Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Rotire anvelope si fum

constantinescuv

Postări Recomandate

Salutare.

Eu am niste Bridgestone Dueller A/T. Am observat ca avelopele pe fata sunt vizibil mai tocite decat cele pe spate. E vreo problema daca le schimba fata-spate ?

Si inca o intrebare legata de fum. Am vazut ca scoate un norisor in spate cand accelerez mai tare. Fiind primul meu diesel, nu stiu daca este normal sau nu . E normal sa scoata putin fum? Sau trebuie sa reglez/repar/schimb ceva ?

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Rotire anvelope si fum

Salutare.

Eu am niste Bridgestone Dueller A/T. Am observat ca avelopele pe fata sunt vizibil mai tocite decat cele pe spate. E vreo problema daca le schimba fata-spate ?

Si inca o intrebare legata de fum. Am vazut ca scoate un norisor in spate cand accelerez mai tare. Fiind primul meu diesel, nu stiu daca este normal sau nu . E normal sa scoata putin fum? Sau trebuie sa reglez/repar/schimb ceva ?

Daca rotile au grad de uzura egal intre ele fata-fata si spate-spate, poti sa le schimbi intre ele, desi nu prea este recomandat. Exista o schema de schimbare a rotilor intre ele pt 4x4 permanent care include si roata de rezerva.

Cat despre fum, posibil un furtun de la turbo spart, cel mai probabil cotul de cauciuc care intra in EGR, sau turbina foarte afumata, intake manifold cu depuneri mari...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Deci mai bine le las asa ?

Cat despre fum, furtunul de la EGR e nou, si abia am curatat si EGR-ul si galeria de admisie.

Dar motorul nu trebuie sa scoata fum deloc ? Sau e normal un mic norisor la acceleratii bruste ?

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu

La accelerari bruste, cand sare de 2500 rpm este normal daca mai scoate cate un norisor de fum, atunci ies gaze nearse din cauza accelerarii bruste.

Cat despre anvelope, cat de vechi sunt? Ai cumparat masina cu ele?

Link spre comentariu

La accelerari bruste este normal deoarece sunt diferente de debit intre injectia de motorina si gazele nearse recuperate. Cat despre cauciucuri, fa-i un bine masinii si incalt-o cu gume noi, toate 5. Pentru a pastra o uzura uniforma pe ele incepi la 5000 km sa le schimbi intre ele. La Freelander nu este indicat sa mergi cu anvelope tocite inegal.

Link spre comentariu

Edit: vezi schema pusa de @Astral.:h5

Editat de DKW

Link spre comentariu

Eu stiam schema spusa de mine. Merci de corectie @Astral! Cu ocazia asta mai invat si eu ceva in plus!:h5

Link spre comentariu

Eu stiam schema spusa de mine. Merci de corectie @Astral! Cu ocazia asta mai invat si eu ceva in plus!:h5

Intentia a fost sa pun o poza "care face cat 1000 de cuvinte" si mi s-a parut ca parca nu corespunde cu schema ta........:h5

Da-i cu Edit si rescrie acolo sa nu incurcam de cap lumea.........:ha:

Link spre comentariu

Ce vrei, asa mi-au explicat mie niste nemtalai in Munchen (sau asa am inteles eu:scr ), la un service Land Rover.

CA sa ma fac si eu util, http://www.carbibles.com/tyre_bible_pg3.html.

si inca un link http://www.directtire.com/tutorials/tire_rotation.swf

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Anvelopele la Freelander se "rotesc" fata spate pe aceiasi parte nu incrucisat

La Freelander daca cumperi doua anvelope noi le pui obligatoriu pe spate

Daca ai anvelopele tocite inegal fata spate, ceea ce este inevitabil daca nu le "rotesti", intotdeauna cele mai putin uzate se pun pe spate.

Bridgestone Dueller at sunt mai inguste decat micheline sincrone 215/65/16 si arata masina mai urat. Poti pune si 225/65/16 .

Nu sunt prea bune in noroi, fuge spatele si pe zapada batatorita la fel.

Daca nu ai bani cumpara doua noi si pune-le pe spate si cele care le ai pe spate acum muta-le pe fata.

Nu are rost sa cumperi 5 cauciucuri noi sa dai 2500 roni minim

Cat despre "norisorul de fum" nu mai "calca" masina ca nu este benzinar si nu esti la curse. Daca o mai calci mult s-ar putea sa umbli cu o perdea de fum in urma ta permanent. Cati km are motorul ?

Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Merci mult pentru sfaturi. O sa incerc sa conduc mai potrivit cu masina si motorul. Intr-adevar, este prima masina diesel pe care o am sau o conduc mai mult. Motorul e tinerel, are 107K km .

Cat despre anvelope, as vrea sa raman pe dimensiunile din talon, sa nu am probleme la ITP. E o idee buna cu luat doar doua pe spate, intr-adevar mai ieftin decat 5 anvelope noi . Ma gandeam la Yokohama Geolandar A/T-S .

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu

Nu stiu ce sa spun. Bridgestone dueller at sunt cam ciudate .

Cauta pe net si vezi daca au aceiasi "latime", dueller-ul are calea de rulare putin mai ingusta, la aceleasi dimensiuni de 215/65/16 fata de alte anvelope.

Eu am descoperit asta dupa ce le-am cumparat, dar conteaz diametrul exterior , care este acelasi.

Iei acum Geolander si dupa ce se duc cele care le muti de pe spate pe fata cumperi alte geolandere si le pui pe spate si pe alea de pe spate le muti pe fata si uite asa ajungi la 4 cauciucuri de acelasi fel.

O sa dureze ceva, depinde cat profil ti-a mai ramas la cele vechi.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Redeschid discutia cu fumul. Am condus ieri pe manual, si am accelerat pana pe la 3-4000, dar nu brusc, lent. Am vazut un mare nor de fum la turatia asta , chiar fara aceelerare, adica odata ajuns la 3-4000, cat stau la turatia respectiva las ceva fum in spate. E ceva normal ?

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu

Se repeta figura cu fumul la fiecare accelerare, sau s-a diminuat efectul?

Posibil sa se fi curatat turbina, daca ai mers multa vreme cu ea la viteza mica, prin traficul din Bucuresti.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Anvelopele la Freelander se "rotesc" fata spate pe aceiasi parte nu incrucisat

La Freelander daca cumperi doua anvelope noi le pui obligatoriu pe spate

Daca ai anvelopele tocite inegal fata spate, ceea ce este inevitabil daca nu le "rotesti", intotdeauna cele mai putin uzate se pun pe spate.

Bridgestone Dueller at sunt mai inguste decat micheline sincrone 215/65/16 si arata masina mai urat. Poti pune si 225/65/16 .

Nu sunt prea bune in noroi, fuge spatele si pe zapada batatorita la fel.

Daca nu ai bani cumpara doua noi si pune-le pe spate si cele care le ai pe spate acum muta-le pe fata.

Nu are rost sa cumperi 5 cauciucuri noi sa dai 2500 roni minim

Cat despre "norisorul de fum" nu mai "calca" masina ca nu este benzinar si nu esti la curse. Daca o mai calci mult s-ar putea sa umbli cu o perdea de fum in urma ta permanent. Cati km are motorul ?

Se pare ca nu ai ascultat sfatul si ai facut "liniute" cu freelanderul =))

Editat de bratu romeo
Link spre comentariu

:) nu .. din contra. Am mers cu acceleratii cat mai mici , si nici nu am trecut de 120. Am mai 'tras' de motor cand am ramas impotmolit in noroi si atunci am facut ditai norisorul de fum; plus ditai pata neagra in spatele masinii . Dar credeam ca asta a fost de la acceleratie. N-am mai apucat sa fac iar testul cu mers constant cu 3-4000 de ture sa vad daca fumul ramane .

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu

la drum întins, la 1500 rpm am cam 60 km/h

la 2000 ajunge aproape de 100 km/h...

acuma, mă întreb unde mergi tu 3-4000 de ture? :)

eu nu am reușit să o forjez așa decât pe autostrăzile din europa, nicidecum pe drumurile românești

e drept, nu m-am uitat să văd dacă scoate fum la mai mult de 120 km/h

ps - dieselul e tot din 2001 și are cutie automată

Link spre comentariu

La drum lung nu ajung la turatii asa mari. Eu m-am mirat de norul de fum pe care l-am facut cand am incercat sa ies din noroi. Acolo am turat mult motorul.

Dar am repetat experienta cu mers la turatie mai mare constant, intr-adevar in jur de 2500, nu 3-4000 si nu pare sa scoata fum. Cred ca au fost ceva depuneri care s-au mai curatat in timpul experientelor anterioare.

In mod normal, nu cred ca trec mult de 2000 de ture

2001 Freelander TD4
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare