albinaru Postat Octombrie 10, 2011 Partajează Postat Octombrie 10, 2011 Cum se curata un asemene namol (obtinut prin amestecarea motorinelor de calitati diferite dea lungul multor ani, care motorine precipita dand nastere acestui namol)? Stiut fiind faptul ca rezervorul (din plastic) are multe compartimente nu ai acces direct sa-l cureti mecanic. Pe peretii rezervorului este depusa o mazga care in final ajunge in sorb si la aprox 1000km trebuie sa scot sorbul si sa-l curat. Am incercat si am si reusit sa golesc rezevorul si sa-l clatesc dar s-a scurs foarte putina mizerie si iar am ajuns iar la sorb infundat. S-a lovit cineva de problema aceasta? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Namolul din rezervorul de motorina Buna seara ! Curatarea tipica (sau cum o fac eu) a unui rezervor este cam asa, considerand ca aceste compartimente comunica intre ele, indiferent daca tancul este de plastic sau de tabla: - dai jos tancul, fiind maxim 5-10 litri in el, mai poti mixa si ceva petrol. - bagi in el ceva piulite mai grele (M12/M14). - agiti tancul in toate directiile, cu busonul astupat. - arunci afara mizeria. - repeti manevra pana iese ceva curat. - cureti sorbul. - montezi tancul inapoi. - nu mai bagi motorina de la orice ciudat care ti-o lasa mai ieftin. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 11, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Namolul din rezervorul de motorina Multumesc foarte mult de sfat. M-am gandit sa introduc un lant si sa zmotocesc rezervorul dar mi-a fost frica ca o sa ramana lantul inodat prin labirintul de compartimente. Am facut un somoiog de carpe si cu o vergea de sarma mai groassa am curatat cat am putut. Este o mazga groasa de cativa mm care este foarte aderenta. Ideea cu shuruburile este geniala. Merci beaucoup! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Octombrie 11, 2011 Partajează Postat Octombrie 11, 2011 Re: Namolul din rezervorul de motorina ce ai tu acolo se numeste biocontaminare si apare ca reactie a componentei bio din motorina din zilele noastre la prezenta apei in masa carburantului. Nu te teme, s-au lovit si altii mai mari de problema asta, rezolvarea este intr-adevar curatarea mecanica iar pe viitor ai grija de unde alimentezi. Daca nu ai nimic mai rasarit in zona ta recomand pasta de apa cu care sa sondezi rezervorul lunar, poate preveni multe probleme pe care le cauzeaza prezenta apei. bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 16, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2011 Re: Namolul din rezervorul de motorina Cum adica pasta de apa? Cu ce se mananca? Adica unde se gaseste? Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan ionescu Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Re: Namolul din rezervorul de motorina o gasesti la orice benzinarie, este un produs specializat pentru aceasta industrie, dar sunt convins ca gasesti usor pe cineva din sistem sa te ajute cu un asfel de tub.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate