Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proaspat proprietar de grand 5.2 V8

geosemar09

Postări Recomandate

Salut,

Dupa lungi asteptari si cautari m-am hotarat sa cumpar(mi-a facut nevasta cadou de craciun :grin:) un grand cherokee de 5.2 V8. Masina este superingrijita, functioneaza totul pe ea si de moment sunt foarte multumit.

Am ajuns acasa cu ea sambata seara, fiind pe timpul zilei spectator la impotmoliada, si primele impresii pe care le am sunt ok. De consum ce sa va zic:Bucuresti -Tulcea, 280km, cu o viteza de 100-120km/h, in jur de 13-13.5%.

Ar trebui sa-i schimb lichidele, gumele si cred, sa-i pun o instalatie de gaz secventiala. Azi am fost la cineva autorizat care instaleaza asa ceva si mi-a cerut 6.000 roni pe o instalatie BRC(zice el ca e cea mai buna). Ce-mi recomandati, pot pune una mai slaba , dar totusi mai ieftina, influenteaza motorul o instalatie de gaz mai putin performanta? (eu ma gandeam sa platesc undeva la 1000 E)

De moment cam atat. Astept impresii

MultumescIMG_0324.thumb.jpg.2f0c6267def37038ee33c266c7e798e8.jpgIMG_0328.thumb.jpg.995718426220166c1bc3bd17d3e727b1.jpgIMG_0326.thumb.jpg.09427007c72241a3d3ccf9a5421c84d2.jpgIMG_0330.thumb.jpg.ae3f6e25e12ec59577040c5be27dfb99.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Proaspat proprietar de grand 5.2 V8

sa o stapinesti sanatos,eu sunetul motorului in acceleratie l-as pune sonerie la telefon,e ceva extraordinar.

personal nu cred ca voi avea vreodata asa ceva,pt ca si daca voi ajunge sa imi permit o astfel de masina as lua altceva.

este buna,motor super dar nu pt la noi.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

daca te gandesti la o instalatie GPL mai ieftina , cu impozitul ce faci ???

sa o stapanesti sanatos ...

o inmatriculez pe un unchi deportat din bg care nu plateste impozit. Dc nu aveam combinatia asta nu o cumparam. :wink:

Daca mai scrii cu prescurtari gen bg si dc, iti iau Jeep-ul, ii pun un motor de 8.2 si-l inmatriculez pe tine ! Sa vezi atunci bucurii...

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

rara avis! faina masinuta si cu suflet mare! :wr

sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea!

cine zicea ce unchiul din america e mai bun?

ionut

ps: te asteptam pe la noi.

2009 JKU, 2.8 CRD, NSG370, Rapoarte 3:73, Blocant Spate, Fox 2.0 & JKS 2.5", ARB Deluxe, Warn M8000, ASFIR 4x4, 9X17 MickeyThomson II, GY Duractrac

http://www.jeepromania.ro

Link spre comentariu

Re: Proaspat proprietar de Grand 5.2 V8

Felicitari pentru achizitie ! Sa o noroiesti sanatos si sa te tina buzunarul sa-i bagi benzina :)

Cred ca e cea mai buna alegere pe care o puteai face, asta o spun in cunostinta de cauza ;)

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

da si eu am vrut saptamana trecuta sa iau asa ceva am gasit cu 900 euro,este in Otelul Rosu Caras-Severin dar m-am linistit.masina nu avea4x2 nici 4x4 la greu,nu avea cardan pe fata,nu avea apa in borcan,in schimb in cutia automatica avea bule de apa,era lovita pe partea stanga,indicatorul de apa nu ii functiona,inchidera centralizata lipsea,a avut vreo 6 proprietari si mare grija tipul care o vinde nu e proprietarul ei.atunci m-am hotarat nu dau cherokee al meu pe grand cherokee-niciodata.Bafta sa o stapanesti sanatos....

Link spre comentariu

Multumesc tuturor,

Zilele astea am mers prin oras si am scos un consum de 22l. Eu zic ca e decent, dar totusi as vrea sa-i pun o instalatie secventiala. Cunoasteti unde as putea monta asa ceva? (bineinteles rezonabil).

Oricum sunt super multumit de masina si nu imi mai vine sa ma dau jos din ea, in ciuda consumului. Odata cu cumpararea masinii m-am lasat si de fumat , asa ca bani de benzina mai gasim :h5

Link spre comentariu

Buna seara

Sa ai noroc la ea si sa o folosesti sanatos.

Referitor la GPL eu te-as sfatui sa nu te complici pentru ca :

-mare diferenta nu este la consum

-mare diferenta este la putere

-pierzi portbagajul,cu,, bomba "aia in spate nu mai ai loc de altceva

MAREEEEEE atentie la CUTIA DE VITEZE

ALIN

Link spre comentariu

Salut,

Eu am si iti recomand instalatie GPL Milano. Pentru V8 e 4200lei aici (dar trebuie sa fie si la tine in oras ceva ateliere care fac instalari):

http://www.ultragaz.ro/preturi.htm

Daca ai bani, BRC e cea mai buna. Si Tomasetto e buna.

Dar cel mai important este instalatorul, nu marca instalatiei (tre sa calculeze, dimensioneze si instaleze totul corect )

- consuma cu max 1-2 l peste benzina. Daca consuma mai mult, o vizita la service si ti-o re-seteaza din calculator si in 5 minute ai plecat. Sau iti iei un cablu de conectare la calculatorul instalatiei GPL(50 lei) si te inveti tu sa o calibrezi.

- absolut nici o diferenta la putere

- in caz de accident butelia se "rupe" de 10 ori mai greu decat rezervorul de benzina. Butelia are supape care se inchid daca se rupe vre-o conducta pe traseu.

- Nu miroase la teava din spate (daca nu mai ai catalizator, de exemplu)

- Ulei si bujii schimbate mai rar din cauza arderii "curate" a gazului fata de benzina.

Dezavantaje:

- spatiul in portbagaj

- gpl-ul de calitate f. proasta de la "statii" no-name(si daca ramai fara pe undeva printr-o zona mai uitata de lume... treci pe benzina :) ).

- simti o pierdere de putere la peste 2000m altitudine din cauza presiunii, dar e destul de mica.

Bafta, sa te poarte Grand-ul in locuri frumoase :tr

Editat de misca
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Si eu am pus acum o luna GPL...tot milano de care sunt super incantat...cu un consum super...a mea e de 4000 benzina...daca vrei te pot ajuta cu baietii de la craiova...instalatia e noua

:cl
Link spre comentariu

Si eu am pus acum o luna GPL...tot milano de care sunt super incantat...cu un consum super...a mea e de 4000 benzina...daca vrei te pot ajuta cu baietii de la craiova...instalatia e noua

Multumesc pentru sfat... totusi sa merg de la Tulcea la Craiova, iar dupa un timp sa am probleme cu instalatia(pui raul in fata) nu stiu daca se merita.

Cel care monteaza la mine in oras(unicul de fapt) mi-a cerut 6500roni pentru un BRC. A zis ca, cu celelalte nu vrea sa se incurce pentru ca e posibil sa am probleme si nu vrea sa-l bat la cap in fiecare saptamana. Pentru asta imi da 2 ani garantie. Oricum am sa mai vorbesc cu el sa vad daca pana la urma va vrea sa-mi monteze un GPL Milano.

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Buna seara !

Ulei motor 10W40. Merge si 10W30, sau chiar 5W30 daca e exagerat de rece afara, da' nu merita motorul sase litri de asa ceva...

Cutie de transfer ATF rosu, vreo doi litri parca, iar in cutia automata ATF Mopar +4, vreo sapte litri daca doar golesti cutia, si vreo noua-zece daca demontezi si golesti si convertorul. ATF Mopar 4+ merge si in reductor, daca faci rost de mai mult...

Sa nu te sperii daca baia de ulei a cutiei automate nu are buson. Demontezi baia cu totul, schimbi si flltrul cutiei, montezi inapoi baia cu garnitura noua care vine in kit cu filtrul, si apoi schimbi uleiul.

Si vezi ca masina mai are si alte chestii la care trebuie schimbat uleiul...

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

Salut,

Merg sa comand tot ce mi-ai zis. Am sa merg pe la service sa vad daca pot schimba toate astea. Imi este frica ca, in cazul in care imi vor da cutia jos sa nu strice ceva la masina (nu prea stiu astia sa umble la genul asta de masina).

Cand am avut Cherokee, pentru a schimba o planetara am stat aproape o zi intreaga la unul care zicea ca se ocupa numai cu 4x4.

Deci sa comand si filtru pentru cutie? Are vreo serie sau merg cu talonul si cauta ei dupa seria sasiului ?

Aaaaa, si ce alte chestii mai trebuie schimbate ?

Multumesc.

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

• 6 luni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare