Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Un caz... greu de crezut dar adevarat X-(

greby93

Postări Recomandate

Re: Un caz... greu de crezut dar adevarat X-(

fa contestatie. ala a incalcat cateva legi deja. a omis declaratia ta initiala, te considera vinovat doar pt ca ai 18 ani, etc. cu un avocat bun, ii mananci rapid pe amandoi. succes!

LE: ma batea un gand sa ma intorc "acasa" in zona Mures, sa-mi traiesc batranetile linistit, dar cu militieni din astia, cred ca ma razgandesc!:old

Editat de Optimus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Neaparat contestatie, nu e posibil sa se intample asa ceva. Nu avea nici o baza sa lege cele 2 incidente intre ele, si daca a facut totusi legatura, nu avea nici o baza ca sa decida ca tu ai fost faptas si el victima. Verifica data reclamatiei lui, daca e cumva dupa ce ai depus-o tu pe a ta e clar ca a facut-o anume ca sa o contracareze pe a ta. Apoi, daca reusesti sa castigi, poti depune si reclamatie de abuz in serviciu militianului, cu daune morale. Poti deasemenea sa il dai in judecata si pe ala pentru marturie mincinoasa.

1. Daunele voastre pot proveni din incidente separat, nu exista siguranta legaturii dintre ele. Tu cel putin nu poti sa le legi, nici nu stii cine si cand te-a troznit;

2. Militianul nu a fost la locul faptei si a decis pedeapsa excesiv de mare fara sa poata fi sigur de ce s-a intamplat, bazat doar pe declaratia gealatului. Poti aminti ca in momentul "cercetarii" "victima" nu era de fata si agentul a vorbit foarte familiar la telefon. Vezi cum te poti baza pe declaratia prietenului tau.

3. Verifica si, daca e cazul, pedaleaza pe distanta in timp dintre cele doua declaratii. A ta a fost facuta in termen de cateva ore. Daca ala a vazut imediat ca e lovit, cum de nu a mers instant la politie cu numarul in dinti. De ce nu te-a urmarit sa iti rupa capul? L-au apucat nervii dupa?

4. Vezi unde ai fost la momentul declarat de asta ca ora accidentului. Poate erai undeva unde nu puteai provoca accident. In declaratia lui trebuie sa fie ora si locatie precisa.

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Toate acestea s-au intamplat(17 oct) in fata liceului unde umblu eu... el a scris pe declaratie(18 oct ora 7:45) ca la ora 8:00 in 17 oct l-am frecat, exact in pozitia unde imi era masina parcata(cand am parcat cica, nefiind nevoit niciodata sa fac parcare laterala cu spatele in locul acela, intra direct cu fata pt ca este o poarta de acces unde nu parcheaza nimeni a.i. poti baga masina langa trotuar direct cu fata). Pe data aceea nu am nici o absenta si aveam ore de la 8:00. Eu am scris pe declaratie(17 oct ~15:00 ca la ora 8:00 imi facea domnu' poze(venea un coleg intarziat si l-a vazut)...

P.S: Soferul a venit cu un coleg de la firma ca reprezentant cum ca e cetatean strain(din ungaria, sta din cel putin 17 oct in romania) care nu a scos absolut nici o vorba... Sa fie scenariul lor complet a scris in declaratie ca mi-a lasat in geam un bilet de marimea unei foi a5 in care imi explica sa ne intalnim si sa ii dau asigurarea:ha:... )

Editat de greby93

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Ia si adeverinta de la liceu ca ai fost prezent la ore in data de la ora X. Orice hartie e buna. Daca poti, consulta-te cu cineva priceput in ale legii, sa intocmiti o contestatie beton. Stiu copiii mei si ma tem ca nu esti destul de curvit sa faci asa ceva singur :)

Samurai incepator
Link spre comentariu

Recomand un avocat bun si in plus, actiune atat impotriva militianului cat si a celuilalt. Cu despagubiri morale.

Recomand avocatul pentru ca te poate ghida prin hatisul legislativ in care ne ducem existenta cu totii, si te poate indruma cel mai bine.

Plina e tara asta de jeguri.....

NADS Fitted

Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul.

Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii.

Link spre comentariu

Greby ...ia un tir sau un camion mare ...(poate gasesti) cu tot cu sofer si urcate pe masina lui ...dupa aia da-i RCA-ul ...

Ce oameni nebuni ...Am avut si eu un caz de genul asta, nu atat de evident ...Dadeam inapoi si un cretin a iesit de pe o laterala fara prioritate fara sa se asigure si l-am curentat cu cuiul de tractare, doar o mica zgarietura. Vazandu-l pe om suparat am zis ca hai ca-i fac masina ...o mizerie de bmw ... da omu a vazut ca sunt salon si a dato in ciunga ...ca mai are si o aripa, si un spoiler, ca l-am lovit si in janta ...ca nu-i mai merge aerul conditionat ...Intr-un final ne-am inteles bine ...si-a facuto pe banii lui (nici macar asigurarea nu i-am dato) ...cand a auzit ca vreau sa fac reconstituirea ca sa-i dau RCA-ul ...daca-l prindeam ...ii dadeam dauna totala ... :ha:

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Nu stiu daca ai putea sa-i dai RCA-ul, nici daca ai vrea. Stiu ca exista regula declararii incidentului in 48 de ore, caz in care distractia e pe buzunarul tau. Vezi ca si contestatia are limita de timp!

Intrebare: In ce limba a lasat foaia A5? Daca nu stie romaneste nici cat sa dea o declaratie, in ce limba ti-a cerut RCA-ul?

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

si militianul si perversul ala te-a vazut baiat bun si se joaca cum vor cu tine.

in cazuri din astea cand dai de lepre incearca sa-ti schimbi si tu atitudinea si sa te comporti la fel ca ei. nu este frumos dar in unele cazuri se pare ca este sanatos.

nu ai decat 18 ani. o sa te mai lovesti in viata de magari din astia care incearca sa-ti strice linistea.

Link spre comentariu

M-am prezentat azi si s-a rezolvat pe moment in defavoarea mea... politistul a luat in considerare declaratia lui(cand faceam parcarea laterala am dat cu coltul stang in bara lui fata dreapta si nu a simtit/vazut nici eu nici el nimic)... si a facut PV... a spus ca nu imi da amenda dar imi da 3 pct si sa-i fac masina pe asigurarea mea... am scris la obiectii ca lucrurile s-au intamplat conform declaratiei mele si nu am semnat... cand a vazut politaiu ca am obiectii a pus si 4 pct amenda 280 lei parca...

L-am intrebat ca pe ce criteriu a luat aceasta decizie si mi-a raspuns ca varsta mea si ca nu am experienta, etc. (am 18 ani), ca la frecari dinastea nu se simte, ca ala o scris in declaratie cum so intamplat si eu numa ca am gasit masina zgariata:uameni...

1. Greby: te rog sa-ti iei un avocat (poate ai la firma unul) care sa te reprezinte.

Domnul politist trebuie sa inteleaga faptul ca: ORICE FEL de parcare faceai NU puteai sa-i freci acel punct al masinii in situatia de fata. Efectiv E IMPOSIBIL de realizat. Sugereaza-i sa bage un ochi pe pozele duse de "individ".

2. Roaga avocatul sa se ocupe de contestatie altfel vor gasi parghii cu care sa aibe ei castig de cauza (DIN PACATE!!! dar Romania e tara tuturor posibilitatilor). Poti solicita si o expertiza, reconstituire! Se va vedea ca efectiv e imposibil acel "contact" decat daca era el parcat la 45 grade fata de marginea drumului: evident ca no way. Pozele facute de om (culmea, te-ar ajuta pe tine dar din pacate nu pot fi considerate probe).

3. Roaga avocatul sa inceapa si o actiune contra "individului" pe ideea spusa de mine intr-un post anterior.

4. Legat de politist din pacate legea-i permite sa "interpreteze" legea cum considera el ca e ok (in unele situatii!!!) de aceea el chiar daca-i intentezi o actiune pentru abuz in serviciu sau orice altceva sunt peste 60% sanse sa scape ... IN CEL MAI RAU CAZ cu o mustrare.

Concluzie: ocupa-te indeaproape de contestatie si actiunea contra individului pentru fals in declaratii.

Costuri vor fi 0 ca specifici avocatului tau sa solicite cheltuielile de judecata. (Sa-ti taie chitanta pe suma reprezentand onorariul sau si s-o depuna la dosar)

Link spre comentariu

eu cred ca ala nu a depus declaratia la militie pe 18, cum zice el. la o verificare mai atenta, se va descoperi falsul de la inregistrarea declaratiei. altfel, te chemau mai repede, nu acum. ai grija ca militienii colegi ai jegosului, vor face tot posibilul sa-l scoata pe ala basma curata, ca asa se practica, toti fac magarii.

AI NEVOIE NEAPARAT DE UN AVOCAT SERIOS. ei mizeaza pe faptul ca esti tanar si neexperimentat si ca ai fi pus botul la "solutia" lor doar cu punctele de penalizare.

sesizeaza si presa, astia sunt avizi de scandaluri iar Antenele ar face moarte de om numai sa mai gaseasca ceva rahat de aruncat pe sticla ca s apoata arata ce naspa e sub Basescu :grin:

abia astept sa vad la TV niste militieni din Mures cu catuse...

Link spre comentariu

Prietene te rog sa mergi URGENT la un avocat.Se vede ca nu poti sa-ti sustii in fata lor cauza ,in consecinta profita de tine.DAR te asigur ca ar fi mers daca ascultai sfaturile colegilor de pe forum si le prezentai ce ai de gand si consecintele.M-am intalnit si eu de nenumarate ori cu diverse abuzuri din partea unora din cauza ca eram 'tanar' sau lipsa de credibilitate(chiar si pe forum)....Totul are un inceput,esti major si viata plina de nenorociti,trebuie sa inveti sa-ti aperi drepturile si interesele.Azi te fac astia doi,maine altul si tot asa intr-o zi te razbuni pe unul pentru toti.

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

ai un prieten avocat, sa mearga cu tine, care sa te reprezinte, ar fi indicat in acest caz.

Toyota Land Cruiser 80 4,2 diesel aspirat

Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 12v

Toyota Land Cruiser 80 4,2 turbo diesel 24v

Toyota Land Cruiser 70 3,0 turbo diesel

Link spre comentariu

si eu locuiesc in tg mures, am patit exact la fel.mi am gasit masina cu oglinda rupta si lovita si aripa.nimeni nu era in parcare langa ea...si cand am venit acasa suparat, minune:pe trotuar era parcata chiar in fatza intrarii la bloc o masina care era zgariata si avea vopseaua de pe masina mea...l am asteptat pe individ si a recunoscut, dar s a scuzat ca cica nu era nimeni in parcare....:uameni

Link spre comentariu

Pusca-ma! Nu pricep. E legal rahatul asta? In cazul asta cum poti contesta? Baietii care stiu poate ne lamuresc si pe noi.

Cel mai bine era daca semna procesul verbal, mentionind la rubrica "obiectiuni" ca nu e de acord si asa mai departe. Respectivul proces verbal urma sa fie contestat in termenul si dupa procedurile cunoscute sau usor de aflat. Acum el trebuie sa astepte ca militia sa trimita procesul verbal la primarie si apoi primaria sa faca si sa-i trimita o instiintare de plata sau o somatie pentru plata sanctiunii stabilite. Dupa ce va primi respectivul document de la primarie, in termen de 15 zile trebuie sa-l conteste (se cheama contestatie la executare). Acum insa exista riscul ca el sa nu primeasca documentul de la primarie, chiar daca primaria l-a emis si l-a trimis in termen, astfel neputind face contestatie.

Link spre comentariu

pai cum nu am semnat pv-ul, nu mi-a dat niciun exemplar, nicio copie... a spus ca la primarie il trimite

ai grija ca o face intentionat, va proceda in asa fel incat sa treaca termenul legal pt depunerea contestatiei, pana ajunge la tine pv-ul. il tine el cateva zile, apoi cat face cu posta, apoi pana te anunta pe tine primaria tot prin posta, pana iti faci tu timp sa mergi sa vezi ce si cum... si uite-asa trec zilele...

daca nu iti iei urgent un avocat, inseamna ca-ti place si tie... parerea mea... macar spunele parintilor tai... sau nici lor nu le-ai spus nimic inca?

sa stii ca forumul asta nu-ti va rezolva EL situatia, in fapt!

Link spre comentariu

ai grija ca o face intentionat, va proceda in asa fel incat sa treaca termenul legal pt depunerea contestatiei, pana ajunge la tine pv-ul. il tine el cateva zile, apoi cat face cu posta, apoi pana te anunta pe tine primaria tot prin posta, pana iti faci tu timp sa mergi sa vezi ce si cum... si uite-asa trec zilele...

daca nu iti iei urgent un avocat, inseamna ca-ti place si tie... parerea mea... macar spunele parintilor tai... sau nici lor nu le-ai spus nimic inca?

sa stii ca forumul asta nu-ti va rezolva EL situatia, in fapt!

parintii stiu tot... nu vom lasa asa situatia... nu neaparat pentru amenda si puncte... dar pentru situatia in care ma pune un boschetar...

Suzuki Samurai 1.3

Yes, we can't !

Link spre comentariu

Pusca-ma! Nu pricep. E legal rahatul asta? In cazul asta cum poti contesta? Baietii care stiu poate ne lamuresc si pe noi.

Nu-i nici o problema. OG 2/2001 zice ca:

Art. 31

"(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii se poate face plangere in termen de 15 zile de la data inmanarii sau COMUNICARII acestuia."

Dovada comunicarii se face cu plicul in care iti este comunicata copia procesului verbal, care are pe el stampila postei cu data, sau mandatul postal. Acilea nenea politaiu` nu mai are nici o treaba. Asta este calea legala prin care se face dovada. Mai departe:

Art. 14

(1) Executarea sanctiunii amenzii contraventionale se prescrie daca procesul-verbal de constatare a contraventiei nu a fost comunicat contravenientului in termen de o luna de la data aplicarii sanctiunii.

Adica daca nu-ti trimite P.V. acasa si il trimite direct la fisc iar ai un motiv ltemeinic de contestare, iar termenul curge de la data la care iei efectiv la cunostinta de exeistenta P.V-ului, si ar fi bine sa fie mai mare de o luna.

Daca ai nevoie de ajutor pt intomirea ulterioara a actelor da-mi un PM.

Editat de danyel
Link spre comentariu

Aici depinde si de seriozitatea postasului, ca eu am avut ocazia sa primesc proces verbal cu data postei cu o saptamana inainte de primirea efectiva, iar confirmarea de primire a avut postarita bunavointa sa o semneze ca sa ma scuteasca de oboseala. Evident ca plicul a fost bagat in cutia postala, nu a fost inmanat personal cum era obligatoriu. Tu-le muma lor!

Samurai incepator
Link spre comentariu

Ai perfecta dreptate, unde nu te incurca politia, te incurca posta romana. Nu e un capat de tara, doar se complica un pic lucrurile.

Ceva similar se intampla si cu amenzile de la rovigneta, CNADNR-ul au agentii lor procedurali care semneaza si in calitate de martori iar acestia nu inmaneaza aproape niciodata pv-uirle, ei doar le afisaza si noteaza data care le convine pentru a fi in interiorul termenului de prescriptie.

Recomand in astfel de cazuri sa se semneze pv-ul. Prin semnarea pv-ului nu iti recunosti fapta, doar semnezi de primirea unei copii, fapt care nu iti restrictioneaza dreptul de a face contestatie.

Link spre comentariu

@Danyel , te rog lamureste-ma

Eu stiam ca daca semnezi procesul verbal inseamna ca ai luat la cunostiinta cele relatate in el.

Daca scrii la obiectiuni ca politia romana te-a f.... SI semnezi, tot inseamna ca ai luat la cunostiinta astfel find mai greu de atacat in instanta.

Eu stiam ca nu semnezi nimic si astepti sa iti trimita acasa.

Vad ca ai cunostintele necesare , lamureste-ne legat de magaria asta de proces verbal fiindca sigur suntem mai multi cu astfel de cunostiinta....eronata se pare.

Never stop exploring
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare