laur_v Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 Mi-am luat o Frontera A 1996 5 usi motor 2.2 benzina, cutie manuala. As vrea sa incep prin a schimba uleiurile in motor, cutie viteze, reductor si diferentiale. As vrea sa stiu cantitatile si tipurile de ulei necesare pentru fiecare, eventual sfaturi despre schimb. Cu 4x4 cuplat, MRL-ul stanga cam "scapa", am citit pe forum despre curatare si gresare, le voi face, mai exista vreun pont pentru rezolvarea problemei, inafara de inlocuire ? Ce pret are un mrl automat nou ? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 23, 2011 Partajează Postat Septembrie 23, 2011 (editat) Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! 1.Diferential fata - are buson de umplere si de golire;se pune ulei de TRANSMISIE 80W-90 API GL5- 1.7litrii- schimb la ~45.000km dupa carte dar eu schimb la 30.000 2. Diferential spate - are buson de umplere si golire; se pune 80W-90LS API GL5- 1.9litrii daca e cu diferential cu alunecare limitata (LSD - cod G80); Daca e diferential simplu 80W90 API GL5 2.3litrii.- schimb la ~45.000km dupa carte dar eu schimb la 30.000 3. Cutia de viteza - are buson de umplere si golire; se pune ulei de MOTOR 10W-40.-2.95litrii – schimb la ~45.000km dupa carte dar eu schimb la 30.000 4. Cutia de transfer - are buson de umplere si golire; se pune ulei de MOTOR 10W-40.-1.45litrii –schimb la 45.000 dupa carte dar eu schimb la 30.000 5. Motor- 10W40( semisintetic)- 5litrii- schimb la ~15.000km dupa carte dar eu schimb la 10.000 Numarul de km. pentru schimbarea uleiului il respect in urma unor recomandari ale unor posesori vechi de Frontere si evident iau in considerare conditiile de exploatare. Referitor la MRLuri trebuie desfacute si vazut daca siguranta e acolo sau nu. Daca e se incearca "luarea" jocului de la rulmenti( prin strangere) si daca nici asa nu merge se poate pune o saiba de MRL de ARO si se rezolva problema. Raspuns la intrebare" Nu vrei sa aflii cat costa un set de MRLuri originale". Un set de AVMuri costa in jur de 200E si sunt excelente. Bun venit printre fronteristi, sa te bucuri de masina si sa o conduci sanatos :h5 Editat Septembrie 23, 2011 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Septembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Multumesc Andrei_vl pentru raspunsuri, ti-am citit mesajul in ultimul moment, am intrat de pe pc-ul celor de la magazinul de piese, ca eram nelamuriti cu uleiul de motor in cutie. Am cumparat totul, le-am si schimbat (ulei motor+cv+reductor+grup fata, filtre ulei,aer,benzina), mai putin uleiul la grupul spate, unde nu sint lamurit daca masina are LSD sau nu....pe placuta aia shtantzata de sub capota, pe panoul de sub parbriz printre alte multe coduri apare si G80....masina in 2x4 cu o roata spate pe cric o invarte doar pe aceasta, pe cea de pe sol deloc...n-am idee daca e LSD sau nu...?!?!?! Dupa seria de sasiu se poate afla ? Maine postez seria eventual... MRL-urile s-au dat jos, s-au curatat, din cate am observat nu prezentau defecte vizibile, s-au gresat si pus la loc. Din pacate n-am putut proba masina pe strada sau inafara ei, saptamana viitoare vom vedea. Masina asta are filtru de habitaclu ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
styuk Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! in cutie eu am bagat de cutie automata :D...asta dupa ce am schimbat de 2 ori uleiul(initial de cutie,dupa de motor).2.0 benzina http://jurnaldeghidon.blogspot.ro/ Never ride faster than your guardian angel can fly:ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ovidiu.I Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Ca sa nu mai incep un topic nou, intreb si eu aici. Fluidele pentru Frontera B motor X22DTI vreau sa le schimb si eu si as vrea sa stiu voi ce ati pus (inclusiv firma producatoare). Stiu ca la motor merge 10w40 sau 5w40. Care e recomandat sa-mi bag? (dat fiind faptul ca vine iarna, dar si ca masina are peste 200.000 km) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 (editat) Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Cu placere Laur, ma bucur cati-am fost de ajutor! Referitor la LSD... pune ulei pt. LSD- recomandarea mea Valvoline 80W90 GL5 LS- fiindca chiar daca nu ai nu face rau insa daca ai si pui ulei normal va face... Dar daca masina are stantat cpdul G80 pe placuta de sub stergator, atunci are LSD cu siguranta( daca nu cumva s-a schimbat puntea) dar poate nu functioneaza( sunt usor defectabile in special datorita uleiului nepotrivit, deh... e greu sa stii totul si cand ajungi sa stii deja ai stricat ceva :grin: ) deci pune linistit ulei pt. LSD. Boala MRLurilot la Frontera e sa sara siguranta... dar atentie, nu la toate, deci ai sansa sa functioneze acum dar nu uita totusi sa le intretii periodic( adica desfacere, curatire si gresare daratentie, cu putina vaselina nu "un pumn") Referitor la filtru... masinile noastre nu ai nici macar un sistem inteligent de a impiedica apa sa intre in habitaclu pe la aeroterma apai filtru... :grin: deci nu cred sa aibe, dar nu bag mana in foc... dar totusi nu au :ha1 ) Daca mai ai nelamuriri sunt multi aici care te pot ajuta! Jihad eu zic ca 5w40 e ok pentru toate perioadele luand in considerare ca "5" e indicele de vascozitate "la rece"... acum tu decizi Si din cate am vazut majoritate posesorilor de B merg pe 5W40 nu pe 10W40... Editat Septembrie 24, 2011 de Andrei_vl ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Septembrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Filtru habitaclu n-are, ok , lamurit. Ulei am pus Valvoline 80W90 GL5 simplu , bidon negru , in grupul fata, ceilalti 2 litri ii duc inapoi luni la magazin si ii schimb cu LS bidon alb . Sint convins ca are LSD si probabil nu merge din cauza uleiului. Dupa ce pun ulei LS e posibil sa-si revina dif-ul fara alte reparatii ? La mrl-uri sigurantele erau acolo, dar dantura aia era putin sarita, incalecata...mecanicul a pus totul la loc, sper sa functioneze bine. Ma gandesc ca cei care au mers inainte cu masina au fortat-o imediat dupa ce au cuplat 4x4, eu stiu ca primii metri trebuie inaintat usor, pana mrl-urile cupleaza. Probabil n-au dat nici cativa metri inapoi la revenirea in 2x4. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 24, 2011 Partajează Postat Septembrie 24, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Putin probabil sa isi revina LSDul dupa schimbarea uleiului... e nenorocit LSDu asta respectiv el merge cu orice ulei( ceea ce au nu credeam) dar se uzeaza mult mai repede daca nu are uleiul potrivit... deci daca nu mai functioneaza acum, sunt sanse de 51% sa nu mai functioneze nici in continuare dar totusi baga uleiul potrivit fiindca pot aparea zgomote, vibratii si alte alea daca nu o faci. La reparatia LSDului nici sa nu te gandesti... te costa pe la fro 3000RON doar piesele si se va strica iara in scurt timp la o folosire normala sau in foarte scurt timp la cateva fortari( deh... discuri de frictiune... gen disc de ambreiaj). Apropo, in curbe ai vreo vibratie, vreun zgomot de la grupu spate? Cu MRLurile ce sa zic... nu imi imaginez cum ar fi dintii aia "incalecati" parerea mmea ca ar fi problema daca s-au "incalecat"... ai vazut tu cu ochii tai sau a zis mecanicu? Daca a zis mecanicu probabil s-a dat important... Eu de multe ori cuplez greu si merg normal, dar nu bruschez, cred ca asta e important. Vezi ca "canelurile" ( scuzati cacofonia :grin: ) alea mari de la MRLuri sunt asa " / " de zici ca is uzate, dar nu sunt! sa nu te sperii. La decuplare da, e recomandat sa dai in spate pana se aude ca a decuplat dar daca e sa te gandesti logic dupa cum e sistemu acolo, cand planetara "sta" si roata se invarte, fie in fata fie in spate ele trebe sa decupleze fara doar si poate, cel putin asa am dedus eu dupa ce am studiat sistemu ala. Cred ca fostii stapani au fortat MRLurile cand au virat in 4x4 pe aderenta... atunci am impresia ca se pot "incaleca" si sa sara si siguranta, asta cu noroc dar cu ghinion cedeaza altceva( de la planetara la grup, cardane, cruci cardanice sau mai stiu eu ce). Oricum o sa iti manance putin nervii pana le pui la punct, dar don't worry, mie imi scapa, trosnesc dar nu ai nici pe naiba, merg, ma ajuta si nu am gasit macar o zgarietura... dar o sa pun saiba de ARO ca totusi nu imi convine sa merg asa cu masina, ca e a mea si " cum o tii asa o ai". Sa auzim de bine :h5 ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Nu mai scrii nimic, nimic? Astept si eu o proba cu masina, niste impresii, niste poze :grin: ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
laur_v Postat Septembrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Din pacate timp de poze etc. nu vad sa am prea curand. Mi-am batut capu' cu masina asta s-o aduc pe linia de plutire, insa probabil va ajunge la cumnatul meu. Dupa revizie merge bine, dar mrl-urile tot scapa. O solutie ieftina m-am gandit ca ar fi sudarea lor definitiva, sa ramana ca unele manuale lasate permanent pe pozitia 4x4. Cat de realizabila e ideea ? Fostul proprietar zice ca a legat firele invers la pompa de benzina, acul indicator la nivelul de combustibil functioneaza invers (la plin arata gol si viceversa). N-am reusit sa gasim gura de vizitare sau chiar pompa de benzina ?!? Ar fi posibil , si mai simplu , de inversat firele la bord la indicator ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Andrei_vl Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! MRLurile parerea mea nici sa nu te gandesti sa le sudezi atata timp cat ele sunt ok dar doar scapa( asa imi fac si mie si la foarte multi, nu-i bai...). Trebuie sa incerci sa iei jocu la rulmenti si daca tot fac, pui o saiba de MRL de ARO in spatele MRLului tau( poate are un coleg o poza, sa vezi exact cum trebuie facut). Daca nu, mai asteapta pana sambata, sambata o sa ii fac aceeasi treaba la a mea si iti explic ce si cum. Colegul SuperDragos am impresia ca a facut asa ceva la a lui, deci poate explica mai bine. Nu stiu daca e o idee buna sa desfaci bordul pentru a face ceva de genu asta, imi pare mai greu decat sa localizezi pompa de benzina si firele cu pricina si evident sa le inversezi. Dar acum nu stiu ce legatura are cu pompa de benzina... nu ar trebui sa fie cele de la sonda din rezervor, cum "e la toate"? Sigur stie colegul Stelea despre asta, are acelasi model cred :grin: Eu o sa caut o schema, ceva, dar nu promit ca te pot ajuta... Take it easy, o sa iasa bine! ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radu16b Postat Septembrie 29, 2011 Partajează Postat Septembrie 29, 2011 Re: Informatii revizie Frontera A 2.2 benzina ?! Referitor la indicatorul de benzina, eu am Frontera sport din 98 modelul x 20 se de 2 litri benzina, cred ca e la fel cu a ta. Nu poti interveni la pompa si la plutitor decat daca dai jos rezervorul, care nu e asa greu, sut doar 4 suruburi, cate doua pe fiecare parte. plus colerele de la furtune. Problema e ca nu vad cum ar fi putut inversa firele caci ese sunt mufate si nu ai cum sa le inversezi. Este o mufa cu 4 pini 2 fire pt plutito, 2 pt pompa. Am sa pun poze pana duminica sa te lamuresti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate