Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Problema grava flanse

sergiu

Postări Recomandate

Am cumparat de pe ebay.co.uk (http://www.ebay.co.uk/itm/120790604797?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649) la licitatie un set de flanse de aluminiu de 55mm.

Acum o saptamna le-a montat mecanicul pe masina.

Dupa parcurgerea a maxim 3 km in franare la un semafor roata stanga spate s-a desprins de la masina si a lovit alte doua masini oprite regulamentar la semafor.

A mai patit cineva asa ceva cu flansele?

Cred ca defectiunea a avut loc din cauza unghiului diferit dintre sanfrenul piulitei si sanfrenul gaurei in flansa, piulita nu a fost stransa destul, pilita de proasta calitate, flansa de proasta calitate.

Maine o sa revin cu poze.

Va rog sa ma ajutati sa descopar cauza defectiuni.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Problema grava flanse

Flansa a ramas pe roata? Ce roti ai pus de ai avut nevoie de flansa de 55?

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Mai inainte explica-ne si noua utilitatea acestor flanse (55mm). Cum nu avem o descriere a masinii tale, ar fi binevenita.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Flansa a ramas pe roata, in urma frecarilor s-au smuls piulitele si sau olarit gaurile de la flansa.

Masina este un Discovery I 300tdi din 1996. O sa o prezint untr-o discutie separata.

Am cumparat si montat bara fata, spate HD d44, stopuri clare, troliu, inlocuit curele si garnituri de la motor, arcuri si amortizoare hd +2, etc.

Am cumparat si nu am montat overfendere pentru-ca am constatat ca ar trebui sa tai si din portiera spate si nu prea inteleg dar o sa deschid o discutie separata.

Link spre comentariu

Flansa a ramas pe roata, in urma frecarilor s-au smuls piulitele si sau olarit gaurile de la flansa.

Cel mai probabil nu a fost stransa bine sau diametrul gaurilor pt prezoane a fost prea mare...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Te-am gasit acum

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?61548-Discovery-I&p=676113#post676113

dar nu ai scris de mult pe acest topic.

Deci, de ce flanse de 55mm facut home-made? La ce folosesc?

Tin sa-ti spun ca esti singura persoana care are asa ceva pe LR.

Am uitat sa te intreb ce cauciucuri folosesti?

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cauciucurile urmeaza sa vina maine BFG 245 75 16. Inca nu ma nimic hd la transmisie. Vreau sa cumpar de la Kam sa incep cu planetare spate, fata, etc.

Mai am si un Ford Bronco II la care am pus un body lift de 3" si se cam clatina, de aici am plecat cu ideea ca daca inalt Landul cu 2" sa nu ma probleme cu centrul de greutate, aceasta este masina mea de zi cu zi.

Flansele au fost o greseala... care puteau sa ma coste foarte mult.

Link spre comentariu

Am o rugaminte la tine. Pentru binele tau (si al celorlalti participanti la trafic) incearca sa te inspiri din proiectele deja facute pe forum. Ai multe exemple de Disco 1 preparat, de la Gandalf-ul lui Mugur (cu care s-a dat in competitii nationale), la Bator al lui sean70 care este super bine dotat, etc.

NU mai inventati voi diferite improvizatii care nu sunt verificate. Spre binele vostru.

Flansele acelea sunt niste porcarii, care pun in pericol viata tuturor. Cumparati flanse de 30 mm (sunt de ajuns crede-ma) din surse sigure cu garantie.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Aici ai dreptate referitor la calitarea flanselor. Sincer m-am uitat la proiectul lui Mugur si nu am inteles de unde a cumparat flasele. Poate imi reconamda cineva un futnizor de flanse HD daca exista. Multumesc!

Link spre comentariu

Mugur are flanse de la Devon 4x4. Mai exista si alti furnizori de flanse chiar si in Romania - LandAtelier.

Cred ca este mai bine sa trecem in topicul masinii tale si sa incepem cu ce vrei sa faci cu masina ta. Am inteles ca mergi cu ea zi de zi. Pentru ce vrei sa o modifici?. Incearca sa-ti faci o ordine a operatiilor de modificare. Pentru 245/75/16 nu ai nevoie de planetare HD de la Kam.

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Parerea mea este ca decat sa folosesti flanse mai bine folosesti jante cu offset negativ ca sunt mult mai sigure decat doua randuri de prezoane

" Detinerea puterii corupe inevitabil ratiunea "
Link spre comentariu

dupa parerea mea flansele de otel chiar daca sunt putin mai grele nu prezinta nici un pericol de a se distruge . spun asta din experienta dupa ce am pus asemenea flanse pe zeci de masini, inlocuindule chiar pe cele de aluminiu produse de diferiti producatori. la gume de la 35 in sus si in regim de extrem nu prea mai fac fata decat cele de otel.

daca te intereseaza am un set ramas de la 5 gauri (land rover) la 5 gauri jante ARO. grosime 35-40 cred.

TOYOTA HDJ 80 4.2 SUZUKI SJ 413

cei ce pot fac, cei ce nu.....dau sfaturi.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare