Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scurgeri ulei grup spate - zona tamburilor

Laurentiu.C

Postări Recomandate

Salut,

Sunt proaspat posesor de Samurai si incerc sa il "descopar" in defectele sale. Dupa cum scrie si in titlu observ ca curge ulei din grupul spate pe la zona tamburilor, e normal sa ajunga uleiul pana acolo si daca da care ar fi cauza scurgerilor: garnituri, semering sau :hl ceva mai grav?

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scurgeri ulei grup spate - zona tamburilor

samurailul nu are defecte! poate mici disfunctionalitati. :ha:

curge ulei din grupul spate pe la zona tamburilor

simeringurile au fost afectat de jocurile mari din rulmenti.

trebuie sa schimbi rulmentul, simeringul si bucsa de fixare.

citeste topicurile despre revizia puntii spate si o gasesti acolo toate informatiile necesare.

citeva exemple:

aici

aici

aici

aici

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

... cu scuzele de rigoare - d i s f u n c t i o n a l i t a t i!

Multumesc mult pentru viteza de reactie si promptitudine, ma trebuie sa gasesc un meserias in Iasi si ma apuc de treaba.:tk

Hyundai Elantra

Link spre comentariu

Da ar trebui sa-i faci o mica revizie la puntea spate si eventual sa cureti ceea ce e de curatat(eventual schimbat si completat uleiul) .cred ca sunt semeringurile duse.Mare grija cum umbli cu Samy, uleiul ala ce se scurge are un rol bine stabilit..... ai mai sus niste linkuri tare utile de la minitehnicusro!

Link spre comentariu

Multumesc mult tuturor de ajutor! Pana la stabilirea exacta a cauzei am completat ulei a intrat cam 400 ml. Cred totusi ca acel aerisitor despre care se vorbeste, pe puntea spate, este infundat dupa modul cum a "bufnit" uleiul prin semeringul tamburilor (ultima data doar printr-o parte).

Hyundai Elantra

Link spre comentariu

Cel mai rau scenariu este acela de a avea puntea strimba.Si atunci poti sa pierzi ulei pe la semeringuri, asa cum ai descris.Daca puntea e strimba cu doar citiva milimetri, planetara ramine perfect dreapta si " ovalizeaza" semeringul.Dar cum spuneam, asta e cel mai rau lucru posibil.asa ca incepe prin a verifica ce e mai simplu si mai ieftin.

Link spre comentariu

Salut,

Daca nu gasesti pe nimeni te pot ajuta eu cun nr de telefon, dar omul este un pic cam prins....dar pentru o "diagnoza" ne facem timp.....tu decizi.

Oricum dupa ce spui tu acolo ai de facut revizie in punti....si daca tot le faci poate vrei sa "cresti" un pic si la alte anvelope; atunci rezulta o schimbare de rapoarte. Parerea mea este daca vrei sa o inalti/sa schimbi rapoarte sa le faci odata cu reviziile din punti pentru ca si manopera e mai ieftina asa decat pe bucati...in plus nu mai trebuie sa scoti inca odata planetarele ca sa dai grupul jos.

Sa auzim de bine!

Link spre comentariu

Multumesc si tie Alex, chiar asteptam un semn de la tine dar nu voiam sa deranjez:grin:, asteptam sa ma starnesti la discutie. Un meserias in Iasi pentru diagnoza m-ar interesa la nebunie ca sunt satul de tot felul de "mecanici auto" drept pentru care Samuraiul nu l-am dus nicaieri pana acum, ci am mai citit pe forum una alta.

Masina este inaltata, are disc de ambreiaj off road (spune fostul proprietar), Fimex 205/80/15, la masina as vrea sa ii fac o diagnoza la punti, distributie, ulei, antigel, si in general ce mai observa meseriasul. Nu am nici o graba pana in primavara (si nici prea multe resurse materiale), cand, in speranta unei ierni bogate in precipitatii si a unei primaveri cu noroiul mare si vartos:lr ma voi pune pe treaba. De asemnea noptile lungi de iarna imi vor da timpul necesar sa studiez ceea ce este off road-ul ca nu am nici o treaba - am cautat o masina de teren sa imi fac niste treburi si am cumparat un campion de noroaie, deci imi voi asuma aceasta pasiune:dr2 si voi demonstra ca dragoste cu sila se poate! :bannana

Deci astept datele de contact ale mecanicului si poate ne vedem intr-o zi sa ma dau mare cu cea mi-am cumparat :grin:!

Editat de Laurentiu.C

Hyundai Elantra

Link spre comentariu

Safu ai PM.

Niciodat nu este deranj cand e vb de o discutie desppre offroad:grin::grin::grin: si intradevar la sami este un mic campion al noroaielor.

Mai vb. O seara buna!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare