar o masina de teren cu un cuplu bun si o platforma de 2 masini sau sa achizitionez in rate un tir pentru 6 masini pe care il pot lua la 63.000 de euro?

Daca as deschide aceasta afacere credeti ca as putea sa imi permit sa achit ratele tirului, apoi sa intru pe profit dar in acelasi timp sa pot sustine si plata angajatilor, curent, apa si asa mai departe tinand cont ca nu platesc chirie?

Dezavantajul este ca nu am terenul in Bucuresti dar nici foarte departe nu este. Ar fi o investitie profitabila si la ce suma s-ar putea ridica profitul dupa 2-3 ani dupa ce as devenii mai cunoscut si sa imi formez o oarecare clientela?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Parc dezmembrari auto

DN 6 este spre Alexandria cumva? .... oricum 100 Km este foarte mult ca sa te bazezi pe clienti din Bucuresti ... inseamna minim 2 ore (cu iesit din Bucuresti), alte 2 ore intors .... cati crezi ca sunt dispusi sa piarda jumatate de zi ptr o ruginatura de piesa plus bani nu putin ptr benzina.

O sa vrei sa faci tu livrarile .... la piese din dezmembrari o sa ai rata de retur uriasa .... una e cand vine omu si vede ochiul lui ce cumpara si asta e nu mai are motiv sa-o returneze si alta cand se trezeste cu piesa pachet .... si care nu in putine cazuri nu e ce trebuie (atat ca tiop model cat si grad de uzura)

Link spre comentariu

Da este spre Alexandria dar halele sunt dincolo de Alexandria cand iesi din comuna Buzescu. Daca as vinde acel teren nu cred ca as putea cumpara ceva mai aproape de Bucuresti cu acesti bani fiindca in zona sunt destul de scumpe terenurile. O alta varianta m-am gandit la un magazin de piese auto in Bucuresti dar deja este destul de tixita piata si nu stiu daca ar merge cu asa ceva. Iti multumesc pentru raspuns dar as mai vrea sa astept niste pareri legate de parcul de dezmembrari.

Link spre comentariu

In ultimi doi ani am dezmembrat cateva masini, parerea mea este urmatoarea:

Esti mult prea departe de Bucuresti. Piata de dezmebrari este in crestere pe langa Bucuresti(maxim20km) deci o sa ai concurenta pe zona la care mizezi. Parerea mea este sa incerci magazinul de piese auto...

Succes in afacere!

Link spre comentariu

Sau sa folosesti halele pentru ce au fost facute , din stocarea cerealelor se scot bani frumosi , cunosc situatii chiar in Teleorman ( mai spre nord ) .

Faci o moara , si aprovizionezi covrigariile din Bucuresti , cu atentie o afacere de genul asta are sanse mari pe termen mediu si lung .

Editat de marinionescu

Cine nu stie, si nu stie ca nu stie, e adormit, trezeste-l.

Cine nu stie, si stie ca nu stie, e invatacel, ajuta-l.

Cine stie, si stie ca stie, e invatat, insoteste-l.

Link spre comentariu

Cu cerealele imi este putin cam frica sa ma apuc fiindca am experienta 0 in acest domeniu... ma gandesc tot la ceva in domeniul auto, o firma de tractari, o vulcanizare, o spalatorie nu prea stiu ce ar merge fiindca de service este plina Bucuresti-ul, eu stau in Bragadiru si cat de mic este orasul sunt 4 service auto + vre-o 6 particulari pe care ii cunosc poate si altii cu care nu am avut de-a face. As vrea sa incep ceva pe cont propriu in domeniul auto fiind singurul pe care il cunosc dar nu stiu spre ce parte a ariei auto sa ma axez!

Link spre comentariu

pt transportul autoturismelor de afara folosesti bursa de transport

e absurd sa investesti 60 de mii de euro intr-un camion , odata ca apare o parte a afacerii care iti va manca zilele (diagrame, amenzi ,soferi etc)

si a doua parte nu in fiecare sapatamana ai de adus camionul la capacitate , trebuie sa il tii in germania/anglia cu zilele sa il umpli.

cei ce fac dezmembrari le aduc cu firmele de transport masini ,1-2-3 masini pe saptamana , pana in zona ardealului se aduce la 300-400 de euro bucata din germania.

Link spre comentariu

In conditiile in care as avea terenul si halele deja construite (Fostele hale de cereale ale Lacero daca le stie cineva) la vre-o 100 de km de Bucuresti pe DN6 credeti ca ar merita investitia intr-un parc de dezmembrari auto?

As vrea sa incep aceasta afacere dar cu ce ma sfatuiti sa transport masinile si cu ce piesele?

* Pentru transport piese ma gandesc la un Mercedes Sprinter bine inteles SH fiindca nu stiu daca ceva mai mic in genul unui Renault Kangoo ar fi destul de spatios pentru o asemenea afacere, sau sa lucrez cu firme de curierat cum credeti ca as iesii mai profitabil platind cumparatorul transportul si sa lucrez cu firme de transport sau sa fac eu transportul angajand si un sofer bine inteles?

* Pentru transport auto bine inteles din afara sa cumpar o masina de teren cu un cuplu bun si o platforma de 2 masini sau sa achizitionez in rate un tir pentru 6 masini pe care il pot lua la 63.000 de euro?

Daca as deschide aceasta afacere credeti ca as putea sa imi permit sa achit ratele tirului, apoi sa intru pe profit dar in acelasi timp sa pot sustine si plata angajatilor, curent, apa si asa mai departe tinand cont ca nu platesc chirie?

Dezavantajul este ca nu am terenul in Bucuresti dar nici foarte departe nu este. Ar fi o investitie profitabila si la ce suma s-ar putea ridica profitul dupa 2-3 ani dupa ce as devenii mai cunoscut si sa imi formez o oarecare clientela?

Dupa ce am citit toate postarile tale, pot spune ca esti o persoana tare ghinionista ! Deci, riscul e mare.

P.S. Pe alte forumuri ai mai incercat ? Ce te-au sfatuit ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Nu am incercat pe alte forumuri. Cu ghinionul pana acum m-a cam ocolit in ceea ce priveste banii din fericire nu stiu de ce spui ca sunt ghinionist. Stiu ca riscul este mare m-as apuca de transporturi cu un Mercedes Sprinter dar la cum merg transporturile iarasi nu prea cred ca ar merge, dupaia si tractari auto as putea incerca dar la fel nu am nici o cunostiinta despre asta si nu stiu daca merge astept ceva idei de la cunoscatori. Ma gandesc la un magazin de piese auto totusi dar nu stiu ce sa zic si daca ar merge!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare