cipak Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Salut, Mi-am desfacut reductorul si am constatat o uzura pe suprafata counter-shaft-ului (care e denumirea in romana?), exact in dreptul unuia dintre rulmentii cu ace (cel mai din spate), cam pe 1/3 din circumferinta. Am atasat poze. Cum nu cred ca se pune problema de "reparat", de unde cumpar altul? Se poate face la strung? In rest n-am observat sa fie probleme cu rulmentii si rotile zimtate. Reductorul l-am desfacut pt ca de pe la 40 de km/h in sus, in sarcina (dar independent de treapta de viteza) se auzea un vuiet de sub masina. Crucile le-am schimbat in ultimul an, si le-am gresat din nou acum 2-3 luni. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Noiembrie 28, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: counter-shaft uzat in reductor Inca ceva, uleiul era cam negru iar pe busonul magnetic se afla ceva pilitura de fier (strat de cam 1 mm grosime). Uleiul l-am scos prin aerisitor ca busoanele n-am reusit sa le desfac. Scuzati dezordinea:) uleiul se vede un pic in josul pozei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 (editat) Re: counter-shaft uzat in reductor Mi-am desfacut reductorul si am constatat o uzura pe suprafata counter-shaft-ului. Cum nu cred ca se pune problema de "reparat", de unde cumpar altul? Se poate face la strung? Si eu a trebuit sa-l schimb din acelasi motiv. CounterShaft are cod SGP: 29131-80050 sau 29131-80051, pe comanda la Unix costa 162 ron. NU se poate face la strung pentru ca originalul este supus tratamentelor termice si apoi este rectificat la cota cu toleranta de sutimi de mm. Coliviile cu ace care ruleaza pe axul asta au codul 29983-80050 si costa 117 ron/bucata la Unix. Spala bine cu solvent coliviile si verifica daca acele sunt in stare buna. Daca unele au urme de uzura (decolorari, urme de lovituri, etc), trebuiesc schimbate altfel o sa distruga in scurt timp axul cel nou. daca ai nevoie de ajutor da un telefon... Editat Noiembrie 28, 2011 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Noiembrie 28, 2011 Partajează Postat Noiembrie 28, 2011 Re: counter-shaft uzat in reductor CounterShaft are cod SGP: 29131-80050 sau 29131-80051, pe comanda la Unix costa 162 ron. NU se poate face la strung pentru ca originalul este supus tratamentelor termice si apoi este rectificat la cota cu toleranta de sutimi de mm. Coliviile cu role care ruleaza pe axul asta au codul 29983-80050 si costa 117 ron/bucata la Unix. Spala bine cu solvent coliviile si verifica daca acele sunt in stare buna. Daca unele au urme de uzura (decolorari, urme de lovituri, etc), trebuiesc schimbate altfel o sa distruga in scurt timp axul cel nou. daca ai nevoie de ajutor da un telefon... recomand: schimba axul SI rulmentii. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Re: counter-shaft uzat in reductor E un pret bun ce ai gasit tu. La americani gasesti tot chitul countershaft, cu garnitura, inele si rulmenti la 140USD. Daca faci rost de rulmenti local sa ne spui si noua unde i-ai gasit pentru ca mai sunt si alti interesati pe forum :h5 (http://www.hawksuzukiparts.com/main_parts_lj-and-sj-and-samurai.htm) sau 205USD chitul complet de reparatie al reductorului - toti rulmentii, countershaft, garnituri si semeringuri la lowrageoffroad.com (cam scump dar daca e sa le aduni...) Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipak Postat Decembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Decembrie 5, 2011 Re: counter-shaft uzat in reductor rulmenti-online.ro (au sediul in Pitesti) - 62/28 SKF (3 buc) - 43 RON/buc - 6306NR SKF (1 buc) - 68 RON/buc AlPadrino - 63/22 KOYO Japonia (1 buc) - 36 RON/buc Astea sunt cele mai bune preturi pe care le-am putut gasi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Decembrie 9, 2011 Partajează Postat Decembrie 9, 2011 (editat) Re: counter-shaft uzat in reductor astazi au venit countershaftzii comandati la unix: 152 ron/bucata ieri cipak a primit si rulmentii comandati la rulmenti-online.ro - 62/28 SKF (3 buc) - 43 RON/buc - 6306NR SKF (1 buc) - 68 RON/buc plus 20 ron transportul cele doua garnituri au costat 25 de ron setul la unix simeringurile de la arborele de intrare si ierirea catre puntea fata au costat 35 de ron la alpadrino sau 40 de ron la unix. saptamana viitoare o sa fac o revizie unui reductor si o fabric si un tutorial. Editat Decembrie 9, 2011 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate