Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce facem cu acaretele noastre noneuro?

rommy20005

Postări Recomandate

Azi dimineata dupa cum ati aflat ne-au dat la temelie. De ce imi era frica nu am scapat. Au dat legea cu masinile inscrise pana in ian. 2007 platesc taxa de poluare care e undeva la 20 si ceva de mii de euro la un motor de 3000cc noneuro.

Din ce calcule am facut, putem pune un motor 3000 td 24v 180 cai care e euro 2. Costurile ar fi cumpararea motorului, suitul pe masina si taxele de omologare + taxa testului dinamic care e undeva la 3000ron. Deci cu vre-o 1500euro am scapa iar taxa de prima inmatriculare ar fi undeva la 3000 de euro. Se poate pune si un 2.7 CDI euro 3 si taxa ar devenii 2000 si ceva euro.

Eu zic ca oricum trebuie facuta mutarea asta pt ca din ce am inteles in vara scot si taxa asta si baga ''cartea verde'' unde motorul noneuro te lesina la taxe.

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce facem cu acaretele noastre noneuro?

Azi dimineata dupa cum ati aflat ne-au dat la temelie. De ce imi era frica nu am scapat. Au dat legea cu masinile inscrise pana in ian. 2007 platesc taxa de poluare care e undeva la 20 si ceva de mii de euro la un motor de 3000cc noneuro.

Din ce calcule am facut, putem pune un motor 3000 td 24v 180 cai care e euro 2. Costurile ar fi cumpararea motorului, suitul pe masina si taxele de omologare + taxa pt a fi recunoscut euro2 care e undeva la 3000ron. Deci cu vre-o 1500euro am scapa iar taxa de prima inmatriculare ar fi undeva la 3000 de euro. Se poate pune si un 2.7 CDI euro 3 si taxa ar devenii 2000 si ceva euro.

Eu zic ca oricum trebuie facuta mutarea asta pt ca din ce am inteles in vara scot si taxa asta si baga ''cartea verde'' unde motorul noneuro te lesina la taxe.

Salut motorul de 3000 td 24 v 177 cp daca vrei sa fie euro 2 ai nevoie de calculatorul de motor de la G class care costa enorm de mult si cutia cu calculatorul ei plus TESTUL DINAMIC care in 2007 era vreo 5200 roni.

Link spre comentariu

N-avem decit sa asteptam sa vedem cit va fi taxa, iar daca va fi enorma eu unu radiez masina si o tin in curte si ma uit la ea. Poate vreodata voi avea alta posibilitate, de a o inscrie(alta tara, pe primarie ca utilaj...). De transformat in una cu E2 sau E3 nu cred ca va renta sa facem asta. Pina la urma statul vrea sa ne oblige sa luam masini noi, nu sa le aranjam pe cele vechi. Iar daca vrem sa respecte noile norme de poluare, asta inseamna electronica pe motor si eu tocmai asta vreau sa evit.

Link spre comentariu

Tocmai la asta m-am gandit acum pt ca se pot omologa motoare euro 2 relativ ieftin. De omologat un motor e 800 ron si taxa pt testul dinamic e de 3000 ron. Asta am intrebat joi la RAR. Mie imi e ca daca baga legea nu o sa mai fie aceeasi taxa si nu asa usor....acum cu o spagutza de 100 euro se face.

Asa ce facem, tragem pe drepata masini de 10-12 mii de euro ? Mai bine ii dau foc in fata guvernului sau intru cu ea in coloana oficiala....

Editat de rommy20005
zic si io.........
Link spre comentariu

Tocmai la asta m-am gandit acum pt ca se pot omologa motoare euro 2 relativ ieftin. De omologat un motor e 800 ron si taxa pt testul dinamic e de 3000 ron. Asta am intrebat joi la RAR. Mie imi e ca daca baga legea nu o sa mai fie aceeasi taxa si nu asa usor....acum cu o spagutza de 100 euro se face.

Asa ce facem, tragem pe drepata masini de 10-12 mii de euro ? Mai bine ii dau foc in fata guvernului sau intru cu ea in coloana oficiala....

doresc sa ma inscriu si eu voluntar la ultima optiune....

daca mai multi am gandi asa nu am mai fi atat de manipulati!

Link spre comentariu

Cel mai deranjant este faptul ca masurile astea sunt bune doar pentru interesul unora, nicidecum pentru un mediu mai curat. Mediu curat inseamna sa traim total fara industrie si alte surse de poluare, deci imposibil deocamdata.

Link spre comentariu

La G -uri se poate monta catalizator,si-l faci Euro 2 sau 3.

Eu am facut asa la Discovery si l-am facut Euro 3 din 2 (in Germania).

http://www.military-vehicles.de/Katalysator.html

Problema ar fi ca RAR-ul recunoaste greu aceste transformari; doar la Bucuresti ar fi sanse,ca erau odata niste baieti care aveau mai multe cunostinte tehnice.

E culmea ca legea cu poluarea o sustine unul care e "papusa" lui Verestoy, cel mai mare dusman al padurilor.

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Mie in Gl , nu mi-a reusit recatalizarea . Si asa cum cunosc situatia , va fi extrem de laborios pina la reusita , iar dpdv al costurilor e aberant .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Mie in Gl , nu mi-a reusit recatalizarea . Si asa cum cunosc situatia , va fi extrem de laborios pina la reusita , iar dpdv al costurilor e aberant .

Eu am mers la RAR sediul central, din Bucuresti,de pe calea Grivitei. La biroul de poluare; un nene cu parul alb si ani multi m-a respins din prima,ca nu se poate, a inceput sa vorbeasca din carti,etc, dar colegul lui de birou, mai tanar,la vre-o 35 de ani l-a contrazis si mi-a spus sa aduc factura pt catalizator,pe montare,documente din Germania,daca am.Spaga 0!

Scandalul a inceput cind am ajuns la Focsani cu cartea de identitate, si au inceput "meseriasii" locali sa zica ca am dat spaga la sefii lor de la Buc.M-au tinut 2 saptamani in asteptare,de oftica! Eu as incerca varianta daca ar fi vorba de "to be or not to be".

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

... Bulgaria ...cel mult 90 zile pe an din 2012? S-au ma insel?

Eu as vrea sa te inseli.

Cum Dumnezeu, baietii astia destepti se tot straduiesc sa obtinem acordul ptr a intra in zona schengen, iar altii mai destepti, opresc accesul masinilor europene in Romania pe o durata mai mare de 90 zile...?????

E aberant... sau tipic romanesc.:ha:

Link spre comentariu

Eu as vrea sa te inseli.

Cum Dumnezeu, baietii astia destepti se tot straduiesc sa obtinem acordul ptr a intra in zona schengen, iar altii mai destepti, opresc accesul masinilor europene in Romania pe o durata mai mare de 90 zile...?????

E aberant... sau tipic romanesc.:ha:

Si cum ar contoriza astea 90 de zile ?

zic si io.........
Link spre comentariu

S-a discutat de asta pe un topic specializat Rommy. Se poate contoriza pe baza rovignetei, unde au o evidenta suficient de precisa. Dar inca nu exista decat amenintari, nu si lege.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Am vazut topicul si m-am pus putin pe ganduri. Detin un G 300 TD (om 606 fost 230 benzina), inmatriculat pe ungaria, in acte e trecut noul motor, dar la noi la RAR il recunosc ca si Non-euro. Totul e ok acum, dar ma gandeam pe viitor sa il inmatriculez la noi (fara taxa evident) insa nu stiu daca ar fi o solutie buna, daca intr-un scurt timp vor interzice circulatia autovehiculelor non-euro. Sau e posibil pentru utilitare sa fie un alt regim ?

- G 300 TD - W460 - '90
Link spre comentariu

bogdan, la autoutilitare va fi cu siguranta un alt regim

problema este ca oricum la non euro vor fi impozite ENORME

care spune ca isi radiaza masina.....vise taica

masina nu se va mai radia decat cu adeverinta de distrugere, iar rematul nu o sa mai dea adeverinta decat contra unei taxe FOARTE MARI "ca nu se incurca cu masini la dezmembrat, nu se renteaza"....

binenteles ca este si va fi o afacere politica

in plus, taxa asta verde nu cred ca se poate pune anul acesta

pur si simplu ar avea PDL ul 1% la alegeri si ar putea sa se supere romanii si sa faca ca si in rusia dupa furtul grav de la urne, care va avea loc :grin:

asta nu ineseamana ca taxa va intra in vigoare la 3 zile dupa castigarea alegerilor de pdl....

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

zilele trecute parca am vazut la RAR un mic afis din care eu am inteles ca se poate monta un catalizator pe orice motor iar taxa de examinare RAR parca era undeva la vreo 600 lei ?

stiu ca asa s-a facut in tarile civilizate, ok, au interzis non-euro dar au putut fi montate catalizatoare iar motoarele care s-au incadrat dpdv al emisiilor ca fiind E1 sau 2 (dupa montarea catalizatorului) au putut circula in continuare.

sa iasa E1 cu catalizator este foarte usor pentru un motor in parametri.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Niciunde pe planeta asta nu s-a interzis circulatia autovehiculelor non-euro, si nici n-o sa se faca asa ceva.

Se dau in schimb legi cretine sau se percep taxe aberante pentru a-ti dori tu sa nu mai circuli cu fosila ta draga, care nu face probleme pe care nu le poti rezolva, si sa-ti cumperi alta gloaba, noua, ca sa bagi bani in buzunarul producatorilor. Gloaba noua care nici nu te va duce peste tot unde ai fost cu cea veche, si nici n-o sa poti repara singur...

Si nici nu-mi imaginez ca un benzinar cu carburator sau un diesel fara EGR ar putea deveni Euro XXX, din non-euro clasic... Sau cel putin nu fara vreo procedura chimica care va costa cat triplul valorii masinii...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Daca a inceput RAR-ul sa accepte re-catalizarea este un pas inainte.

Eu am facut-o in mai-iunie 2008 in Germania si a fost foarte riscant, am avut doar promisiunea lor ca mi-o accepta daca le aduc factura pe lucrare,catalizator si cartea tehnica a catalizatorului cu omologarea KBA(un fel de RAR din Germania,care verifica/certifica piesele auto).

Pentru cei interesati,pun link-ul unde am fost eu http://www.sk-handels-ag.de/abgastechnik-sk-handels-ag.html

Catalizatorul, datorita metalelor nobile pe care le contine(platina,rhodiu,si altele) si in conditiile unei temperaturi foarte ridicate, fiind montat cit mai aproape de galeria de evacuare, transforma sau mai bine zis oxideaza (se mai numeste oxy-kat) gazele de ardere,astfel- monoxidul de carbon in dioxid, resturile de hidrocarburi (HC) in apa si bioxid, si asa mai departe, de aceea e acceptat ca si solutie de reducere a poluarii in tarile civilizate.

Procedura e simpla, dupa montarea lui, un neamt de la TUV-ul lor a venit la atelier , a verificat vizual lucrarea si a intrat in baza de date unde a modificat datele masinii mele,care a devenit astfel Euro 3.

Daca intrati pe site-ul de mai sus puteti vedea la ce tipuri se poate face transformarea respectiva (la Mercedes vad ca merge de la ''cobra" la Sprinter si G).

Catalizatorul respectiv e finlandez, Ecocat, au reprezentant si la Craiova, daca va ajuta la ceva puteti incerca.

http://www.ecocat.com/contacts/default.html

Editat de flay

Jaguar XJ8 2002

Link spre comentariu

Intreb atunci, daca pe masina motorul este euro 2, trecut si in acte , cat de complicat este sa il recunoasca cei de la rar ca si euro 2?

Ca peste tot in tara asta, nici la RAR nu isi asuma nimeni raspunderea.Adica daca ei regasesc in documentatia lor ca respectivul autoturism, fabricat in anul cutare a fost produs si euro2, bine.Daca nu, nu.Nu o sa stea ei sa faca masuratori de noxe, sa vada dca producatorul catalizatorului este omologat, unde s-a facut montajul, etc.Si peste toate astea sa isi si asume raspunderea .Asa, daca scrie la registru ca este, e ok, daca nu, nu se complica .

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare