Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intrebare autoblocante?

serpalo_ct

Postări Recomandate

as vrea sa pun autoblocante pe fata , spate .

imi spune cineva cum se comporta masina pe asfalt ?ma refer la spate caci fata o pot decupla.

la curbe caraie,croncane,ceva?cineva care are ar fi bine de spus.

Editat de Astral
-
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intrebare autoblocante?

i-mi spune cineva cum se comporta masina pe asfalt ?ma refer la spate caci fata o pot decupla.

In mod normal , in locurile cu aderenta buna, la curbe caraie.

Am inteles ca au aparut la Powertrax ceva model mai nou de autoblocant care nu mai caraie (cel putin nu la fel de tare ca si cele vechi).

Eu as recomand totusi un blocant manual pe fata si eventual un autoblocant doar pe spate.

Link spre comentariu

i-mi spune cineva cum se comporta masina pe asfalt ?ma refer la spate caci fata o pot decupla.

In mod normal , in locurile cu aderenta buna, la curbe caraie.

Am inteles ca au aparut la Powertrax ceva model mai nou de autoblocant care nu mai caraie (cel putin nu la fel de tare ca si cele vechi).

Eu as recomand totusi un blocant manual pe fata si eventual un autoblocant doar pe spate.

subscriu la ce a spus max !

dar parca totusi as pune blocabile si pe fata si pe spate !!

le cuplezi cum vrei tu si cand ai nevoie !!

Patrol...lung...urat si dus cu pluta...nume de cod...Animalu !!!
Link spre comentariu

eu ma refeream la autoblocante si nu la blocabile de catre sofer print-o metoda sau alta(aer,hidraulic, mecanic sau ce-o mai fi) .deci autoblocantele cupleaza ambele roti cind se invirt la viteze diferite.ideea era ca pe fata e clar nici o problema pt ca fata o cuplezi in general cand aderenta suprafetei de rulare scade si implicit o sa fie nevoie si de blocant.

totusi intreb pe cineva care are pe spate cum se comporta la viraje pe asfalt.parca n as vrea sa se rupa ceva pe acolo sau sa caraie prea tare pe asfalt,masina mea folosind o si pe asfalt nu numai pe noroi ,frunze etc..

-
Link spre comentariu

sunt 2 kestii

1. autoblocant 100% se foloseste numai in conditii de aderenta scazuta si numai strict necesar sa te scoata din kkt,INTERZIS rulare pe asfalt,la cateva curbe ai rupt diferentialul.

2. diferential cu alunecare limitata in care diferentialul permite o blocare reglabila in functie de ceea ce vrei sa faci(raliuri sau circuit) astea in off road ul nostru cu noroi le faci varza in 2-3 iesiri.

Dif cu alunecare limitata are principul de functionare ca si ambreiajul de la motocicleta ,multidisc in baie de ulei.

Pajero
Link spre comentariu

totusi din cate am inteles eu,autoblocantele permit rularea pe asfalt ele blocandu-se atunci cand o roata intra in derapaj si decuplandu-se cand se revine la aderenta similara pe ambele roti.

nu sant 100% sigur de aceea intreb pe cineva care are pus pe masina asa ceva.

pe unde m am uitat eu:

http://www.rocky-road.com/noslip.html

-
Link spre comentariu

este o combinatie de dif. care poate merge si pe asfalt si offroad fara sa faca soferul nimic.

Sisteme care s-au mai facut si nu tin in off-road,merge la o masina de tura si soft offroad.

principiul de functionare este tot pe baza de discuri.

Pajero
Link spre comentariu

asta am inteles si eu ca lsd este egal cu zero in teren si astia cu demonstratia aia tocmai asta spuneau .se vede ca limited slip nu face un leu ..sau dolar in schimb autoblocantul 100% se vede ca are efect.

totusi as vrea sa aflu de la cineva care are autoblocant si nu din asta cu discuri cum se comporta masina pe asfalt.daca as sti ca s ar rupe ceva daca ies pe asfalt nu cred ca as cumpara si nici nu mi ar conveni sa car masina pe platforma si sa o pun direct in noroi..

-
Link spre comentariu

cred ca pe undeva e o neintelegere.. eu vorbeam de autoblocante cere se instaleaza in grup si nu ai nici un control efectiv asupra lor.

stiu ca un ARB pe care il cuplezi de la bord (aer comprimat) ar fi fost mult mai bun din punctul asta de vedere dar pretul ajunge de 4 ori mai mare decit un autoblocant plus complexitatea lucrarii

totusi daca e cineva daca are ?poate i-si spune puncul de vedere

multumesc oricum pepi3103

-
Link spre comentariu

Salut!

Se numeste lockright si este blocat aproape non stop , se deschide atunci cand e nevoie.Sant foarte multe informatii pe diferite forumuri , teste etc, se pare ca functioneaza. Eu vreau sa fac rost de un set pt. samuraiul meu.

http://www.drivetrain.com/Lockright.html

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

Si Powertrax, Detroit Locker sau Aussie Locker functioneaza pe acelasi principiu. Sunt blocate 100% dar la un anumit moment, in curbe, decupleaza.

Link spre comentariu

Si Powertrax, Detroit Locker sau Aussie Locker functioneaza pe acelasi principiu. Sunt blocate 100% dar la un anumit moment, in curbe, decupleaza.

cupleaza cind accelerezi, cel putin asa reiese din schema :roll:

Link spre comentariu

cupleaza cind accelerezi, cel putin asa reiese din schema :roll:

Nu. Decupleaza cand exista moment de rupere. La un anumit cublu. Eu asa stiu.

Pin-urile alea cu arc, la o anumita forta de forfecare , scapa, se preseaza arcul iar cele doua placi in care intra pin-ul respectiv nu mai sunt blocate una fata de cealalta.

E un sistem ceva de genul inchiderilor de la usile alea cu o bila si cu un arc. La o forta mai mare, bila preseaza arcul si usa se poate deschide.

Link spre comentariu

autoblocantul Nu este blocat tot timpul. De fapt lucrurile stau (mai detaliat) cam asa: lockerul se monteaza in locul satelitilor, cele doua roti pierd legatura mecanica dintre ele. Prin gaura mare de pe mijloc (vezi foto) trece axul pe care stateau sateliti, deci va fi legat de coroana. Cele doua piese mici cu arc de care zici tu au doar rol de ghidaj. Daca sui masina pe rampa o sa vezi ca rotile le poti invirti independent una de alta in ce directie doresti, fara ca axul cardanic sa se miste. Cind dai gaz, axul din mijlocul lockerului "desface" cele doua piese si le "impreuneaza" cu celelate doua, care sunt fixate de axul planetar. Asta este sistemul de functionare

Link spre comentariu

deci pana la urma ar fi o treaba buna si o alternativa viabila la air lockers,nu-i asa?

di moment ce nu stau cuplate la curbe si cupleaza doar cand ai derapaj pe o roata blocind 100% atunci pare ideal.

totusi ar trebui sa aiba ceva dezavantaje altfel nu s ar mai vinde air locker-ul care e de 4 ori mai scump??

-
Link spre comentariu

deci pana la urma ar fi o treaba buna si o alternativa viabila la air lockers,nu-i asa?

di moment ce nu stau cuplate la curbe si cupleaza doar cand ai derapaj pe o roata blocind 100% atunci pare ideal.

totusi ar trebui sa aiba ceva dezavantaje altfel nu s ar mai vinde air locker-ul care e de 4 ori mai scump??

cupleaza cind accelerezi, nu cind derapeaza. Sistemul necesita o adaptare a stilului de condus, in viraje trebuie sa nu dai gaz, e destul de stresant pt "everyday use", mai ales ca nu intotdeauna poti lua un viraj fara sa accelerezi. Daca tii masina doar pt dat in teren, merita toti banii, pe sosea insa e cam dificil cu el. Citeste pe forumurile de pe afara, eu am studiat problema si am ajuns la concluzia ca un LSD este tot ce imi trebuie, te ajuta si la mersul pe sosea si in teren (randament ceva mai mic, dar incomparabil fata de un diferential clasic). Acum mai depinde si de bani si de ceea ce vrei sa faci exact cu masina, solutia perfecta nu exista, poate doar solutia perfecta pt tine.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Da ai dreptate suzuker, asa functioneaza si e super tare cand esti off road si nu e bun pe asfalt (asa spune lumea pe forumuri) dar am vazut discutii despre utilizarea lui in diff ul din fatza!! Cred ca merita testat, mai ales daca masine merge mult pe asfalt cand se poate decupla tractiunea fatza , lockright ul nu e blocat deloc deci nu deranjeaza la condus.

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

m-am gindit si eu la montarea pe fatza, insa in cazul meu (vitara) e cam nasol ca diferentialul e tare subred (carcasa de aluminiu). Oricum e mai de efect montat pe spate... eu o sa pun lsd-uri fata-spate si am rezolvat-o cit de cit.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

m-am mai gandit ,am analizat,am mai intrebat si...cred ca arb ul actionat cu aer e cel mai bun.

masina actuala nu cred ca va benefucia de investitia asta ,poate urmatoarea sau cine stie ..

poate urmatoarea va avea ea blocante fata -spate adica ...G

multumesc pt pareri si numai bine

-
Link spre comentariu

Cred ca ai luat decizia buna. Am pe spate punte de Vitara cu Detroit EZ Locker si cuplu foarte mare (cca 240 Nm). In teren, in special la urcari pe pante alunecoase, e foarte bun. Scapi de butoane si, cu putina blana, iti muta fundul pe directie. In schimb, pe asfalt si pe macadam e infernal. Reactioneaza contraintuitiv si, mai rau, periculos. Am fost atat de isterizat incat am cautat un schimb 1/1 cu satelitii originali. Decat blocare aiurea mai bine fara. Bineinteles, am (re)ajuns la ARB. U can't get something for nothing.

Shit happens
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare