Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jimny project, need help

Hurtoi Alexandru

Postări Recomandate

Salut,

De ceva timp ma tot gandesc sa imi cumpar o masina 4x4 off road si am decis ca vreau un Jimny. Vreau sa cumparu un Jimny ne modificat si sa ma apuc sa il modific eu. Si de aici incepe peroblema, nu ma pricep la modificat masini 4x4. Rezultatul final vreau sa arate cam asa ceva, nu ma pricep la terminologie asa ca mai bine atasez o poza http://www.4x4community.co.za/forum/attachment.php?attachmentid=79973&d=1291887806

Bara metal fata/spate

Troliu

Smorkel (nu stiu daca mai este singura modificare pe care masina o necesita pentru a merge prin apa 1 m)

Garda inaltata

Poate careva sa ma ajute cu vreun manual/site in care sa pot gasi mai explicit cum se modifica un Jimny.

Multumesc si sper sa ne vedem cat de curand pe poteci:tk

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jimny project, need help

Bine ai venit !

Inainte de toate, ne-ar face placere sa-ti dam ocazia sa ne spui si doua-trei vorbe despre tine aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?41601-Topic-de-prezentare-a-membrilor

Manual despre modificarile unei masini, nu cred ca s-a inventat, dar daca vei rasfoi cu rabdare acest forum, vei afla tot ce ai nevoie : despre anvelopele corespnzatoare cerintelor tale, despre barile fata-spate, despre inaltarea masinii......

Un prim inceput poti sa-l faci de-aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?55007-My-Jimny-!

Link spre comentariu

Salut,

Te sfatuiesc sa cumperi unu deja modificat sau daca chiar vrei sa cumperi unul stock si sa-l modifici tu ca sa-l faci ca asta din poza ti-ar trebui cam asa.

Kit suspension lift.

Bara fata.

Snorkel.

Cauciucuri.

Niste autodeblocante sau niste blocante Arb.

Pentru Jimny gasesti piese si furnizori cati vrei.

Citeste cu atentie sectiunea Suzuki si o sa gasesti informatii foarte utile.

Ca sa-ti faci o idee de preturi , baga un ochi aici.

http://www.jimnybits.co.uk/shop/jimny/cat_1.html

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

HE,he,he! Am avut poza asta o gramada de vreme pe desktop si eram :t1

E o poza de show-room.

Si costa mult sa o faci sa arate asa...(ca sa iti faci idee numai anvelopele alea costa 500E - 4buc)

Doar un sfat (nu trebuie sa-ti ia din avant ci doar sa poti privi din mai multe colturi:grin:):

Nu pune caruta inaintea cailor! Ia-ti intai jimny nemodificat da-te cu el si vezi apoi ce iti lipseste tie sau lui... si poate iti place cum e stock (ca e destul de capabil). Sau poate o sa vrei ceva mai mare...

PS: strugurii sunt acri si jimny din poza are lipsuri: recover points la bara fata si un troliu ascuns acolo.

Jimnyholic inside :j

Link spre comentariu

uita-te la al meu:

= am pus niste mt-uri dimensiuni stock neresapate!

= scut

= mi-am luat troliu mobil electric de la baumax, dar akuma daca as da timpul inapoi mi-as pune un troliu de atv- de 3500 , 4000 sau 4500lb, arhisuficient si usor 10 kg.

= mi-am pus amorticor de directie mercedes cobra

= si singurul lucru ce cred eu ca ii lipseste, blocant arb pe spate.

Eu consider ca e arhisuficient, restul sunt de prisos si bani aruncati degeaba. primul lucru ce trebuie luat dupa parerea mea este blocantul arb pe spate, inainte de orice alta modificare.

Link spre comentariu

Nu te supara ,imi zici si mie cat a fost troliu ala mobil si daca face ceva treaba ,ca troliu de atv nu stiu cum trage un Jimny sau un Samurai in cazul meu .......

Ori gasim un drum, ori facem unul ...:lr :cl
Link spre comentariu

troliul a fost 580 ron si trage, daca vezi ca se descurca greu bagi si tu un scripete.

la el scrie ca trage 1800kg deci cu scripete dublu. jimny are 1000, deci trage incet dar sigur. si sa fim seriosi , trage lejer si cel de atv- la 900 kg cat are samuraiul, un troliu de 3500 in sus cu scripete il scoate lejer. incercarti si o sa vedeti. si mie mi-au zis multi "profesionisti "de pe aici de pe site ca nu e bun troliul de la baumax, ca nu tin punctele de remorcare, ect. toti se pronunta pe intuitie. na, eu le-am incercat: punctele de remorcare daca te ancorezi in amandoua tin, si troliul m-a scos din deep sh.... uitate si tu:

Link spre comentariu

troliul a fost 580 ron si trage, daca vezi ca se descurca greu bagi si tu un scripete.

la el scrie ca trage 1800kg deci cu scripete dublu. jimny are 1000, deci trage incet dar sigur. si sa fim seriosi , trage lejer si cel de atv- la 900 kg cat are samuraiul, un troliu de 3500 in sus cu scripete il scoate lejer. incercarti si o sa vedeti. si mie mi-au zis multi "profesionisti "de pe aici de pe site ca nu e bun troliul de la baumax, ca nu tin punctele de remorcare, ect. toti se pronunta pe intuitie. na, eu le-am incercat: punctele de remorcare daca te ancorezi in amandoua tin, si troliul m-a scos din deep sh.... uitate si tu:

fara suparare, dar balta in care erai nu este nici pe departe "deep sh..." ci doar o balta prin care treci fluierand daca ai anvelopele potrivite.

o sa prinzi incredere si o sa te aventurezi in locuri mult mai grave bazandu-te pe un troliu de jucarie. mai tarziu o sa intelegi ce vor sa spuna fraierii aia de "profesionisti".

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

eu nu le spun fraieri ca nu imi permit, le spun "profesionisti"doar la cei care isi dau cu parererea fara sa fi testat niciodata cele spuse, merg doar pe intuitie., balta respectiva doar cu blocante fata spate si putere mare pe o masina mica o treceai, ma refer la cea unde era mai intuneric. akolo am schimbat unghiul de troilere de 3 ori, atat de greu a fost si atat de tare a fost intepenit. si totusi troliul a scos.

Link spre comentariu

Pana la un punct merge si troliul ala "de jucarie", desi nu stii cat o sa te tina... Dar la 600 lei e posibil sa fi fost mai folositor un troliu manual tip "tirfor". Are mai multe avantaje: nu trebuia sa ai grija sa nu-l calci cu masina, te tine o viata, nu iti trebuie curent, deci poti scoate si o masina oprita / inecata in apa, etc, si mai faci si miscare si conditie fizica :grin:

Link spre comentariu

eu nu le spun fraieri ca nu imi permit, le spun "profesionisti"doar la cei care isi dau cu parererea fara sa fi testat niciodata cele spuse, merg doar pe intuitie., balta respectiva doar cu blocante fata spate si putere mare pe o masina mica o treceai, ma refer la cea unde era mai intuneric. akolo am schimbat unghiul de troilere de 3 ori, atat de greu a fost si atat de tare a fost intepenit. si totusi troliul a scos.

Trebuia sa pui cablul la cel putin 1.5m mai sus pe copac... ...... Daca l-ai pus mai la baza logic ca trage greu.:grin: si te-ai chinuit.

Link spre comentariu

Trebuia sa pui troliul inspre copac si cablul la masina,si nu mai trebuia sa te opresti asa de des,pt ca te incomoda,parerea mea.

Asta cu conditia sa iei si o bobina de cablu dupa tine. In plus nimic nu face mai bine curentului decat cateva zeci de metri de cablu electric de sectiune mare... Cred ca merge troliul ala ca uns.

Samurai incepator
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare