bebesaint Postat Septembrie 20, 2011 Partajează Postat Septembrie 20, 2011 Salutari tuturor. Fac un apel colegilor de forum care au luat masini din "afara" si le-au inmatriculat in Romania: ar fi posibil ca in urma procedurilor de inmatriculare in tara, norma euro sa se schimbe? (sa scada). P.S. Situatia de care mi-e frica e urmatoarea: tocmai m-am decis sa achizitionez un Jimny adus din afara (numere straine), pe care sa-l inmatriculez in tara. Ca si an de fabricatie sa fie 1999-2000, euro 2. Asta ar presupune o taxa de aprox. 1200E, dar daca printr-un mare ghinion, dupa inmatriculare mi s-ar schimba norma euro (cum am auzit ca se mai poate intampla), m-ar ajunge inmatricularea 2700E. Deci, intreb... ar fi posibil asa ceva? Ajutati-ma va rog :hl Multumesc! Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Norma euro se stabileste fuctie de tipul motorului. Eu am adus Jimny-ul meu de afara anul trecut. Masina productie 2002, motorul este tip M13A iar la RAR acest motor este cotat EURO 3. Stiu ca exista niste liste RAR care functie de ce motor are masina, stii singurel ce norma de poluare ai la masina. Am sa incerc sa caut si pun aici. Intre timp, mai da si tu search pe "goagal"... P.S. Masinile produse inainte de 2000 sigur sunt cotate EURO 2. Cauta si tu una produsa dupa 2000 LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Uite ce am gasit eu http://www.rarom.ro/RO/article--Cum_stabilesc_incadrarea_in_normele_de_poluare_pentru_autoturismul_pe_care_doresc_sa-l_achizitionez_din_strainatate_--125.html[/url] Undeva mai jos este un punct 3, dai click pe el. Sper sa iti fie de folos. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Norma euro se stabileste fuctie de tipul motorului. Eu am adus Jimny-ul meu de afara anul trecut. Masina productie 2002, motorul este tip M13A iar la RAR acest motor este cotat EURO 3. Mai corect ar fi ca norma de poluare se stabileste conform vointei RAR. Eu am acelasi motor M13A, dar pentru ca masina a fost cumparata de noua din tara a fost clasificata corect: euro4. Pentru cei care le aduc din afara si anul de fabricatie e mai jos de 2005, RAR-ul le clasifica automat ca euro3, desi nu intotdeauna e corect. euro3 e doar motorul g13A. @bebesaint: in documentele masinii din tara de origine trebuie sa scrie clar norma de poluare euro3/euro4, nu d3/d4 (cum se intilneste in cazul masinilor germane). In felul asta cei de la RAR nu mai au ce comenta. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Septembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Da, stiu ca este trecuta in acte norma de poluare (care in cazul asta este euro 2), dar am auzit zvonuri ca dupa vizita la Rar, anumite masini au fost catalogate cu o unitate mai jos decat euro care ar fi fost original trecut. La ei... e la ei, si din momentul ala masina incepea "o noua viata" in Romanica, unde asa iesea calculul. Eu speram sa gasesc o informatie sigura, de genul: daca asa e catalogat motorul respectiv, asa ii ramane norma euro, indiferent de tara. Caut incurajari, deoarece chiar vreau sa iau un Jimny! V-am invidiat destul :) E timpul sa ma bucur si eu:). Deci atat timp cat scrie pe hartiile masinii ca e euro2, Rar-ul ar avea voie sa ma "contrazica"? Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Septembrie 21, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Motorul este G13BB, euro 2, din 1999 @tdd70 Multumesc pentru site. Din pacate la punctul 3 e lista modelelor/motoarelor ce se incadreaza la euro3 :( Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tdd70 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny Da, stiu. Scoate si tu la imprimanta pagina cu norma euro 3 conform RAR si cand te duci sa cauti masina vezi ca tipul motorului masinii sa se incadreze in acea lista. Astfel RAR nu va avea ce sa comenteze. Sau poti face ceea ce au facut multi si au castigat. Platesti taxa de prima inmatriculare, indiferent ca iti iei euro 2 sau 3, apoi dai in judecata statul roman si recuperezi integral banii. Eu am fost mai comod, am platit 645 EURO taxa de prima inmatriculare si nici nu i-am dat in judecata... desi ar fi meritat, de javre ce sunt. Oricum, bafta la cautat si gasit ceva pe plac. Sa ne tii la curent. LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionica77 Postat Septembrie 21, 2011 Partajează Postat Septembrie 21, 2011 Re: Norma poluare Jimny la un suzuki jimny este bine sa il iei din 1998 ca este taxa mai mica la unul din 2000 este taxa dublu fata de cel din 1998,daca este din luna 08.2000 prinzi euro 3,eu am inmatriculat unul din luna 08.2000 si a fost euro 3.dar sa verifici bine prima inmatriculare a masini ca taxa se plateste in romania dupa prima inmatriculare nu dupa anul de fabricatie.eu am adus unul din germania si era fabricat in 11.1998 si prima inmatriculare era in 12.1999 si am platit taxa 1600euro. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Septembrie 22, 2011 Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Norma poluare Jimny Deci atat timp cat scrie pe hartiile masinii ca e euro2, Rar-ul ar avea voie sa ma "contrazica"? Daca pe acte scrie euro2, nu e2 sau altceva, RAR-ul ti-o va incadra ca euro2. Pe de alta parte au fost si cazuri de masini incadrate ca non-euro, desi masina avea calizator. Justificarea a fost ca asa le apare lor in baza de date. Stiu ca se mai poate face o cerere de consultanta (sau ceva de genul asta), care se plateste si ei iti spun pe baza seriei de caroserie si codului motor cum vor incadra masina. Avind in vedere ca raspunsul e scris, riscurile in acest caz sint practic nule. Dupa mine, la vechimea asta, taxa de inmatriculare e enorma. Insa... si aici exista o portita numita depreciere. Mai exact: daca masina nu are ABS, airbag-uri, AC, rulaj mare (asta poate fi doar pe hirtie, ca nu verifica nimeni), poti coborii taxa semnificativ. Daca tie iti convine sau nu, doar tu decizi. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bebesaint Postat Septembrie 22, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2011 Re: Norma poluare Jimny Multumesc pentru informatiile oferite. In urma unei discutii cu un amic (cu ceva cunostinte la RAR) am aflat ca 99% masina va fi inmatriculata cu euro care e trecut deja. Cica mi-ar fi facut o simulare in functie de an, motor, model... etc... (si poate si experienta lucratorilor la RAR care poate au mai avut de aface cu modelul asta). Deci... ar trebui sa fie bine. Acestea fiind spuse, daca totul o sa decurga bine, in week-end ies din clubul admiratorilor de Jimny, si intru si eu in clubul posesorilor! de Jimny.:dr2 Va tin la curent! Mitsubishi Pajero mk3 lwb 2.5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate