Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie Jimny

taviman

Postări Recomandate

Salut,

Asa cum scrie in titlu, sunt un incepator absolut. Nu mai am masina de vreo doi ani, am condus o Dacie 1310 timp de 8 ani.

N-am condus o 4x4, dar sunt sigur ca o sa-mi placa la nebunie. Am o bicicleta MTB, si credeti-ma ca o folosesc - pretty expreme.

Dupa indelungi consideratiuni in cadru familial si amical, am ajuns la concluzia ca Jimny e aleasa sufletului meu. Mica dar agila, economica dar 4x4, nu fantastic de scumpa. O adevarata "all purpose vehicle".

Basca are si aer conditionat.

Noo, lasand gluma, mi s-o pus pata. Da' am nevoie acuta de sfaturi.

Am gasit un anunt.

Capture34567.JPG.db0c76c98a45bf9c9a16329627f05c16.JPG

1. Cat de serioasa e oferta lor?

2. Care-i diferenta dintre JLX si Varianta de Top? Merita?

3. Am dreptate sa cred ca e o masina buna la toate?

4. Se merita incercata o varinata la mana a doua?

5. Cu e service-ul? Scump, des?

6.Ce mai trebuie sa stiu despre ea? Sfaturi, chestii cunoscute...

Stiu ca am multe de aflat. Prefer sa le aflu de la voi, decat pe pielea mea.

Octav

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Sfaturi pentru un noob extreme

Treci intii pe la sectiunea de prezentare a membrilor :rules

1) nu am cumparat, de la ei, dar am avut de-a face pentru ca am intentionat sa cumpar. Sint un dealer care aduc diverse versiuni de masini 4x4, cu echipari care nu se vind in Romania oficial de catre Suzuki (si alte marci). Exemplu: Jimny cu cutie automata.

2) Diferenta consta in mici detalii cum ar fi scaune incalzite, oglinzi incalzite, etc. Daca merita, asta doar tu poti decide.

3) Nu. Si nu te amagi, nu exista asa ceva. Confortul e slab comparat cu un tursim, handlingul e slab (ambele din cauza puntilor rigide), frinele la fel. Cutia de viteze e etajata scurt, viteza de croaziera e de 80 de km/h, peste incepe sa consume foarte mult. Dupa cum se vede, on-road masina e slaba si nici nu a fost gindita pentru asa ceva. Off-road in schimb, e una din cele mai potente masini de teren stock. Practic ii pui doar cauciucuri dedicate si o sa fi uimit ce poate sa faca.

La mine Jimny e masina de excursii.

4) Varianta la mina a doua depinde de starea masinii respective si banii ceruti. Eu am ales varianta SH, dar am cautat ceva.

5) Intretinerea e mai scumpa decit la un turism (mai multe uleiuri de schimbat), piesele sint scumpe, dar fiabile. Exista si o piata after-market pentru modificari cu preturi de la accesibil la prohibitiv, depinde ce vrei sa faci.

6) Citeste sectiunea asta.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

Unele din chestiile enumerate foarte corect de unde sunt subiective, mai ales cele legate de confort. Daca termenul de comparatie e Dacia berlina, poate ai alta parere. E clar ca un 4x4 consuma mai mult decat un turism si la fel de clar e ca se conduce altfel. Ceea ce te-ar putea deranja la Jimny este spatiul minimal de bagaje (cred ca si Tico are mai mult).

Probabil singura metoda reala de a te lamuri este sa prinzi ocazia de a face macar cateva zeci de km cu un Jimny, chiar si ca pasager. In caz ca nu te satisface, Suzuki iti mai ofera SX4 4x4 sau Ignis 4x4 axate pe mers pe sosea.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Jimny

Multumesc!:tk

@Caphonne: Grozav link-ul tau. Bun argumentul cu colega de camera...

Deci nu-i cea mai confortabila machineta. Bun, am avut dacia, inc-o am, dar era comoda dpmdv. Faceam raliuri ca-n "Taxi". Si acu ma mai loveste nostalgia, mai ales cand o compar cu Loganu' maica-mii.

Ideea e ca io-s cam ... eco. Nu ma atrage ideea de a sta in trafic, de aia am mtb. Cu rucsacu-n spate fac piata.

Totusi, de curand am devenit apropitar la Slanic M. Si am nevoie de transport. Plus ca vreau sa-mi cunosc tara mai bine. Jimny mi s-a parut ideal.

Pe de alta parte, Galati nu e cel mai bun oras pentru un montaniard. Mai degraba ma mut.

True, un drive test se cere.

Link spre comentariu

Unele din chestiile enumerate foarte corect de unde sunt subiective, mai ales cele legate de confort.

Recunosc ca sint subiectiv pentru ca am si o masina cu suspensie hidraulica. Aia efectiv nu simte speedbumper-ele, Jimny ma arunca in sus :grin: Nu mai zic de mers cu 80 la ora prin craterele (ca drumuri nu pot sa le spun) din Caras Severin. Cu Jimny nu cred ca rezist la asa ceva, masina probabil ca rezista. Dar daca vii de pe o masina sport, atunci probabil ca nu o sa simti mare diferenta, doar creste putin ruliul :old

Ai dreptate, am uitat de spatiul din portbagaj, comparabil cu Tico sau Matiz. Dar scaunele din spate se pot rabate (individual) si problema se poate corecta. La mine stau rabatate de aproape un an de zile, doar am zis ca e masina de excursii.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

True, un drive test se cere.

Cel mai bun lucru! Cum ti-am zis, nu exista masina buna la toate. Mai devreme sau mai tirziu vei vedea ca nu e asa. Macar sa vezi una live, sa vezi cam care e pozitia la volan, cit loc ai in spate (pe rindul 2 de scaune), sa vezi cit e "portbagajul", etc.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

Link spre comentariu

Eu am un Volvo S40 confortabil, pentru drumuri lungi, si un Jimny ideal pentru excursii si teren. Este teribil de bun pentru teren accidentat!

Cred ca la 1/3 din pretul de nou poti lua un Jimny in stare foarte buna, mai ales ca motorul nu pune probleme. La jumatate de pret, poti lua unul destul de nou si cu dotari...

>----------------------------------------------------<

Suzuki Jimny, 1.3 benzină, 2001

Link spre comentariu

un lucru bun sau nu.... piesele importante nu se gasesc decat pe original. depinde foarte mult ce pretentii ai de la masina, dar cu putine modificari faci minuni.

portbagajul e intr-adevar enervant de mic, dar daca ai nevoie doar de 2 -3 locuri situatia se schimba

daca te tine un drum de Baia Mare, ti-o dau eu la un test drive si cu gume de asfalt si cu gume de noroi.... si poate pleci si cu ea acasa ( dar asta e alta poveste )

si Patrol, dar inca nu pe deplin functional :grin:
Link spre comentariu

un lucru bun sau nu.... piesele importante nu se gasesc decat pe original. depinde foarte mult ce pretentii ai de la masina, dar cu putine modificari faci minuni.

portbagajul e intr-adevar enervant de mic, dar daca ai nevoie doar de 2 -3 locuri situatia se schimba

daca te tine un drum de Baia Mare, ti-o dau eu la un test drive si cu gume de asfalt si cu gume de noroi.... si poate pleci si cu ea acasa ( dar asta e alta poveste )

M-ar putea tine... Tinem legatura dupa ce ma intorc din vacanta.

(Stiu, cam tarziu pt vacanta dar merge si asa)

Edit: Citeam undeva despre Jimny cu 6 locuri. Cum ar fi asta?

Link spre comentariu

Citeam undeva despre Jimny cu 6 locuri. Cum ar fi asta?

Nu imi vine sa cred. Numai daca Jimny e considerat in o acceptiune foarte larga, cum o face wikipedia: "The Suzuki Jimny is a line of SUVs from Suzuki. The line started in 1968 and is still running." In varianta lor Jimny include linia Lj si SJ, SJ a avut si versiune LWB, dar nu stiu cum naiba ar fi reusit sa ingramadeasca 6 locuri in o caroserie de Samurai LWB cu doar 3 usi. Eu stiam ca LWB e doar camioneta, eventual double cab ca Maruti Gipsy, dar uite ce am gasit:

http://3.bp.blogspot.com/_YNWwJv1KRFc/TSc1qdTHHKI/AAAAAAAAABY/PkmhpvL5vBM/s1600/Maruti-Gypsy-King-HT-BSIII.jpg

Oricum, asta nu e Jimny in stilul stiut de noi.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare