teddybear Postat Noiembrie 10, 2014 Partajează Postat Noiembrie 10, 2014 Re: Probleme P38 Da, exact cel de la motor e. Sa nu te indoiesti, pentru ca se topeste des. Si releele sunt subdimensionate. E o problema de fabricatie. Eu am reconditionat unul care s-a topit din nou si acum l-am schimbat de tot. La dimensiunea pe care o are stratul de cupru de pe cablajul ala, nu cablajul e buba: trebuie cautata cauza pentru care creste curentul in asa hal incat sa nu-l suporte cablajul. Eu am gasit doua cablaje aproape complet erodate de apa care a patruns in cutia aia, unul s-a putut reconditiona... al doilea a necesitat inlocuirea completa. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BoZo Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Re: Probleme P38 Nu e vorba de cabluri, panoul ala de fapt e facut din 2 placi cu circuite integrate si lipite intre ele. Papucii de la relee sunt lipite anemic pe placi si sunt tare firave. Releele sunt prea mici si se incing. Pe acolo trece curent de 60 de A, cand e contact imperfect se duce. Pe forumuri straine am vazut ca unii desfac capacele de la relee si monteaza pe panoul ala ventilatoare pentru racire. Frontera A Sport 2.0 freelander 2001 td4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 Re: Probleme P38 Nu e vorba de cabluri, panoul ala de fapt e facut din 2 placi cu circuite integrate si lipite intre ele. Papucii de la relee sunt lipite anemic pe placi si sunt tare firave. Releele sunt prea mici si se incing. Pe acolo trece curent de 60 de A, cand e contact imperfect se duce. Pe forumuri straine am vazut ca unii desfac capacele de la relee si monteaza pe panoul ala ventilatoare pentru racire. Deci: tu spui "placi de circuite" (nu integrate, ca alea-s alta mancare de peste:wink:), eu spun "cablaj"; de fapt vorbim despre acelasi lucru:grin: Stratul de cupru de pe placile alea are 1,2mm grosime! In mod normal, o plac de cablaj obisnuita are 15-35 microni grosime! si fiind realizat din cupru de inalta puritate, (peste 99,9%), poate "duce" un curent de 2-3 ori mai mare decat o sarma de cupru obisnuita (circa 98%), de aceeasi sectiune. (ca exemplu, un traseu de placa de cablaj lat de 12mm suporta acelasi curent ca un cablu litat de 3mm2) Ai insa mare dreptate cand spui "cand e contact imperfect, se duce"! Apa intrata in acea cutie (nu stiu pe unde, dar intra), in combinatie cu aerul acid pe care il respiram, face incredibil de mult rau la "sanatatea" circuitelor electrice! Cand am inlocuit cutiile de care vorbeam in postarea anterioara, nu "activam" pe forum si nu faceam poze la diverse "damage-uri" mai ciudate intalnite (si acum imi pare rau). Releele sunt corect dimensionate, la fel si "piciorusele" de contact. Se pare ca, simpla gaurire a cutiei pentru a asigura aerisirea si scurgerea rapida a apei intrate acolo face mult mai mult bine decat orice ventilator motat acolo, parerile sunt foarte impartite, totusi... Am intalnit P38 venit din Italia, la care acea cutie de sigurante era impecabila dupa circa 230.000 km... in acelasi timp, un P38 "olandez" avea aceeasi cutie sub orice critica, la "numai" 173.000 km (oricum, masina a ajuns "donator":grin:) Concluzia mea: nu strica o verificare atenta a acelei cutii, daca e necesar, o "spalare" cu spray de contacte si inlocuirea releelor suspecte cu altele noi, de foarte buna calitate (Omron sau alta firma consacrata). Parerea mea. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Noiembrie 11, 2014 Partajează Postat Noiembrie 11, 2014 (editat) Re: Probleme P38 Sper sa nu fie considerata reclama, eu mi-am tratat toate ECU-urile, panourile d sigurante si conectoare "expuse" cu asta , parerea mea e ca e cel mai bun produs din domeniu, nu e foarte ieftin dar merita banii Editat Noiembrie 11, 2014 de Astral NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate