Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Probleme la directie dupa inaltare.

nikepatrol

Postări Recomandate

Salut.Am reusit sa inalt Patrolul cu arcuri OME 50 mm (inainte am avut flanse sub arcuri de 50 mm).La un moment dat conducand normal prin oras am trecut peste niste denivelari (~60 km/h) si am crezut ca se dezmembreaza masina.Greu am reusit sa franez si sa-mi revin.Doua masini din spate mi-au facut semn ca's nebun.Am repetat figura cu gropile si la fel am patit.Am cautat ceva informatii despre cauze ,insa parerile sunt impartite.Unii zic ca trebuie obligatoriu bucse de corectie a bratelor 2 grade (excentrice) altii zica sunt duse bucsile de la bara panhard.Patrolul este lung.Am bagat levierul la bara panhard in zona bucsilor si nu au joc.La fel si la ciolane.Am avut pe alt Patrol (scurt) kit de la Ironman de 50 mm fara bucsile de corectie si nu am patit asa ceva. WTF ??!! :hl
"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Probleme la directie dupa inaltare.

N-ai terminat verificarea posibilelor jocuri , mai ai destule ... caseta de directie , tot ce inseamna pivot , butuc de roata , rulment kingpin , amortizor de directie ( desi teoretic este exclus ) , bucse de tendon fata .... Mai inspecteaza panhardul , dar pentru deplina edificare demonteaza saiba care e pe boltul de la punte si vezi pe real care e uzura bucsii respectiva .

Pentru +5 n-ar trebui sa fie probleme .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am mai gasit un caz :

What a difference castor correction bushes make!

I've had a 2" lift fitted to my Patrol for years now, and it has always handled well, and worn tyres evenly, so when I replaced my coils with some longer ones (couple of inches longer), I was a bit shocked at how terrible it became to drive. It was very twitchy in the steering and wanted to wander all over the road.

I bought a set of castor correction bushes (2 degree rubber ones), and now after fitting them it drives like a bought one and doesn't want to wander at all on the highway. So money well spent, and something I would recommend doing for anyone with a lift over 2".

Bit of a warning for anyone doing this job themselves though. When I was tightening up the nut on the chassis end of the passenger side radius arm, I must have used a bit too much effort and snapped the threaded end off the arm. So a costly mistake by me at $165.00 for a replacement secondhand radius arm ($520.00 if I wanted a new one).

So if your considering doing this job yourself, get a service manual with the torque setting in it, and also a torque wrench, so you don't over tighten this nut.

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

A mers , dar totusi ...

Mai ales ca-i lunga , ar trebui sa fie mai putin sensibila la probleme .

Alta optiune decit s-o verifici amanuntit si s-o aduci in buna stare de functionare nu ai acum .

Cu spuneam , n-ar trebui sa fie probeme la +5 , vorbim din experienta practica . Sigur ai jocuri mari de care nu stiai pina acum , dar care se manifesta acum .

Nici o verificare de convergenta nu e de ignorat .Corectia unghiului caster e solutia corecta tehnic , totusi ....chiar ar trebui sa n-ai problemele astea .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare