Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

inlocuire pinion si coroana 8x33 cu 7x36

LAZ

Postări Recomandate

Am inceput ceva modificari pe la M-ul meu si printre altele avand 2 seturi de 7x36 noi am vrut sa le pun in locul celor 8x33.Nu am reusit nicicum sa reglez primul grup si dupa mai multe intrebari printre meseriasi am auzit ca ar trebui schimbat si rulmentul de pe pinion care ar fi cauza problemelor adica ar bate la cote int.,ext. dar ar fi ceva mai ingust!.A pus cineva tipul asta de grup in carcasa cu BLOCANT (asa sunt grupurile mele)?
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: inlocuire pinion si coroana 8x33 cu 7x36

am schimbat eu, de pe un 11/41 pe un 7/36

a iesit perfect, fara sa schimb nici un rulment

atentie totusi, am avut multe grupuri de aro si am constatat ca sunt mai multe grosimi ale coroanei

nu stiu de ce, si nici daca este diferenta si la pinionul de atac, asta am constat la o comparatie intre 3 grupuri gata montate

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Dif. de grosime "se scoate" probabil din pozitia piulitelor de reglaj-il duci acolo unde trebuie reglat si imi aduc aminte ca am vazut asa ceva(grosimi diferite).Am pus unul langa altul pinionul de 8 cu cel de 7 si singura dif imi apare la umarul pe care se opresc saibele de reglaj.De asemenea pimionul "intra" pe coroana mai mult cu ~ 2 mm fata de un grup 7x36 original pe care il am echipat dar nu e in carcasa cu blocant, ceea ce ma face sa cred ca ar avea o rezolvare daca as pune un rulment mai ingust pe pinion.O sa incerc sa masor pe grupul echipat cota varf pinion-carcasa si sa le compar.

Link spre comentariu

Rulmentul de la pinion e de un singur tip. Pt a pozitiona corect adancimea pinionului este o saiba mare pe care sta rulmentul, si aia are grosimi diferite de la un grup la altul, si aia e singura posibilitate de a regla adancimea la care intra pinionul pe coroana. Cand o sa scoti afara inelul exterior al rulmentului de pe carcasa grupului (prin batere, sunt 2 adancituir special lasate acolo) o sa vezi ca impreuna cu inelul rulm. iese si tabla aia ca o palnie si o saiba de diametrul rulmentului.. acolo trebuie umblat daca nu e treaba buna - polizata sau facuta una mai groasa. Mai sunt 1 sau 2 saibe mai mici, la rulmentul mic de la pinion, dar alea sunt doar pt a regla "pretensiunea" "preload" nush exact cum sa-i zic, adica saibele alea nu te lasa sa strangi rulmentii prea tare, sunt ca un distantier care nu te lasa sa blochezi rulmentii daca strangi piulita de la flansa cardan cat de tare poti.

L.E>: dupa ce am citit ce am scris, cred ca mai bine faceam un desen :ha:

Am gasit niste poze, nu sunt chiar ce trebuie, dar se vede problema saibelor

pinion_shaft3.gif.d2b9ecb9966071224786243d58b73ab5.gif

pinion_shaft2.gif.121e0a8f33cfd34205e43edd835e6b25.gif

Acolo saiba de reglaj e marcata Thrust, doar ca la grupurile de Aro saiba aia nu e ca in imagine, ci e sub rulmentul mare - intre rulment si carcasa grupului, ceea ce e cam incomod pt ca daca ai de facut reglaje prin incercari trebuie de fiecare data sa bati afara inelul rulmetului din grup, si s ao iei de la capat...

Editat de tudop
Link spre comentariu

:tkDe saiba aceea nu stiam si deja am gasit rulmenti echivalenti ca diametre dar mai ingusti (original 32306 cu latime 28,75-31306 latime 20)si vroiam sa pun saiba pt. a ajunge la cota buna.Ramane sa scot camasa si sa vad dimensiunea saibei pt. a merge mai departe cu acelasi rulment.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare