Tiberiu Neagu Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Sunt proaspatul posesor al unui LR Td4 2002. Am probleme cu motorul.Merge bine la rece apoi incepe sa intrerupa (e un fel de scasnit parca) si incepe in momentul acela sa scoata fum negru cand intrerupe I-am schimbat injectoarele !(bosch),l-am pus pe testere (cam probleme cu ele in orasul meu) Am luat forumurile de la un cap la altul si acestea si cel de la bmw Nu-mi dau coduri de eroare . Nu stiu ce sa mai fac. Ma poate ajuta cineva ? Partea proasta este ca depind de el pt naveta la servici Va mutumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 In principiu, probleme la turbina. Citi km are masina? E cumparata din tara sau de afara? Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
jantorero Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 Sunt proaspatul posesor al unui LR Td4 2002. Am probleme cu motorul.Merge bine la rece apoi incepe sa intrerupa (e un fel de scasnit parca) si incepe in momentul acela sa scoata fum negru cand intrerupe I-am schimbat injectoarele !(bosch),l-am pus pe testere (cam probleme cu ele in orasul meu) Am luat forumurile de la un cap la altul si acestea si cel de la bmw Nu-mi dau coduri de eroare . Nu stiu ce sa mai fac. Ma poate ajuta cineva ? Partea proasta este ca depind de el pt naveta la servici Va mutumesc Vezi furtunul de la intercoler sau alt furtunas vacum (posibil fisurat) Mai ! dar nu va convine chiar nimic?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 (editat) Re: Probleme Land Rover td4 @ Jantorero: "Merge bine la rece apoi incepe sa intrerupa (e un fel de scrasnit parca) si incepe in momentul acela sa scoata fum negru cand intrerupe " @ Tiberiu Neagu, se aprinde martorul "engine" pe bord? Editat August 27, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 Sunt proaspatul posesor al unui LR Td4 2002. Am probleme cu motorul.Merge bine la rece apoi incepe sa intrerupa (e un fel de scasnit parca) si incepe in momentul acela sa scoata fum negru cand intrerupe I-am schimbat injectoarele !(bosch),l-am pus pe testere (cam probleme cu ele in orasul meu) Am luat forumurile de la un cap la altul si acestea si cel de la bmw Nu-mi dau coduri de eroare . Nu stiu ce sa mai fac. Ma poate ajuta cineva ? Partea proasta este ca depind de el pt naveta la servici Va mutumesc Salut si bine ai venit la noi pe forum. Am o rugaminte inainte de orice. Citeste regulamentul si fa-ti o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor/page59 Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 eu zic sa verifici senzorii astia IAT si BP , gasesti pozitiile in RAVE la Engine management EDC > varianta putin scumpa dar sigura e sa pui noi daca nu ai un meserias cu tester dedicat sa se bage in live data si sa si stie ce si cum In the event of an IAT sensor signal failure any of the following symptoms may be observed: lOver fuelling resulting in black smoke. l Idle speed control inoperative. Boost Pressure (BP) Sensor The BP sensor is located on the front side of the intake manifold and has a three pin connector. It provides a voltage signal relative to intake manifold pressure to the ECM. The BP sensor works on the piezo ceramic crystal principal. Piezo ceramic crystals are pressure sensitive and, in the BP sensor, oscillate at a rate dependent on air pressure. The BP sensor produces a voltage between 0 and 5 volts proportional to the pressure level of the air in the intake manifold. A reading of 0 volts indicates low pressure and a reading of 5 volts indicates high pressure. The ECM uses the signal from the BP sensor for the following functions: l To maintain manifold boost pressure. l To reduce exhaust smoke emissions while driving at high altitude. l Control of the EGR system. l Control of the vacuum control module ECM supplies the BP sensor with a 5 volt power supply. The output from the BP sensor is measured at the ECM. The earth path is supplied via the ECM. In the event of a BP sensor signal failure any of the following symptoms may be observed: l Altitude compensation inoperative (engine will produce black smoke). l Active boost control inoperative. l The ECM assumes a default pressure of 0.9 bar (13 lbf/in 2 ). NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 "The BP sensor produces a voltage between 0 and 5 volts proportional to the pressure level of the air in the intake manifold." cu conditia sa nu fie depuneri mari pe canalul de comunicare cu senzorul BP. Daca este obturat , nici senzorul nu va lucra in parametrii. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 :gPai de EGR nici nu mai voiam sa zic nimik ca iar primeam reclamatii:wink: ... trebuie investigata bine zona aia de admisie NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 (editat) Re: Probleme Land Rover td4 Stiu din proprie experienta:ha: la masina sotiei nu era obturat, dar tot am gasit depuneri si pe senzor. Eu suspectez in continuare si turbina, ar putea sa aiba semeringurile duse si sa mai scuipe ulei in admisie. "Pai de EGR nici nu mai voiam sa zic nimik ca iar primeam reclamatii ... trebuie investigata bine zona aia de admisie" @ sierrafery, sau si EGR blocat pe deschis? Referitor la motorizarea de pe Td4, am observat ca are probleme cu motorina de proasta calitate. Fiind motorizare BMW, adica gandita sa mearga in niste parametri mai "rigizi" de functionare si sa utilizeze motorina mai de bun simt sau aditivata, majoritatea problemelor la Td4 apar de la depunerile cauzate de mizeria sau apa din motorina. Fara o mentenanta periodica a sistemelor de admisie aer si motorina, a intregului sistem intercooler/turbina si a filtrului epurator ,problemele vor aparea in mod constant. Motorul este asistat electronic de diversi senzori care trebuie sa conlucreze pentru o buna functionare,daca se tine cont de acest aspect si motorul beneficiaza de o mentenanta cat de cat constanta, se obtin parametrii de functionare optimi. Nu trebuie sa gandim la modul: "este motor de Bemveu, deci este zdravan, este rezistent, ce mai, treaba nemteasca!", astfe vom fi feriti de surprize neplacute. Depunerile in motor sunt cu efect negativ asupra oricarui tip de motor (benzina sau motorina) si pot afecta o gramada de piese din motor, incepand cu injectoarele si terminand supapele si pistoanele. Cu alte cuvinte, incercati sa-i mai acordati motorului din cand in cand un tratament cu aditivi pentru motorina, o curatare de injectoare, incercati sa evitati benzinariile cu "probleme", etc. Personal, m-am lovit de problema cu depunerile si nu pot sa spun ca este prea placut, ci din contra. Mi-a luat jumatate de zi sa curat un EGR si intake manifold-ul, mai ales ca ultimul este foarte greu de curatat datorita formei. Sunt treburi de mentenanta ce pot fi facute cam de oricine are habar de putina mecanica, cu bani putini si ceva munca. Acum 3 ani nu stiam mai nimic despre Freelander, dar, in timp (si de cand am devenit proprietar de LRF) m-am tot interesat si am incercat sa aflu cat mai multe despre aceasta masina. Per total, o vizita la un service de incredere, din cand in cand, nu dauneaza sanatatii, si eventual buzunarului. Si ca o concluzie, folositi cu incredere Owners Manual, va poate feri de multe surprize inainte de a scoate prea multi bani din buzunar. Editat August 27, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tiberiu Neagu Postat August 27, 2011 Autor Partajează Postat August 27, 2011 Re: Probleme Land Rover td4 200 000 km cumparata de afara din Anglia fosta pe dreapa acum e e stanga am schimbat injectoarele cu primele tot asa facea dupa ce le-am pus pe celealte vreo 100 km nu a facut nimic apoi aceiasi buba Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 27, 2011 Partajează Postat August 27, 2011 (editat) Re: Probleme Land Rover td4 200 000 km cumparata de afara din Anglia fosta pe dreapa acum e e stanga am schimbat injectoarele cu primele tot asa facea dupa ce le-am pus pe celealte vreo 100 km nu a facut nimic apoi aceiasi buba Incepe cu ce ti-a recomandat @sierrafery, sunt toate sansele sa ai depuneri mari in motor de la utilizare cu Biodiesel. Englezii sunt fani ai Biodieselului... (sau niste fire din electrica legate mai anapoda, in urma adaptarii, care modifica comportamentul senzorilor...) Editat August 28, 2011 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate