Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Grand...5.2 sau 5.9?

Marius C alias Turagmes

Postări Recomandate

De o vreme am inceput sa ma gandesc serios la achizitionarea unui GC V8.....ca upgrade la V6 de la Mitzu.....pana aici..toate bune

de aici incepe nebunia.....5.2 comparativ cu 5.9 nu prea difera mult la consum....in schimb ca si performante in teren si pe asfat e cu cel putin o treapta peste 5.2

astept o parere de la cineva care s-a dat cu un 5.9....ca sa am o comparatie cu 5.2...cu care m-am dat eu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Grand...5.2 sau 5.9?

De o vreme am inceput sa ma gandesc serios la achizitionarea unui GC V8.....ca upgrade la V6 de la Mitzu.....pana aici..toate bune

de aici incepe nebunia.....5.2 comparativ cu 5.9 nu prea difera mult la consum....in schimb ca si performante in teren si pe asfat e cu cel putin o treapta peste 5.2

astept o parere de la cineva care s-a dat cu un 5.9....ca sa am o comparatie cu 5.2...cu care m-am dat eu

5.9, pe langa puterea mai mare (245CP fata de 220CP, cuplu 470NM fata de 410 NM) are cateva elemente in plus: cutie mai tapana (46 RE fata de 46RH), LSD pe spate, un alternator mai mare.

Dezavantajul principal il vad din diferenta intre cele doua cutii, avand in vedere ca sunt multe cu probleme. Daca ti se strica cutia de pe 5.9 ai cam imbulinat-o, nu merge pusa una de pe 5.2 (ma rog, doar daca nu ai vreun meserias care sa stie ce trebuie modificat).

Eu am la ora actuala un 5.9 si masina e spectaculoasa. Ca sa iti faci o idee, fata de Toyota FJ80 pe care am avut-o anterior (4500 cmc benzina, 6 cilindrii, 205 cai) asta e racheta (0-100 in 7 sec fata de Toyota 12 secunde). Cred ca daca ar avea o cutie de viteza de generatie mai noua (6 trepte fata de 4 in prezent) ar fi si mai spectacol. Nu-mi plac franele, mi se par subdimensionate. O sa incerc sa pun placute mai performante.

Eu i-am montat si GPL secvential, am promovat-o ca masina de zi cu zi. Singura problema pe care am avut-o a fost cu cutia (incepusa sa smuceasca), dar am avut noroc, era doar filtrul infundat. Asa insa am aflat si faptul ca nu se potriveste cutia de 5.2.

In teren nu am bagat-o si nici nu intentionez, e prea inchegata si prea bine intretinuta ca sa o rup prin gropi. In plus cred ca la motorul ala si planetare stock raman rotile pe loc la primul span . :grin:

Nu sunt de neglijat nici dotarile standard de confort daca o tii ca masina de plimbare (piele, toate reglajele electrice, trapa, scaune incalzite, un sistem audio performant). S-ar putea sa nu conteze pentru tine, dar sa ai un argument in plus la nevasta atunci cand incerci sa o convingi ca de fapt e o masina de familie :ha::ha::ha:

Editat de razvanutza
Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih
Link spre comentariu

Rzvanutza....mersi fain de info......o sa incep sa caut serios un 5.9......iar partea de confort si media din masina o va face atractiva si pt nevasta,...dar mai ales ptr fimea....ca si la Grandul celalalt i-a exploatat sistemul audio...la maxim :grin:

Link spre comentariu

Bafta Marius in cautari...eu ... mi-am dat seama ca 5.2 e prea mult pt mine ... ma gandesc serios sa il vand ca altfel imi rupe fashu.... Nu ma refer numai la consum dar si la nervozitatea de care da dovada....Si cum idiotenia altora din trafic combinata cu motorizarea asta te impinge sa ii dai .... De multe ori nu te poti abtine...Ma rog , tu esti cu capul mai pe umeri....

Cum e sa cazi in sus ?
Link spre comentariu

Buna seara !

Grand-ul de 5.9 al acelei generatii este o referinta in materie. Atentie, este foarte rar, s-a produs doar in 1998, si luand in considerare acest lucru plus performantele, va fi greu de gasit in stare demna de a fi bagat in seama.

Pe langa asta, cine-l are nu-l va vinde exact din acest motiv. Cel putin eu n-as face-o... Deci, Marius, presupunand ca gasesti, ochii in 16, nu in patru...

@razvanutza:

Legat de franare, poate te vor ajuta cei de la EBC, care au placute de diverse duritati, in cazul tau fiind recomandate cele mai moi care sunt disponibile.

http://www.ebcbrakes.com/automotive/index.shtml

Deasemenea, TAROX are kit-uri complete cu etriere multi-piston. Nu le-am gasit in lista, dar au la "Gallery" doua masini la care au lucrat:

http://en.tarox.com/gallery/jeep.html

Mai sunt si cei de la SSBC cu ideile lor:

http://www.ssbrakes.com/commerce/brakefinder/?year=1998&make=Jeep&model=Grand%20Cherokee&engine=All&cat=Front%20Brakes&sub=%28A%29%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20%20Rotors%20%26%20Pads

Dar se poate si cu servo hidraulic in loc de cel cu vacuum, asa cum au Chevy K30 si altele asemanatoare:

http://www.vancopbs.com/

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

din cate vad cele mai mari sanse le am la 5.2...desi nu exclud varianta 5.9....in cazul in care o voi gasi

GC-ul echipat cu 5.9 are aceleasi punti ca 5.2-ul?

GC de 5.8 si 5.2 au Dana 30 cu low pinion pe fata si Dana 44 pe spate.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

eu am achizitionat un 5.9 v8, de curand.ce pot spune, prieteni buni e nebunie si senzatie pe off road cu el, un fel de motocicleta pe asfalt!ce-i drept, consuma, dar senzatiile tari costa bani!dar merita!

Link spre comentariu

Unde ai gasit jucaria ca eu caut de mai bine de 4 luni asa ceva?

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Unde ai gasit jucaria ca eu caut de mai bine de 4 luni asa ceva?

intr-un garaj ,plin de praf in bucuresti.nu a mai circulat nimeni cu ea de ceva timp, intr-o discutie, masina nu era de vanzare.dar i-am dat o oferta si acceptat-o

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare