Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

schimbare motor 300tdi de 113 HP cu 122 HP

RETI

Postări Recomandate

Cine stie daca pot schimba motorul actual de 113 CP cu unul de 122 si sa -i anulez electronica de pe el? Sau ce anume trebuie sa iau de pe donator pentru motorul asta si daca se merita asa tare doar pentru aia 10CP.Sau cat de complicat este sa renunt le chestiile elctronice .Intreb asta fiindca pot sa schimb motorul actual cu unul din asta la care pot face toate testele inainte de achizitie [compresie ,etc] .

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: schimbare motor 300tdi de 113 HP cu 122 HP

Salutam! nu se prea merita , diferentele sunt insesizabile iar daca anulezi complet electronica il aduci in 113cp . Ce am mai vazut pe alt undeva (pe alte forumuri de afara) este inlocuirea turbinei cu o alta de presiune mai mare (nu cu mult) si geometrie variabila ( comandata mecanic) aceasta ducind la 140cp si ceva in plus la cuplu ( cca 50Nm) , dar este recomandat pentru aceasta modificare 200tdi-ul :grin:.

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

Salutam! nu se prea merita , diferentele sunt insesizabile iar daca anulezi complet electronica il aduci in 113cp . Ce am mai vazut pe alt undeva (pe alte forumuri de afara) este inlocuirea turbinei cu o alta de presiune mai mare (nu cu mult) si geometrie variabila ( comandata mecanic) aceasta ducind la 140cp si ceva in plus la cuplu ( cca 50Nm) , dar este recomandat pentru aceasta modificare 200tdi-ul :grin:.

Merge pusa o turbina cu geometrie variabila si pe 300 Tdi de 113CP. Problema e ca e cu mult mai scumpa (noua) decat un motor SH. Rezultatele insa se simt imediat!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Sunt cam varza ...stai sa va expun problema ....vreau sa-miu schimb motorul care este de 83 kw adica 113 cp .Singura optiune valabila in momentul de fata este unul de 122 cp .Valbila adica locatie aproape de cas a,posibilitate de testare complecta,pret,etc.

Deci ma intereseaza ce anume are in plus ala de 122 cp ca electronica si ce anume trebuie dat jos simplu fara prea multa bataie de cap.mentionez ca nu le am in fata si vb acuma doar de pe un PC simplu nici macar poze nu am sau rave..nimic. stiu ca re cateva lucruri pe pompa si pe admisie ,EGR...si altele acuma nu-mi aduc aminte. Stiu ca plusul asta e doar din gestiunea raport motorina /aer/noxe.in rest sunt la fel.

mersi.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Cine stie daca pot schimba motorul actual de 113 CP cu unul de 122 si sa -i anulez electronica de pe el? Sau ce anume trebuie sa iau de pe donator pentru motorul asta si daca se merita asa tare doar pentru aia 10CP.Sau cat de complicat este sa renunt le chestiile elctronice .Intreb asta fiindca pot sa schimb motorul actual cu unul din asta la care pot face toate testele inainte de achizitie [compresie ,etc] .

Cred ca trebuie sa iei tot, debitmetru, poma injectie, turbina etc. inclusiv electrica motorului ca sa nu ai alte surprize. Nu cred ca e asa de complicat.

Dar mai bine vino sa vezi un motor de 122 montat pe masina si iti notezi exact ce ai de facut - ai max 5 km de mers pana la mine

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

hahahah stii bine ca veneam dar sunt pieton ..sunt fara masini ambele cu probleme.

N-am stiut ca nu mai ai cu ce, scuze.

Daca ai timp azi sau maine, cand ies in oras trec si te iau (nu vin cu LR ca nu mai am numere). Vorbim la telefon si stabilim cum facem.

You don't even think to call me "Godfather"
Link spre comentariu

Salutam! pai asa spune , astea fiind datele problemei , te sfatuiesc sa il iei . Daca schimbi pompa de injectie cu a ta poti sa il pui sus fara probleme , o sa iti ramina doi senzori (bulbi) goi pe chiuloasa , respectiv bloc care nu te deranjaza dar vei avea un 300tdi de 113 cp. Daca totusi il vrei in 122cp trebuie sa iei compiuterul , debitmetrul de aer , pedala de acceleratie si ceva din instalatia electrica .

Reality is for those who cannot face Science Fiction!
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

Salut, am si eu o mare nelămuriri, poate ma puteți ajuta. Vreau sa schimb motorul de pe masina mea cu altul, al meu este 19L iar cel pe care vreau sa-l pun pe masina este 21L. Știe cineva care este diferența? Diferă la distribuție sau la altceva? A mea masina este hidratanta de 122 CP. La mine situația este exact invers.

Multumesc anticipat.

LR Discovery 300 TDI, 1998

LR Freelander TD4, 2005, automat

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare