Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Schimb ulei diferential si cutie transfer

simionres

Postări Recomandate

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii, doresc sa schimb uleiul la diferential si cutie transfer, masina avand 100.000 km, cel de la cutia de viteze l-am schimbat, am cautat in Rave si am vazut asa pentru IRD trebuie Texaco S5 75W90 ulei care nu-l gasesc la noi de la Texaco, cei de la Texaco imi recomanda Multigear 75W90 iar la diferential trebuie Multigear 80W90 pe asta il gasesc aici, as dorii sa pun tot un ulei Texaco la IRD si va rog sa-mi spuneti care este uleiul care trebuie sa-l cumpar.

Am vazut ca trebuie folosita un anumit tip de vasilina, intrebarea este unde se foloseste aceasta vasilina, m-ai precis ce trebuie sa ung ca si mentenanta.

Va multumesc.

Land Rover Freelander 2001 V6 2,5
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Schimb ulei diferential si cutie transfer

Pentru inceput fa-ti prezentarea aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=763560#post763560

Pentru piese si consumabile de Land Rover exista Land Atelier din Bucuresti.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Gata cu prezentarea, si legat de Land Atelier, am citit tot legat de Freelander pe acest forum si nu am ce sa comentez legat de Land Atelier, dar eu v-am rugat nu sa-mi recomandati un service.

Daca va rugam suna cam asa: Unde as putea sa schimb uleiul????

Eu am cerut informatii legate de tipul de ulei, nu pot sau nu vreau sa sun la Land Atelier si sa intreb acest lucru, vreau sa vad ce trebuie sa cumpar ( ce tip de ulei) urmand ca dupa ce aflu ce tip de ulei trebuie sa achizitionez sa caut si sa decid de unde sa cumpar acest ulei.

Iti multumesc pentru ajutorul acordat si daca voi avea nevoie de service o sa apelez sigur la acel service.

In concluzie va rog daca ma puteti ajuta cu tipul de ulei va raman recunascator.

Link spre comentariu

Am intrebat la un dealer Texaco si am primit urmatorul raspuns:

Multigear 75W90 R

API GL-4, GL-5, MT 1; US Military MIL-L PRF-2105E; Landrover Axles; Opel/Vauxhall Frontera Front Axle Este lubrifiant sintetic de inalta performanta din categoria Total Drive Line lubricants

Link spre comentariu

Gata cu prezentarea, si legat de Land Atelier, am citit tot legat de Freelander pe acest forum si nu am ce sa comentez legat de Land Atelier, dar eu v-am rugat nu sa-mi recomandati un service.

Daca va rugam suna cam asa: Unde as putea sa schimb uleiul????

Eu am cerut informatii legate de tipul de ulei, nu pot sau nu vreau sa sun la Land Atelier si sa intreb acest lucru, vreau sa vad ce trebuie sa cumpar ( ce tip de ulei) urmand ca dupa ce aflu ce tip de ulei trebuie sa achizitionez sa caut si sa decid de unde sa cumpar acest ulei.

Iti multumesc pentru ajutorul acordat si daca voi avea nevoie de service o sa apelez sigur la acel service.

In concluzie va rog daca ma puteti ajuta cu tipul de ulei va raman recunascator.

Salut!

Desi au "atelier" in denumire, principala lor activitate este furnizarea de piese si accesorii Land Rover, ai fi vazut si singur asta daca dadeai un click pe reclama lor din dreapta sus a forumului.

O zi buna!

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Asteptam un raspuns nu sa ma certi, nu inteleg atunci rostul forumului????!!

Facem reclama la LAnd Atelier sau ne ajutam cu informatii???

Te-ai obosit sa scrii 4 randuri dar nu ai fost amabil sa-mi scrii un singur rand cu informatia ceruta.

Va doare rau de Land Atelier.Rugamintea mea este sa obtin informatia de care am nevoie, am inteles acum ce este Land Atelier si asa cum am scris si m-ai sus nu vreau sa sun la ei, nu totul se invarte in jurul lor.

Nu vreau sa m-ai scriu despre acest lucru.

Daca doriti sa ma ajutati astept cu multumire sfaturile voastre, NU LAND ATELIER.

Va multumesc si sa nu credeti ca am ceva cu cei sus mentionati, nu am avut nimic cu ei cred cu tarie ca sunt super baietii dar eu am stilul meu de lucru si nu ma dezic de el.Ce fac eu cu mana mea este......... bine facut.

Acesta este motivul pentru care doresc informatii din experienta voastra.

Multumesc.

Link spre comentariu

Ideea era urmatoarea, eu am schimbat zilele trecute uleiul de la cutie si l-am cumparat printr-un prieten din Anglia care a venit in tara de sarbatori, 5l ulei special de cutie N402, nu mi-a trecut prin cap sa cer si uleiul celalalt, asta pentru ca am citit pe forumuri ca ala de la cutie de viteze este problema, uleiul a fost 180 ron 5l adica 36 ron pe litru, aici gaseam pe la 70 ron adica dublu, de asta ma feresc de Land atelier si reprezentanta. Nu sunt zgarcit dar daca pot cumpara uleiul din alta parte de ce sa nu o fac.

Link spre comentariu

Le gasesti la Land Atelier

Nu e banc, da e buna.... :grin:

Dupa ce omu' spune de vreo cateva ori ca nu-l intereseaza firma de mai sus, ori il tachinezi, ori nu citesti tot...

Acum on-topic...

Ai incercat sa descarci si sa instalezi RAVE?

http://www.myrangerover.co.uk/MyRangeRover/RAVE.html

Presupun ca acolo gasesti orice informatie tehnica doresti pentru masina ta...

Editat de Axel
Link spre comentariu

Ideea era urmatoarea, eu am schimbat zilele trecute uleiul de la cutie si l-am cumparat printr-un prieten din Anglia care a venit in tara de sarbatori, 5l ulei special de cutie N402, nu mi-a trecut prin cap sa cer si uleiul celalalt, asta pentru ca am citit pe forumuri ca ala de la cutie de viteze este problema, uleiul a fost 180 ron 5l adica 36 ron pe litru, aici gaseam pe la 70 ron adica dublu, de asta ma feresc de Land atelier si reprezentanta. Nu sunt zgarcit dar daca pot cumpara uleiul din alta parte de ce sa nu o fac.

In cutie MANUALA chiar ca nu se pune decat TEXACO . Daca in cutia de transfer sau in diferential mai poti pune si altceva in cutie numai TEXACO MTF 94

La reprezentanta costa 110 ron litrul

La IRD recomanda Texaco S5 75W90 cu specificatia GL5, poti folosi Castrol SAF-XO 75W90 GL5 iar la diferential spateTexaco Multigear 80w90 sau Castrol EPX 80W90 tot GL5

Deja chestia cu uleiurile devine paranoica

Editat de bratu romeo
Land ROver Freelander 2002 Td4 2,0
Link spre comentariu

Ti-a raspuns clar Romeo ce ulei trebuie sa bagi.

Asa cum ai zis si tu, coteste raspunsurile scrise si p-orma da cu bata.

Daca cei de la Texaco sunt mai smecheri si iti recomanda altceva e business-ul tau.In cazul asta nici nu trebuie sa iei de la Landatelier, baga in masina ce iti recomanda alti prieteni.Dar atunci ai macar bunul simt sa te porti cum trebuie pe acest forum, ca nu esti pe feisbuci.

Bai da nervosi is aia cu freeeeeeeeelander in ultimul timp-intra pe forum, nu se prezinta, cer imediat dupa inscriere o informatie si vor raspuns super detaliat si rapid.

Mi se pare mie sau forumul asta, mai nou trebuie sa se rezume in a oferi informatii GRATUITE la toti cei care nici macar nu binevoiesc sa citeasca kilometriiiiiiiiiiiiiii de posturi scrise de altii.

Asa ii invatam, asa ii avem.

VW Typ 3, 1966

LR Go Beyond Tough Phone IP68

http://www.lroc.ro

Link spre comentariu

Draga nick67, eu cred ca am avut bun simt si am rugat frumos sa primesc ceva informatii, din pacate informatiile primite au indicat un vanzator nu cea ce am cerut eu, nu sunt nervos si crede-ma am citit tot forumul legat de freelander, dar nu cred ca ai priceput ceva, cum ar fii ca tu sa intrebi ceva si eu sa-ti raspund altceva, dupa care sa ma iau de tine ca esti nervos sau prost crescut.

Care este rostul forumului???? Sa ne ajutam cu informatii, cei m-ai invatati sa-i ajute pe ceilalti. Nu sa facem reclama la diverse lucruri chiar daca sunt bune.

Vezi tu cum sta treaba, tu in loc sa-mi spui ce doresc intri sa comentezi, de ce???

te plictisesti??!?!?

Daca am deranjat atunci nu o sa m-ai postez nimic pe acest forum dar eu credeam ca tocmai acest lucru tine forumul in viata si-l face interesant si pentru altii.

Link spre comentariu

Draga nick67, eu cred ca am avut bun simt si am rugat frumos sa primesc ceva informatii, din pacate informatiile primite au indicat un vanzator nu cea ce am cerut eu, nu sunt nervos si crede-ma am citit tot forumul legat de freelander, dar nu cred ca ai priceput ceva, cum ar fii ca tu sa intrebi ceva si eu sa-ti raspund altceva, dupa care sa ma iau de tine ca esti nervos sau prost crescut.

Care este rostul forumului???? Sa ne ajutam cu informatii, cei m-ai invatati sa-i ajute pe ceilalti. Nu sa facem reclama la diverse lucruri chiar daca sunt bune.

Vezi tu cum sta treaba, tu in loc sa-mi spui ce doresc intri sa comentezi, de ce???

te plictisesti??!?!?

Daca am deranjat atunci nu o sa m-ai postez nimic pe acest forum dar eu credeam ca tocmai acest lucru tine forumul in viata si-l face interesant si pentru altii.

Draga simionres:

• "acel" vanzator care ti-a fost recomandat dispune de toate informatiile care iti sunt sau ti-ar fi necesare referitor la consumabile LR. E suficient sa pui mana pe telefon/PC si sa pui o intrebare si ti se raspunde prompt si fara nici o obligatie. Ca tine au facut majoritatea detinatorilor de LR de pe acest forum, cel putin la inceput, pana cand am invatat (unii dintre noi) care sunt "pretentiile" LR-ului, indiferent de model. Faptul ca ti-a fost recomandat nu are nici o legatura cu reclama: cei de acolo chiar isi cunosc meseria si, chiar daca in final nu cumperi de la ei, constituie un bun punct de plecare (de multe ori chiar mai bun decat reprezentanta oficiala) pentru aflarea informatiilor necesare.
  • Nick67 s-a suparat pe buna dreptate: ai intrat aici sa ceri informatii, fara sa spui nimic despre tine si despre masinuta ta. Faptul ca ti s-a atras atentia si te-ai conformat ulterior, probabil ca te-a enervat atat de tare incat nu ai mai fost in stare sa citesti ce ti se raspunde. Macar pe principiul:" cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci", ar fi fost bine sa faci acea intrebare la LandAtelier. Te-ar fi scutit de timp consumat aiurea (cel putin).
  • Cat priveste ultima ta fraza: forumul asta este tinut in viata de pasiunea utilizatorilor lui pentru masina personala si tot ce inseamna activitati ce necesita 4x4. Cand ai sa intelegi acest lucru (daca ai sa-l intelegi), probabil ca vei stii sa pui intrebarile in asa fel icat sa ti se raspunda clar si la obiect din prima.

In plus: daca ai fi citit "tot ce s-a scris despre Freelander pe acest forum" (asa cum te laudai intr-unul din posturi) ai fi gasit singur raspunsul la intrebarile tale! A mai fost abordat subiectul in cel putin doua topicuri in ultimele 6 luni! Iti las tie placerea sa descoperi acele topicuri, utilizand functia de cautare disponibila.

Succes in utilizarea Freelanderului, sa te bucuri de el asa cum iti doresti!

O seara buna!

LE: ti-am atasat un document, extras din RAVE-ul pe care zici ca l-ai citit, poate ti-a scapat din vedere.lubricants freelander.pdf

Dupa ce citeai aceasta pagina nu mai aveai de facut decat sa intri pe pagina cu specificatii a oricarui fabricant si sa-ti cauti uleiurile pe care le doresti.

Editat de teddybear
completare

Link spre comentariu

Pentru cine mai are intrebari de tipul de ulei si cantitate, pentru orice masina, Valvoline are un site unde se pot afla aceste informatii:

http://www.valvolineeurope.com/english/lubricant_advisor

Cu recomandarea specifica de Valvoline.

Link spre comentariu

@bratu romeo, are KV6, este cu CV automata.

@simionres, ti-am recomandat Land Atelier deoarece ei sunt mai in masura sa-ti raspunda solicitarii. Asa cum ti-au mai spus si alti useri, o prezentare a masinii si a problemelor ei ar fi fost mai utila pt a primi un raspuns mai rapid. Cat despre forum, este un loc unde nimeni nu este obligat sa vina in intampinarea solicitarii unui ajutor. Intrebi, si ti se va raspunde in limita posibilitatilor.

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Cred ca s-a speriat omul de asa primire...

Ulei poti folosi de orice marca doresti(Castrol,Mobil,Aral,Valvoline,Texaco,etc), atata timp cat respecta recomandarile producatorului privind vascozitatea.

Vaselina respectiva se foloseste pentru gresarea crucilor cardanului, asta daca au gresoare(la Discovery 2 nu au din fabrica,de exemplu).

Eu unul recomand sa-ti cumperi piesele din Anglia daca tot ai pe cineva acolo,eu asa fac de ceva ani si nu-mi pare rau deloc.Mai sunt si site-uri(webshop-uri) care-ti trimit piesele acasa, la un pret moderat,totul e sa ai un card si sa stii ceva engleza. Nu stiu cum e exact la Freelander, dar la automate se recomanda sa schimbi uleiul de 2-3 ori la interval de cateva zile, ca sa se dilueze si uleiul ramas in torque converter si filtrul de asemenea.

Daca le ai cu engleza, vezi si tu pe forumurile din UK, poti invata multe de acolo,doar ei le-au inventat.

http://www.landyzone.co.uk/lz/f9/

Editat de flay
  • Like 1

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Si eu tot din RAVE am luat detaliile pe care le-am postat in primul post, problema este ca am fost indus in eroare de S5, acest cod nu se regaseste la dealer-ii de texaco din romania, in locul acestui Texaco S5 ei propun Multigear cu toate ca eu am vazut pe site-uri si un S4, practic nu intelegeam daca Texaco S5 este tot una cu Multigear, iar de crezut pe cuvant pe dealer nu il cred, am citit in alt post cum au pus alt ulei si au stricat masina, asta a fost motivul pentru care am apelat la forum, nu am incredere decat in cei care au Freelander si in experienta lor s-au lovit de asemenea probleme, dealer-ul spune orice sa isi vanda marfa.

Link spre comentariu

Si eu tot din RAVE am luat detaliile pe care le-am postat in primul post, problema este ca am fost indus in eroare de S5, acest cod nu se regaseste la dealer-ii de texaco din romania, in locul acestui Texaco S5 ei propun Multigear cu toate ca eu am vazut pe site-uri si un S4, practic nu intelegeam daca Texaco S5 este tot una cu Multigear, iar de crezut pe cuvant pe dealer nu il cred, am citit in alt post cum au pus alt ulei si au stricat masina, asta a fost motivul pentru care am apelat la forum, nu am incredere decat in cei care au Freelander si in experienta lor s-au lovit de asemenea probleme, dealer-ul spune orice sa isi vanda marfa.

Bun si scuzele unde sunt?

Nu degeaba te-a trimis toata lumea la LandAtelier. Nu iti baga nimeni mana in buzunar. Puteai sa iei aceleasi uleiuri de oriunde. Numai ca stiai ce.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cred ca nu ai citit bine, tocmai ca nu stiam ce anume, informatiile erau confuze.

Care scuze, pentru ce??? Am jignit pe cineva??? Te rog sa fii mai precis.

Link spre comentariu

Cred ca nu ai citit bine, tocmai ca nu stiam ce anume, informatiile erau confuze.

Care scuze, pentru ce??? Am jignit pe cineva??? Te rog sa fii mai precis.

Cum zici tu atunci. Cit despre jignit erai deja banat daca se intimpla.

Gata cu offtopicul.

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

Cum zici tu atunci. Cit despre jignit erai deja banat daca se intimpla.

Gata cu offtopicul.

Scuzele probabil ca trebuie sa ni le cerem noi, cei care incercam sa-i explicam ca "LandAtelier" poate sa-i indice ce anume are nevoie si sa-i faca o oferta cu produsele care le au ei la vanzare. Pe baza acelei oferte era liber sa caute si alti furnizori la care sa-i convina pretul. Probabil ca si eu si @DKW si @boldwich am fost prea confuzi in explicatiile oferite...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare