Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pan' la Omu cu DH'u

LorDeko

Postări Recomandate

Re: Pan' la Omu cu DH'u

Bravo domnule! Am vrut si eu sa urc la Omu, dar dupa Costila s-a lasat un nor de nu-ti mai vedeai varful la pantofi, asa ca am coborat spre Babele ...

Cum s-a rupt schimbatorul la bicla?

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna ziua !

Eu zic ca s-a rupt doar piesa dintre ansamblul spate si schimbator. Nu ca asta ar fi mai bine sau ca ar ajuta cu ceva. Am patit-o si eu din varii motive.

De exemplu, una din situatii a fost ca, trecand prin noroaie adanci (25 - 35cm), pe linia de jos a lantului a ajuns o piatra idioata, piatra care a blocat rotita de jos din ansamblul intinzatorului, si fiind in plin efort intelectual de a nu ramane in noroi, fortam de zor in ceva treapta mica. Astfel, schimbatorul s-a dat peste cap, ridicand-se in sus in plan paralel cu roata, si a trosnit. Se rupsese corpul superior, cel prin care trece surubul de fixare in cadru.

Fiind la circa 20km de casa, am demontat schimbatorul, ca scule aveam, apoi, dupa ce am ales o treapta rezonabila buna la toate situatiile, am scurtat lantul (ca aveam si scula in cauza la mine) si am plecat. Ajuns acasa, vechea poveste, pune mana pe telefon si organizeaza alt schimbator de spate...

Poate o sa bag si eu o poza-doua cu calu' meu, zilele astea.

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Da, s-a rupt doar urechea care tine schimbatorul de cadru... Ma asteptam, e din aluminiu. L-am mai indoit odata si l-am indreptat cu ciocanu.

Urmeaza sa-mi fac unul dintr-o foaie de arc... ala nu mai are moarte. Am avut multe cadre si la fiecare am facut din foaie de arc.

La acest cadru a fost dificil cu scurtatul lantului, pt ca flexeaza mult si limitator devenea lantul. Asa ca l-am dat jos la coborare. L-am pus in Sinaia sa mai dau cateva pedale pana in gara.

Link spre comentariu

Si eu am rupt asemanator urechea la schimbator, tot de la ceva piatra sau creanga, mi-a impins schimbatorul in spite si l-am dat peste cap. Asa am indoit urechea si cand am indreptat-o... s-o rupt. A fost sudata, s-a rupt din nou si apoi l-am prins direct de axul rotii.

.....am mai distrus si schimbatorul.

PS: Bicla asta e achizitie noua ?

Off-Road in Waldland

Link spre comentariu

Asta e culmea: sa ramai la Omu fara transmisie la bicicleta.

Oare nu s-au inventat scuturi sau HD?

...scrie unu fascinat de bike, dar care n-a avut niciodata una adevarata.

M-ai starnit asa tare cu pozele alea ca ma gandesc la o achizitie.:g

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare