4L Limited Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Buna seara, de curand am achizitionat un Cherokee XJ 4.0 '98 care prezinta o problema sacaitoare. Am observat ca imi curge pe sub bord lichid de racire(antigel) din cauza caruia se aburesc geamurile, nu pod da caldura ca iese abur in loc de aer cald si trebuie sa tot completez lichidul mereu :hl Am desfacut bordul dar nu am ajuns inca la tuburi sau un posibil radiator pe acolo. Ma poate ajuta cineva cu o schema sau poate sa mai lovit careva de aceasta problema. Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alex suv Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 (editat) Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Salut frumos frumos :grin: Vezi daca te ajuta asta http://www.jeep4x4center.com/air-conditioning-heating/cherokee-xj-ac-heating-parts.htm teoretic daca este radiatorul de caldura ceea ce cred ca este trebuie sa desfati toata aeroterma Editat Octombrie 12, 2011 de Alex suv Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Octombrie 12, 2011 Partajează Postat Octombrie 12, 2011 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! http://www.jeepforum.com/forum/f11/my-actual-evaporator-heater-core-removal-installation-thread-592844/ Asta ar fi de inceput, e un 97+, cu volanul pe partea corecta :P '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 (editat) Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Nu trebuie sa dai si volanul, merge si fara, dar bordul trebuie desfacut si restul il cracanezi in partea dreapta destul sa iasa saracia, cam 6 cm de teava. Te cam chinui vreo 3 ore, cu toate suruburile si la motor pana desfaci si aerul tot sa ai acces. Dupa care fuga la lipit sau inlocuit si alte 2-3 ore la loc. Bafta. Editat Mai 1, 2012 de Heavy D. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Octombrie 13, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2011 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! http://www.jeepforum.com/forum/f11/my-actual-evaporator-heater-core-removal-installation-thread-592844/ Asta ar fi de inceput, e un 97+, cu volanul pe partea corecta :P Salut, imi era frica sa nu fie nevoie sa desfac tot bordul.....pana la urma nu am alta solutie:cr1. Am sa trec la desfacut si sper sa mearga treaba OK. Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 13, 2011 Partajează Postat Octombrie 13, 2011 (editat) Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Pai cel mai greu la aerul conditionat e daca nu ai cleste de desfacut, dar merge si cu un dop de cola taiat (daca stii despre ce vorbesc). Instalatia se imbuca printrun sistem cu arc, iar ca sa-l desfaci trebuie sa departezi arcul de buza respectiva. In rest, cheie de 10-13 si surubelnita cu soricei, sau cheie de 8mmm si o surubelnita cu tija sarpe lunga de 30cm. Bafta. Editat Mai 1, 2012 de Heavy D. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Prima data cand desfac un bord asa de 'adanc' , inca nu m am intalnit cu instalatia de aer cond sa vad despre ce este vorba. Sper ca pana la urma sa ii dau de capat si sa o rezolv. Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Octombrie 14, 2011 Partajează Postat Octombrie 14, 2011 (editat) Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Daca nu le ai cu desurubatul sa incerci sa desfaci instalatia de aer conditionat din compartimentul motor prima data, altfel vei sta cu masina blocata fara sa mai alta sansa decat sa pui la loc toate componentele pana reusesti sa desfaci acele tevi. Uita-te cu atentie la aer si vezi daca poti desface si abia dupa aia apuca-te de desfacut bordul si radiatorul de caldura. Improvizeaza o scula sau imprumuta una de desfacut AC. Bafta. Editat Mai 1, 2012 de Heavy D. Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Octombrie 14, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2011 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Am sa desfac totusi sa vad ce este la fata locului si de unde curge pana la urma. Din ce am inteles eu cred ca este radiatorul.... Maine ma bag la desfacut in continuare restul bordului. Complicata treaba asta cu bordul!!!!!!!!!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 18, 2011 Partajează Postat Noiembrie 18, 2011 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! radiatorul ala are prostul obicei de a curge pe la garnitura de la ambutisari.... cel mai bine pui unul nou...e mai sanatos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 30, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 30, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! http://www.jeepforum.com/forum/f11/my-actual-evaporator-heater-core-removal-installation-thread-592844/ Asta ar fi de inceput, e un 97+, cu volanul pe partea corecta :P Salut, azi m am chinuit s adesfac bordul si cu greu am reusit. Probleme intampin la desfacutul aerotermei acolo unde este radiatorul. NU stiu cum sa il desfac, unde se afla suruburile. Site-ul de mai sus nu mai are pozele :ang2 Acum stau cu bordul desfacut si ma uit la el. Are cineva o idee cum se face? Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ipampu Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! http://rapidshare.com/files/82168320/99XJ_FSM.rar spor 2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac http://www.jeepromania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savinescu Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Salut, imi era frica sa nu fie nevoie sa desfac tot bordul.....pana la urma nu am alta solutie:cr1. Am sa trec la desfacut si sper sa mearga treaba OK. Marius Nu trebuie sa desfaci tot bordul..., sistemul este in partea dreapta sub bord si se ajunge usor...acolo ai aeroterma cu ventilatorul si radiatorul din interior cu conductele... Iti urez spor la treaba...:grin: jeep cherokee XJ 4l Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Nu trebuie sa desfaci tot bordul..., sistemul este in partea dreapta sub bord si se ajunge usor...acolo ai aeroterma cu ventilatorul si radiatorul din interior cu conductele... Iti urez spor la treaba...:grin: Eu am volanul pe dreapta iar sistemul este in stanga si am desfacut deja tot bordul fara sa scot volanul. Nu am reusit sa desfac inca deoarece suruburile sunt pe peretele de foc cu piulitele in spatele motorului. Tre sa mai desfac si instalatia de aer conditionat (sa dau drumul la freon). Multa munca!!!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 6, 2012 Autor Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Am o intrebare mai ciudata asa: se poate sa demontez toata instalatia de aer conditionat ca oricum nu o folosesc niciodata? Cum fac cu cureaua daca scot compresorul? Multumesc Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Salutare, stie cineva daca se poate si cum sa anulez/demontez de tot compresorul de la AC ? M am gandit sa scot toata instalatia de AC ca ma incurca degeaba pe acolo, oricum conductele care intra in radiatorul din bord le am taiat :grin: deoarece nu am stiut cum sa le desfac. Nu stiu cum se face daca scot compresorul, cum montez alta curea mai scurta sau tre sa pun o fulie idle in locul compresorului! A mai facut cineva operatiunea asta? Marius :tk Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Parerea mea ar fi sa n-o scoti definitiv sau sa o descompletezi.......pe de o parte ca te vei chinui s-o demontezi, iar pe de alta parte, daca vrei vrea sa vinzi masina, s-ar putea sa-ti para rau ca ai distrus instalatia si n-ai reparat-o ca sa cresti valoarea masinii....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Buna seara ! Cherokee-ul meu 2.1TD a venit cu clima de la mama lui. dar am renuntat la ea si la doua din cele trei curele care sunt acolo. Cand zic "clima", zic compresor, radiator, conducte pana la peretele de foc. Sub bord n-am umblat inca, dar va urma, ca am treaba cu flexul pe-acolo. "Eliminarea" aceasta am facut-o reversibila, pentru orice eventualitate, desi n-o sa se intample vreodata procedura inversa. Acum, motorul meu se descurca fara clima si cu o singura curea la agregate. Si asta de vreo cinci ani... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 19, 2012 Autor Partajează Postat Mai 19, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Astral: daca vand masina tot la padure o vand, deci nu cred ca va folosi cuiva AC-ul :grin:....dar sper sa nu o vand curand! HeavyD. : la mine fiind motor 4.0 am doar o curea iar compresorul e invartit de acesta curea....daca scot compresorul de pe masina ramane cureaua scurta. Aici apare problema ca nu stiu cum sa fac, pana la urma il las acolo sa se invarta in gol. Urmeaza sa scot si eu radiatorul si restul conductelor de sub capota! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 19, 2012 Partajează Postat Mai 19, 2012 Re: Cherokee XJ 4.0 - lichid racire in habitaclu!!! Buna ziua ! Ai doua variante, dupa cum vad eu treaba: 1. Cauti o curea mai scurta. Atat de scurta incat s-o poti intinde corect, adica. Daca exista asa ceva, va trebui sa afli. Inainte de a cauta curea mai scurta, fa o simulare cu ceva sfoara, si vezi daca noul "routing" al potentialei curele mai scurte are cale libera, fara sa frece aiurea in ceva. 2. Creezi un dispozitiv fake, care sa suporte o fulie tip "idler", asa cum te-ai gandit anterior. Si asa vei putea folosi cureaua OEM. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate