mrJv Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 suzeta mecanica are 98k kilometri si vine vremea sa-i schimb distributia e. daca tot desfac motoru am zis ca sa-i schimb si chiulasa, pistoane etc sa o fac din 8valve in 16valve intrebarea e: are cineva un motor calumea de 16v gata facut de vanzare? ca sa nu dau 1000e pe modificat al meu Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: engine swap Ca sa schimbi distributia nu trebuie sa desfaci motorul!! Daca motorul merge bine,nu bate si nu consuma ulei lasa-l asa. Eu am testat si 8 valve si 16 valve,pentru teren mi se pare mai misto cel in 8valve. 16 valve are ceva caluti in plus dar ii dezvolta numai in turatii mari pe cand cel in 8 valve are cuplul bun la 3000rpm. Parerea mea. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrJv Postat Martie 2, 2008 Autor Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: engine swap e. "desfac" in sensu ca umblu la el, nu ca-l scot pe masa :) deci zici sa raman la 8v. hm. totusi parca mi-ar place sa traga mai bine pe sosea :grin: ala de 16v nu are un raport consum/putere mai bun? Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: engine swap Ala trage mai bine dar de la 4000 rpm in sus!!! Iar la consum nu stiu ce sa zic,ala de pe x90 consuma cam 9-10 in oras si 7-8 afara fiin cu rotile standard. Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator expertxyz Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: engine swap Consum ? 11 oras, 8 afara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 2, 2008 Partajează Postat Martie 2, 2008 Re: engine swap La varianta SWB(2 usi) mai scazi 1litru :grin: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
night bird Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap Honda VFR 800 are un sistem care "opreste" doua din supape la turatii mici si medii, dandu-le drumu de pe la 4000-5000ture. Prin asta se castiga f mult la cuplu in ture mici, pe de o parte prin cresterea vitezei gazelor-implicit a randamentului de umplere, iar pe de alta prin faptu ca motoru nu mai trebe sa invinga rezistenta a 8 arcuri de supapa, care chiar franeaza(daca nu credeti, invartiti axu cu scame si va comvingeti) In concluzie, cu siguranta motoru in 8 valve trage mai bine in turatii mici-medii, pierzand teren in favoarea celui in 16 valve doar de pe la 5000 ture in sus. "De cand s-au inventat notariatele, nu mai exista...cuvant de onoare... Papaiani "Uneori, intregul, poate insemna mai mult decat ... suma partilor" Un Nene Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrJv Postat Martie 4, 2008 Autor Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap am inteles. dar: nu vad cum creste randamentul umplerii daca pistonu suge aceeasi cantitate de gaze in camera de ardere prin jumatate din spatiul pe care il trage cu 2 supape de admisie... adica, mai pe lung. cazu 1: motoru merge pe 16v, pistonu ajunge la faza admisiei, are de tras un volum "x" de amestec aer+benzina printr-o suprafata de "a" cm^2 cazu 2: motoru merge pe 8v, pistonu ajunge la faza admisiei, are de tras acelasi volum "x" de amestec aer+benzina printr-o suprafata de "a/2" cm^2 deci debitul gazului prin supapa e dublu in cazu 2. corect? or, gazu ala are si el o masa, o inertie, ca sa nu mai zic de frecarea cu peretii galeriei de admisie care creste exponential fata de viteza gazului... ca sa-l accelerezi la o viteza dubla furi ceva lucru mecanic de la motor. posibil insa sa fie prea mica respectiva masa si sa nu conteze. sunt de acord cu axa cu came. arcurile alea probabil ca sunt super strong ca sa inchida repede supapele Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap Ca sa evitam discutiile astea iti pot spune pe scurt....toate motoarele cu doua supape pe cilindru au cuplu motor maxim la un regim redus de turatie.....motoarele cu patru supape pe cilindru au cuplul maxim de pe la 4000 de ture .....in sus.....iar in teren nu prea se merita sa pui motor cu patru supape.....acum alegerea e a ta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrJv Postat Martie 4, 2008 Autor Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap a pai nu pun asta la indoiala. ma intrebam numai care e explicatia :) si de ales am ales. il las 8v da ii schimb carbu :grin: Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
suzuker Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap e adevarat ca motorul cu 8valve trage ceva mai bine in turatii scazute, dar la vitara motorul cu 16 valve este net superior din punct de vedere constructiv. Ma refer in primul rind la injectia multipunct, bujiile sunt fixate in chiulasa si nu in bloc si lista poate continua. Daca ar fi sa aleg, as alege totusi 16V, e un motor care "overall" are un randament mai bun. Faptul ca vitara sta foarte bine la rapoartele din grupuri (5.12) cred ca e un motiv suficient sa cred ca motorul cu 16V merita investitia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cfantana Postat Martie 4, 2008 Partajează Postat Martie 4, 2008 Re: engine swap Da in cazul lui Victor care are 8valve si carburatie chiar nu merita bataia de cap!!! Mai bine pune un weber+filtru,axa cu came,galerii si evacaure si o sa obtina un supermotor!! Motorul meu cu weber tragea mult mai bine decat asta pe injectie :shock: Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006 KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ionutzt Postat Martie 19, 2008 Partajează Postat Martie 19, 2008 Re: engine swap sau mai bine (@mrJv-despre asta vorbeam) mai multe carburatoare :grin: :shock: 8) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mrJv Postat Martie 19, 2008 Autor Partajează Postat Martie 19, 2008 Re: engine swap am studiat nitel ebay-ul si am gasit: rampa de 4 carburi mikuni de gsx-r :D trebuie sa recunosc ca ma cam mananca :grin: dar astept intai sa repar treaba cu pragu si sa inaltz hardughia... dup-aia mai vad Suzuki Vitara sa sara noroiuuu' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate