Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

pana unde? si SMURD?...

tdanys

Postări Recomandate

Re: pana unde? si SMURD?...

Fiind informat, ma simt dator sa fac cateva precizari:

Eu cred ca nu ati citit proiectul de lege si vorbiti influentati de manipularea media. Lege prevede clar:

(10) Asistenta medicala de urgenta se asigura, gratuit, tuturor pacienţilor indiferent de statutul de asigurat al acestuia.

ce nu ii convine lui Arafat este urmatorul articol:

(1) Acordarea primului ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectuează de catre orice persoana instruita in acest sens sau de catre persoane fara instruire prealabila, acţionând la indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgenta sau al serviciilor de urgenta prespitaliceasca de tip SMURD şi serviciului de ambulanta având ca scop prevenirea complicaţiilor şi salvarea vieţii pana la sosirea unui echipaj de intervenţie.

Adica vezi doamne nu va mai fi el the one and only, si este posibil sa apara si ambulante private. Eu cred ca nu este un lucru rau sa aiba putina concurenta, daca normele de aplicare vor fi corecte. In lege nu se desfiinteaza SMURD. Doar Arafat spune asta.

Demisia lui nu este un act de demnitate. Este un copil suparat ca si altul va mai avea jucarie ca a lui. Daca i-ar pasa de oameni cu adevarat ar ramane in Minister si ar colabora sa se dea Norme de aplicare in favoarea noastra.

Daca nu ma credeti cititi proiectul. E pe siteul MS.ro la transparenta decizionala. Nu imi place basescu, dar asta nu are legatura cu legea sanatatii.

Sa nu intelegeti din asta ca sunt impotriva SMURD, sau ii reneg dreptul lui Arafat de a fi cel mai tare din parcare. SMURD e cel mai tare, sunt buni eficienti. Romania ii este datoare lui Arafat pentru ca exista SMURD, dar legea sanatatii reprezinta progres.

Sanatate tuturor!

Salutare,

Noi cei care suntem mai putin informati in domeniul acesta te rugam sa ne dai cateva exemple de progres din noua lege a sanatatii.

Am participat cu totii ''pe viu'' la o gramada de reforme: in justitie, in invatamant, in politie, in armata si uite unde ne-au dus toate astea :hl

"Good goods are never cheap / Cheap goods are never good"
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

• Răspunsuri 169
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

pai daca au inchis spitalele ce vreti unde sa duca smurd-ul pacientii nu mai bine se desfiinteaza si smurd-ul scad costurile etc. si uite asa cine doamne fereste se imbolnaveste sau are accident are ghinion sau se descurca fiecare ajunge cu ce poate.

sa lasam gluma la o parte este mare pacat si pentru munca depusa de acei oamenii sa ajunga aici iar pt. cei care ne conduc ''numai de bine.,,..''

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Salutare,

Noi cei care suntem mai putin informati in domeniul acesta te rugam sa ne dai cateva exemple de progres din noua lege a sanatatii.

Am participat cu totii ''pe viu'' la o gramada de reforme: in justitie, in invatamant, in politie, in armata si uite unde ne-au dus toate astea :hl

Nu fi carcotas, dar mai ales nu uita progresul facut prin reforma din biserica :

este singura institutie profitabila la greu !

http://www.ziare.com/articole/impozit+profit+biserica

Link spre comentariu

Sunteti prea concentrati si pierdeti vederea de ansamblu.

Pe langa tot felul de dragalasenii pe care le-ati sesizat, va rog sa priviti urmatoarea expunere:

1. se desfiinteaza multe spitale

2. se infiinteaza multe spitale private

3. spitalele private angajeaza la greu personal din spitalele de stat

4. spitalele private incheie contracte cu CNAS (prin CJAS)

5. spitalele private isi fac si ele UPU - daca vor mai fi necesare conform noii legi

6. unde credeti ca vor ajunge pacientii preluati de ambulantele private ?

are cineva idee despre cati bani este vorba in medicina de urgenta ?

acum intelegeti cam cat de mare e miza ?

Link spre comentariu

Chiar acum este o emisiune la Antena 3 unde e invitat si Arafat, printre altii. si vorbeste foarte coerent...

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

SMURD-ul este cu totul alceva(diferit) de ambulante .Este un proiect gandit de doi oameni; Oprescu si Arafat. Daca suni sa vina salvarea NU VA VENI SMURD-ul. Smurd-UL are alte prioritati. Smurd-ul are ca,angajati doctori,asistente din din spitalele statului. Sunt oameni care fac un job in plus, job care le aduce bani mai multi ca la stat.

SMUR-ul n-a avut treaba cu oprescu. Dupa colaborarea cu pompierii, s-a chemat SMURD. Asta se intampla la Tg.Mures la inceputul anilor '90. Dupa, D-zeu cu mila.

P.S. SMURD-ul colaboreaza cu pompierii. Cum vor fi acestia alocati, distribuiti, redistribuiti, la noile servicii ?

Rubicon 2.8
Link spre comentariu

Sunteti prea concentrati si pierdeti vederea de ansamblu.

Pe langa tot felul de dragalasenii pe care le-ati sesizat, va rog sa priviti urmatoarea expunere:

1. se desfiinteaza multe spitale

2. se infiinteaza multe spitale private

3. spitalele private angajeaza la greu personal din spitalele de stat

4. spitalele private incheie contracte cu CNAS (prin CJAS)

5. spitalele private isi fac si ele UPU - daca vor mai fi necesare conform noii legi

6. unde credeti ca vor ajunge pacientii preluati de ambulantele private ?

are cineva idee despre cati bani este vorba in medicina de urgenta ?

acum intelegeti cam cat de mare e miza ?

pai tocmai asta tipam din trambite,ca miza si mai presus ciolanul este plin cu foarte multa carne,dar ma intreb daca tot vor ciolane cu multa carne de ce nu ne cer noua ce le dam din belsug cata carne doresc domniile lor,le umplem si frigiderele,jigodiile dreaqu.

dami si mie un exemplu de un spital privat unde ma duc cu buletinul si ma spitalizez sa zicem 10 zile,suport si o interventie(sa zicem apendicita)si nu platesc nimic.

eu am ost cu bunicul meu"D-zeu sa il ierte"la zeci de spitale si clinici fie ele private sau de stat,era pensionar si a avut cancer,iti garantez ca la orice usa privata bateam primul lucru imi era precizat pretul.

asta cum ca spitalele private vor incheia contracte cu casele de asigurari si un pensionar muribund va fi vecin de pat andrea marina care naste sau mai stiu eu ce vip(very incompetent person),este mai mult decat sare sau praf in ochii,este direct parul dupa ceafa.

timpul o sa ne arate cum ne-a arata si pina acum cat de plini de bunavointa sunt cei alesii,alegei-ar aia cu coasa.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

evident ca totul se invarte in jurul banilor......

Fliorine ...sa-ti spun cat m-au costat 3 zile de internare la ICCO?

Nope, mie nu.

Cunosc sistemul tare bine, crede-ma.

Stiu asa de multe despre el incat, chiar daca erau tare multi bani in joc, am preferat sa plec decat sa ma balacesc in jegul ala...

Link spre comentariu

asta cum ca spitalele private vor incheia contracte cu casele de asigurari si un pensionar muribund va fi vecin de pat andrea marina care naste sau mai stiu eu ce vip(very incompetent person),este mai mult decat sare sau praf in ochii,este direct parul dupa ceafa.

lucrurile sunt separate, noi vorbim despre urgente.

VIPerele se vor trata la clinici private, nu la spitale.

Clinicile au si ele contract cu CNAS, doar ca ei iau bani si de la stat si de la VIPere.

Spitale private au deja contract cu CJAS - vezid e ex. Sf. Constantin din Brasov. Este si clasificat.

Link spre comentariu

Arafat are scoala lui Oprescu. Au lucrat multi ani impreuna. Ii cunosc personal pe amandoi de ani de zile. Problema pentru care se agita Arafat sunt BANII ptr. faptul ca SMURD-ul castiga niste bani grei ,da grei de la STAT. Lui Arafat ii este frica ca va pierde filonul de aur (parerea mea).

Sa te fereasca sfintii sa castigi tu banii aia grei castigati de SMURD, nea fane! In judetul Hunedoara SMURD are de incasat de la primarii peste 1.2 milioane lei. Datoriile sunt istorice, au fost de 0.7 milioane in 2009 si de 1 milion un an mai tarziu. Pe primari ii doare in banana, SMURD a ajuns sa trebuiasca sa ceara executarea silita pentru ca primarii ca Lupeniul nici nu intentioneaza sa plateasca ceva. In conditiile astea purcoiul de bani de care amintesti tu e sir de cifre pe hartie de sters la cur, pana ajung in "buzunarul" SMURD vor valora cat un ceai.

Daca acum, cand statul are obligatia sa asigure urgentele, plata serviciilor e la pulicica unui primar, ce va fi cand urgenta se va privatiza? Mori in strada pentru ca ambulanta Dricul SRL nu are pile la primar? O sa se bata brancardierii de la PLM SRL cu cei de la RHT SRL pentru impartirea zonala a orasului? O sa fie anunturi in ziar: "Ambulanta la pret minim! Ocazional avem si defibrilator, dar cu siguranta asiguram cel mai sexy masaj cardiac!"?

Serviciul de ambulanta alternativa SMURD? E beton la noi! Mama a facut infarct in octombrie. Am asteptat 40 de minute dupa o salvare, am sunat de 6 ori la 112, din ce in ce mai disperati, repetand in nestire ca e un pacient cardiac. Dupa 40 de minute a sosit o asistenta rebegita si un sofer care in mod salutar avea probleme cu spatele, au gresit nu strada ci cartierul si in fisa lor scria ca pacientul reclama colici si probleme intestinale. Evident ca pacienta, in plina criza, a fost purtata in parte pe propriile picioare, in parte pe brate (ale mele si ale soferului beteag de sale) pana la dricul din curtea blocului. Noroc ca macar merge liftul, pentru ca dupa 7 etaje pe jos nu numai mama ar fi avut infarct ci si amandoi "brancardierii".

Editat de f_zoltan
Samurai incepator
Link spre comentariu

Se uita ca si descarcerarile tine tot de SMURD - POMPIERI. Acele masini mari echipate corespunzator. La interventie pleaca impreuna (ambulanta SMURD si masina pt. descarcerare). Nu cred ca se va reusi o sincronizare intre ambulanta privata si POMPIERI, intre personalul civil si militari.

Dupa ce au distrus totul cu asa zisele reforme, acum distruge si SMURD-ul (infiintat cu banii personali ai lui Arafat) ca rabunare ieftina a lui basescu la refuzurile lui Arafat.

Dar asa cum zicea si Marius, stam si ne vaicarim.

4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

nu se lasa astia de la guvernare pana nu ingenuncheaza tot. sa-si umple bine de tot buzunarele, manca-i-ar cainii. nimeni si nimic nu cred ca mai face bine tara asta, nici in urmatorii 50 de ani. pe zi ce trece e din ce in ce mai rau. nu iarta astia nimic...acum vine firma privata a prietenului lui Base sau a verisoarei coanei Leana, etc...si sug bani si de aici. mai bine sugeau o "acadea", alege-sar prafu' de ei.

au inceput bine anul arde-iar focu pe matze de boschetari. taxa de inmatriculare, acum smurd.... sa vedem ce mai urmeaza.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu cred ca nu ati citit proiectul de lege si vorbiti influentati de manipularea media. Lege prevede clar:

(10) Asistenta medicala de urgenta se asigura, gratuit, tuturor pacienţilor indiferent de statutul de asigurat al acestuia.

(1) Acordarea primului ajutor de baza, fara echipamente specifice, se efectuează de catre orice persoana instruita in acest sens sau de catre persoane fara instruire prealabila, acţionând la indicaţiile personalului specializat din cadrul dispeceratelor medicale de urgenta sau al serviciilor de urgenta prespitaliceasca de tip SMURD şi serviciului de ambulanta având ca scop prevenirea complicaţiilor şi salvarea vieţii pana la sosirea unui echipaj de intervenţie.

Adica vezi doamne nu va mai fi el the one and only, si este posibil sa apara si ambulante private. Eu cred ca nu este un lucru rau sa aiba putina concurenta, daca normele de aplicare vor fi corecte. In lege nu se desfiinteaza SMURD. Doar Arafat spune asta.

Demisia lui nu este un act de demnitate. Este un copil suparat ca si altul va mai avea jucarie ca a lui. Daca i-ar pasa de oameni cu adevarat ar ramane in Minister si ar colabora sa se dea Norme de aplicare in favoarea noastra.

Daca nu ma credeti cititi proiectul. E pe siteul MS.ro la transparenta decizionala. Nu imi place basescu, dar asta nu are legatura cu legea sanatatii.

Sa nu intelegeti din asta ca sunt impotriva SMURD, sau ii reneg dreptul lui Arafat de a fi cel mai tare din parcare. SMURD e cel mai tare, sunt buni eficienti. Romania ii este datoare lui Arafat pentru ca exista SMURD, dar legea sanatatii reprezinta progres.

Sanatate tuturor!

oare pe cine am vrea noi sa trimita cind sunam la 112,masina rosie a SMURD sau o ambulanta cu tifoane si rivanol a vreunui smecher portocaliu?!?

pastrati curatenia pe trasee!!!
Link spre comentariu

Sanatate tuturor!

Daca intra legea asta in vigoare..........te prind draga coleg....iti rup picioarele si te las sa astepti SMURD-ul particular sa te salveze!!!!!!!!!!!!!

Link spre comentariu

legea se gaseste la : http://www.ms.ro/?pag=22

cateva bunatati:

13) Persoanele care realizează venituri impozabile au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra tuturor veniturilor impozabile realizate, aşa cum sunt ele definite prin reglementările legale în vigoare, în cotele stabilite la Capitolul 4 – secţiunea 1 –Persoane asigurate. pag 58

(13) Veniturile asupra cărora se calculează contribuţia de asigurări sociale de sănătate sunt veniturile definite în cuprinsul Codului fiscal şi sunt reprezentate de următoarele:

a) veniturile din salarii sau asimilate salariilor, precum şi orice alte venituri realizate din desfăşurarea unei activităţi dependente;

b) veniturile din activităţi independente;

c) veniturile din agricultură

d) veniturile din cedarea folosinţei bunurilor;

e) veniturile din investiţii;

f) veniturile din premii şi din jocuri de noroc;

g) veniturile din alte surse, cu excepţia veniturilor din transferul proprietăţilor imobiliare, dobânzi; pag 68

traducere: la orice venit se adauga 10,05% impozit/ taxa pt sanatate. scapa vanzarea de case si dobanzile, in rest tot.

isuzu trooper, lada niva,defender TD5, defender Td4, ZIL 131, LC 120
Link spre comentariu

am vazut conferinta de presa a lu nea caisa'' base'' unde spunea ca smurd-il nu a fost creat de Arafat ci de statul roman cat de jegos poate fii gainarul asta dar in scimb am tras concluzia ca eu niciodata nu as putea fii politician.

Mitsubishi Pajero 3500 v6
Link spre comentariu

Mai oameni buni:

SMURD = un serviciu de stat (pe bani publici) administrat FOARTE BINE de un privat sau mai multi :wink:

Nu zice nimeni ca nu sunt profesionisti. CEI MAI CEI ...

dar,

Monopolul pe un serviciu de interes national = gaura in buzunarul nostru!

Cum ?...Simplu:

-statul plateste un tarif unilateral impus de acesta entitate urmare a acestor servicii. Este evident lucrul asta ptr ca prin lege ....NU EXISTA CONCURENTA!

-noi dam bani statului

Caderea acestui monopol = CONCURENTA!

Concurenta = reglare de tarife!

In toata povestea asta NU AM LUAT in calcul eventualele mismasuri ale legiutorilor care vor baga n firme si firmulete capusa care iau bani si fac servicii "nu"!

Cum in Romania ...orice rau este inlocuit oricum cu un rau si mai mare, tind sa cred ca aceasta lege a fost data ptr ca diversi finantatori de campanii electorala au facut presiuni in acest sens sa-si ramburseze si ei "LEGAL" sumele de la stat.

Arafat e un tip foarte destept. Un foarte bun organizator si un foarte bun mobilizator de mase. Eu l-as vedea in cel putin haina de ministru. Dar as sta cu ochii DNA-ul pe el non stop. Si l-as vedea in postura de "securist personal" pe cel mai mare dusman al sau! :wink: In felul asta ...toata lumea ar fi castigata ...si SMURD-ul si statul si noi, platitorii de taxe si impozite! :wink:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Yoane, tu vorbesti serios ? Tu chiar nu vezi marlania care se afla in spatele acestei legi ??? Tu chiar nu vezi cum doreste legiferarea unui act de coruptie ? Pentru ca asa va functiona noul sistem sustinut de dictatorul Basescu !

Cazul de la BV nu e suficient de edificator ?

Ia citeste nitel istoria infiintarii SMURD......

http://www.smurd.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=26&Itemid=53

Link spre comentariu

Mai oameni buni:

SMURD = un serviciu de stat (pe bani publici) administrat FOARTE BINE de un privat sau mai multi :wink:

Nu zice nimeni ca nu sunt profesionisti. CEI MAI CEI ...

dar,

Monopolul pe un serviciu de interes national = gaura in buzunarul nostru!

Cum ?...Simplu:

-statul plateste un tarif unilateral impus de acesta entitate urmare a acestor servicii. Este evident lucrul asta ptr ca prin lege ....NU EXISTA CONCURENTA!

-noi dam bani statului

Caderea acestui monopol = CONCURENTA!

Concurenta = reglare de tarife!

In toata povestea asta NU AM LUAT in calcul eventualele mismasuri ale legiutorilor care vor baga n firme si firmulete capusa care iau bani si fac servicii "nu"!

Cum in Romania ...orice rau este inlocuit oricum cu un rau si mai mare, tind sa cred ca aceasta lege a fost data ptr ca diversi finantatori de campanii electorala au facut presiuni in acest sens sa-si ramburseze si ei "LEGAL" sumele de la stat.

Arafat e un tip foarte destept. Un foarte bun organizator si un foarte bun mobilizator de mase. Eu l-as vedea in cel putin haina de ministru. Dar as sta cu ochii DNA-ul pe el non stop. Si l-as vedea in postura de "securist personal" pe cel mai mare dusman al sau! :wink: In felul asta ...toata lumea ar fi castigata ...si SMURD-ul si statul si noi, platitorii de taxe si impozite! :wink:

nu m-ar mira sa fie in curind arestat d-nul Arafat pentru trafic cu seringi sau vata(sticlata)

pastrati curatenia pe trasee!!!
Link spre comentariu

Daca as fi nascut ieri, as intreba ce inseamna monopol de stat si concurenta in Romanica. Cred ca am cam :old.

Cine omologheaza, avizeaza, aproba... functionarea vreunei entitati ca e publica sau particulara in vreun domeniu si prin ce modalitati ? cu atat mai mult cand intra in joc banul public.

Concurenta = specula calitatii.

Scuze de:off

SAMURAI SJ stock
Link spre comentariu

Sanatate tuturor!

Daca este vorba de informatii din sistemul sanitar ti le pot da eu tie din interior, dupa cum spunea si Dl.Arafat sunt medici de urgenta si specialisti in urgenta, cam acelasi lucru il spun si eu: sunt oameni care stiu despre ce vorbesc si oameni care in comisia de santate a PD primesc informatia adica mai succint citim jumatatea de text din Constitutie care ne convine.

Mai mult de atat dl.dr. Arafat a spus ca sistemul SMURD va cadea si disparea in 2-3 ani, de asemenea sa nu uitam cand dr. Oprescu in interesul sau electoral vroia smurd privat prin parteneriat public-privat cu abonament (cine are bani are prioritate la salvare).

Sunt bani multi bagati in SMURD? Dar de ce colegii din comisie nu iti spun cati bani se sifoneaza de catre domnii doctori din spitalul public catre cabinetul privat .... sa va explic in limbajul dl. Boc - "Adica asta ce inseamna, inseamna ca dr. din sistemul public consulta pacientul pe banii, curentul, angajatii, laboratoare, ecografe, etc. din spitalul public si il inregistreaza in cabinetul privat!?! " Asta nu a vazut-o seful PD? Mai vrei exemple!?! iti mai dau cate vrei.

Sanatatea nu este o afacere, este abilitatea statului de a-si proteja cetatenii. Statul nu este o societate comerciala si cetatenii slugi platitoare de biruri, statul este o forma de organizare in vederea PROTEJARII TUTUROR CETATENILOR nu doar a celor care oricum se opereaza la Viena si traverseaza tara cu elicopterul.

Am incredere ca Dumnezeu va plati fiecaruia dupa meritele sale, si mie si tuturor - cand tie lumea mai draga, iar pacatele parintilor le vor plati copii!

Editat de Laurentiu.C

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare