Sebi 78 Postat Octombrie 23, 2011 Partajează Postat Octombrie 23, 2011 Salut. Se pare ca, dupa 80000 km cu autoutilitara mea, intampin deja probleme cu ambreiajul, in sensul ca masina tremura in prima si a doua viteza. Recunosc faptul ca in ultimul timp am solicitat bena la maxim si am mers si de cateva ori in off road (este echipata cu Simexuri) dar in principal merg cu ea on road. Ma gandeam sa schimb ambreiajul cu unul mai strong si am gasit pentru masina mea kit de ambreiaj de la Exedy (urmeaza sa-i aflu pretul) si kit de ambreiaj + volanta simpla (eu am pe masina volanta cu masa dubla) de la extreme outback insa costa 1411 €. Intrebarea este sa schimb numai kitul de ambreiaj si sa pastrez volanta din fabrica sau sa schimb si volanta ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Daca e in stare buna , volanta bimasica e un mare avantaj . Volanta simpla va premite ridicarea in turatie mai rapida , insa fara nici o amortizare , fapt care poate duce la probleme in restul transmisiei . La o masina de acest gen nu prea ai cum sa folosesti avantajul turatiei ridicate rapid - nu esti pe pista de viteza . Daca nu mai e in stare buna , volanta bimasica poate da chiar simptomele descrise mai sus - vibratii , urmate de scapari de cuplare , pe masura ce se defecteaza in continuare . E posibil sa fie doar discul cu ferodourile uzate . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Octombrie 24, 2011 Partajează Postat Octombrie 24, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Un ambreiaj cu simptomele astea are sigur joc mare in volanta; montarea unui set de ambreiaj cu volanta veche duce 100% la uzarea prematura ( chiar foarte rapida) a ambreiajului. furnizorii de piese nu acorda garantie pentru montaj partial. Legat de ambreiajul de la Xtreme Outback Australia, acesta este cu volanta normala si cu elementele de amortizare pe disc; pretul in Romania este de 1470 euro, TVA de 24% inclus- 1411 este pretul de Germania cu 19% TVA. Am verificat si exista in stoc in Germania. Aveti transportul Germania- GTC Auto inclus in pret. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Octombrie 24, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2011 (editat) Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Multumesc pentru raspunsuri.:g Marturisesc ca de ceva timp stau pe ganduri. Intr-adevar, are sens sa schimb si volanta si kitul de ambreiaj insa, asemenea lui Cos, parca as avea o retinere cu upgrade-ul asta de la dual mass flywheel, cum am din fabrica, la single mass flywheel cum imi ofera Razvan. Din simplul motiv ca nu stiu cum vor reactiona celelalte componente ale transmisiei (cardane, planetare) la socuri evident mai puternice. Pe de alta parte, volanta si ambreiajul de la extreme outback costa cam 6000 lei iar cele normale, nu off road, de la Luk si respectiv Sachs, costa cam tot atat. Oricum astept in continuare pareri pro si contra cu multumiri anticipate.:tk:tk:tk Editat Octombrie 24, 2011 de Sebi 78 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Octombrie 29, 2011 Autor Partajează Postat Octombrie 29, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Dupa lungi cautari, am achizitionat o volanta cu masa dubla de la Nipparts si un kit de ambreiaj OE de la Exedy Australia. Cost total fara montaj : 5500 RON Din ce am auzit, Exedy n-are moarte (si pretul este mare), voi vedea cat de tare e volanta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Dupa ~1000 km a cedat si volanta cea noua... In afara de Nipparts, am mai vazut ca si Luk produce pentru Mazda BT-50. Oare cine produce volanta din fabrica? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 6, 2011 Partajează Postat Decembrie 6, 2011 (editat) Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Buna seara Eu nu am reusit sa-mi dau seama ce motorizare ai (poate nu vad bine ) . ptr.motorul de 105 kw exista in Romania volanta si set ambreiaj LUK cam la aceleasi preturi la care ai cumparat tu piesele .Avantajul pe care il ofera producatorul LUK este ca ofera garantie 2 ani fara limita de KM ,daca este montat in service autorizat .Eu lucrez de mult timp cu acest producator si garantia este reala (dar nu prea am avut probleme de acest fel).Este posibil sa fi fost o probleme de montaj daca spui ca in 1000 de km a cedat .S-a folosit dispozitivul de montat ambreiaje cu masa dubla ?Nu cred ,precum nu cred ca ai facut lucrarea intr-un service autorizat - ..........ALIN tel 0744394934 P.S. De ce mai vrei ambreiaj ORIGINAL daca a tinut doar 80000 km ? Editat Decembrie 6, 2011 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Salut. Eu am pus volanta cu masa dubla Nipparts care a fost 2500 cu tot cu transport din UK. Luk am vazut la noi cu cel putin 4000 RON. A fost montata intr-un service autorizat insa nu stiu daca s-a folosit dispozitivul pentru montat ambreiaje cu masa dubla. Motorul e 2500 cmc, singurul disponibil pe BT-50. Masina trage foarte bine, doar ca tremura. Am hotarat sa astept, sa vad cat rezista volanta. Nu vreau volanta originala, am intrebat doar cine o produce. Probabil ca, la urmatoarea interventie, voi schimba mai intai service-ul. Nu stiu insa ce volanta voi pune pentru ca sunt zeci de pareri, ba ca aia cu masa dubla e o prostie costisitoare, ba ca aia simpla imi beleste transmisia. Cred ca cel mai mult m-ar ajuta un fel de statistica pe acest forum pentru a vedea ce fel de volante au forumistii, cati km au cu ele si cum se comporta. Poate ma ajuta un moderator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Buna seara -Sa inteleg ca tremura in momentul in care accelerezi in sarcina? ori cand este in relanti in stationare . -Daca tremura in sarcina in timpul mersului cand accelerezi aproape sigur volanta nu are nici o vina . -Se manifesta in acelasi fel ca si inainte de a schimba ambreiajul ? -Cine a pus diagnosticul la problema pe care ai descris-o tu? ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 (editat) Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Cu volanta si kitul de ambreiaj vechi, am mai descris simptomele, respectiv tremurat doar la acceleratie in sarcina, in viteza I si III, plus demaraj greoi. Service-ul unde le-am schimbat a pus diagnosticul. Volanta avea joc iar discul de ambreiaj batea deja in albastru. Acum totul e normal, consumul a scazut drastic, mai ales la drum lung insa motorul tremura frecvent la ralanti (cu vechea volanta nu tremura) si intotdeauna intre 1500-2000 rpm, in special in viteza III, fara sarcina. Nu mai tremura la plecare. Voi da jos volanta ca sa vad daca are joc sau nu. Editat Decembrie 10, 2011 de Sebi 78 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Decembrie 10, 2011 Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Cu volanta si kitul de ambreiaj vechi, am mai descris simptomele, respectiv tremurat doar la acceleratie in sarcina, in viteza I si III, plus demaraj greoi. Service-ul unde le-am schimbat a pus diagnosticul. Volanta avea joc iar discul de ambreiaj batea deja in albastru. Acum totul e normal, consumul a scazut drastic, mai ales la drum lung insa motorul tremura frecvent la ralanti (cu vechea volanta nu tremura) si intotdeauna intre 1500-2000 rpm, in special in viteza III, fara sarcina. Nu mai tremura la plecare. Voi da jos volanta ca sa vad daca are joc sau nu.[/QUOT Eu imi pun cateva semne de intrebare vice-a-vice de cele descrise de tine: -tremurat in viteza I si III ,volanta nu era tot aia si in treptele II,IV si V -orice volanta are joc ,depinde cat ? - nu -mi dau seama ce s-ar putea albastri la disc, eventual placa de presiune si volanta in zonele care sunt in contact cu discul.Ce grosime are discul vechi -spui ca acum totul este normal ,,INSA"....deci NU este chiar normal -motorul tremura frecvent,deci nu tot timpul Nu ti-ai pus problema ca poate tu acuzi ambreiajul dar de fapt poate fi altceva ?Spun asta ptr. ca nu este normal ca un ambreiaj nou (indiferent de marca)sa mearga doar asa de putini Km.Chiar nu gasesti pe cineva acolo la tine care sa puna o diagnoza buna si garantata.Eu zic sa nu demontezi ambreiajul doar daca suspectezi ca ar fi montat gresit si in acest caz trebuie sa te adresezi celor care au facut lucrarea. ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sebi 78 Postat Decembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2011 Re: Mazda BT-50 probleme ambreiaj Nu sunt mecanic dar stiu bine comportamentul masinii anterior si dupa interventie. Ambreiajul nou nu are probleme pentru ca (virgula) cuplarea vitezelor este diferita, trage mult mai bine si consumul a scazut mult. Nu are ce sa fie decat volanta care ori a fost montata incorect, ori e dezechilibrata din fabrica. Mecanicii de la service mi-au spus ca au mai montat volante Luk noi dezechilibrate. Vom vedea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate