deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Am o mare nelamurie...am tot citit pe diverse forumuri si am studiat nitel in RAVE dar tot nu m-am lamurit. Datele problemei: 1. Doresc sa leg 2 proiectore pe care sa le controlez cu un buton. Am buton (momentary switch STC50098*), am proiectoare. 2. Masina nu are proiectoare de ceata 3. In locul in care ar fi trebuit sa fie butonul pentru farurile de ceata este cablaj. Dilema: 1. Lumea spune ca nu pot folosi acel cablaj. DE CE? rolul acelui buton era sa aprinda niste becuri..asta vreau si eu sa fac. Nu stiu daca se potriveste mufa pentru ca nu am incercat, dar asta este ultima mea problema...o facem sa se potriveasca. 2. Sa presupunem ca am legat butonul de acel cablaj...unde ma leg cu cablurile care pleaca din proiectoare? L.E. Rezolvat Dilema 2....in spate la contra-aripa sunt firele cu mufa cu tot care ar trebui sa intre in proiectoarele de ceata ... Posibile Solutii: 1. Sa schimb butonul de proiectoare(momentary) cu cel pentru stergatorul spate(on/off) si sa le schimb fetele intre ele deoarece stergatorul spate oricum este legat pe direct asa ca as putea tine butonul apasat cat sa sterg geamul si sa leg proiectoarele clasic cu releu. 2. In asteptare... 3. In asteptare... * - am omis cuvatul MOMENTARY cand am cumparat butonul...am vazut ca este pt Auxiliary Lights avea un 2 pe el asa ca am dat Add to cart.. Se pare ca pana la urma o sa iasa un tutorial, nu o intrebare. Editat Octombrie 18, 2011 de deadnoise Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Parerea mea e ca poti folosi butonul si cablajul pt ceata ... trebuie doar activat din BCU si verifica sa ai siguranta si releul la locul lor. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Am vazut ca scrie in RAVE Use ‘Testbook’ to configure Fog Lamp Usages. Oare e musai Testbook? Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 nu, ei zic testbook pentru orice..., hawkeye, nanocom, autologic...si ce-o mai vedea BCU=ul de D2 NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 Aha...Eu speram sa nu fie nevoie de tester. Deja devine prea complicata treaba... Eu vroiam sa ma folosesc cat mai mult de instalatiile masini fara sa mai tot adaug relee. Pe masura ce imi mai vin idei o sa editez primul post..:tk Editat Octombrie 18, 2011 de deadnoise Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Pai am inteles ca la Brasov este reprezentanta... crezi ca te-ar taxa aia asa rau pentru 5 minute(sau nici atat) de lucru? apoi trebuie doar sa te legi de firele alea de la bara NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Am sunat sa ii intreb cat ma costa sa imi sincronizeze o cheie noua cu masina (care banuiesc ca este tot o treaba de 5 min)...190 RON, deci...da..cred ca m-ar taxa. Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 aia cu cheia e mai complicata putin...poate ai drum prin arad o data si te rezolv pe gratis NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 Ms frumos. Sa vad ce rezolv maine, poate merge testerul lui Nae.:pr1 Editat Octombrie 18, 2011 de deadnoise Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Da ia zi ai verificat acolo daca ai sau nu tensiune? nu-i 100% ca e dezactivat in primul rand(bine-nteles siguranta si releu sa fie la locul lor), apoi daca nu vrei chestia cu BCU, urmaresti schema electrica si poti bypasa BCU-ul cu un releu, sau tai intrarea si iesirea din BCU, le legi impreuna si schimbi doar butonul in unul blocabil, daca nu le ai cu schemele te invat eu cum. NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 Nu am verificat daca este tensiune pentru ca nu m-am apucat inca de treaba. Poza din primul post este luata de pe net, dar stiu sigur ca este cablul acolo pentru ca am mai dat bordul jos. Deci ce spui tu este sa tai 2 dintre cele 4 fire care sunt in bord pentru farurile de ceata si sa le leg intre ele. Nu prea le am cu schemle..tot ce inteleg de aici este ca firul rosu il am dar nu apare in schema. Editat Octombrie 18, 2011 de deadnoise Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 18, 2011 Partajează Postat Octombrie 18, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 Nu... in cazul asta BCU lucreaza ca un fel de releu cu atomentinere ca butonul da doar impuls... se poate sunta BCU-ul luand inputul ce vine de la buton si legandul de outputul catre releu(acolo la mufa BCU) , apoi in loc de butonul ala sa pui un buton care are doua pozitii... asa-i cel mai simplu. Eu zic sa vezi poate merge si asa cum e acum, apoi poate poti sa activezi din BCU si la final daca nu si nu o sa-ti explic eu clar cu poze sau trimiteri la RAVE ce si cum. Editat Octombrie 18, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 18, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 18, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Aha. Merci frumos de info. Ma apuc maine de treaba si revin cu informatii. Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Pe vremea cind mi-am montat si eu proiectoarele Hella mari pe bara asa a facut si electricianul care m-a ajutat. Cum nu stiam (pe vremea aceea) ca se activeaza din BCU cu tester am taiat intrarea si iesirea si le-am imperecheat folosind un buton identic cu cel de ceata spate. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Octombrie 19, 2011 Partajează Postat Octombrie 19, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 m am jucat azi cu ''televizorul'' pe BCU ul in cauza ( din pacate cu launch-ul nu pot face configurari) in partea de parametrii butonul ( push buton) se vede ca ar lucra... deci comanda din buton in BCM ajunge ...asta ma duce cu gandul ca nu trebuie configurata functia de lumini de ceata ..... dupa o'' mica intalnire dintre un cuter si mufa din TDB butonul amintit la inceput s a potrivit la fix atat fizic cat si ca alocare de pini .... acum ar mai trebui un releu si o siguranta si cam gata :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 acel launch x431(daca despre asta vorbim) ca scanner e foarte bun dar nu are capabilitati de setare BCU la D2.... ca nu e calat pe asta..... inainte de a taia fire ar trebui totusi umblat cu un tester dedicat Editat Octombrie 20, 2011 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
deadnoise Postat Octombrie 20, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Acum am terminat treaba. Pe mufa pt farurile de ceata nu era nici urma de curent asa ca le-am legat clasic cu releu. Am pus butonul de la stergatorul spate la proiectoare si cel cumparat la stergator. Daca intereseaza pe cineva: Firele se leaga pe pini 1 si 4 la buton. Ce nu am reusit este sa luminez butonul..nici cum.L-am probat in mufa pt stergator, merge din prima. La stergator am facut asa...12 V pe pini 1 si 2 si masa pe pinul 4. Cand am incercat sa fac la fel pe partea cealalta ..nimic. Sugestii? http://www.4x4wire.com/tech/electrical/zj_lighting/schematic%2011.jpg Land Rover Discovery 2 TD5 '99 Land Rover Discovery 2 V8 2002 - In curs de dezmembrare Range Rover p38 2,5 - 1995 - Nume de cod: Game Over Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Octombrie 20, 2011 Partajează Postat Octombrie 20, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 pana la urma se pare ca ai ginito..... bravos NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 acel launch x431(daca despre asta vorbim) ca scanner e foarte bun dar nu are capabilitati de setare BCU la D2.... ca nu e calat pe asta..... inainte de a taia fire ar trebui totusi umblat cu un tester dedicat da ai dreptate nu pot face setari pe BCU ciudat e ca in paramertii butonul infipt in mufa a fost recunoscut din prima eram curios daca nu cumva functie e activa si doar trebuie completat cu un releu si o siguranta ...la alte tipuri de masini am intalnit destul de des aceasta situatie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nae rx 4 Postat Octombrie 21, 2011 Partajează Postat Octombrie 21, 2011 (editat) Re: Proiectoare Discovery 2 instalatii conform schemei postate mai sus se gasesc de cumparat pe la magazinele de piese de Dacia ....au releu siguranta si firele sunt suficient de lungi sa ajunga pt un camion Editat Octombrie 21, 2011 de nae rx 4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
transylvanian_brit Postat Octombrie 28, 2011 Partajează Postat Octombrie 28, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Hey - dont forget there is a Hawkeye in Cristian for TD5 if ever it is needed!!! free of tax.... :) sorry not been on here for a while.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nick67 Postat Octombrie 29, 2011 Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Re: Proiectoare Discovery 2 Butonul (daca e ca ala din schema) se lumineaza legand al treilea pin la masa nu la +.Poate e ars ledul din el ca is destul de slabe. VW Typ 3, 1966 LR Go Beyond Tough Phone IP68 http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate