Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Y60 4,2d UK???

mariusradovici

Postări Recomandate

Salutare!! nu il am dar vreau sa stiu englezele de 4,2D care se pare ca au blocant si discuri pe spate sunt cumva cu punti de 2,8?

Am citit pe aici ca s-ar putea trage de undeva o conducta pentru traseul de ungere de la motor fara sa gauresti blocul...este valabil la toate 4,2d sau numai ceva serii??

Un turbo si intercooler este greu de pus daca are gaura? alte injectoare...uzura mai mare a motorului,supraincalzire...... in final daca merita si cati cai castigi care sa se simpta??

Cat e de grea fata de 2,8 in special partea frontala?

Care e mai buna in forestier pana la urma 4,2d sau 2,8 td SWB??

Tare as vrea sa gasesc una 4,2TD swb!!! ieftina :al

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Y60 4,2d UK???

Nu stiu daca pe criza asta ,se renteaza (ma refer la banuti) sa faci modificari . Mai bine cumperi unul deja TD .Exista un coleg ce a facut o astfel de adaptare ,paremise cu o turbina de audi q7 4.2 ,dar din auzite munca a fost - multa-,bineanteles si pe la semafoare( am citit pe forum) ca da fum la multe benzinare (Horatiu este numele sau) varianta 4.2d nu are rapoarte de 2.8td (4.625) Pe acestea le modifici matale cu munca multa , aproximativ 1 bucata zi lumina. Succes , rasfoieste forumul si dupa o documentare temeinica vei stii exact cum sa procedezi .Nu te grabi !.

Link spre comentariu

Nu cunosc destule despre subiect , nu am suficienta experienta pentru a posta afirmatii corecte 100%. Sursele din care am acumulat cunostinte sint diverse , si citeodata contradictorii . Sint prea multe informatii , foarte multe despre masini modificate , deci despre cele stock , doar ce apare ca informatii generale . Desi Nissan nu a facut masini cu organe diferite , gen ghiveci de legume sezonier precum Jeep , datele despre dotari si detalii tehnice nu sint suficiente la modul individual . Sau nu le stiu eu .

Pot spune ca am avut in mina modele cu blocant , LSD, turbo si aspirate , dar numai LWB.Pina acum ... Totusi , cum nu in acest domeniu ma invirt zilnic , stiu ca acum nu stiu destul .

Tot respectul .

P.S.

Sa nu crezi ca aspiratul te-ar face de ris . Nu , in nici un caz ...Si poate fi trecut la turbo , dar nu-i ieftin ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

te-ai dat cu un 4.2 aspitrat ....ca sa vezi cum e?

daca nu vrei competitie...la ce ai nevoie de turbo?

ce te intereseaza cu tine exista si in varianta cu blocant spate din fabrica...exista si in varianta cu diff open

motorul de 4.2 consuma mai putin decat cel de 2.8

motorul de 4.2 are chiulasa de fonta.......nu ca cel de 2.8 care are chiulasa de aluminiu

mai cauta pe aici ca sunt destule info despre mot de 4.2 diesel

Link spre comentariu

Rapoarte 4.2 diesel sunt numai cu 4.11 niciodata cu 4.625

4.2 diesel aspirat este un camion offroad cu viteza mica , cuplu mare si fara moarte la ambreaj

2.8 fuge mai bine , pleaca greu in panta ca are cuplu numai de la 1800 turatii , fierbe motorul si crapa chiuloasa

4.2 diesel turbo combina avantajele de la 2.8 turbo si 4.2 aspirat insa pretul pleaca in general de la 2800-3000 lire ( + transport aprox 600-700 eur)

Diferenta este aprox 100 kg intre cele 2 modele ( si cutia difera 4.2 are carcasa de fonta fata de 2.8 de Al)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Daca tu nu ai vazut cu blocant spate si discuri spate nu anseamna ca nu exista .Varianta SGX 4.2 d aspirat LWB este ceea ce cauti ,insa rapoartele sunt 4.11 si nu-ti va duce rotile de 35 BINE .Cum spune Marius trebuiesc schimbate rapoartele din grupuri cu unele mai mari EU personal detin asa ceva , insa am fost nevoit sa modific rapoartele ca altfel pa pa power la o urcare mai grava cu gume mari .Si se mai pot face bineanteles cateva modificari pentru performanta .

Link spre comentariu

Documenteaza-te bine. Daca vrei sa-ti aduci masina din UK, o sa observi ca majoritatea au blocant spate stock si discuri la puntea spate.

Numai cele care n-au fost importate in mod oficial au LSD si unele chiar alt raport in grupuri. Adica nu-i musai sa aiba 4.1, exista si cu 3.9 ...

Eu iti sugerez sa incerci sa mergi cu un 4.2 aspirat, sa-l compari cu un 2.8 si daca nu esti multumit, sa cauti un 4.2 benzina. Dar nu tot ce-i scris pe forumuri coincide cu realitatea!

Daca esti ferm decis ... treci la fapte! Numai ca ... din pacate mie nu-mi pari foarte hotarat! Adica nu prea stii ce vrei ... No offence! :h5

Editat de White Wolf
Link spre comentariu

De ce 35? pentru ca vreau anvelope profil tractor pe care o sa le tai iar 33 sunt pe mitsu fara ca sa am probleme cu planetare. Eu zic ca o sa duca fara probleme tractoarele chiar si cu raportele neschimbate. eu nu fac off road pe dealuri fac pe muntii...in spatele casei:banana. sa ramanem totusi la subiect si va multumesc pt raspunsuri. mai astept

Link spre comentariu

ai cerut sfaturi....ai primit...daca ti sau nu cont de ele...e treaba ta...tu spui ca o sa le duca...eu ti-am spus ca nu le-a dus cum trebuie....e o diferenta.

asta sa-mi fie invatatura de minte sa mai dau sfaturi

• Like 1
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

ai cerut sfaturi....ai primit...daca ti sau nu cont de ele...e treaba ta...tu spui ca o sa le duca...eu ti-am spus ca nu le-a dus cum trebuie....e o diferenta.

asta sa-mi fie invatatura de minte sa mai dau sfaturi

Mariuse e sugaci de energie omu..

:ig

"Toata lumea este revoltata de ceea ce se intampla in toata lumea."
Link spre comentariu

Daca pui motorul de 4,2 si cu cutia pe un patrol de 2,8 swb,poti sa ii pui roti pr 35 '' fara sa iti rupa planetarele sau mai stiu eu ce?

Stiu ca nu toate motoarele 4,2 au turbo.Dar nu inteleg ce inseamna aspirat sau lsd,daca imi explica si mie cineva.

Link spre comentariu

ai vazut o cutie de viteze de 2.8 langa una de 4.2?

ca sa nu iti spun ce diferente sunt intre cele doua ?

LSD= diferential cu alunecare limitata

motor aspirat= motor la care aerul necesar amestecului ajunge in cilindru prin aspiratie spre deoasebire de motoarele turbo sau cu compresor la care aerul ajunge in cilindru fortat...la o anumita presiune

Editat de Marius C alias Turagmes
Link spre comentariu

ca sa-ti faci idee de diferentele intre cele doua motoare iti spun ca discul de ambreiaj de la motorul de 4.2 e sensibil ca diametru cu diametrul cv de 2.8.....iar cutia de la 4.2 e din fonta...nu din aluminiu ca la 2.8

Link spre comentariu

Eu am un Patrol rd2.8t swb si as vrea sa ii pun cauciucuri pe 35" si sa ii dau ceva putere mai mare.Ma gandeam sa iau o englezoaica cu motor de 4.2 si sa iau motorul si cutia de pe ea sa o pun pe 2.8.Dar bine ca am aflat ca nu se potriveste inainte sa o cumpar :2dr .Un prieten si-a pus pe un 2.8 Lwb rapoarte de 5.11 si a incaltato cu 37",dar inca nu a iesit de la service si sunt curios cat o sa o ajute motorizarea.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare