Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

jante r15 sau r16

Postări Recomandate

Vreu sa pun 35-uri profil simex dar nu stiu pe ce jante, ceva sfaturi prind bine, avantaje, dezavantaje la jantele r15 unde cauciucul va avea talonul mai mare deci balon mai mare, amortizeaza mai mult si r16 talon mai mic si risc de dejantare mai mic dar mai rigida, oare asta e tot?

P.S. am deja un set de jante r15j7 otel de patrol originale, merita sa le schimb cu r16?

Editat de Selejan Raul
TODAY IS A GIFT
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: jante r15 sau r16

diferenta la balon ca si confort intre 15 si 16 nu este sesizabila. cauciuccuri pe 16 mai multe modele si mai ieftine putin. eu am avut pe toyota jante pe 15 stock si am trecut pe 16. cam toata lumea trece pe 16, tu decizi :h5

• LJ 7O

Link spre comentariu

Cu janta de r16 niciodata nu poti sa mergi pe piatra pentru ca ai nevoie de aderenta, ceea ce implica cauciuc mult si presiune mica .Daca vrei jante mari si fruoase de show pune 17 de aluminiu si sunt super pe patrol.Vezi ca sunt jante de 15 si 6 j si nu dejantezi 35-ul niciodata mai ales daca il lipesti cu latex +benzina.Daca vrei si mai profi : beadlock si te dai cu ce presiune vrea muschii tai.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Raul, eu am trecut de la r16 la r15. Chestia faina ii ca mi-am pus jante originale de y60 de tabla, 7j, le-am intors (in Lona cu 100 lei/buc) merg perfect, adica tipul ii super meserias si am pus 35" -ul nou. Vorba aia mi-am facut beadlock-ul saracului:). Normal caam dat flansele jos care si alea mai trageau la kil.

Link spre comentariu

Mao daca e 35 de la Radu 11,5 grija cu 7J-ul ca dejantezi destul de usor sub 1 bar.Beadlockul e sfant.Acum fac niste teste cu jante 6J de Toyota(va fi al doilea lucru de Toyo pe masina mea dupa electrovalve)

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Pinti, pe exterior dejantezi f greu greu cu jantele astea pt ca "buza" aia trece mult mai mult de jumatea jantei. Ii f ok. Noi cu acelasi tip jante ne dam in concurs cu Luci si is f Ok numai ca Luci are 33".

Link spre comentariu

Sper ca nu intervin offtopic dar am si eu o curiozitate similara.

Momentan am pe masina silverstone simex 35x11.5x15 montate pe jantele de aluminiu 15x7j dar as vrea sa cumpar niste AT pentru asfalt dar inca un set de jante de tabla.

M-am gandit la urmatoarea configuratie Simex-urile le pun pe jantele de tabla 15x8j , iar AT pe cele originale din aluminiu.

In configuratia initiala nu am avut probleme cu dejantarea insa trecerea de la 7j la 8j poate sa afecteze considerabil problema asta ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Sper ca nu intervin offtopic dar am si eu o curiozitate similara.

Momentan am pe masina silverstone simex 35x11.5x15 montate pe jantele de aluminiu 15x7j dar as vrea sa cumpar niste AT pentru asfalt dar inca un set de jante de tabla.

M-am gandit la urmatoarea configuratie Simex-urile le pun pe jantele de tabla 15x8j , iar AT pe cele originale din aluminiu.

In configuratia initiala nu am avut probleme cu dejantarea insa trecerea de la 7j la 8j poate sa afecteze considerabil problema asta ?

Poate nu m-am exprimat corect dar simplific putin optiunile :

Varianta 1 : Silverstone Simex 35x11,5x15 + janta Aluminiu 7jx15 ET37 (8 kg) + Flanse aluminiu 40mm

Varianta 2 : Silverstone Simex 35x11,5x15 + janta otel 8j x 15 ET 0 (12 kg)

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Jantele de tabla sunt ceva mai rezistente ca si cele de aluminiu, adica se indoaie nu se sparg. Cu cle de tabla si fara flanse esti cam tot la aceasi greutate ca si cele de aliaj cu flanse. Ar fi bine sa le intorci pe cele de tabla, si ai rezolvat mult din dejantari, nu chiar 100%, dar este ceva :)

Link spre comentariu

Aceste sunt jantele. Ce nu mi-e clar cu intorsul lor, la ce ajuta daca ele au deja un offset destul de mare ?

[ATTACH=CONFIG]122534[/ATTACH]

Postat original de GPScuviewpost-right.png

Pe y60 am silverstone 35, 11,5 R16 cu janta j6 intoarse smile%20(24).gif, merg cu presiune

de 1,2 in teren si nu am dejantat nici odata .....inainte sa pun jantele j6 am

avut jante j8 tot intoarse :ha::ha:surpriza la prima

iesire am dejantat :hl....iar HORATIU la Bucovina a avut 2 dejantari in 150m smile%20(10).gifcu j8 ....35 11,5

r16

quote_icon.png

Postat original de GPScuviewpost-right.png

Eu pe masina am cauciucuri silverstone extrem 35 , 11,5 R 16 cu jante de J6

R16 ..........inainte am avut aceleasi cauciucuri pe jante de j8 cu care am

dejantat in draci :old............

acum am dat de s-a strambat janta si degeaba :

nici o dejantare !!! smile%20(24).gif

==> janta ingusta cu cauciuc mai lat e BEADLOCK-UL saracului !!! smile%20(10).gif

Totul depinde in ce scop o exploatezi ........de show sau de concurs :h5

Vazand posturile lui GPScu m-a facut sa stau un pic pe ganduri, deoarece momentan nu am avut probleme cu dejantarea dar nici nu as vrea pe viitor.

1340369483_15x8205x13020ET200202.jpg.f4e49967885e22e17b19ad60b98f3a1f.jpg

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

Depinde ce ET ( mai ) negativ ai dori la jante , se pot modifica . Latimea mai mare a masinii intre roti aduce un plus de stabilitate , dar are nevoie de un spatiu mai mare de trecere intre obstacole ( copaci , etc ...).

Modelul prezentat in foto se poate modifica . Daca e posibil , pune o foto din interiorul jentii ( pe spate , opus fetei cu valva ).

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Alta poza nu am, ca asta e de la vanzator deoarece inca nu le-am comandat, am zis ca mai bine ma informez inainte.

Motivul schimbarii la care fac referire aici nu e deplasarea rotilor spre exterior, cum e acum este suficiente. Intrebam deoarece vreau sa cumpar un set de All Terrainuri (31x10,5x15) si odata cu ele am zis ca iau si un set de jante si ma gandisem pe cele de aluminiu sa pun A/T iar simex-urile sa vina pe cele de tabla dar sa renunt la flanse.

Calculand putin si ajutandu-ma de calculatorul urmator : http://www.1010tires.com/wheeloffsetcalculator.asp am observat urmatoarele :

Fata de varianta actuala : 35x11,5x15 + 7 inch x 15 ET 37 + 40 mm flanse

si cea propusa de mine : 35x11,5x15 + 8 inch x 15 ET 0

rezulta : la exterior va iesi cu 10 mm mai inafara (nu ar fi o problema) , insa se deplaseaza si spre interior cu 16 mm . In cazul asta, chiar daca nu e mult 1 centimetru jumate, dar apare riscul sa atinga in interior + un risc mai mare la dejantare. Pana la primavara cel putin voi lasa simex-urile pe jantele de aluminiu si voi pune A/T pe cele de tabla.

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare