Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Tip antigel

Broscuta

Postări Recomandate

Salut! A venit frigul si vreau sa inlocuiesc antigelul. In service manual scrie doar ca trebuie sa fie ethilen glycol. Am vazut insa ca exista cu silicati si fara (aditivi organici) care se preteaza mai bine? Multumesc anticipat! Culoarea conteaza? In masina este verde (dar gasesc de cumparat doar albastru) Editat de Broscuta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Tip antigel

exista si verde-galbui , asa am si eu in masina de cand am luat-o.

acesta este tip G12, cel putin la mine, cand am cerut verde...ce aveam eu in masina asta mi s-a dat si pe bidon scria G12.

daca vrei sa schimbi tot antigelul poti sa ii pui G12+ este ultimul "racnet" in materie de antigel si este cam roz dupa spectru meu de culori.

ps: trebuie sa gasesti si altfel, am gasit eu la mine in localitate....sigur gasesti tu in Bucuresti

Editat de vlad.ioan

In prezent: Suzuki Escudo LWB 1.6 16v 101 cp, 1993, RHD

In trecut: Vitara SWB 1.6 8v 80 cp, 1993, cabrio, injectie - stock

Link spre comentariu

Merci mult pt raspuns...de alfel si singurul :wink:. La cel Galben verzui m-am uitat si eu din ce am gasit pe net este Tip D (specific grup Renault) sau G12

Am Gasit si G12+ roz sau mov. Dar din cautari am gasit ca masinile noastre "majore" trecute de 18 anisori din fabrica veneau cu G11. Antigel G11 verde insa nu am gasit decat unguresc sau romanesc. In rest albastru (Hepu, Aral, Febi si Castrol)

G12 este fara silicati si fosfati folosit la masini dupa 2000...multi fiind de parere ca la masinile vechi (ce nu au fost proiectate pt formula chimica respectiva) nu e indicat mai ales daca radiatorul si caloriferul sunt din cupru.

Ieri am stat 3-4 ore pe net si nu m-am lamurit.

Am aflat ca antigelul are toate culorile ( multe deosebite intre ele doar de femei) culoarea ne fiint o regula a compozitiei chimice

Mai sap dar inclin spre Aral albastru G11

Link spre comentariu

In general:

• G11 - se foloseste la motoarele cu bloc motor de fonta si radiator de cupru
  • G12 - se foloseste la motoarele cu bloc motor de aluminiu (sau fonta) si radiator de aluminiu

Orice distribuitor serios de consumabile are la dispozitie un catalog in care poate gasi tipul de antigel (uleiuri, etc.) recomanda producatorul masinii tale pentru modelul tau.

O zi buna.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Salut! Am postat aceasta intrebare tocmai pt a ma lamuri ,..si poate ajuta si pe alti posesori de vitara asa ca nu vreau sa te contrzic , vreau doar sa iti arat ce am gasit pe site-ul Aral ( sa imi spuneti si parerea dvs) ca deja ma dispera...e prima masina din 5 la care sa cu gasesc in mod cert ce se foloseste ca si antigel.

Dezavantajul la G12 din ce am gasit pe net ese ca trebuie sa fie ferfect curatat sistemul de antigelul vechi daca acesta a fost G11 (ceva mai complicat in fata blocului)

"Aral Antifreeze Extra MB 325.0 • VW, Audi, Seat, Skoda (VW TL 774C = G11) • BMW • ASTM D 4985-89, ASTM D 33 0 •

BS 65 80 • BWB • Deutz • Liebherr • MAN 324 Typ NF • MTU • Opel • Rover • Saab • Volvo • Porsche

Balanced formulation of mono ethylene glycol and corrosion inhibitors. A nitrite, phosphate and amine-free coolant containing ethylene glycol.

It has been developed to meet the growing demand from manufacturers for a higher performance coolant that minimises environmental impact.

• Aqueous solutions act as both an antifreeze and coolant and impart very good anti-corrosion protection to all metal parts found in the cooling

systems especially for latest full aluminum engines"

Inca o data multumesc!

Link spre comentariu

Salut! Am postat aceasta intrebare tocmai pt a ma lamuri ,..si poate ajuta si pe alti posesori de vitara asa ca nu vreau sa te contrzic , vreau doar sa iti arat ce am gasit pe site-ul Aral ( sa imi spuneti si parerea dvs) ca deja ma dispera...e prima masina din 5 la care sa cu gasesc in mod cert ce se foloseste ca si antigel.

Dezavantajul la G12 din ce am gasit pe net ese ca trebuie sa fie ferfect curatat sistemul de antigelul vechi daca acesta a fost G11 (ceva mai complicat in fata blocului)

"Aral Antifreeze Extra MB 325.0 • VW, Audi, Seat, Skoda (VW TL 774C = G11) • BMW • ASTM D 4985-89, ASTM D 33 0 •

BS 65 80 • BWB • Deutz • Liebherr • MAN 324 Typ NF • MTU • Opel • Rover • Saab • Volvo • Porsche

Balanced formulation of mono ethylene glycol and corrosion inhibitors. A nitrite, phosphate and amine-free coolant containing ethylene glycol.

It has been developed to meet the growing demand from manufacturers for a higher performance coolant that minimises environmental impact.

• Aqueous solutions act as both an antifreeze and coolant and impart very good anti-corrosion protection to all metal parts found in the cooling

systems especially for latest full aluminum engines"

Inca o data multumesc!

parerea mea este ca,poti pune de care vrei.dak tot vrei sa-l schimbi,dal jos pe cel vechi si pune de care-ti place si mergi cu el in continuare.nu are rost sa-ti spun ca la mine in carte scrie G11 si la vecinu G12,s.a.m.d,s.a.m.d.

pune de care vrei si continui tot cu el.:x

Link spre comentariu

Clasicul etilenglicol nu-ti va ridica nici o problema , nu aduce nici o schimbare in starea motorului - nu depune saruri , dar nici nu curata .Conditia esentiala e sa fii sigur ca apa de amestec este distilata ( greu de probat in magazin , si face obiectul unei mici afaceri , ca apa e tot apa ...)

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Merci mult! La concluzia asta am ajuns si eu ..G11 sigur era antigelul folosit acum 18 ani (poate merge si G12 sau G12+ dar nu vreau sa fac experimente pe copilasul meu, prefer sa iau Aral sau Hepu albastru Made in Germany si sa il schimb anual). In plus am si instalatie GPL si nu stiu daca componentele sunt compatibile cu G12.

Referitor la apa distilata, lucrez in domeniul service aparatura medicala asa ca am sursa de apa distilata si deionizata pt aparatura de laborator. Acum sper doar sa nu am probleme la desfacerea busonului de golire al radiatorului care am vazut ca este din plastic (la cielo este tot plastic si majoritatea se rup la prima incercare de desurubare).

O zi faina!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare