Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Pretul corect sau confidential ?

vitalies

Pretul corect sau confidential ?  

68 membri au votat

1. 1. Pretul corect sau confidential ?

• pret afisat
      67
    • pret confidential
      1

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare - pretul este SECRET??? de ce nu poate fi afisat pentru toata lumea? Poate vreau sa prospectez piata fara sa cersesc pretul la fiecare comerciant in parte. Difera de la cumparator la cumparator?? Editat de Max

Nu sunt trist - doar treaz...

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vand toata gama de anvelope BFGoodrich

Am si eu o intrebare - pretul este SECRET??? de ce nu poate fi afisat pentru toata lumea? Poate vreau sa prospectez piata fara sa cersesc pretul la fiecare comerciant in parte. Difera de la cumparator la cumparator??

Nu este secret, dar intrucat la romani se practica suntarea si concurenta neloiala, trimiterea pretului pe pm e singura metoda de a-ti proteja afacerea......

(De ex. : tu iti postezi pretul, smekerul vede cine este interesat de produs si ii face oferta pe privat mai ieftina ca a ta.....de obicei, smekerul este unul care nu are o afacere la vedere, nu este inregistrat pe forum ca si Partener, nu are nici firma, nu plateste nici o taxa/impozit nimanui, mai pe romaneste este un bisnitar.....)

PS - De ce crezi ca doar la noi, in Romanica, nu exista e-bay.....?

Link spre comentariu

Re: Vand toata gama de anvelope BFGoodrich

Nu este secret, dar intrucat la romani se practica suntarea si concurenta neloiala, trimiterea pretului pe pm e singura metoda de a-ti proteja afacerea......

(De ex. : tu iti postezi pretul, smekerul vede cine este interesat de produs si ii face oferta pe privat mai ieftina ca a ta.....de obicei, smekerul este unul care nu are o afacere la vedere, nu este inregistrat pe forum ca si Partener, nu are nici firma, nu plateste nici o taxa/impozit nimanui, mai pe romaneste este un bisnitar.....)

PS - De ce crezi ca doar la noi, in Romanica, nu exista e-bay.....?

Dane - atunci situatia vine in contradictoriu cu regulile forumului :cl

3. SECTIUNEA MICA PUBLICITATE

3.c Postarea unui Anunt nou la Sectiunea "Mica Publicitate"

...

...

- Furnizarea de detalii complete : marca produsului, numar de bucati din produsul respectiv, pretul, date de contact-numarul de telefon (este preferat !) sau e-mail sau pm, starea produsului (nou/second-hand) si obligatoriu poza sa reala. Datele trecute in profil nu tin locul celor trecute in anunt !

- smecherul daca vrea sa afle pretul poate intreba concurentul sub nume fals/false

- in Romanica exista totusi okazii.ro - care merge la fel de bine ca e-bay (chiar seamana cu e-bay)

- sunt cumparatori (nonsmecheri) care cumpara dupa ce prospecteaza piata cu preturi la vedere - nu au timp, chef, disponibilitate sa-i contacteze pe fiecare in parte. Eu sunt unul dintre acesti cumparatori, deh sunt mai comod, - si nu sunt putini ca mine.

Tomitza scuze ca ti-am poluat post-ul - nu am nimic cu tine, doar ne cunoastem. Dar de mai mult timp am vrut sa pun in discutie aceasta problemuta si s-a intamplat sa caut niste gume si am dat de post-ul tau.

Dane daca consideri ca este cazul poti muta discutia intr-un topic dedicat.

"Cel mai greu e sa cauti o pisica neagra, intr-o camera scufundata in intuneric… Mai ales daca acea pisica nici nu exista”- Confucius

Link spre comentariu

Re: Pretul corect sau confidential ?

Da, ai perfecta dreptate si sunt constient ca vine in contradictie cu Regulamentul forumului, dar se poate considera ca fiind o situatie tolerata in cazul Partenerilor de forum.

Personal, nu sunt de acord cu acest lucru, la fel cum nu sunt de acord cu postarea altor poze decat cele reale pentru produsele puse la vanzare (au fost cateva cazuri cand s-a invocat ca "e cutia sigilata", ca "produsul e nou si e buna orice poza de pe net", etc......

Pana la capat e tot o chestie de mentalitate si cred ca se refera mai mult la cumparatorul care alege sa cumpere "din coltul strazii", de la neica-nimeni, doar pentru ca produsul este mai ieftin cu 5-10% si pentru care procent uita ca nu primeste garantie, uita ca are mari sanse sa nu-i fie schimbat produsul, uita ca nu-l mai poate ajuta nimeni daca produsul nu corespunde........Si tot la cumparator este problema, pentru ca pe forumurile mari, consacrate (Ihmud, pirate4x4, etc) acesta este constient ca daca face vanzare Vanzatorului Autorizat, el ajuta in acest fel si forumul sa existe, iar acolo, nu intamplator acestia se cheama "Supporting Vendors", cumva echivalentul Partenerilor Forum din varianta actuala de aici.

Cu okazii.ro, da-mi voie sa te contrazic frontal : n-are nici o treaba cu e-bay !

-e-bay este un cu totul alt format - okazii este o mica amestecatura de site-uri ale aceluiasi proprietar(automarket si nu mai stiu care...)

-moneda este tot in RON.....

-in f multe sectiuni poti gasi cu totul alte produse decat cele corespunzatoare

(am luat la repezeala o sectiune oarecare.....vezi poza)

okazii.JPG.cd81b57fd2ff787237ceeae8cad0a098.JPG

-peste 40% din poze sunt nereale (vezi cazul telefoanelor mobile...)

-mai nou se practica si acolo : "nu licitati pana nu vorbim pe forum, altfel dau negativ!" - asta e un fel de acord sau ce ? pai ori a postat sa vanda si pot cumpara ori trebuie sa-i cer lui voie sa-i cumpar produsul ?

-intalnesc din ce in ce mai multe anunturi care la pret au 1 leu, iar in descrierea produsului este alt pret.......normal ar fi sa licitez si sa cumpar la 1 leu si el sa fie obligat sa-mi dea produsul, nu ?

-o garantie cu o denumire mai neinspirata nici ca puteau sa gaseasca : "Escrow"........am impresia ca acum s-a schimbat totusi.....

http://www.ziare.com/articole/garantia+escrow

-platile nu se pot face on-line prin PayPal, etc

In sfarsit, revenind la "oile noastre", nu stiu cum naiba am putea totusi sa gasim o rezolvare la chestia asta cu preturile.......

Link spre comentariu

In sfarsit, revenind la "oile noastre", nu stiu cum naiba am putea totusi sa gasim o rezolvare la chestia asta cu preturile.......

Aplicand regulamentul!!Sau modificand regulamentul.

- Specificati obligatoriu pretul produsului. NU sunt acceptate anunturi de genul "Accept cea mai buna oferta" sau "de vanzare diverse piese, sunati la telefon pentru preturi". Anunturile fara pret, incerte, generaliste sau confuze vor fi sterse fara preaviz, fiind in avantajul membrilor sa promovam doar anunturile concrete cu pret.

Astfel se evita si up-ul mascat...

Iar legat de ”smekeri”,cati clienti pot fura?Pe toti?

Captiva 4x4 2.0 VCDI

Freelander 2.0 DIESEL

Logan Pickup 1.5 DCI

Link spre comentariu

Aplicand regulamentul!!Sau modificand regulamentul.

- Specificati obligatoriu pretul produsului. NU sunt acceptate anunturi de genul "Accept cea mai buna oferta" sau "de vanzare diverse piese, sunati la telefon pentru preturi". Anunturile fara pret, incerte, generaliste sau confuze vor fi sterse fara preaviz, fiind in avantajul membrilor sa promovam doar anunturile concrete cu pret.

Astfel se evita si up-ul mascat...

Ar fi o idee interesanta! Stiu ca imi vor sari in cap cei mai multi VA dar imi asum riscul. Personal prefer (ca si @vitalies) sa aleg in cunostinta de cauza de unde cumpar un anume accesoriu, criteriile de alegere fiind, intr-o ordine aleatoare, urmatoarele: pret, seriozitatea vanzatorului, garantie REALA oferita, asigurarea pieselor de schimb si a reparatiilor atat in garantie cat si post-garantie. Cu ce m-ar ajuta, de exemplu, cumpararea unor anvelope "de firma" de la un "neica nimeni" daca, una din ele are un defect de fabricatie, necesita inlocuirea iar respectivul nu are aceasta posibilitatea intrucat el nu are o relatie de afaceri cu producatorul in sine (nu este reseler sau distribuitor autorizat).

Repet, consider ca nu "ascunderea" pretului trebuie sa faca diferenta intre vanzatori ci calitatea serviciilor conexe oferite pe langa produsul comercializat.

Nu dati (prea tare) cu parul, e doar parerea mea!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Intradevar, situatia e delicata si nu am deocamdata o rezolvare care sa impace pe toata lumea.

Stiti bine ca si eu sunt adeptul anunturilor cat mai clare, mai complete si mai curate.

Pe de o parte inteleg si situatia vanzatorilor autorizati care incearca sa isi protejeze afacerile de alti comercianti care folosesc metode incorecte de as-i face clienti prin racolarea privata a clientilor si oferindu-le preturi sub cele oficiale (chit ca de multe ori s-a dovedit ca nu e cea mai reala oferta).

Ma gandesc ca fiecare cumparator interesat de un produs, sa contacteze vanzatorul si sa negocieze direct cu acesta toate conditiile momentului.

M-am luptat si ma lupt in permanenta cu cei care incearca sa faca afaceri pe ascuns pe forum sau incearca sa mascheze o afacere sub anunturi de vanzari ocazionale.

As fi interesat ca sa cunosc si opinia vanzatorilor autorizati si a partenerilor forumului legat de aceasta situatie.

Recomand totusi ca si vanzatorii autorizati si partenerii forum sa ia exemplu gen LandAtelier sau altii care posteaza anunturile clar si cu toate detaliile inclusiv preturi.

Editat de Max
Link spre comentariu

La faza cu pretul ''secret'' domnii comercianti nu fac altceva decat sa piarda potentiali clienti.De ce pentru ca lumea este comoda duce lipsa de timp suna respectiva persoana care nu raspunde sau nu-i pica bine un raspuns de genul ''ai pm'' iar in pm unde se asteapta la ceva concret gaseste ''salut suna-ma''.Pai de ce sa sun?Cand gasesc pe net firme care comercializeaza produse 4x4 au preturile afisate si pot face o comparatie fara sa dau 15 telefoane sau mailuri.Ii inteleg pe alta parte si pe domnii comercianti care primesc cereri de oferta de la 15 persoane si din alea 15 poate cumpara unul sau niciunul.Bafta la vanzari-cumparari.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

consider ca cei care nu o fac sfideaza atat clientii cat si pe cei dintre noi

LandAtelier a puncat bine - intr-o forma mai diplomata ceea ce am evitat eu sa scriu de la inceput :h5

Adica care este ideea - "smecheri" pot fi si comerciantii care nu-si expun preturile. Hai sa exemplific:

X-ulescu vrea sa zicem gume, il cunosc bine - omul e cu bani si poate da 8 mil - poc, l-am facut.

Z-ulescu - nu prea are bani, ca sa nu-l pierd merg pe un profit mai mic dar totusi PROFIT - 6 mil.

Unde este fair-play-ul in situatia asta?

Nu zic , Doamne fereste , ca toti fac asa - DAR, din pacate, undeva in adancul sufletului ma racaie ca sunt "facut" - asa, daca vad pretul la toata lumea pot sa incep sa aleg obiectiv fara ganduri ascunse.

• Like 1

Link spre comentariu

Pai de ce sa sun?Cand gasesc pe net firme care comercializeaza produse 4x4 au preturile afisate si pot face o comparatie fara sa dau 15 telefoane sau mailuri.I

:h5 asta ar trebui sa inteleaga vanzatorii - comertul se muta din ce in ce mai mult in spatiu virtual, si vor fi din ce in ce mai multi cumparatori care vor cauta informatia necesara online fara sa conacteze direct vanzatorul. In felul asta cu cat mai multa imnformatie ofer ca si vanzator cu atat am sansa mai mare sa atrag cumparatorul.

Link spre comentariu

......

Da, n-ai sa crezi , dar pe toti......smekerul intrevede imediat oportunitatea ivita : clientul pe tava si pretul sub care sa-i vanda.......

Link spre comentariu

Eu sunt unul din cei care a comentat la un moment dat legat de lipsa pretului la anunturile VA. Eu sunt genul care ma uit dupa ce-mi trebuie, dar nu imi place sa intreb prea multe inainte de a ma decide cat-de-cat. Si la magazin, unde nu vad pret merg mai departe. Iaca, sunt mai timid si mi-e urat sa trebuiasca sa intreb numai ca sa descopar ca nu e in buget sau ca nu sunt pregatit sa platesc atat pentru marfa in cauza.

Ma mira ca VA nu sunt deranjati de 100 de intrebatori la un cumparator...

Samurai incepator
Link spre comentariu

Si eu sunt de parere ca preturile ar trebui sa fie publice si sa fie foarte clare: contin sau nu TVA si alte taxe, includ sau nu transport, cuprind contravaloarea unui produs / kit sau mai este nevoie dupa aceea de alta piesa, daca sunt in euro si facturarea se face in Ron ( conform legii )- la ce curs se va face, etc...

Metoda de a trimite preturile si ofertele in PM ascunde din pacate mult mai multe probleme:

1.Topicul este deschis cu o prezentare sumara si foarte vaga a produsului / produselor si a producatorului / provenientei acestora. Un expert in ale forumului probabil ca se va descurca, dar sa luam un incepator sau profan in ale tehnicii: va primi un PM in care va gasi fraze smechere de genul:

-‘’ti-am facut un superpret doar pentru tine, nu mai spune si altora’’,

-’’pret valabil doar cu plata cash si fara factura…’’,

-‘’garantia ti-o dau eu, stai fara griji’’,

-‘’este aproape nou si ti-l dau la jumate de pret’’,

-‘’nu fii fraier sa dai atatia bani pe X produs cand al meu este la jumate de prêt si este mult mai bun…’’,

-‘’garantie nici nu-ti pui problema, nu s-a defectat niciunul in Y ani…’’,

-‘’vrei si factura? Nu e o problema, iti fac rost’’

Este evident ca sunt sanse mari ca acesta sa cumpere produsul, care poate avea o provenienta si o calitate incerte si un prêt atragator dar care poate fi de fapt mult prea mare pentru produsul respectiv.

2. Garantia produsului poate fi falsa: de exemplu se da certificatul de garantie al altui importator in Romania de produse din China si acesta se trezeste ca vine clientul si cere garantie la un produs pe care nu l-a vandut el. Bineinteles ca certificatul era fotocopiat si clientul nu avea factura.

3. Produsul vandut nu corespunde descrierii initiale; cel mai clasic exemplu care ma si priveste: se vand in draci bare ARB, blocanti ARB, portbagaje ARB dar care sunt de fapt copii chinezesti ale produselor ARB. Poti vinde un produs chinezesc dar esti obligat sa declari ca este o copie a altui produs si nu originalul.

Un mic exemplu: ieri am avut la montaj o bara ARB cu troliu chinezesc si un snorkel; bineinteles ca am muncit degeaba intrucat bara nu se potrivea sub nici o forma, dar mai haios a fost sa descoperim ca era o chinezarie pe care clientul a cumparat-o ca fiind ARB (bineinteles cu un prêt la jumatate fata de una ARB) si, cand acesta s-a dus inapoi cu ea i s-a spus ca ‘’Da, este o copie, dar una foarte reusita!!!!’’. I s-a dat in locul barei un suport de troliu universal ca sa-i montam troliul…suportul respectiv necesita o zi de munca pentru a fi modificat ca sa se potriveasca pe masina.

Sau: ma intreaba clientii cat costa montajul unui troliu pe suport, cu piesele lor; se mira foarte tare cand afla ca suportul de troliu de 45 euro primit nu are nici o treaba cu masina lor si ca ii va costa mult mai mult modificarea acestuia…

4.Se scrie in topicul respectiv: Pretul include toate taxele. In principiu este foarte clar: ai si TVA-ul inlcus; ce te faci cand firma care vinde nu este platitoate de TVA si pretul nu includea decat o amarata de Ecovaloare de 5 Ron (este vorba de un topic de anvelope)? …Pierzi 24% valoarea TVA-ului cand facturezi pe firma…

Scuze, trebuie sa plec de pe forum si o sa inchei cu o concluzie grabita: prezentarea in clar pe forum a vanzatorilor si produselor acestora, bineinteles insotita si de preturi, este benefica nu doar ca sa nu varieze pretul functie de buzunarul clientului ci, mai important, ca sa fie publica toata procedura de prezentare, vanzare si livrare… Sunt sigur ca cineva care face prostii nu va scapa de vigilenta celor ‘’batrani in ale forumului’’ care vor taxa mai devreme sau mai tarziu minciuna sau frauda.

Mi se va spune iar ca sunt exagerat cand cer transparenta…am primit de-a lungul timpului suficiente dovezi ca sunt multe situatii in care membrii forumului sunt pacaliti sub o forma sau alta de diversi ''vanzatori''; stiu ca administratorii nu pot face politie dar putem sa incercam sa avem o pozitie de front comun si sa cernem un pic sita…cine ramane dupa asta probabil ca va merita sa ramana!

Eu personal muncesc si 15 ore pe zi, inclusiv Sambata si Duminica ca sa fac oferte la timp tuturor celor care ma contacteaza sub o forma sau alta. Mi-ar fi mult mai usor sa fac publice preturile si fiecare sa vada si sa socoteasca… Cu o singura conditie: sa vad ca macar cei care sunt autorizati sa vanda pe forum respecta regulile. Iar daca cineva nu le respecta si minte clientii, iar eu sau oricine altcineva avem dovezi, sa putem sa facem publica persoana respectiva… PENTRU CA ACUM NU SE POATE FACE ASTA!!!!!

Editat de RazvanGTC
  • Like 1

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

Culmea e ca topicul asta nu trebuie sa duca neaparat la o concluzie si la masuri. E un semnal lansat de un client (si confirmat de alti cativa) la adresa vanzatorilor autorizati, care se spera ca vor decide ca e in avantajul lor sa isi declare pe fata preturile.

Razboiul nu trebuie sa se dea la capitolul preturi, orice marfa are targetul sau. Unii ne permitem sa luam numai articole de varf, altii avem bugete limitate si cautam fata morgana numita raport pret/calitate. Aici intervine priceperea comerciantilor de a-si prezenta marfa si de a arata avantajele de a cumpara de la ei.

Exista un dezavantaj, la discutiile fata in fata cu clientul nu exista sute de ochi care sa priveasca si sute de persoane care ar putea comenta. Aici intervine rolul moderarii: vanzatorul transparent, care pune marfa si pretul pe masa, trebuie protejat de comentariile aiurea. In ce priveste comerciantii ascunsi care ar putea trimite PM cu oferte de dumping... un cumparator care renunta la o oferta serioasa, in general cu factura si garantie, ca sa cumpere de la colt de strada isi merita soarta. Pierderea unui asemenea client nu e o pierdere adevarata, toti primesc ce isi cauta.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Buna ziua,

Ma bucur ca a deschis cineva acest topic, ca de vb. la tel cu cine ar trebui sa vegheze asupra respectarii regulamentului forumului am vb. o gramada degeaba si pe banii mei.

Sunt VA si mai am si ceva bannere platite, DAR NU MI SE PARE CORECT si fata de cei care platesc si fata de clienti aceasta SFIDARE a unora care practica PM-uri ca or fi ei VA sau nu.

O afacere corecta inseamna nu numai pret, inseamna GARANTIE, servicii de Post Garantie, Consultanta, Know-How pentru produsele vandute !!!

Si pentru cine nu stie, ar fi bine sa citeasca putin si site-ul ANPC !!!

Vand X produs de 3 ani, si ma trezesc intr-o buna zi cu un client care imi vine cu un produs similar sticat si cu o copie xerox dupa un certificat de garantie emis de mine, unde la rubrica produsului era completat cu pixul, il intreb da, factura ? ... pai nu o mai am ca l-am cumparat de pe net si am primit doar certificatul asta de garantie ( care in realitate este un fals grosolan ).... dupa ceva timp ma trezesc cu un alt client cu aceeasi poveste, dar mai interesant cu un produs care nu l-am comercializat niciodata.... cine sunt autorii ? ii banuiesc si o sa mai cerceteze baietii de la OPC.

Sunt intru totul de acord sa ii poti oferi unui utilizator de forum un pret cat mai bun, dar si CORECT in acelasi timp, ca daca ii dai un pret bun si un produs prost...mai mult rau ii faci !

Ex: am vazut nu demult un anunt cu blocant "tip: ARB cu compresor ARB la 899 EURO .... un neavizat / neatent va crede ca este vb de un blocant ARB, pana aici tate bune si frumoase, dar cu GARANTIA ce faci, ca se pune problema nu numai ca se duce blocantul "Made in China", dar se pot distruge si planetarele si rapoartele...alea cine le plateste?

De ce? pt in china baietii au copiat blocantii ARB si ii vand intre 300 si 350 $ / buca...adica cu transport ( sa zicem 50 euro ) TVA si vama ajung la noi la 330 - 372 EURO + 30% profit = 430 - 480 Euro + un compresor ARB ( cca 150 euro ) = 580 / 630 Euro...pana la 899 Euro e chiar bine....DAR materialul din care este facut NU este acel otel tratat de la ARB si se poate sfarama imediat ... cine le-a testat pana la rupere, cine le cunoaste, cine isi asuma responsabilitatea daunelor colaterale, macar la ARB se poate sparge fara sa afecteze planetarele si rapoartele....

O alta problema sunt produse marca Y care sunt luate din EU cu o copie de CUI Intracomunitar luata de pe net ( google ) fara TVA si vandute in Romanica fara acte sau cu acte de la coltul strazii cu 10% mai ieftin pe PM, decat acelasi produs luat de la importatorul agreeat de catre fabricant.... GARANTIA nema sau pe barba fiecaruia...e corect ? ... si il mai gasesti pe respectivul "comerciant" si cu bannere de marca aici pe forum :ha:

... si una peste alta daca vreti ieftin si fara acte si pe piata gri, exista posibilitatea sa va cumparati direct de pe eBay in nume personal si a-ti rezolvat problema, si vedeti singuri cat va va costa in final si cat "valoreaza" consultanta si KnowHow-ul celor care incerca sa faca corect un business....

Ex: troliu WARN 9.5 CTI ( ultimul model ) , cumparat din state ca acolo era 1200 $ si aici este 1900 Euro ..... concluzia: cu tot cu transport a ajuns la aproape 1400 Euro si surpriza motorul era defect din fabrica...si merge cu el la reprezentantul WARN....troliul nu era CE si in europa nu se asigura garantie pt produse destinate altei piete...concluzia trimite troliul in garantie in state...ii vine inapoi....total 2400 EURO si fara acte.... si multe succesuri !!!

Pentru cei noi in businessul cu articole de Off-Road: daca ai o firma de apartament si vrei sa incerci marea cu degetul, trebuie sa sti ca daca vrei sa ai o continuitate si o seriozitate a acelei afaceri nu merge sa importi 5 bucati din ceva si sa le dai sub pret si eventual "de marca" doar ca sa castigi 50 Euro la bucata si sa te speli pe maini de Garantie, Consultanta...etc ... mai devreme sau mai tarziu o sa se infunde.... un furnizor serios, investeste bani in stocuri, reclama, service, instalare, spatii de depozitare...pe scurt in logistica care asigura serviciile de POST - VANZARE ( sau After Sales ) si nu numai...

@ Astrale, Max: ar trebui sa faci putin periaj si pe aici asa cum ii stegi pe toti userii care uita sa isi faca descrierea, nu gasesti PRET ... DELETE anunt, asa mi se pare corect pt toata lumea !

... si inca ceva, aveti un regulament cu privire la asta, DAR ATENTIE, si detinatorul Forumului este responsabil conform legii, de corectitudinea si legalitatea anunturilor pe care incaseaza bani... cel mai bun exemplu: vine VASILE , devine VA si posteaza vand COCAINA la 30 euro / gramul.... cum vi se pare asta ( aici am dat-o de gard :ha: )

Editat de worldscape
  • Like 1

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Sa va spun o poveste: acum ceva timp am primit un pret "super si special ptr mine" de la unul dintre VA din acea perioada de pe forum ...A zis ca e un pret special facut ptr mine ...neluand in calcul ca eu poate mai stiu una-alta. Pretul lui era cu cel putin 25% peste pretul practicat la ora aia pe piata si aici ma refer la un produs nou. Cand i-am spus asta a zis ca produsul pe care il vinde el e ...original ...in conditiile in care originalul era tot o chinezarie ... :ha: Nu va mai zic de lipsa facturii si garantia verbala...

Toata povestea asta are o singura solutie: pretul de vanzare afisat! Atunci speculantii adica "centuristii" n-ar mai putea sa-ti vanda o cutie de conserve intr-o carcasa de iphone la pret de ... cat o merge.

Piata aceasta de nisa e inca vasta, nu e saturarata ...inca e loc ptr toti. Dar va veni o vreme cand din pacate unii vor inchide pravaliile ... din niste motive care mai devreme sau mai tarziu vor iesi la suprafata.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Sunt total de acord dar sa vedem daca se aplica regula la toata lumea.

0723358877

Un om bogat NU este acela care are cel mai mult, ci acela care are nevoie de cel mai puţin. (Octavian Paler)

Link spre comentariu

Buna ziua,

Ma bucur ca a deschis cineva acest topic, ca de vb. la tel cu cine ar trebui sa vegheze asupra respectarii regulamentului forumului am vb. o gramada degeaba si pe banii mei.

Sunt VA si mai am si ceva bannere platite, DAR NU MI SE PARE CORECT si fata de cei care platesc si fata de clienti aceasta SFIDARE a unora care practica PM-uri ca or fi ei VA sau nu.

O alta problema sunt produse marca Y care sunt luate din EU cu o copie de CUI Intracomunitar luata de pe net ( google ) fara TVA si vandute in Romanica fara acte sau cu acte de la coltul strazii cu 10% mai ieftin pe PM, decat acelasi produs luat de la importatorul agreeat de catre fabricant.... GARANTIA nema sau pe barba fiecaruia...e corect ? ... si il mai gasesti pe respectivul "comerciant" si cu bannere de marca aici pe forum :ha:

Pentru cei noi in businessul cu articole de Off-Road: daca ai o firma de apartament si vrei sa incerci marea cu degetul, trebuie sa sti ca daca vrei sa ai o continuitate si o seriozitate a acelei afaceri nu merge sa importi 5 bucati din ceva si sa le dai sub pret si eventual "de marca" doar ca sa castigi 50 Euro la bucata si sa te speli pe maini de Garantie, Consultanta...etc ... mai devreme sau mai tarziu o sa se infunde.... un furnizor serios, investeste bani in stocuri, reclama, service, instalare, spatii de depozitare...pe scurt in logistica care asigura serviciile de POST - VANZARE ( sau After Sales ) si nu numai...

@ Astrale, Max: ar trebui sa faci putin periaj si pe aici asa cum ii stegi pe toti userii care uita sa isi faca descrierea, nu gasesti PRET ... DELETE anunt, asa mi se pare corect pt toata lumea !

... si inca ceva, aveti un regulament cu privire la asta, DAR ATENTIE, si detinatorul Forumului este responsabil conform legii, de corectitudinea si legalitatea anunturilor pe care incaseaza bani... cel mai bun exemplu: vine VASILE , devine VA si posteaza vand COCAINA la 30 euro / gramul.... cum vi se pare asta ( aici am dat-o de gard :ha: )

Laure, ca sa iesi in evidenta, postezi aici niste exemple tampite.

1. Tu iti platesti reclama, eu ti-o afisez pe forum , tu iti postezi anunturile. Ok

Te-am intrebat eu vreodata daca dai facturi la toata lumea, daca vinzi si produse made in china sau numai cele originale sau alte chestii care tin de bucataria ta interna sau de relatiile tale cu clientii? Nu. Nu e treaba mea.

Noi suntem doar "ziarul" in care tu iti pui anunturile. Ai si tu clienti nemultumiti de serviciile tale. Ar insemna ca eu sa iau in seama acesti clienti si sa iti interzic reclama pe forum? Nu. Nu e treaba mea decat eventual atunci daca a fi mai multe sesizari publice cum ca ai fi un tzepar.

Am avut un asemenea caz iar reclama lui a disparut de pe forum.

2. Nu exista pe forum Vanzatori autorizati si bannere cu alt domeniu decat cel legat cat de cat de cel al forumului desi am avut multe solicitari in acest sens. Am refuzat contracte de publicitate din care castigam bani pentru a mentine forumul pe domeniul lui.

Exemplul pueril cel cu "Vand Cocaina..." l-ai pus doar asa ca iti place tie ca sa faci offtopic.

3. Atat eu si Astral cat si moderatorii, stergem in fiecare zi anunturi incomplete, restrictionam accesul la PM celor care aflam ca abuzeaza in scopuri comerciale de mesageria privata sau chiar stergem diverse conturi.

4. Nu am mai dat statut de Vanzator autorizat oricui si NUMAI celor dispusi ca sa incheie contracte de publicitate cu bannere desi avem aproape zilnic solicitari doar pentru acest statut. Prin asta, oportunistii, bisnitarii si tzeparii nu am mai avut acces la a cauta clienti pe forum decat in mod ascuns, contactand userii pe PM cu oferte. Din pacate nu toti userii ne sesiseaza cand primesc mesaje de genul asta dar mai sunt care o fac.

In conditiile de mai sus, eu zic sa incetati ca sa mai blamati forumul sau moderatorii pt ca sunt si alti comercianti care va fac concurenta. Noi facem tot ce putem ca sa fie o chestia cat mai corecta pentru toata lumea. Nimeni nu ne plateste suficient astfel incat sa ii dam afara pe ceilalti comercianti/prestatori de servicii.

Legat de afisarea preturilor (pt comerciantii autorizati, deoarece pt ceialalti utilizatori cu vanzari ocazionale regulile sunt clare, nu exista anunt fara pret, poze, date de contact etc) vreau sa spun urmatoarele.

Sunt de acord ca toti sa isi puna preturile dar, pe de alta parte, spre deosebire de vanzatorii ocazionali care au un produs ramas de prin garaj, care e in mana la ei, palpabil, de multe ori este greu ca sa posteze pretul final al unui produs pe care il comercializeaza dar nu il are pe stoc si il aduce de undeva cand este cazul.

Ii spui clientului ca ii aduci un set de anvelope din Germania cu pretul de 1000 de lei. Intre timp, la comanda mi intervin modificari (ba vanzatorul din Germania a avut o marire de pret, ba nu mai are pe stoc si trebuie sa comanzi din alta parte unde e mai scump, ba apar ceva diferenta la transport, taxe etc ca se intamplu multe situatii de genul asta). In conditiile acestea, e cam jenant ca sa ii spui omului ca anvelopele au ajuns mai scumpe acasa.

Daca e vorba de marfa pe stoc, atunci e clar ca ai deja toate informatiile ca sa afisezi un pret exact.

De aceea am facut concesii in cazul Vanzatorilor autorizati. Am recomandat ca sa se puna si pretul dar nu am obligat. Stiu ce inseamna ca sa fi comerciant de produse sau servicii si de aceea inteleg ce situatii pot sa apara.

Link spre comentariu

salut!

1.acum ceva vreme aveam nevoie de cruci cardanice.gasesc in bucuresti, dar imi trebuiau dimensiunile. intreb pe forum dimensiunile, iar un VA imi raspunde postand dimensiunile, iar pretul pe pm. in final primesc pretul prin telefon-50 euro buc ~220 lei, livrare urmatorul transport.... pret magazin bucuresti - 125 lei. probabil ale lui erau mai bune, dar deja totul incepuse sa se complice.

2.am nevoie de mrl-uri, ale mele au ceva joc. intreb pe forum un VA pretul pt.mrl-uri automate, imi raspunde. nehotarat, totusi cele manuale sunt mai trainice, intreb si de cele manuale. raspunsul nu a mai venit. probabil am cazut de neserios.

ambele cazuri sunt reale.

ma abtin de la alte comentarii.

mie, ca si cumparator mi-ar fi mult mai util sa gasesc piesa intr-o lista, cu pret, provenienta,garantie,stoc. asta ca sa nu deranjez, sa nu mai existe confuzii si pentru confortul meu.

si vis-a vis de concurenta neloiala.

insasi pm este concurenta neloiala, e ceva ascuns.

eu nu cred ca o firma serioasa apeleaza la pm, cand pretul este real si il poate compara si cu alt produs. cred ca se poate negocia si la vedere.

salutare tuturor si sper sa nu fiu inteles gresit.

Link spre comentariu

asta e o discutie care nu se va termina niciodata..........

Citesc in posturile de mai sus multe adevaruri, dar nu vad solutiile. Cu atat mai mult nu vad vina lui club 4x4, zau.

Adevarul este ca ne inghesuim prea multi vanzatori de accesorii 4x4 pe aici. Dar asta ar trebui sa fie benefic pt pasionatii de 4x4 , potentiali clienti. Imi pare rau ca aud nemultumiri, fie de-o parte sau de alta.

Eu unul nu mai privesc lucrurile cu patima. Cine vrea sa cumpere /repare la mine masina......bine, cine nu .........nu e cu suparare. Ideea este ca prin atitudinea si munca mea sa recompensez cu corectitudine si calitate fiecare client ce bate drumul pana aici. Nu e usor, si nu mi-a iesit intodeauna combinatia.

Scuze daca prin punctul meu de vedere am deranjat pe cineva. Nu asta mi-a fost intentia..........

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

...

Legat de afisarea preturilor (pt comerciantii autorizati, deoarece pt ceialalti utilizatori cu vanzari ocazionale regulile sunt clare, nu exista anunt fara pret, poze, date de contact etc) vreau sa spun urmatoarele.

Sunt de acord ca toti sa isi puna preturile dar, pe de alta parte, spre deosebire de vanzatorii ocazionali care au un produs ramas de prin garaj, care e in mana la ei, palpabil, de multe ori este greu ca sa posteze pretul final al unui produs pe care il comercializeaza dar nu il are pe stoc si il aduce de undeva cand este cazul.

Ii spui clientului ca ii aduci un set de anvelope din Germania cu pretul de 1000 de lei. Intre timp, la comanda mi intervin modificari (ba vanzatorul din Germania a avut o marire de pret, ba nu mai are pe stoc si trebuie sa comanzi din alta parte unde e mai scump, ba apar ceva diferenta la transport, taxe etc ca se intamplu multe situatii de genul asta). In conditiile acestea, e cam jenant ca sa ii spui omului ca anvelopele au ajuns mai scumpe acasa.

Daca e vorba de marfa pe stoc, atunci e clar ca ai deja toate informatiile ca sa afisezi un pret exact.

De aceea am facut concesii in cazul Vanzatorilor autorizati. Am recomandat ca sa se puna si pretul dar nu am obligat. Stiu ce inseamna ca sa fi comerciant de produse sau servicii si de aceea inteleg ce situatii pot sa apara.

Aici o sa te contrazic, am peste 300 repere pe stoc si inca cateva sute pe site-ul meu de magazin Online, sunt de acord ca se schimba preturile, cotele de transport ..etc, si tocmai din acest motiv, aici ca si pe alte forumuri postez ce am pe stoc cu pretul de vanzare afisat, iar daca cineva mai vrea si altceva poate sa verifice pretul pe magazinul online, ca doar nu o sa ma apuc sa modific pe toate forumurile preturi la marfa care nu o tin pe stoc ! ... pt asta am magazinul meu actualizat. Pe de alta parte cand s-au schimbat preturi, am tot facut update-uri, exista inclusiv un topic de-al meu inceput acum vreo 2 ani cu preturile de atunci la trolii...si cu preturile actuale astazi pe a 10 pagina.... probabil daca se uita cineva o sa vada ca troliul X costa 2200 RON in capul pagini ...fara sa verifice si a 10-a pagina unde deja acum costa 1500 RON ... dar mi-am facut datoria sa fac update-urile.

Iar la multe repere cotatiile auxiliare nu se schimba peste noapte, sa fim seriosi.... orice importator serios are informatia cu privire la modificarile de pret cu min 30 zile inainte.... ca sa nu zic ca le are si cu 3 luni inainte: si aici iti dau exemplul de la SuperSwamper, unde stiam asta din noiembrie/dec 2010 pt loturile de marfa care au sosit in Europa in mai 2011 !!!

Din acest motiv mi se pare foarte corect sa afiseze Pretul orice VA sau Partener comercial, precum si conditiile de livrare, cu factura, garantie sau fara !

Am saptamanal clienti care vin sa monteze la mine diverse cumparate de la X sau Y...iar povestea, cu PM-ul chiar ma deranjeaza, si un exemplu concret este ca mi se face o solicitare la un produs, si ma trezesc dupa 2 zile ca imi spune potentialul client ca a primit pe PM oferta cu 50 RON sub a mea tot de la un VA cu acelasi produs...asta este, dar cand mai vine cu el la mine la montaj si mai vad ca are si un certificat fals de garantie cica emis de mine si nu are nici factura...nu crezi ca te apuca dracii ?

DECI, in calitate de VA si Partener Comercial, VOTEZ pt obligativitatea afisarii urmatoarelor informatii la fiecare produs postat:

- Descrierea produselor;

- Poze sau fise tehnice ( daca este cazul );

- PRETUL ( cu / fara TVA );

- Cu / fara FACTURA;

- Cu / fara CERTIFICAT DE GARANTIE ( DURATA si eventual daca exista si PostGarantie) ...;

- Produs NOU/ SecondHand / Refurbished !!!;

- Detalii despre livrare / eventual costuri;

...si cred ca si majoritatea celorlalti Parteneri Comerciali sunt in asentimentil meu: GTC, LandAtelier, Caravan 4x4, Mitusonida...etc !

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Salutare,

nu stiu daca e locul aici (daca nu rog stergeti postul) si cu riscul sa aruncati cu pietre'n subsemnatu', totusi cred ca ar fi bine sa ne aducem aminte de urmatoarele treburi scrise prin legile astea pacatoase de pe la noi!

Piatra aruncata de protectia consumatorului e mult mai dureroasa!

Ca si cumparator eu atata stiu ca pretul e musai sa fie la "raft" la loc vizibil si dupa cum veti vedea nu e nimic neconcurential in asta din cele de mai jos! Neconcurential este ca vanzatorii sa faca intelegeri intre ei privind fixarea pretului unui produs! Curat neconcurential si credeti-ma din cite am habar, de obicei cel care se plinge la Consiliul Concurentei in astfel de situatii de fixarea a preturilor nu e consumatorul ci ba chiar unul din cei care au participat la acea "intelegere secreta" de fixare a pretului pentru acel bun/serviciu (vezi cazul Lafarge etc de la noi numai)

Legat de pret si publicarea acestuia

Extras din OG 21/1992 (republicata) privind protectia consumatorilor

Capitolul IV

Informarea şi educarea consumatorilor

"Art. 25. - Preţurile şi tarifele trebuie indicate în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit."

Mai pe larg cine pofteste mai jos din acelasi act normativ

CAPITOLUL IV

Informarea şi educarea consumatorilor

Art. 18. - Consumatorii au dreptul de a fi informaţi, în mod complet, corect şi precis, asupra caracteristicilor esenţiale ale produselor şi serviciilor oferite de către operatorii economici, astfel încât să aibă posibilitatea de a face o alegere raţională, în conformitate cu interesele lor, între produsele şi serviciile oferite şi să fie în măsură să le utilizeze, potrivit destinaţiei acestora, în deplină securitate.

Art. 19. - Informarea consumatorilor despre produsele şi serviciile oferite se realizează, în mod obligatoriu, prin elemente de identificare şi caracterizare ale acestora, care se înscriu în mod vizibil, lizibil, uşor de înţeles, într-o formă care să nu permită ştergerea şi să nu fie inscripţionate în locuri obscure, să nu fie întrerupte prin desen sau imagini, după caz, pe produs, etichetă, ambalaj de vânzare sau în cartea tehnică, contract, instrucţiunile de folosire ori altele asemenea, ce însoţesc produsul sau serviciul, în funcţie de natura acestuia.

Art. 20. - (1) Producătorul trebuie să informeze despre denumirea produsului, denumirea şi/sau marca producătorului, cantitatea şi, după caz, termenul de valabilitate/data de minimă durabilitate sau data-limită de consum/data durabilităţii minimale, durata medie de utilizare, principalele caracteristici tehnice şi calitative, compoziţia, aditivii folosiţi, despre eventualele riscuri previzibile, modul de utilizare, manipulare, transport, depozitare, conservare sau păstrare, despre contraindicaţii.

(2) Producătorii şi importatorii din state care nu sunt membre ale Uniunii Europene au obligaţia să îşi precizeze adresa poştală a sediului social în elementele de identificare. Producătorii, ambalatorii sau distribuitorii din state membre ale Uniunii Europene au obligaţia să îşi precizeze adresa poştală a sediului social unde pot fi contactaţi.

(3) Produsele de folosinţă îndelungată trebuie să fie însoţite de certificatul de garanţie şi, dacă reglementările în vigoare prevăd, de declaraţia de conformitate, precum şi de cartea tehnică ori de instrucţiunile de folosire, instalare, exploatare, întreţinere, eliberate de producător.

(4) Vânzătorii şi prestatorii de servicii trebuie să informeze consumatorii despre preţul final al produsului sau despre tariful serviciului prestat, pe care îl suportă consumatorul, care să cuprindă toate costurile, inclusiv taxa pe valoarea adăugată şi toate costurile suplimentare, şi să le ofere acestora toate informaţiile şi documentele tehnice, după caz, care trebuie să însoţească produsul sau serviciul.

(5) Toate informaţiile privitoare la produsele şi serviciile oferite consumatorilor, documentele însoţitoare, inclusiv cele referitoare la informaţiile privind securitatea produsului şi instrucţiunile de utilizare, precum şi contractele, inclusiv cele preformulate, trebuie să fie scrise în limba română, indiferent de ţara de origine a acestora, fără a exclude prezentarea acestora şi în alte limbi.

(6) Fac excepţie de la prevederile alin. (5) biletele de avion sau alte bilete de transport internaţional, documentele elaborate în baza unor acorduri internaţionale pe care România le-a acceptat şi le-a semnat, precum şi voucherele turistice internaţionale.˘

(7) Operatorii economici de transport internaţional care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României sunt obligaţi să ofere în scris consumatorilor, în completare la biletul de transport, indiferent de forma de prezentare a acestuia, informaţii în limba română referitoare la: itinerar, program, durată, distanţă, locul alocat în mijlocul de transport, condiţiile generale de transport, precum şi orice alte informaţii utile pentru consumatori, referitoare la serviciul respectiv.

Art. 21. - Informaţiile referitoare la serviciile prestate trebuie să cuprindă categoria calitativă a serviciului, timpul de realizare, termenul de garanţie, tariful, riscurile previzibile şi, după caz, declaraţia de conformitate.

Art. 22. - Operatorii economici sunt obligaţi să demonstreze consumatorilor, la cererea acestora, cu ocazia cumpărării, modul de utilizare şi funcţionalitatea produselor ce urmează a fi vândute; la lansarea pe piaţă a produselor, aceştia sunt obligaţi să efectueze demonstraţii de utilizare.

Art. 23. - Obligaţia de a informa pe consumator potrivit art. 19, 20, 21 şi 22 nu poate fi înlăturată prin invocarea secretului comercial sau profesional.

Art. 24. - Se interzice prezentarea, prin orice mijloace, a afirmaţiilor şi indicaţiilor care nu sunt conforme cu parametrii ce caracterizează produsele şi serviciile şi care nu pot fi probate.

Art. 25. - Preţurile şi tarifele trebuie indicate în mod vizibil şi într-o formă neechivocă, uşor de citit.

Art. 26. - (1) Comercializarea produselor şi prestarea serviciilor se fac în locuri şi în spaţii autorizate, conform reglementărilor legale în vigoare.

(2) Sunt obligatorii afişarea, în mod vizibil, a denumirii unităţii, a codului unic de înregistrare la registrul comerţului, din care să rezulte obiectul/obiectele de activitate al/ale societăţii pentru care este autorizată să funcţioneze, precum şi afişarea şi respectarea orarului de funcţionare.

(3) Orarele de funcţionare vor fi stabilite, după caz, în conformitate cu hotărârile administraţiei publice locale.

===================================

VANZAREA SI GARANTIA PRODUSELOR

Legat de vanzarea produselor si garantia asociata acestora:

http://www.eccromania.ro/faqs/vanzarea-produselor-si-garantia-asociata-acestora iar daca cineva mai doreste ii pot pune la dispozitie actul normativ mentionat, dar cred a linkul de mai sus da raspunsul la o multime de aspecte ridicate deja aici.

=======================================

Ordonanţă nr. 130 (republicata) din 31/08/2000

Versiune actualizata pana la data de: 27/12/2008

privind protecţia consumatorilor la încheierea şi executarea contractelor la distanţă

Nota:

La noi sunt putin vanzatori care pun in aplicare un contract in scris la distanta! Se merge mai mult pe ideea unei comenzi ferme urmata de o factura + predarea bunului si o garantie legala aferenta.

Mie personal mi-a fost rar dat sa vad ca pe spatele facturii exista si un contract din asta cum scrie la lege!

"CAPITOLUL I

Dispoziţii generale

Art. 1. - Prezenta ordonanţă reglementează condiţiile încheierii şi executării contractelor comerciale la distanţă între comercianţii care furnizează produse sau servicii şi consumatori.

Art. 2. - (1) În sensul prezentei ordonanţe, următorii termeni se definesc astfel:

a) contract la distanţă - contractul de furnizare de produse sau servicii încheiat între un comerciant şi un consumator, în cadrul unui sistem de vânzare organizat de către comerciant, care utilizează în mod exclusiv, înainte şi la încheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicaţie la distanţă;

b) consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane constituite în asociaţii, care, în executarea contractelor care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;

c) comerciant - orice persoană fizică sau juridică care, în executarea contractelor care intră sub incidenţa prezentei ordonanţe, acţionează în cadrul activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale, precum şi orice persoană care acţionează în acelaşi scop, în numele sau pe seama acesteia;

d) tehnică de comunicaţie la distanţă - orice mijloc ce poate fi utilizat pentru încheierea unui contract între comerciant şi consumator şi care nu necesită prezenţa fizică simultană a celor două părţi;

e) operator de comunicaţie - orice persoană fizică sau juridică a cărei activitate profesională constă în a pune la dispoziţie comerciantului una sau mai multe tehnici de comunicaţie la distanţă.

(2) Tehnicile de comunicaţie la distanţă sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanţă.

Art. 3. - (1) Înainte de încheierea contractului la distanţă comerciantul trebuie să informeze consumatorul în timp util, corect şi complet asupra următoarelor elemente:

a) identitatea comerciantului şi, în cazul contractelor care prevăd plata anticipată, adresa şi modalităţile de contactare a acestuia, telefon/fax, e-mail şi codul unic de înregistrare;

b) caracteristicile esenţiale ale produsului sau serviciului;

c) preţul bunurilor sau tarifele serviciilor, cu toate taxele incluse;

d) cheltuielile de livrare, dacă este cazul;

e) modalităţile de plată, de livrare sau de prestare;

f) dreptul de denunţare unilaterală a contractului, cu excepţia cazurilor prevăzute în prezenta ordonanţă;

g) costul utilizării tehnicii de comunicaţie la distanţă, în cazul în care acesta este calculat altfel decât conform tarifului de bază;

h) perioada de valabilitate a ofertei sau a preţului;

i) durata minimă a contractului, în cazul contractelor care prevăd furnizarea curentă sau periodică a unui produs sau serviciu;

j) termenul limită de executare a obligaţiilor rezultând din contract.

(2) Informaţiile prevăzute la alin. (1), al căror scop comercial trebuie să rezulte fără echivoc, vor fi comunicate în mod clar, uşor de înţeles de către consumator, prin orice mijloc adaptat tehnicii de comunicaţie la distanţă utilizate, ţinându-se seama de principiile de bună practică comercială în tranzacţii şi de principiile care guvernează protecţia minorilor şi a altor persoane lipsite de capacitate de exerciţiu, precum şi de principiile referitoare la bunele moravuri.

(3) În cazul comunicărilor telefonice, la începutul oricărei conversaţii cu consumatorul comerciantul are obligaţia de a-şi declina identitatea, precum şi de a indica în mod explicit scopul comercial al apelului.

(...)

Anexa

LISTA

cuprinzând tehnicile de comunicaţie la distanţă

a) imprimat neadresat;

b) imprimat adresat;

c) scrisoare tipizată;

d) publicitate tipărită cu bon de comandă;

e) catalog;

f) telefon cu intervenţie umană;

g) telefon fără intervenţie umană (automat de apel, audiotext);

h) radio;

i) videofon (telefon cu imagine);

j) videotext (microordinator, ecran Tv cu tastatură sau ecran tactil);

k) poştă electronică (e-mail);

l) telecopiator (fax);

m) televiziune (teleshopping)."

Stiu si eu poate cineva mai avizat poate sa ma contrazica in privinta raportarii textelor de lege de mai sus aplicabile cred totusi discutiei inceputa aici!

Ar mai fi de adaugat si prevederile din Noul Cod Civil al Romaniei in vigoare din 01.10.2011 privind oferta si acceptarea acesteia (art . 1187 la art. 1200)!

Prezentul post nu se doreste a fi un curs de dreptul consumatorului ci pur si simplu am dorit sa precizez care e textul legii nimic mai mult!

Numai bine si cu pretul + garantia la vedere!

Ionut

Editat de ipampu
  • Like 1

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

Sunt sceptic asupra masurilor revolutionare pe care le-ar putea lua Max; daca s-ar fi vrut s-ar fi facut ceva pana acum...

Oricum, se pare ca lucrurile se misca si, foarte important, suntem cativa VA care vom incerca sa impingem lucrurile spre normalitate. Daca nu se va putea cu vorba buna, asta este... exista si legi in Romania. Exista si dovezi de incalcare flagranta a legilor si se pot declansa foarte usor proceduri legale de verificare... nu s-a depasit pana acum acea linie datorita faptului ca dupa ce se va trece va fi greu sa ne mai intoarcem. Pe de alta parte a face afaceri presupune si sa stii sa-ti protejezi afacerea atunci cand este amenintata.

Daca pana acum nu am intervenit in topicul de vanzare al nimanui pentru a nu se considera ca joc neloial, fac acum un anunt public ca voi interveni cu scurte intrebari si comentarii de cate ori voi considera necesar si daca moderatorii vor aplica aceeasi tactica ca nu ai voie sa te amesteci in topicul altora voi face si pasul urmator... ce va iesi din asta?...Vom trai si vom vedea.

Aprob in totalitate propunerile lui Laur:

- Descrierea produselor;

- Poze sau fise tehnice ( daca este cazul );

- PRETUL ( cu / fara TVA );

- Cu / fara FACTURA,

- Cu / fara CERTIFICAT DE GARANTIE ( si durata ),

- Produs NOU/ SecondHand / Refurbished !!!

- Detalii despre livrare / eventual costuri;

Si in final, sa incep seria de intrebari retorice dar la obiect:

Este adevarat ca 4x4 Store, reprezentat de Dn. Macfero (scuze nu apare nicaieri public numele adevarat) vinde diferentiale blocabile chinezesti, copie dupa ARB ? Este adevarat.

Atunci: DE CE PE BANERUL DE RECLAMA DIN JOSUL PAGINII APARE POZA UNUI BLOCANT ARB DE ORIGINE ????????

ESTE CORECT SI LEGAL?

Pe alt forum a si spus omul ca nu stie cine le fabrica si la insistentele forumistilor a spus insa ca este garantie 1 an...Cum???? daca nu stii nici macar cine le face poti da in schimb garantie?!!

NU AM NIMIC IMPOTRIVA CELOR CARE IMPORTA SI VAND PRODUSE ''MADE IN CHINA'' DAR SUNT VEHEMENT IMPOTRIVA CELOR CARE VAND CHINEZARII...

Asumati-va fratilor o identitate: DA, eu X-ulescu, aduc produsele x,y,z din China pe care le vand cu/ fara garantie si cu/ fara factura. Nu mai mintiti ca vindeti produse de firma cand de fapt sunt copii...nu mai mintiti ca oferiti garantie daca nu o dati si in scris, conform legii. Daca vindeti la negru si faceti bisnitareala, dar si mintiti clientii in detrimentul celor care sunt cinstiti, atunci dati-ne voie sa va spunem raspicat ca nu va mai toleram !!!

Cu sau fara voia lui Max, exista suficiente metode sa fiti trasi la raspundere.

Hai sa vedem cine ramane in picioare dupa o runda de contre: noi sau voi?

• Like 1

GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road

GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4

www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro

razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare