pit ciprian Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 In zilele trecute impreuna cu sotia din dotare m-am deplasat in zona Padis cu scopul declarat de a surprinde unicele culori de toamna ,atmosfera specifica,frumusetile Rezervatiei.Am reusit sa surprind multe imagini inedite,unele chiar super,zic eu,dar din pacate am observat ca pur si simplu peste tot unde m-am dus se taie!!!Se taie si se cara in draci!!!Puteam sa filmez kilometri intregi de lemne si zeci de masini care le carau.Stau si ma intreb oare e legal sa se taie in Rezervatie Naturala?? Am observat privirile incruntate ale celor care se ocupau de aceste lucruri,mai ales ca pe masina mea scrie mare Foto-Video.Vreau sa spun ca merg de ani buni in aceasta zona,dar asa ceva nu s-a mai intamplat pana acum.Ma intreb unde vor ajunge in 10 ani...si cand te gandesti ca mai e cate unul care sare in sus ca muscat cand intram si noi cu masinile noastre pe un drum forestier. Atasez doua clipuri,un montaj video cu ce se intampla si un montaj foto cu imagini surprinse de catre mine pe care in cativa ani ma tem ca n-o sa le mai intalnim... Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... sa nu te mire ca asa e in toate rezervatiile...acesta e si scopul ptr care au fost infiintate....fiind arie protejata ...accesul muritorilor de rand e restrans iar ei isi desfasoara jaful relativ dupa cum doresc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Este incredibil ce se intampla...stau si ma gandesc de ce oare nimeni nu se sesizeaza ... sincer nu`mi gasesc cuvintele sa`i caracterizez pe acesti monstrii care nu numai ca lasa rani adanci asupra florei si faunei din Ro, dar cicatricile care vor ramane in urma acestora sincer nu cred ca le vom putea acoperii niciodata :fr2 :dr3 PS : De ce nu trimiti aceste filmulete la o televiziune sa se poata arata la o ora de maxima audienta ce se intampla ? ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Dupa cum a zis si Marius, d-aia se restrange accesul. La noi s-a facut un drum din bani publici, pana la cetatea Crizbavului. La intrarea in padure au pus bariera, iar drumul l-au facut de asa natura incat au taiat toate drumurile de caruta ce duceau sus la diferenta de nivel de 3-4 metri. Bariera au pus-o sa nu intre toti fraierii pe acolo sa-i deranjeze pe domnii care taie in draci. Intr-o noapte niste baieti si-au pus generatorul si flexul mare in masina si au taiat bariera... Dar asa e si la noi, vad camioanele pline cu lemn de fag si stejar cum trec in fiecare zi... de 1 an incoace tot asa e, nici nu mai recunosc zona... Si majoritatea se fac lemn de foc la restaurantele si hotelurile unor domni din PDL din zona, absolut incredibil. Nimeni nu face nimic, am trimis sesizari inclusiv la ziare si degeaba, nemernicii astia stapanesc tot. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... .......... PS : De ce nu trimiti aceste filmulete la o televiziune sa se poata arata la o ora de maxima audienta ce se intampla ? Le trimite degeaba : -nu poate proba ca sunt din zona respectiva -filmarile cu camera neomologata etc nu pot fi probe in instanta si procedura in sine va implica o ancheta cu implicarea exact a persoanelor care sunt puse sa pazeasca padurea, ori fix acele persoane sunt cele care patroneaza taierea ! Plus suportul rechinilor din spatele afacerii, plus invocarea ca e padure privata retrocedata.....fiti siguri ca au gasit ei tot felul de chichite legislative prin care sa dea o fata legala, curata acestor taieri...... A facut Protv-ul un astfel de reportaj la "Romania, te iubesc" si tot degeaba......si au luat interviuri in teren de la padurar la primar si au dus materialul video la toate ministerele posibile si degeaba...... Editat Noiembrie 24, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Ok, si noi ar trebui sa ne acomodam cu acesta situatie? Dupa parerea mea NU. Cu cat se face mai multa galagie, cu atat se scurteaza aceste taieri. 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Noiembrie 24, 2011 Partajează Postat Noiembrie 24, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... bun, ok, ai dreptate. Tu cum vezi lucrurile? Ce si cum ar trebui sa facem? Dar concret, ca eu m-am plictisit de teorii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Pai cam cum se proceda in S.U.A. si Canada: sabotarea taietorilor. 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Pai cam cum se proceda in S.U.A. si Canada: sabotarea taietorilor. Concret : cum ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nikepatrol Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Trist ce se vede in film.Se taie peste tot padurea. Luam legatura cu Printul Charles sa cumpere toate lanturile de motofierastraie din tara.. :dr3 Intr-un documentar a zis ca sunt cele mai frumoase paduri la noi. Cu topoarele nu or sa aiba spor. Editat Noiembrie 25, 2011 de nike&patrol "Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... cipri am retinut doar atat din postul tau ''.Vreau sa spun ca merg de ani buni in aceasta zona,dar asa ceva nu s-a mai intamplat pana acum'' nu ma leg de alte zone , de reportaje de la pro tv si pdl si partide, strict de zona de care vorbesti tu acum 3 ani a venit zapada extrem de mare in toamna timpurie si a prins copacii cu frunze , atat de mari au fost pagubele , atat de multi copaci au fost distrusi ca acum dupa 3 ani inca nu s-a reusit scoaterea lor din paduri, de exemplu sus la valea draganului undeva spre stana de vale o vijelie de cateva ore a rupt efectiv tot ce a insemnat rasinoase pe un versant intreg, hectare bune , silvicultorii de pe forum ar putea sa iti explice mai bine ca padurea e vie...si ca trebuie intretinuta si curatata etc uite acum in toamna asta au ars in alte judete zeci de hectare de padure.evident ca vor trebui taiate si scoase afara lemnele ramase , daca eu o sa merg si o sa fac poze peste 2 ani acolo o sa prezint muntele pustiit si stivele de busteni in vale, daca nu prezint tot fenomenul 90% din privitorii pro tv vor incepe cu remarci gen -pdl, hotii de lemne etc . cum o fi in alte parti in alte zona nu stiu nu ma bag , insa in zona de care vorbesti tu cunosc bine fenomenul , si iti zic sa stai linistit . inca odata, vorbesc strict de zona amintita de cipri Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... corect padurea e vie dar....acolo unde natura a stricat e una....unde strica omul...e alta in zona noastra vijeliile care au daramat paduri intregi....aveau nr de inmatriculare.....motofierastraie......si dupa ce au plecat....s-a ales praful de acele terenuri......cred ca va imaginati ce face apa de capul ei pe versantii ramasi fara copaci treaba cu sabotarea lucratorilor...iar nu merge...ei avand acte n regula....cei care protesteaza...nu si sa nu uitam jaful padurilor apartinand de Romsilva este mult mai mic decat jaful din padurile particulare.....trist dar adevarat Editat Noiembrie 25, 2011 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Va salut Nu stiu cum se protejeaza parcul in partea in care s-a facut filmarea,pot doar sa va spun ca unele taieri se mai fac...''controlate'' sau nu!? Pot sa va spun ca sunt Rangeri care isi fac treaba in Parcul Natural Apuseni care duc o lupta continua cu taietorii de lemne si cu braconierii (animale sau peste). Imi place foarte mult Padisul ..la fel de mult cum imi place orice padure si orice loc salbatic si urasc enorm de mult pe cei care fac abuzuri impotriva a ceea ce iubesc(natura).Tot am zis ca va veni o zi in care voi fi jobless si ma pun pe vanatoare de taietori de lemne si braconieri !!! In zona copilariei mele nu se taie masiv ca in alte zone...se taie cat de cat legal,fondul de vanatoare este concesionat de o firma de vreo 8 ani =>braconajul este aproape inexistent,la fiecare iesire pot sa vad sau macar sa aud capriori,cerbi,mistreti si alte cele (am vazut chiar si urme de ras).In ziua in care voi merge in padure si ma voi plimba printre cioate de arbori defrisati ilegal puteti fi siguri ca va aparea la TV imagini cu masini cu lemne in flacari:fr2 Editat Noiembrie 25, 2011 de Astral ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bogdan_mb Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Ar fii frumos sa fie adevarat cu taiatul doar al zonelor de padure afectate, dar din pacate ritmul este alarmant. Intamplarea face ca sunt prin zona destul de des , iar cel putin pe ruta Arieseni - Oradea in fiecare noapte trec zeci de tiruri incarcate pana pa refuz. De multe ori am prins noapte filtre ale politiei la Stei ( unde se bifurca catre Oradea sau Deva) dar opreau doar sa isi faca ciubucul si alte prostii. Acum vreo doua saptamani am facut un traseu de la Vartop la Chiscau ( pestera Ursilor ) si cum am ajuns in vale am vazut cel putin 10 tractoare care scoteau fag din padure. S-au mirat putin , nu se asteptau sa ii deranjeze cineva venind din directia mea, dar a doua zii erau inapoi la treaba. Lafel se intampla si in zona Judetului Cluj a parcului, ce este mai trist ca inspre Marisel, lacul Tarnita padurea aproape ca lipseste. Partea cea mai trista este ca au inceput sa taie din Zona protejata. Tot recent am fost in Padis, iar masina am lasato la bariera ce face legatura dintre Cabana Cetatile Ponorului si platoul padis. Am mers pe jos in Lumea pierduta insa la intoarcere de curiozita am venit pe un traseu ce ar fi mers si o masina. Din pacate, drumul era cu urme proaspete de taf si blocat de copaci doborati. Nu vreau sa acuz rangeri de nici un fel, dar daca intram cu masina pe acolo cu siguranta ma sanctionau, dar taietorii vad ca au trecere libera. Am incercat la un moment dat sa vad care este motivatia celor din zona, iar raspunsul la unison a fost cel mai simplu de oferit: "noi ce sa muncim ? Alta sursa de venit nu avem" . Fenomenul ia amploare pe zii ce trece, hotii de padure vin cu masini tot mai mari si mai inchise iar padurea pleaca intrun ritm dezastros. Nici nu vreau sa ma gandesc ce vor face acum cu brazii de Craciun. - G 300 TD - W460 - '90 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... ............ Nici nu vreau sa ma gandesc ce vor face acum cu brazii de Craciun. Hai sa n-o luam razna de tot.......ce are taiatul padurilor cu brazii de Craciun ? Aia vin din import, majoritatea, iar de la noi vin din pepiniere....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Ar trebui respectat prevederile Codului Silvic ( Legea nr.46/2008 Art.97) in care statul se obliga sa plateasca sume compensatorii "... repprezentand contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recolteaza, datorita functiilor de protectie stabilite prin amenajamente silvice... " adica proprietarul care are paduri incluse intr-un parc natural sau alta arie protejata ar trebui,conform legii , sa primeasca bani de la stat, ca sa fie motivat sa nu atinga de nici un fir de arbore. Din pacate legea exista dar nu se aplica, in plus proprietarul este obligat sa plateasca pentru "paza padurilor" si impozite dupa suprafata padurii... La acest lucru se adauga legislatia permisiva... cu prea multe gauri.... + interesele 'unor categorii restranse' de "samsari ai lemnului" si se ajunge la asemenea situatii. Parerea mea personala este , ca in loc de actiuni de sabotaj, ar trebui constientizat proprietarul de paduri, ca ce valoare reprezinta padurea in afara de masa lemnoasa pe care vinde doar o singura data intr-o viata intreaga, ar trebui creata un sistem care sa-i ofere beneficii pe termen lung pentru faptul ca detine padure . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
davidco_m Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Hai sa n-o luam razna de tot.......ce are taiatul padurilor cu brazii de Craciun ? Aia vin din import, majoritatea, iar de la noi vin din pepiniere....... http://www.bihon.ro/o-suta-de-braduti-confiscati/1017334 De azi ''invingeti-va teama '' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Noiembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... cipri am retinut doar atat din postul tau ''.Vreau sa spun ca merg de ani buni in aceasta zona,dar asa ceva nu s-a mai intamplat pana acum'' nu ma leg de alte zone , de reportaje de la pro tv si pdl si partide, strict de zona de care vorbesti tu acum 3 ani a venit zapada extrem de mare in toamna timpurie si a prins copacii cu frunze , atat de mari au fost pagubele , atat de multi copaci au fost distrusi ca acum dupa 3 ani inca nu s-a reusit scoaterea lor din paduri, de exemplu sus la valea draganului undeva spre stana de vale o vijelie de cateva ore a rupt efectiv tot ce a insemnat rasinoase pe un versant intreg, hectare bune , silvicultorii de pe forum ar putea sa iti explice mai bine ca padurea e vie...si ca trebuie intretinuta si curatata etc uite acum in toamna asta au ars in alte judete zeci de hectare de padure.evident ca vor trebui taiate si scoase afara lemnele ramase , daca eu o sa merg si o sa fac poze peste 2 ani acolo o sa prezint muntele pustiit si stivele de busteni in vale, daca nu prezint tot fenomenul 90% din privitorii pro tv vor incepe cu remarci gen -pdl, hotii de lemne etc . cum o fi in alte parti in alte zona nu stiu nu ma bag , insa in zona de care vorbesti tu cunosc bine fenomenul , si iti zic sa stai linistit . inca odata, vorbesc strict de zona amintita de cipri Salutare stimabile prietene Calin:h5 daca ar fi o taiere contolota, curatata padurea, etc as fi cel mai bucuros dar totusi nu-mi vine sa cred ca ce se taie e bolnav, rupt uscat..suntem in romania, sa nu uitam:old Evident ca nu tot ce se taie e jaf si hotie la drumul mare si as vrea sa cred ca in Apuseni s-a inventat etalonul corectitudinii taierilor controlate...:grin: Dar pt ca il cunosc pe Calin( ZEP) ca un om serios care stie ce vorbeste inclin ce cred ce spune stimabilul Mai exact se taie pe tot drumul din padis pana in horea, pe cheile galbenei, arieseni, am auzit motor de drujba si in scarisoara, chiar in ghetar:banana Motoferastraul( drujba) taf-ul, camionul- trei factori care distrug padurea Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... OAMENI BUNI, PRIVITI, PADURILE SUNT SALVATE ! BASELU SE IMPLICA SI IA ATITUDINE ! http://www.antena3.ro/romania/salvati-padurile-virgine/salvati-padurile-virgine-a-provocat-ecouri-la-cel-mai-inalt-nivel-145365.html http://www.antena3.ro/galerie/uite-harta-padurilor-virgine-din-romania-realizata-de-icas-in-2003-115126.html#foto PS - Ce jegos ordinar, cand de fapt clasa politica ad-integrum patroneaza jaful din paduri.....:uameni Editat Noiembrie 25, 2011 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pit ciprian Postat Noiembrie 25, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Clasa politica... ma abtin de la comentarii dar credca are acum o mai stransa legatura, de ce? Simplu, anul viitor se prevede o schimbare de regim iar cei de la puterea de acum trag tare ca nu se stie cand mai ajung la cascaval..... Okkk, vin ceilalti, cu burta subtiata de foamea care au suferit-o in opozitie atatia ani, ce vor face dansii? Tot la cascaval, inclusiv taiatul padurilor... Asa ca mi-e teama ca actiuni de genul filmuletelor noastre, protv vor vi in zadar, e prea mare caracatita:fr2 Mitsubishi Pajero 3000 V6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
lszabi Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 (editat) Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... ...PS - Ce jegos ordinar, cand de fapt clasa politica ad-integrum patroneaza jaful din paduri.....:uameni Bine punctat! Un simplu intreprizator, sau un carutas cu drujba, fara avea in spate pe cineva, care sa-i aranjeze calea libera , nu poate "fura" si valorifica mii de metri cubi! Editat Noiembrie 25, 2011 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Florin Pircalab Postat Noiembrie 25, 2011 Partajează Postat Noiembrie 25, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Ma ingrozeste cate camioane ies pe zi din tara incarcate cu lemn de foc. Taierile au crescut datorita exportului masiv si necontrolat, la un pret mai mare decat in tara. Foamea e mare. Poate ar fi si acesta un punct unde se poate opri defrisarea. Sa nu facem nimic este schivalent cu complice, ce este de facut se poate afla doar prin discutie 1995 Nissan Patrol 2.8 Timpul este cel mai bun profesor. Din pacate, isi omoara toti elevii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Sa nu facem nimic este schivalent cu complice, ce este de facut se poate afla doar prin discutie din pacate, cred ca singurul lucru care se poate face este....sa discutam. atat. asa ca suntem complici volens-nolens. legal nu avem nicio sansa. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Concret : cum ? Asa cum unii colegi sau ales cu cauciucurile taiate in padure de tot felul de dispozitive, inchipuiti-va o masina plina cu lemne pe un forestier cu pana pe toate rotile :fr2 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Noiembrie 26, 2011 Partajează Postat Noiembrie 26, 2011 Re: Cum se protejeaza Rezervatia Naturala Padis-Apuseni... Asa cum unii colegi sau ales cu cauciucurile taiate in padure de tot felul de dispozitive, inchipuiti-va o masina plina cu lemne pe un forestier cu pana pe toate rotile :fr2 nu merge varianta asta decat in cazul in care tu esti proprietarul padurii...in cazul in care vei fi prins....vei avea o nota de plata....consistenta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate