albinaru Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 M-am apucat sa produc aceasta licoare in garaj, experienta cu rezultate notabile (zic prietenii). Din pacate nu prea am cu cine sa-mi impartashesc acest hobby mai curand culinar decat bahic. La noi, la romanica, traditia este tzuica si vinul; despre bere trebuie sa te conversezi cu inaintasi nostri englezii. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Septembrie 30, 2011 Partajează Postat Septembrie 30, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? M-am apucat sa produc aceasta licoare in garaj, experienta cu rezultate notabile (zic prietenii). Din pacate nu prea am cu cine sa-mi impartashesc acest hobby mai curand culinar decat bahic. La noi, la romanica, traditia este tzuica si vinul; despre bere trebuie sa te conversezi cu inaintasi nostri englezii. As fi interesat de reteta...ma bate gandul sa-mi produc propria bere... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 1, 2011 Partajează Postat Octombrie 1, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? @minidimension - Coreeeect ;) @albinaru - fa-ne si noua foto cu instalatia si detaliaza modul in care "se lucreaza"....cine stie...poate la vreo prieteneasca facem un concurs si de "cea mai buna berica home-made" :)) NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 1, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 1, 2011 (editat) Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Nu este asa complicat precum pare.Trebuie orz (maltz), hamei si apa. Din 5 kg de maltz ies doua lazi de bere.Mai multa nu poti face artizanal. Ustensile periculoase, ca pretz, se gasesc pe site-ul www.fabrica-de-bere.ro. Eu am cumparat doar hameiul de acolo ,de fapt el hotaraste gustul berii si, au niste sortimente foarte bogate (ceh, german, belgian,englezesc, american). In mare: se macina maltul, se moaie in apa calda la 65 grade doua ore, se strecoara iar mustul rezultat se fierbe cu hamei cca o ora;dupa ce se raceste fiertura se baga intr-o dimigeana unde fermenteaza doua saptamani ca orice vin dupa care se trage in sticle si se pune la rece; dupa doua saptamani se poate consuma. Cea mai veche bere pe care o am este de un an de zile si este f buna la gust si are o carbonatare corespunzatoare. Sa nu va asteptati sa iasa ceva ca berea din magazin adica, filtrata si aditivata. Cand o trageti in sticle are un gust nedecis de bere trezita dar, dupa doua saptamani de stat la rece, se depune un strat subtire de drojdie pe fundul sticlei iar berea se limpezeste. Cand o turnati din sticla , o turnati dintr-o singura miscare sa nu tulburati stratul de drojdie de la baza sticlei si veti avea in halba o bere limpede cu un guler corespunzator de spuma. Avantaje:poti produce ori de cate ori vrei in timpul anului(fata de vin sau tuica), poti face o diversitate extrem de mare de retete, practic fiecare sarja este un unicat, este foarte sanatoasa(nu folosesti zahar),in procesul de fabricatie rezulta multa drojdie de bere care este un supliment alimentar cu calitati curative desebite. Se pot adauga o diversitate extrem de mare de ingrediente, eu am facut bere cu:scortisoara, cu ghimbir, cu cardamom,cu coriandru, cu miere etc. Dezavantaje :daca vrei sa faci o bere mai complexa , cu mai multe ingrediente, poti sa sari de pretul unei beri de magazin produsa in romanica . Am incercat si optimizari de cost in sensul ca am folosit ceai de hamei de la plafar dar nu am obtinut un gust prea decis. In definitiv jonglezi cu gustul dulce al maltului si amareala hameiului, restul este fantezia ta. Editat Octombrie 1, 2011 de albinaru Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Desi aseara am uitat sticla de vin "fara dop" (adica am baut cu simt de raspundere), trezindu-ma am dat peste post-ul tau. cred ca o sa incerc si eu... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Maltz gasesti pe la fabricile de bere pe bani putini. Desi sunt din Sibiu eu m-am dus la fabrica de maltz din Buzau (cea mai mare facilitate de acest fel din estul salbatic) si mi-am luat maltz de pot sa fac si whiskey. Spun ca nu poti sa faci mai mult de doua lazi de bere odata pentru ca trebuie sa manevrezi o oala de 25 litri , daca poti mai mult, bravo tie! Berea (bere bruna) pe care o vezi in poza este din maltz prajit, grade diferite de rumenire a maltzului da culori si arome diferite (de coaja de paine, de biscuit).Nu trebuie prajit mult, o manutza - doua de boabe in cuptorul aragazului. Din maltzul neprajit iese berea blonda cu care ne-a obisnuit cei care promoveaza diferitele tipuri de bere de pe piata. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Octombrie 2, 2011 Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Un articol deosebit ptr ...degustat bere: http://www.berariiromaniei.ro/cultura-berii/spectacolul-gustului-servirea-si-degustarea-berii/ consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 2, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 2, 2011 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Este un site care promoveaza interesele producatorilor de bere industriali, parerea mea este ca ei nu urmaresc decat sa ne educe gusturile pt un anumit tip de bere care se produce cu costuri minime (piesse bier) si profitul este maxim.Cand ai de a face cu nishte consumatori care nu sunt pretentzioshi (doar vezi ce pline sunt supermarketurile) nu te poti gandi decat la profit. La capitolul misiune se specifica: 'sustinerea si monitorizarea implementarii unui comportament responsabil al companiilor membre ale Asociatiei, cu privire la: Colectarea si plata accizelor si a altor taxe." Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexander_r Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Interesant articolul despre berarii romaniei. Am incercat si eu sa fac bere folosind acest kit de bere http://www.fabrica-de-bere.ro/echipament_fabricare_bere_brewferm_deluxe.html si a iesit foarte buna. Ideea e ca daca vrei sa ai bere mereu trebuie sa ai cel putin 2 kit-uri sa faci alternativ, pentru ca dureaza. Au tot felul de retete, si arome ( zmeura...etc). intradevar ca pret sare de media pietei, dar stii sigur ce ai pus in ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Eu asa ceva vreau sa-mi fac http://www.williamswarn.com/Shop. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexander_r Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Eu asa ceva vreau sa-mi fac http://www.williamswarn.com/Shop. Profi... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Da.... Anul trecut i-am contactat si le-am propus sa le fac partea metalica aici,ei sa vina cu automatizarea si know-how-ul si sa le vindem in UE fara taxe - nu au vrut (au zis ca au in proiect alt model si trebuie testat :2dr inainte de lansarea pe piata). Sigur face treaba buna scula cu pricina,la urma urmei foarte important e sa cunosti tehnologia si sa poti controla strict niste parametri. Informatia pusa "la liber" de ei ma face sa cred ca voi reusi chiar si eu sa-mi fac o bere buna acasa.:x Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iunie 3, 2013 Partajează Postat Iunie 3, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Da.... Anul trecut i-am contactat si le-am propus sa le fac partea metalica aici,ei sa vina cu automatizarea si know-how-ul si sa le vindem in UE fara taxe - nu au vrut (au zis ca au in proiect alt model si trebuie testat :2dr inainte de lansarea pe piata). Sigur face treaba buna scula cu pricina,la urma urmei foarte important e sa cunosti tehnologia si sa poti controla strict niste parametri. Informatia pusa "la liber" de ei ma face sa cred ca voi reusi chiar si eu sa-mi fac o bere buna acasa.:x Esti sigur ca e legal sa vinzi aparate de facut bauturi alcolice.? uz casnic ...iti dai seama ca nu mai au astia vanzare cu berea lor ..[deci statul nu o sa mai castige la acize] e ca la cazanul de tuica..o trebuiii inregistart hahahah si cu tabel la cine ai vandut hahahah cat au baut ..................in uSA e legal..nu te incurajeazasa o stochezi e adevarat dar sunt atatea de multe gadgeturi pe la ei ca iti si spune exacvt cum sa faci ce sticle si cum sa ii adaugi CO2...... De facut nu e mare smecherie....totul este sa ai un electronist bun si sa iti proiecteze partea de electronica, piese gaseti pe piata la preturi derizori. Ca pret mi se pare enorm de mult ..doar un cazan de inox cu un bazin de antigel cu rezistenta , o pompa .si un regulator de CO2 , poate iti da si butelia in bani astia de CO 2.... in rest cred ca castiga ei enorm cu kiturile de hamei si ingrediente. Hai noroc ! Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? E legal pentru uz casnic,ca si cazanul de tuica de altfel. Nu e chiar asa de simplu de facut,cazanul are pereti dubli,fitingurile sunt scumpe,e inox alimentar,mai e partea de refrigerare,de incalzire,de comanda,manopera,etc.La prima vedere si mie mi se pare mare orice pret dar daca pui pe hartie ajungi la concluzia ca nu e chiar asa in marea majoritate a cazurilor. Acum depinde si din ce unghi privesti problema (ca in bancul cu m...ia,depinde la ce capat al p...lii esti pozitionat:ha:),daca vrei sa vinzi pretul e mic iar daca vrei sa cumperi e mare. Sigur ca din consumabile fac profit adevarat,e ca la masini!:x Sper sa reusesc sa-mi fac o instalatie de genul asta,as amortiza-o rapid!:2dr Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? am un prieten vames care la un chef mi-a spus "daca ai stii cate cisterne cu esenta de bere intra in tara...nu ai mai bea bere de la noi in viata ta." o sa imi fac si eu berea...sa vad ce iese e o varianta foarte buna si imi place la nebunie ca am gasit aici informatii despre asta multumesc forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? M-am apucat sa produc aceasta licoare in garaj, experienta cu rezultate notabile (zic prietenii). Din pacate nu prea am cu cine sa-mi impartashesc acest hobby mai curand culinar decat bahic. La noi, la romanica, traditia este tzuica si vinul; despre bere trebuie sa te conversezi cu inaintasi nostri englezii. Sotul mai face cand si cand cidru ... Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? @ Cleo sa nu amestecam : berea are un procedeu de prelucrare , si cidrul ,......uau .... este bun rau..... Bravo sotului ca se descurca ..!!!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Iunie 4, 2013 Partajează Postat Iunie 4, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Sotul mai face cand si cand cidru ... Spune-ne si noua reteta de cidru a sotului. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Iunie 4, 2013 Autor Partajează Postat Iunie 4, 2013 (editat) Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Da' apucati-va odata ca eu de-abia astept sa mai am sa degust si sa compar cu cineva, sa schimbam si sa impartasim experienta. Cred ca am fost cam eliptic.. Editat Iunie 8, 2013 de Astral Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cleo Postat Iunie 7, 2013 Partajează Postat Iunie 7, 2013 Re: Da' bere face cineva ? Ca de baut stim toti sa o bem dupa ce shtergem noroiul de pe buze? Spune-ne si noua reteta de cidru a sotului. Va da el reteta la Rosia Montana :wink: Sunt roman si ca roman ma socot buricul pamantului.Ca daca n-as fi roman n-as fi nimic.Nu ma pot imagina francez, englez,german,adica nu pot extrapola substanta spiritului meu la alt neam.Sunt roman prin vocatie,ca altfel nu pot sa ies. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate