Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

S-a reinventat roata !

rommy20005

Postări Recomandate

Re: S-a reinventat roata !

Am impresia ca cei de la Michelin au inventat solutia asta pentru inlocuirea anvelopelor conventionale.

Am vazut un documentar acum cateva luni( pe Discovery cred) in care ei isi prezentau " inovatia" si insistau pe impactul pozititv al acestei "roti" asupra mediului( mai putin cauciuc). Se mai laudau cu costuri scazute care se fac posibile prin schimbarea doar a benzii aceia de cauciuc( sunt curios ce solutie o sa gaseasca pentru acest lucru) si mai sunt foarte curios daca vor reusi combinatia de materiale care sa ofere acelor " lamele" o elasticitate atat de buna incat sa permita rularea cu aceste roti cate 50.000- 100.000km( cat merge o anvelopa). Ma rog... probabil in romania va fi imposibil de aplicat aceasta solutie datorita drumurilor " ca in palma"( cu pumnu strans)...

Sa vedem evolutia acestui produs.

Editat de Andrei_vl
ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

N-o vad aplicata iarna , cind ingheata putintica gheata intre 'organele' rotii .

De rest , numai de bine , pe pista ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Probabil pentru unele conditii vor gasi o metoda de "imbracare" a partii cu lamele( gen laterala anvelopei) dar in off-road e mult mai greu de aplicat nu doar din cauza noroiului ci si din cauza loviturilor de bolovani, craci, etc.

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Pline cu gheata o sa zici ca ai roti de lemn masiv, ca la carele din Evul Mediu.:ha:

O caracteristica importanta a pneului in offroad este flotabilitatea. Astea n-au deloc.

Editat de laur_v
Link spre comentariu

Tot nu mi se par bune pt uzul larg. probabil cantaresc mai mult si sigur costa mai mult decat cele obisnuite.

Ar fi pretabile poate doar unde e nevoie de run-flat, gen masini blindate sa poata merge fara aer.

Insa pt utilizatorii obisnuiti nu sint o solutie practica, de aia nici n-au patruns pe piata masiv.

Imposibilitatea de a varia presiunea de aer e handicapul major.

Link spre comentariu

Practic nu e nici o reinventare , modelul mai simplu ca structura ( gauri rotunde etc ...) este de mult in exploatare pe utilaje de santier .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Eu nu cred ca sunt atat de tembeli sa nu se fi gandit deja...

Imaginile sunt pt demonstratie...sa vezi cum functioneaza...nu cred ca e greu sa puna un prezervativ pe ele sa acopere gaurile...:no

Mie nu-mi par a fi demo, desi vreo cateva comentarii de pe youtube asta spun. Mai degraba as spune ca-s pentru zone nisipoase si in orice caz uscate.

A vazut cineva pe viu ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare