Otto Postat Octombrie 30, 2011 Partajează Postat Octombrie 30, 2011 Salutare! De curand am achizitionat utilajul mai sus mentionat. Pe langa modificarile pe care vreau sa le fac legate de suspensie si scuturi parca mi-as dori si un pic mai multi cai putere. Apreciez cuplul motorului de 4.2 insa cred ca mai multi cai putere ar face din masina asta o bijuterie. Stiu ca montare unei turbine ar fi o solutie. A facut cineva modificare asta? De altfel, m-ar interesa si ce alte motoare diesel mai puternice s-ar potrivi fara modificari laborioase. Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
HARY Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel @otto ia tata benzen si te dai de ti rupi capul...ce n ai avut deaia...mitubiski?...lasa tata masina ca mere numai tu sa fii capabil de ia:h5 :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian sangeorzan Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel cel mai simplu ar fi sa schimbi rapoartele din punti de 2,8 bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Otto Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Masina are acum: ome, grupuri de 2.8 si tot ce inseamna rulmenti, garnituri schimbate. Urmeaza troliul si.....binenteles turbina. Si dupa ce toate acestea vor fi infaptuite o sa stau numai la meteo, asteptand ploile de toamna-iarna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Cu rapoarte de 2.8 nu rezolvi mare lucru... Daca vrei sa pui turbina ai mai multe modificari de facut injectoare etc. + motorul ala ii greu de-l ia dracu. Degeaba o sa aspeti poliile ca in primul noroi mai mare o sa cada in nas si acolo intra troliu :)) spor Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
White Wolf Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 (editat) Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel 4.2 benzina, cum zice Hary si ai 175 CP stock + ~70 Nm mai mult. Cati caluti crezi ca-ti ofera turbina + un eventual intercooler? Motor diesel mai puternic? Daca vrei tot Nissan, ai putea opta pentru cel de Cabstar. Are cai mai multi, este mai usor si se pune relativ usor pe 2.8. Nu stiu insa ce modificari implica montarea lui pe cutia de 4.2 Editat Noiembrie 5, 2011 de White Wolf Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Pentru ce putere Mai mare...?Sa poti alerga e sosea cu peste120 km/Ora?in rest nu vad alt motiv.... NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Tre sa recunoastem ca 4,2 d are putini cai la ce hardughie de motor ii. In teren nu ii tot una daca ai 116 sau 216 :), parerea mea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Tre sa recunoastem ca 4,2 d are putini cai la ce hardughie de motor ii. In teren nu ii tot una daca ai 116 sau 216 :), parerea mea este un motor aspirat si are intotdeauna 136 de cai prezenti de la o turatie de 1000:wink: NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Da, corect, dar si y60-ul daca nui taiat are catre 2,5 tone. Cu 35"-uri la urcari f abrupte cam da inapoi :). Eu vorbesc in regim de concurs. La pretenesti ios multumit cu rd28t-ul meu si 2,35 tone :) ma duce bine, dar in concurs ii deja altceva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zolameister Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Da corect regimul de concurs e alta.eu am 33 si sa pun 35 am nevoie de schimbat grupul cu unul de 2.8(4 ,62 parca) NISSAN PATROL 4.2-BIG WHITE SUZUKI SAMURAI-REAL BLUE HYUNDAY SANTA FEE-BUSINESS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Horace Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Otto, Eu am un Nissan 4,2 d. Pt ca era lenes i-am pus o turbina luata de la un Q7, (este o turbina Garret cu geometrie variabila). La asta s-a adaugat un intercooler si s-a mai umblat la debitul de motorina. Am un boost controler si am setat totul in asa fel incat sa merg la max un Bar. Crede-ma dupa toate astea ....pot spune ca este un alt Nissan. Are un demaraj f bun, da fum la multe benzinare. Turbina intra de jos, cam de la100 - 1200, deci ai cuplu, nu trebuie sa turezi motorul la maxim. Masina se comporta f bine in regim de concurs.....desi m-a tot tradat:banana.... o planetara, apa, o bara de directie.....dehhh distractia costa. Today. Tomorrow. Land Rover. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Otto Postat Noiembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Da, intradevar dupa ce am schimbat grupurile am remarcat o usoara schimbare, insa sustin ca mai multi cai ar fi necesari chiar si in ravene desi eu sunt inclinat mai mult spre partea de rally raid a offroadului. Cu parere de rau afirm ca senzatia pe care o am atunci cand conduc aceasta masina este ca as merge cu un camion/tractor. Horace spune-mi, te rog, despre felul in care ai adaptat turbina de q7 pt ca ma gandesc ca au fost subansamble care nu s-au potrivit. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian sangeorzan Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel buna , detin si eu un 4,2 y60 si mie mi se pare cam lenes" , e in curs de modificare(inaltat, montat bara cu troliu , snorkr) as fi interesat sa-i montez un turbo de pe motorul de 2,8 td de nissan daca nu ar fi prea complicat , daca stie cineva ? , multumesc anticipat adi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Nu e deloc simplu , dar este posibil . Totusi , poate te orientezi la o turbina mai mare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Nu e deloc simplu , dar este posibil . Totusi , poate te orientezi la o turbina mai mare . Nici turbina prea mare nu este prea bun ca iti va intra tarziu in lucru , mai bun este varianta lui Horace cu turbina cu geometrie variabila sa ai cuplu si la turatii mici atat de necesar in offroad 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Perfect adevarat . Turbina de pe 28td imi pare mica , mai orientata spre fiabilitate decit spre performanta . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian sangeorzan Postat Noiembrie 14, 2011 Partajează Postat Noiembrie 14, 2011 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel ms. domnilor , tre sa si gasesc omu"potrivit pt treaba asta , daca este asa complicat ... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LEGION Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel salut, si eu am aceeasi problema cu 4.2 meu, ce parere aveti de un compresor? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LEGION Postat Ianuarie 15, 2012 Partajează Postat Ianuarie 15, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel sau putin debit din pompa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipy0 Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Sunt posesor de 4.2d caut pe cineva sa imi adapteze o turbina la masina mea, ma puteti sfatui in acest sens. Daca ii pun diff de la 2.8 se simte diferenta? Eu cred ca masina mea are destul cuplu, nu mi-a murit motorul, am nevoie de la ea doar de mai multa turatie la roata. Jeep Wrangler TJ 4.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 19, 2012 Partajează Postat Martie 19, 2012 (editat) Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Salutare! De curand am achizitionat utilajul mai sus mentionat. Pe langa modificarile pe care vreau sa le fac legate de suspensie si scuturi parca mi-as dori si un pic mai multi cai putere. Apreciez cuplul motorului de 4.2 insa cred ca mai multi cai putere ar face din masina asta o bijuterie. Stiu ca montare unei turbine ar fi o solutie. A facut cineva modificare asta? De altfel, m-ar interesa si ce alte motoare diesel mai puternice s-ar potrivi fara modificari laborioase. Multumesc! merge 6200D de Hummer H1, il poti gasi si pe Chevy Blazer si alte americane. Au puteri cuprinse intre 136 si 188CP, in functie de varianta constructiva. Poti pune atat cutie automata ( TH350, TH400 in 3 trepte sau TH700 in 4 trepte) cat si manuala SM445 in 4 trepte cu un ambreiaj urias de camion. Daca vrei o asemenea colectie ( adica motor 172CP + cutie manuala+ ambreiaj + reductor NP205 HD + cardane dubla cruce) ......avem. Atat motorul cat si cutia sunt dupa RK, deci in mintile lor. La o adica iti putem primi motorul si transmisia dumitale la schimb si sa achiti o diferenta. toate astea sunt montate deja pe un Patrol, deci le poti vedea ca se potrivesc piesa cu piesa. Editat Martie 19, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipy0 Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel M-am tot interesat de marirea de putere la nissan, am gasit urmatoarele variante: -schimabarea motorului cu 4.2 turbodiesel(se gaseste mai greu) -schimabarea motorului cu motor de la nissan 300zx sau gtr (turbo benzina) -am gasit in australia kit de turbo de la garrett pentru motorul meu td42 Care ar fi cea mai buna varianta? Jeep Wrangler TJ 4.0 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Sa-ti faci propriul Kit turbina/flansa adaptoare + intercooler . Implica ceva creier si putina alergatura , dar per total e mai ok . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Musiu Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: marire putere Patrol y60 4.2 diesel Cand turbinezi un motor aspirat primele afectate sunt pistoanele si supapele pe evacuare datorita temp mai mari. Pistoanele sunt diferite ca material. Poate o turbinare usoara de boost sa fie ok, dar poate ne lumineaza cineva. father of three. ex HZJ 80 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate