Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pareri Cherokee 4.0 + Gpl masina de zi cu zi?

Roby200487

Postări Recomandate

Salutare, sunt nou pe acest forum, si doresc sa achizitionez un cherokee din 1993 4.0 + Gpl, ce parere aveti, se preteaza pentru o masina de zi cu zi!?!

Masina arata faorte bine si este intretinuta, are aer conditionat, pilot automat, geamrui electrice, inchidere, etc. Tapiseria intreaga etc.

Motorul nu e curs pe nicaieri, nici pe sub ea nu curge ulei din diferentiale, etc.

Motorul, merge foarte bine, nu scoate fum, desi evacuarea de la mijlocul masinii, este rupta, am scos si capacul de la ulei, si nu scoate gram de gaze!

Ce pareri aveti!?

Omul zice ca consuma 15 l benzina in oras si 18 l gaz!

18l gaz e ok iese cam 60 lei pe 100 km..ceeace nu mi se pare mult pentru asa motor, este adevarat?

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Pareri Cherokee 4.0 + Gpl masina de zi cu zi?

Buna ziua !

Orice masina se preteaza la activitati de zi cu zi, dar depinde de activitate in sine. Activitatea poate consta in a smulge radacini de copaci, caz in care ai nevoie de ceva TAF, sau in a face reclama la ceva produs, caz in care iti ajunge un Smart cu brandul producatorului respectiv pe usi.

Defineste-ti notiunea de "activitate de zi cu zi", stabileste bugetul care va suporta aceasta activitate (ia in considerare si impozitul, eventual), si vezi daca ai neaparata nevoie de ceva 4x4 sau iti ajunge o Skoda Octavia 4x2, Logan, etc., sau orice altceva cu motorizare sub doi litri.

Si apoi, in functie de concluzia la care ajungi, vei vedea daca mai ai nevoie de Jeep Cherokee, care exista, ca si Grand Cherokee, si in versiunea doar cu tractiune spate...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

salut,

parerea mea subiectiva ( chiar daca am un cherokee cu motor de 4.0 si instalatie GPL) este ca nu-i chiar asa fain pe gaz chiar daca e ceva mai ieftin. Am gaz de un an, merge masina pe gaz ok, nu zic nu, dar nu mai are puterea pe care o are pe benzina si asta se simte cand vrei sa faci depasiri.

Cat despre consum... nu stiu ce sa zic, posibil sa fie asa cum zice omul tau. A mea consumA cam 19-22% cu gaz in oras dar eu am roti ceva mai mari si masina e inaltata -conteaza asta.

Heavy D. intreaba bine: ce vrei sa faci cu masina zi de zi ? ca poate nu renteaza. ..

Link spre comentariu

Idee de zi cu zi insemana pentru mine ca ma duc cu ea la lcuru, 6 km dus intors, ies la o minciuna deseara, si cand am chef sa ma duc pe un deal, prin padure etc, imi palce offroadul, pe langa celalt sport.... dupa cum ai mentionat am o skdoa octavia , chiar ai nimerit :)) este 4x2 si are aprox 400 cp :) (trebuie montat vemsul si setat),

asa m-am hotarat sa cumapr un cherokee, sam a pot duce si in orash, si pe deal...

impozitul este irelevant pentru mine, pt ca este in aer cum s-ar zice, pot sa il trec si pe o ruda de famile, care e a fost detiunut politic, si nu palteste impozitul :) so asta nu e o problem....

intrebarea era daca consumul este acela mentionat de om, si daca piesele sunt scumpe, manopera, o fac eu, no problem....

dar 99% sunt hotarat si voi cumpara masina aceea, arata prea bine! fucntioneaza tot ceeace ma incanta, ac, tempomat, geamuri, etc, si nu are nici macara o signrua scurgere de ulei! pe nicaieri ! :)

200Hp Boosted ZD30 - NADS Fitted - Oil Catch Tank - OME +5 - Cooper STT PRO 33" - 13000lbs winch - Snorkel - Roof Tent
Link spre comentariu

Buna seara !

Cu gaz, intr-un oras precum Clujul, sub 20 la suta n-o sa coboare consumul. Cel extraurban, probabil vreo 15 - 18 la suta.

Piesele sunt OK ca si pret, motorul are si ceva senzori, ECU, etc., automata (probabil) trebuie tratata corect. Manopera nu necesita cunostinte hi-tech, si daca nu te-ai nascut cu doua maini stangi, te vei descurca in mod sigur.

Vezi doar ca tehnica americana nu are prea multe in comun cu cea germana, si aici sunt sanse sa-ti dea cu virgula in anumite situatii, pentru ca ceea ce merge la Skoda, nu va merge la Jeep...

Si daca masina a stat mult pana acum, iar tu o vei misca des, va incepe sa curga din ea, stai linistit...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Masina nu a stat ! S-a circualt cu ea!

Omu o vinde ca vrea ceva mai mare!

Link spre comentariu

Buna seara !

Bine ar fi sa ramana uscata, masina asta de care vorbesti. Dar are tot timpul sa dovedeasca contrariul. Conform unor mecanici britanici, facand referire la masinile lor nationale, adevarul suna cam asa:

"Daca dintr-o masina britanica nu curge nimic, inseamna ca nu mai are de unde, si trebuie completat..."

Extrapoland pe marca americana in discutie, pot zice ca al meu Cherokee, cand sta drept, pierde ceva ATF pe la semeringul de la iesire al casetei de directie (catre bratul Pitman) si ceva ulei de motor pe la semeringul palier spate. Cand sta la 90 de grade pe partea dreapta (de obicei in padurile de pe langa Brasov), mai pierde pe la levierul schimbatorului de viteze si pe la aerisirea grupului spate, precum si ceva lichid de spalare parbriz.

Per ansamblu, traieste, e viu. Pe o parte torni in el, pe cealalta picura afara. Ca si in cazul meu, de altfel, ca doar nu degeaba se zice ca masina seamana cu proprietarul...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

:)))

No asta e tare, pai oricum o sa verific tot si o sa schimb! filtre, uleiuri etc! Mine ma duc in proba cu ea pe dealuri! Si luni cred ca o achit daca merge tot bine! Ma duc cu un prietne care are wrangler si o avut cherokee sa vada ce si cum este:)

Ca sa nu ma apuc sa caut. Ma puteti ajuta ce fel de ulei merge in diferentiale, in cutia autoamat si in motor!

SI cam cati L ...

Pt motor 10v40 semi sintetic ar fi ok?

Multumesc.

Editat de Astral
Link spre comentariu

Masina nu a stat ! S-a circualt cu ea!

Omu o vinde ca vrea ceva mai mare!

Sau s-a saturat de impozitul imens. :)

Editat de Astral
Link spre comentariu

BUNA ZIUA .

Eu nu inteleg de ce te intereseaza numai consumul (sau diferenta dintre benzina si gaz) cand spui ca ai SKODA cu motor de 400 cai (???) aia nu consuma ,,LA GREU " ? Parerea mea este ca daca iti place 99 la100 ia-o si arata-ne-o si noua .

SUCCES

.......... ALIN

Link spre comentariu

A cazut faza cu cherokee deocamdata, omul m-a mintit cu unele chestii! Mersi pentru timoul acordat. :)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare