Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

marire putere OM606 turbo

maxian paul

Postări Recomandate

[video=youtube;YlwTxw-027o]

Tot cautind un OM606 am dat peste asta:

ca posesori de G-eu cu motor OM606 ar putea fi interesati ce se poate face cu acest motor putin modificat(turbina, elementi pompa injectie si intercooler).

Editat de Astral
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: marire putere OM606 turbo

Buna seara !

Motorul e un OM606 3.0TD 24V modificat, vine de pe un W210 din 1998, transmisia e Tremec T4600 care duce 820Nm, ambreiaj care duce 1200Nm suspensia vine de la Mazda RX8, cu coilovers, puntile de la Toyota, directia de la Volvo, esapament custom, turbina Garrett GD40 de pe un camion Scania, pompa de injectie are diuze de 7mm (originalele de 5.5mm diametru), intercooler custom, frana de mana hidraulica.

Motorul rulat cu un an in urma (12 valve, 3.0TD), avea 414CP si 704Nm). Cel actual este estimat la 450CP si 800Nm, nu a fost pus pe dyno.

Spor la treaba !

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

Interesant subiectul, cel putin pentru mine, nu de alta dar ar fi binevenita o crestere de putere oricum nicidecum atat de sus, fiindca asta inseamna mult stres in plus pe transmisie. Intreb si eu acum, cu turbina standard se poate obtine ceva in plus sau nu merita deranj-ul ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Aseara m-am uitat putin la oferta de turbine garrett si au destule pentru toti adica aproape pentru toata gama de motoare si putere, asa ca se pot obtine si performante mai moderate in functie de dorintele si necesitatile fiecaruia. Dar bine ar fi sa gasiti turbina prin dezmembrari sa nu creasca suma necesara modificari. Aici gasiti si date despre alegerea turbinei optime pt motor. http://www.turbobygarrett.com Bogdan, nu stiu exact daca prin pastrarea turbinei actuale dar prin schimbarea elementilor dinpompa de injectie cu unii de diametru mai mare se obtine o putere in plus considerabila. Dar oricum cred ca daca maresti debitul si presiunea de injectie (prin montarea altor elementi in pompa sau prin alte metode) va trebui si un flux de aer corespunzator (livrat de o turbina mare, sa fie si fiabila in timp, cea stoc nu cred ca face fata si daca face se chinuie).

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare