Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

Vizitator klod

Postări Recomandate

Re: Unicul topic cu sfaturi atotcuprinzatoare privind achizitia unui Freelander

@trafalet_32: prima data trebuie sa te hotarasti asupra marcii masinii! Eu unul detin un freelander de vreo 3 saptamani (2usi,hardtop,alegerea mea a fost ceva confort,aspect,si off road mai putin,fiind pasionat doar de pescuit,e ok pentru asta)! Masina este autoutilitara in acte (n1 codul in cartea de italia, taxa 340euro=1450ron, aproximativ) !eu zic sa-ti cauti una de afara, poate o gasesti si cu carte service, dar autoutilitara, s-o poti inscrie cu bani putini! Asta e sfatul meu! A mea intre timp a primit si numere de romania! Ma declar multumit!

Editat de DKW
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 866
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Stiti cumva daca la modelul Freelander 1 au existat 2 tipuri de motoare pe benzina de 1.8?

Daca da, cum se pot diferentia ele (serie sasiu, forma capac culbutori?).

Link spre comentariu

Stiti cumva daca la modelul Freelander 1 au existat 2 tipuri de motoare pe benzina de 1.8?

Motorizarea 1.8 (1796 cc) benzina este una singura, l4 Rover K series (provenienta Ford) 1997-2006.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Merci, ca la un moment dat vazusem si ceva despre un motor modelul L si asta m-a incurcat. Deci toate 1.8 din 97-06 sunt de tip K.

Link spre comentariu

"L" este codarea pentru 2.0 diesel, tot Rover.

Link spre comentariu

@trafalet_32: prima data trebuie sa te hotarasti asupra marcii masinii! Eu unul detin un freelander de vreo 3 saptamani (2usi,hardtop,alegerea mea a fost ceva confort,aspect,si off road mai putin,fiind pasionat doar de pescuit,e ok pentru asta)! Masina este autoutilitara in acte (n1 codul in cartea de italia, taxa 340euro=1450ron, aproximativ) !eu zic sa-ti cauti una de afara, poate o gasesti si cu carte service, dar autoutilitara, s-o poti inscrie cu bani putini! Asta e sfatul meu! A mea intre timp a primit si numere de romania! Ma declar multumit!

Multumesc de sfat!e ok si solutia ta,dar fiind masina de zi cu zi,musai trebuie sa aiba minim 5 locuri,nu conteaza usile ,dar locurile sunt importante.Tu ai lasat masina cu 2 locuri?Eu actualmente sunt in Italia (Roma),si sincer ma dau de ceasu mortii sa gasesc ceva in toate mintile,dar foarte greu,pentru ca majoritatea masinilor aici tehnic sunt ok,dar ca aspect sunt de tot plansu.Ma rog,poate e doar o impresie,dar caut...........

Link spre comentariu

Masina are 4 locuri in certificat, asa a fost ea! Nu e cu doua locuri! Din cauza asta, cei de la RAR din galati, au trimis actele la Bucuresti, pentru ca nu aveau numere de omologare pentru tipul asta de masina! Daca nu era in doua portiere nu se mai facea decapotabila! Eu asta am vrut, asta mi-am luat! Sa nu te grabesti, asta te-as sfatui! Si, daca are o zgarietura acolo, nu-i bai! Motorul sa fie ingrijit si in parametri (carte service eventual) :grin:

Editat de DKW
Link spre comentariu

Daca as avea norocul tau sa gasesc una identica ar fi ok,insa din pacate nu sunt ,iar ce se gaseste sunt hartanite si trantite de vai mama lor.In plus preturile se apropie de una deja inmatriculata in RO.Deci o sa am rabdare pana ma intorc in tara si ori caut un Freelander inscris deja si care sa se incadreze in bugetul alocat,ori ma duc frumusel prin Jermanica si vad ce pot gasi acolo altceva mai puternic (Discovery,Pajero,Terrano)si ma rog de bunii nostri vecini bulgari sa imi ia banii si sa imi puna numere pe jucarie.Nu stiu de ce dar parca imi surade din ce in ce mai tare ideea de a inscrie masina in BG.Macar daca dupa un an doi ma satur de ea sau se strica si nu vreau sa o mai fac, nu mai am de platit impozite aberante,cum deja am patit-o anul acesta de am platit impozit 6000ron pe un reno 25 cu motor de 2068(masina care nu mai exista in circulatie de 7 ani,si care tot de atunci era radiata,insa cei de la primarie au omis sa finalizeze radierea,iar prostu plateste:cr:cr) Deci iau in cosiderare si varianta BG pentru motoare peste 2000.

Link spre comentariu

Eu m-am oprit la mototr de 2000cm! Rovineta pentru ea e 430 lei, RCA vreo 700lei, motor mai mare=taxe mai mari! Daca te tenteaza varianta cu Germania, intra pe mobile.de, poate gasesti ceva acolo! Varianta doi, am vazut Freelandere pe autovit de vanzare, iar baietii care le au mai negociaza! Toata treaba e sa ai rabdare, sa stii ce vrei, ca baietii mai si negociaza! Am vazut ceva frumos pe la unul de la mures, avea 3 sau 4 masini la vanzare! Ia legatura cu el, ca s-ar putea sa-ti placa ce are! Sunt masini, toata chestia e sa stii unde sa te uiti. Succes!

Editat de DKW
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Eu m-am oprit la mototr de 2000cm! Rovineta pentru ea e 430 lei, RCA vreo 700lei, motor mai mare=taxe mai mari! Daca te tenteaza varianta cu Germania, intra pe mobile.de, poate gasesti ceva acolo! Varianta doi, am vazut Freelandere pe autovit de vanzare, iar baietii care le au mai negociaza! Toata treaba e sa ai rabdare, sa stii ce vrei, ca baietii mai si negociaza! Am vazut ceva frumos pe la unul de la mures, avea 3 sau 4 masini la vanzare! Ia legatura cu el, ca s-ar putea sa-ti placa ce are! Sunt masini, toata chestia e sa stii unde sa te uiti. Succes!

Rovineta 430 lei, sau vorbeai de impozit?

Link spre comentariu

rovigneta amice,impozitul mai pe la sf de an!

Amice, bați câmpii și mai și insiști pe asta! Rovinieta pe un an pentru AUTOTURISM costa 126.39 lei!

Citeste si tu inainte sa comentezi aiurea!

Fuck em, I don't care! Pop the cheap champagne, I'm going down in flames, hey!
Link spre comentariu

in certificatul meu de inmatriculare scrie autoutilitara N1!AM SI CHITANTA DE LA PECO!nu e autoturism:wink:!nu bat campii amice!

vreau sa-mi ramana jugulara intacta!

eu as fi intrebat'de ce asa de mult(430)??nu mi-as permite sa -ti atac jugulara!te-ai cam pripit/ofensat/iritat aici!:ha:

Editat de Astral
Link spre comentariu

in certificatul meu de inmatriculare scrie autoutilitara N1!AM SI CHITANTA DE LA PECO!nu e autoturism:wink:!nu bat campii amice!

eu as fi intrebat'de ce asa de mult(430)??nu mi-as permite sa -ti atac jugulara!te-ai cam pripit/ofensat/iritat aici!:ha:

Mie imi da ceva cu virgula... si pentru ca nu stiu intreb:

In cazul unui Freelander 1 utilitara, suma taxelor platite (impozit, rovignieta, RCA, etc.) nu este cumva mai mare decat in cazul aceluiasi model dar autoturism? Sunt curios pentru ca, la un moment dat, voi vrea si eu unul... si vreau sa stiu ce ma asteapta:roll:

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

eu iti spun ce-am platit eu:rovigneta=430lei(autoutilitara)si r.c.c pe 6luni=370lei!pe la sfarsit de an probabil ca o sa merg sa platesc si impozitul(probabil tot vreo 400lei)!avantajul a fost ca,am platit taxa de mediu(inmatriculare)doar 1425lei,pe care o sa-i recuperez!daca era autoturism,nu-mi permiteam sa-l inscriu,pentru ca taxa era foarte mare!acum..fiecare dupa buget!eu am vrut varianta asta cu autoutilitara!:grin::wink:

Link spre comentariu

eu iti spun ce-am platit eu:rovigneta=430lei(autoutilitara)si r.c.c pe 6luni=370lei!pe la sfarsit de an probabil ca o sa merg sa platesc si impozitul(probabil tot vreo 400lei)!avantajul a fost ca,am platit taxa de mediu(inmatriculare)doar 1425lei,pe care o sa-i recuperez!daca era autoturism,nu-mi permiteam sa-l inscriu,pentru ca taxa era foarte mare!acum..fiecare dupa buget!eu am vrut varianta asta cu autoutilitara!:grin::wink:

Nu m-am referit la taxa de mediu/inmatriculare ci strict la taxele "de intretinere"! Multumesc pentru raspuns!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

ar mai fi varianta s-o transform in autoturism,acum,dupa ce am inscris-o.O sa ma interesez de costuri!momentan,ramane asa,nu-i mare suma!la motor mai mare de 2000cm,chiar doare!dar ,cand esti pasionat de o masina,costurile nu mai conteaza!

Link spre comentariu

Amice daca este autoutilitara sper sa nu ii montezi bancheta spate ca risti sa ramai fara numere daca te opreste politia,nu stiam ca este atat de scump la autoutilitara amice de asta am si intrebat. Numai Bine

Link spre comentariu

e mai personalizat freelanderul asta al meu!:wink:e autoutilitara cu 5 locuri!(are grilaj metalic amplasat dupa bancheta din spate)!din cauza asta,cei de la rar din galati au trimis dosarul masinii la bucuresti,pentru ca ei nu aveau numere de omologare pentru specimenul asta de masina!:wink:sa auzim de bine!

dupa ce-mi monteaza amicul meu scut ptr vcu,sper sa pot s-o fotografiez,si-o sa te edifici!e personalizata,intr-adevar,dar nu unicata!poate reusesc duminica asta sa o fotografiez!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Sfat achizitie Land Rover Freelander

Va salut domnilor! O rugaminte, daca ma puteti ajuta cu sfaturi in privinta achizitionarii unui Land Rover Freelander an 1999-2001! Care sunt diferentele intre motorizari? Ce ma sfatuiti sa iau? Precizez ca am intentia sa il aduc din Anglia. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu

Taxa de mediu 1425 lei

Rovigneta 430 lei

RCA 6 luni 370 lei

ITP ? (din cate stiu, la autoutilitare ITP-ul se face anual)

Impozit ?

Link spre comentariu

impozitul inca nu stiu,iar itp-ul la fel,masina anul asta(luna septembrie )a primit numere de romania!insa la rar am platit 830 lei pentru cartea de identitate si celelalte chestii.

Link spre comentariu

Atat a fost ITP-ul?

Sau ai platit si numerele cu altele? repet:am platit 830lei la rar,in suma asta intrand si itp-ul valabil pana la 13.09.2013!costul ptr taxa de prima inmatriculare(la autoutilitara)e de 1430lei!tu n-ai decat de adunat si vezi cat iese!:grin:

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna ziua!

Sunt interesat in achizitionarea unui suv,de familie si chiar nu prea stiu ce sa-mi iau.Ma gandeam la Mazda cx7 sau freelander.Inclin spre benzina. Diesel am si,desi pana acum n-am avut probleme cu motorul, mi-e frica totusi de injectoare si pompa de motorina.pe de alta parte,am vazut ca la freelander se arde garnitura de chiulasa.La cx7,sunt probleme cu discurile de frana si mai rau cu ambreiajul.Intrebarea mea, este daca s-au remediat problemele cu garnitura la modelele mai noi.ce am gasit eu,pe mobile.de,este din 2008 si are numai 14.000 km...7950E :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare