davidco_m Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Va salut Va pun ultima informare de la Importator in ceea ce priveste lansarea Crafterului 4x4 ''Productia de serie la Crafter 4x4 incepe in saptamana 05/2012. Saptamana aceasta CrafterGP 4x4 echipat de firma austriaca Achleitner a fost prezentat la conferinta de presa de la Paris prilejuita de Dakar 2012 (la care Volkswagen participa cu Crafter 4motion si Amarok ca vehicule de asistenta). Pe 13.11.2011 Crafter va fi prezentat si la targul cu specific agricol <Agritehnica International> , care are loc la Hanovra, Germania. Modelul va fi promovat sub denumerea comerciala Crafter 4MOTION. Pentru echiparea 4x4 prin Achleitner trebuie comandat un pachet de pregatire a masinii de baza din fabrica Masina echipata 4x4 dispune de ABS (Atentie! nu are ESP) Vom reveni cu amanunte legate de pretul recomandat si derulare comenzi. Cu stima, '' . ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Crafter 4X4 (in curand) Platforma pe care se construieste Crafterul respectiv modelul 906 de la Mercedes este una de cacat ... adica un "sinonim" al Y62-ului, al LC, al LR Defender ... As zice ca e tot ce i mai trebuia chelului ...tichie de margaritar ...:wink: Si crede-ma ca vorbesc in cunostinta maxima de cauza ... :wink: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Re: Crafter 4X4 (in curand) Sa punem si un link pentru aceasta masina ca sa stim cu totii despre ce vorbim aici : http://whattruck.wordpress.com/2011/11/08/achleitner-prezinta-noul-volkswagen-crafter-4motion-2012-transmsiei-integrala-pentru-marele-crafter/ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Noiembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 (editat) Re: Crafter 4X4 (in curand) @yonutz Am citit pe forum ca ai avut probleme cu un sprinter(si reparatia aferenta) .Crafterul este un proiect comun cu sprinterul de la Mercedes la fel cum a fost si LT-ul.In primii 2 ani de la lansare (pana la model 2009) au fost destul de multe probleme la el (cam 50% din clienti) unele mai mici altele mai grave dar majoritatea remediate destul de repede in garantie.Ca si deosebire fata de Sprinter ar fi (si a fost) motorizarea ,raportul de transmisie etc si evident unele elemente de design! Motorizarea mai mare au dat un plus crafterului mai ales pentru cei care transportau incarcatura maxima sau peste in mod frecvent,la fel si raportul de transmisie si cuplul (de obicei intre 4,7 si 5,1) au reprezentat sloganul de lansare :incredibil de puternic! Dar acelasi raport a dus la cresterea consumului,un demaraj mai lent,necesita schimbarea foarte rapida a vitezelor (uneori la 70 km/h erai in treapta 5). Chiar si asa cu toate problemele avute de ambele modele(cele de Sprinter sa le spuna cei de la Mercedes sau posesorii daca vor) VW Crafter si Sprinter sunt masinile de top la comercialele usoare(3,5-5T). Am condus toate modelele concurentei si pot sa va spun ca la capitolul siguranta,confort,manevrabilitate,posibilitati de carosare si spatiu de marfa nu exista comparatie pentru cele 2 modele momentan(parerea mea).Restul lucrurilor:fiabilitate si costuri de intretinere le stiu proprietarii si se reflecta si in pretul de revanzare al masinilor(care sunt destul de rare si scumpe).Personal am clienti care au deja 800.000km cu crafterele lor fara probleme majore(costuri). Sunt foarte multe de discutat pe acest subiect...... Oricum din acest an este disponibil Crafterul GP cu motorizari noi si alte performante. @astral In articolul de mai jos sunt niste date eronate cum ar fi : pretul si motorizarile disponibile.Momentan se face doar pe motorul de 163 cp iar cel mai ieftin crafter de 163 cp fara 4x4 costa 23.880+tva(pret de lista la modelul de baza scurt). Editat Noiembrie 8, 2011 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: Crafter 4X4 (in curand) Noutati: Modelul de baza va trebui sa fie echipat cu: •Markeri laterali si semnalizatoare pe aripile fata •Volan multifunctional •Display multifunctional cu afisarea temperaturii exterioare •ABS/Brake assist •Hill start assist •Fara ESP •Suspensii off-road •Interfata electrica pentru consumatori externi (tehnologie CAN-Bus) si regleta de conctare sub scaunul soferului •Maner de viraj fata pentru sofer si pasager •Maner de viraj pe stalpul B in comp de marfa/pasageri •Norma de emisii EEV Peste aceste lucruri cei de la Achleitner pun urmatoarele: •Axa fata echipata cu arcuri spirale (amortizoarele sunt montate in interiorul arcurilor) •Transmisie cu diferential, fata si spate •Cutie de transfer cu trei viteze cu reductor si blocarea diferentialului •Transmisie tip Achleitner •Protectie cardan si rulment central pentru variantele MR si LR si scut motor pentru toate ampatamentele •Diferential blocabil axa fata (100%) – optional •Anvelope optionale (disponibile numai cu jante de otel) 225/75 R16 All-Terain (cu posibilitate de montaj de lanturi de zapada) In pregatire: •Pachet off-road •Pachet heavy-duty. Ceva date tehnice: •All-wheel drive: permanent cu distributia puterii variabila •Reductor off-road (actuator electropneumatic): i = 2.5 •Diferential blocabil: cutie de transfer 100%, axa spate 100%, axa fata 100% (diferential blocabil pt axa fata – optional) •Distributia puterii cand diferentialul longitudinal este blocat: 50/50 intre axa fata si spate •Sasiul este mai ridicat cu 100 mm •Garda la sol (aprox): 280 mm la axa fata 240 pana la 269 mm la axa spate pt Crafter 35 246 pana la 268 mm pentru Crafter 50 (depinde de marimea anvelopelor) •Ventilatia rezervorului de combustibil cu capacitate crescuta de trecere prin vad (adâncime trecere prin vad 600 mm, în urma conversiei all-wheel drive) •Anvelope: toate anvelopele de 16” montate pe jante de otel. •Unghi de atac : 28 grade •Unghi de degajare: 45 grade •Unghi de trecere: 25 grade •Rulare laterala: 43 grade •Adancime vad: 600 mm •Greutate suplim: 240 kg raport axa spate 4,182: 1 Anvelope All-Terain 225/75/R16 este posibila montarea de lanturi pentru zapada Anvelope All-Terain 245/75 R16 Momentan nu se stiu preturi dar cu siguranta va fi scuuuump. Editat Februarie 20, 2012 de davidco_m ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Davidco_m Sa nu te gandesti ca odata cu problemele avute am schimbat marca. Nu, tot la Sprinter am ramas. Din punct de vedere al fiabilitatii cred eu ca number one. Cu o singura conditie: sa fie asfaltul uscat. In ultimele saptamani pot sa-ti spun cu tarie ca Toyota Landcruiser HDJ80 bate la fund orice Crafter si orice Sprinter chiar si un 4 la puterea 4... :grin: In teorie, intr-o epoca a gadgeturilor suna frumos tot ce scrii tu acolo. In practica insa ...lasa de dorit. Daca un Crafter stock si scurt costa 30.000 de euro ma gandesc ca un 4x4 va costa cel putin 70.000 euro. Avand in vedere ca banuiesc ca se va face pe platforma scurta ... nu vad aplicatiile lui logice intr-o economie de piata, libera si in cadere cum este cea din Romania. Ca un ultim amanunt picant ...am tras cu Sprinterul incarcat ...un Crafter gol care o luase usor pe aratura din cauza puterii excesive si a skilului soferului. Sa nu iei astea drept o ofensa ...Ma intereseaza tot ce scrii tu acolo ...dar numai spre informare caci niciodata nici macar nu voi gandi sa achizionez unul. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Februarie 20, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Te Salut Se va face si pe varianta lunga pe cel de 3,5T si pe cel de 5T(de la 9m3 pana la 14m3 ,sarcina utila intre 1500 si 2500 kg )pe orice varianta(furgon sau sasiu).Ce am postat eu este direct din informarea importatorului.Se adreseaza unui segment restrans de piata si nu cred ca vor fi foarte multe comenzi, dar este bine ca este in caz de nevoie. Cu acest model faci alte lucruri decat cu un Toyota LC si invers. Nu ma supar :h5 stiu ca poate nimeni de aici nu va cumpara asa ceva ...dar am zis sa pun informatia ca fapt divers. ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Ar fi foarte bune de folosit la serviciile de ambulanta din zonele montane . Ramane de vazut si cat de fiabile vor fi si ce costuri de intretinere vor avea. Multumim pentru informatii! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Uite aici un 906 ...modificat artizanal de offroad ...sau de mers p'aratura. http://www.4x4offroads.com/mercedes-benz-sprinter-44-inch.html Mi s-a parut foarte interesant proiectul ...dar f greu de realizat si in practica... consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Iulie 19, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) A iesit pe piata pana la urma. Aveti un articol interesant cu foarte multe poze(inclusiv sub masina) http://www.4wheelfun.de/bilder/vw-crafter-4motion-supertest-busfahrt-ins-abenteuer-5215710.html?fotoshow_item=34#fotoshow_item=38 ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Interesanta construcție plus blocante peste tot fata/central/spate. Daca are si fiabilitate ar putea fi un succes ca masina utilitara gen ambulanta/pompieri/servicii drumuri. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgei23 Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) Interesanta construcție plus blocante peste tot fata/central/spate. Daca are si fiabilitate ar putea fi un succes ca masina utilitara gen ambulanta/pompieri/servicii drumuri. ...sau campervan.. http://www.georgei23.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 19, 2012 Partajează Postat Iulie 19, 2012 Re: Crafter 4X4 (in curand) ...sau campervan.. Oricum, pentru o astfel de utilizare prima investitie necesara sunt scuturile: rezervorul ala este extrem de expus, la fel cardanul si diferentialul central.. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate