Irod Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Am si eu o intrebare: in cazul suruburilor gripate si ruginite care dau impresia ca sunt de nedesfacut am auzit ca incalzirea lor in prealabil ar da rezultate (asta pe langa degripant) . Va rog sa impartasiti experienta sau cunostintele voastre si cu mine. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Suruburi fierbinti Buna ziua ! Corecta afirmatia, incalzirea ajuta la degriparea suruburilor incapatanate. La fel ajuta si una-doua lovituri serioase cu ciocanul in capul surubului, daca ai acces si pozitie. Am folosit lampa cu benzina la degriparea unui brat Pitman de pe axul sau, deasemenea si la ceva suruburi de la bara stabilizatoare la Benz-ul din dotare. Unii merg chiar mai departe, si folosesc ceva spray-uri cu azot lichid sau ceva asemanator (gheata carbonica parca), cu care "congeleaza" surubul sau piesa gripata, pentru a o sparge, daca tot nu se lasa desfacuta. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Suruburi fierbinti N-am probat pe masina mea, dar pot sa-ti spun ca, in cazul altor aplicatii (de ex. masini sau utilaje agricole), un punct de sudura dat pe capul unui surub incapatanat urmat de un dus rece si la nevoie repetat tratamentul a deblocat suruburi intepenite bine. Bafta! LE : nu uita sa deconectezi bateria si mufele unitatii centrale si ale unitatii ABS. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 26, 2011 Partajează Postat Septembrie 26, 2011 Re: Suruburi fierbinti Am folosit cu succes un spray cu azot/ulei .Azotul contracta surubul si permite infiltrarea unei mici cantitati de ulei in interstitiul format , de asemenea rupe si rugina de pe filete ajutind la desfacere . L-am cumparat de la reprezentanta SKF, si pentru ce am facut cu el a fost rezonabil .Initial l-am folosit la montarea unor rulmenti pe un arbore la un utilaj , intr-o situatie mai speciala . Apoi a trecut la munca de jos , la fiare vechi , si merge bine . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate