Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie grand, motor 3.1

geosemar09

Postări Recomandate

Re: sfat achizitie grand, motor 3.1

Buna ziua !

Si 2.5TD (115CP, 300Nm) si 3.1TD (140CP, 380Nm) au aceeasi mama, VM Motori Italia. Au aceleasi probleme, cum e si normal, de fapt. In sarcina incalzesc relativ repede, nu sunt termostabile, ard garnituri de chiulasa, crapa chiulase, sar tije culbutori, etc.

Daca nu vrei bataie de cap, lasa-le in pace. Eventual, orienteaza-te catre 2.5CRD (141CP, 340Nm) sau 2.8CRD (150 - 163CP, 360 - 400Nm), e deja un progres, chiar daca vorbim tot de VM...

Cu totul altceva este 2.7CRD (OM647) de la Mercedes, sau, de ce nu, 3.0CRDV6 (OM642), tot Mercedes, binenteles...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pt sfat

ca intotdeauna, un gentleman. Oricum diesel num-a incantat niciodata.

Acum sunt in cautarea unui 4.0L. Poti sa-mi zici ceva? E mare diferenta de consum intre acesta si unul de 5.2? La ce an sa ma uit sau ce an a fost cel mai bun la aceasta motorizare?

Multumesc frumos

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie Grand Cherokee cu motor 3.1TD

Buna ziua !

In principiu, totul e relativ si tine de buget. Mie personal nu-mi place 4.0. Iar 5.2-ul si 5.9 sunt OK, ca-s V8, dar daca au probleme electronice, sunt la fel de indezirabile ca si 4.0 sau dieselul italian de 2.5TD. Si nu prea ai sanse sa gasesti V8-urile cu cutie manuala, ci doar cu automata.

Conteaza mult si ce planuri ai cu masina, ce trasee vrei sa rulezi cu ea, remorci, rulote, liftare si offroad greu, etc. Daca vei trage sarcini grele, cu cat e mai mare motorul, cu atat are viata mai usoara, si va tinde sa consume mai putin.

Acelasi lucru se aplica si in offroad, cu mentiunea ca, odata masina inaltata si cu roti mai mari, la folosirea pe asfalt, la drum intins cu viteze mari, coeficientul de aerodinamicitate trece de la nivelul "caramida" la cel de "perete", iar consumul va creste.

Benzinarele mai pot fi convertite la GPL, dar sunt putini carora le reuseste o functionare ulterioara corecta, ca pot aparea si probleme legate de calculatoare, si mai trebuie sa iei in considerare si scaderea volumului portbagajului, unde vei tine "rezervorul" de gaz.

La o utilizare frecventa in oras, in special pe distante scurte, V8-ul va consuma mult, pentru ca nu se va incalzi cum trebuie, electronica pastrand amestecul bogat. Iar automata mai fura si ea unul-doi litri in regim urban, de oras mare, cu multe semafoare si intersectii dirijate.

Ca idee orientativa, din cand in cand mai misc si masina de weekend, care are un V8 de 7.5, carburator cu patru corpuri si cutie automata. La drum intins, cu circa 110km/h, ia cam 13 litri, iar in oras, undeva catre 18 - 20 litri la suta. Consumul as zice ca e foarte rezonabil la motorizarea aceasta, dar avantajul este ca masina e relativ lata, plata si nu exagerat de grea, vreo 1750kg. Plata nu chiar ca o clatita in tigaie, dar mult mai plata ca un Grand Cherokee stock.

Eu ti-as recomanda varianta cu 2.7CRD de Mercedes, e un compromis corect, buna si la tras, si la urcat, si consumul ramane in limite rezonabile. Dar daca vrei chestii mai salbatice si sound pe masura, V8-ul e calea cea buna.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Detin un Grand 3.1 si pot spune ca sunt super multumit de el. In 40k kilometri de cand il am nu am avut nici o problema cu el.

Dar am auzit si destule rele despre acest motor .. deci probabil ca sunt si norocos. Mi-am facut multe griji cand am aflat despre fiabilitatea sa si de aceea il intretin cat de bine pot sa previn potentialele probleme.

Bafta in alegerea si achizitionarea masinii!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare