TanaM78 Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: baterii cu gel.... Ce tip de baterie pe gel ai gasit de 100 A? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat Februarie 3, 2012 Partajează Postat Februarie 3, 2012 Re: baterii cu gel.... Ce tip de baterie pe gel ai gasit de 100 A? Orienteaza-te dupa Banner, Optima...se folosesc aceste tipuri!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Re: baterii cu gel.... De departe recomand Optima. Pe masina de concurs Suzuki Samurai am 2 optima Yellow si nu am ramas never fara curent (cu 2 trolii) iar pe cea de strada Land Cruiser am 2 Optima Red. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tuner Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: baterii cu gel.... Foarte interesanta discutia, o singura nelamurire am si eu, bateriile cu gel pot fi puse la redresor? Multumesc, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: baterii cu gel.... Pot fi puse la un redresor care baga curent mic 1.5-1.8 A si constant. Exista astfel de redresoare la Banner si la Cetek. Sunt complet automate si se pot lasa conectate mult timp- ele incarca atat cat trebuie dupa care mentin incarcarea. Daca folosesti un redresor normal care baga curent in salturi si probabil in jur de 3-5-4.0 A ai toate sansele sa ditrugi bateriile cu gel sau tip AGM. GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: baterii cu gel.... Pai alternatorul masinii baga numai 1,8A? Atunci de ce zice toata lumea ca trebuie un alternator mai mare :grin: Eventual de 120A ? Pana acum nu a oferit nimeni nici o explicatie logica pt nimic. Dar ca idee, in domeniul auto nu se folosesc baterii cu gel, ci AGM. AGM e mult mai ingaduitor cu supraincarcarea, spre deosebire de cele cu gel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RazvanGTC Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: baterii cu gel.... Pai alternatorul masinii baga numai 1,8A? Atunci de ce zice toata lumea ca trebuie un alternator mai mare :grin: Eventual de 120A ? Pana acum nu a oferit nimeni nici o explicatie logica pt nimic. Dar ca idee, in domeniul auto nu se folosesc baterii cu gel, ci AGM. AGM e mult mai ingaduitor cu supraincarcarea, spre deosebire de cele cu gel. De vina nu esti tu ca nu intelegi, ci eu ca ma bag sa scriu.:hw Inca o data mi s-a confirmat ca e bine sa stau in banca mea si sa nu ma bag in discutii la care probabil ca nu ma pricep atat de bine ca altii (domnul Tudop, de exemplu)...:bleah Multumesc pentru readucere aminte! Imi cer scuze si va urez discutii logice in continuare! GTC Auto: service 4x4 / accesorii off-road GTC auto SHOP: magazin online de accesorii 4x4 www.gtcauto.ro / www.shop.gtcauto.ro / www.gtcmotorsport.ro razvancirap@gtcauto.ro / 0723.541.851 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 (editat) Re: baterii cu gel.... Pai ce era sa inteleg, ca o baterie AGM se strica daca o pui la un redresor care da mai mult de 1,8A? Asta e ceva complet nou care aflu acum, si intrebam ce se intampla cand o pui pe masina, cum stie alternatorul sa nu-i dea mai mult de 1,8A ? Nu am incercat sa fac glume, ci doar am vrut sa inteleg de unde vine limitarea de 1,8A, tinand cont ca baterii AGM sunt si de 50Ah si de 100Ah.... p.s.: si recitind posturile anterioare, vad ca lumea confunda Gel cu AGM, tehnologiile astea fiind destul de diferite. Editat Martie 18, 2012 de tudop Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
godwishu Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 Re: baterii cu gel.... Bateriile AGM au alte specificatii de incarcare decat cele normale. Optima nu are o rezerva foarte mare de curent, avand doar 50 sau 75 Ah. Unii se plang ca dupa folosire intensiva la trolieri, etc..., bateriile Optima coboara in 6 V si le arunca pentru ca nu mai pot sa le incarce. Gresit ! O baterie Optima se resusciteaza foarte simplu si cu un redresor clasic la 10A. Mai este nevoie de inca o baterie normala descarcata. Se leaga redresorul la bateria normala si in paralel se leaga bateria Optima. Se mentine asa pana cand curentul ajunge la 10.5 V iar apoi se incarca doar Optima. Mai jos este descrisa procedura: If an OPTIMA battery is deeply discharged (below 10.5 volts), most basic chargers will not supply a charge. Also keep in mind that an OPTIMA battery will not recharge properly if treated as a regular flooded or gel battery. To charge the battery, you can wire a second fully charged automotive battery (12+volts) to the discharged AGM in parallel (+ to + and – to –). Then hook up the charger to the deeply discharged battery, setting the charger at 10 amps. Leave for two hours, monitoring frequently. During this process, if the discharged battery gets very hot or if it is venting (hissing sound from vents), then stop this process immediately. When the discharged battery reaches 10.5 volts or more, remove the standard battery and continue charging the AGM until fully charged. For normal charging, a relatively low current, such as one or two amps, can work well, but when the battery has been deeply discharged, some sulfation of the battery plates may have occurred. If you charge at 10 amps, the higher current will help to break up this sulfation. If you have an automatic charger, let it run until the charger indicates charging is complete. If you have a manual charger, you can get a rough estimate of the charging time in hours of a completely discharged battery (11.2 volts) by multiplying the capacity (amp hours or Ah) of the battery by 1.2. If your battery is not completely discharged, the time would be less. In most cases these steps will recover an AGM battery. It’s OK for the AGM battery to get slightly warm during the charging process. If it’s hot to the touch, it means there’s a short and the process should be discontinued. If an OPTIMA battery is deeply discharged (below 10.5 volts), most basic chargers will not supply a charge. Also keep in mind that an OPTIMA battery will not recharge properly if treated as a regular flooded or gel battery. To charge the battery, you can wire a second fully charged automotive battery (12+volts) to the discharged AGM in parallel (+ to + and – to –). Then hook up the charger to the deeply discharged battery, setting the charger at 10 amps. Leave for two hours, monitoring frequently. During this process, if the discharged battery gets very hot or if it is venting (hissing sound from vents), then stop this process immediately. When the discharged battery reaches 10.5 volts or more, remove the standard battery and continue charging the AGM until fully charged. For normal charging, a relatively low current, such as one or two amps, can work well, but when the battery has been deeply discharged, some sulfation of the battery plates may have occurred. If you charge at 10 amps, the higher current will help to break up this sulfation. If you have an automatic charger, let it run until the charger indicates charging is complete. If you have a manual charger, you can get a rough estimate of the charging time in hours of a completely discharged battery (11.2 volts) by multiplying the capacity (amp hours or Ah) of the battery by 1.2. If your battery is not completely discharged, the time would be less. In most cases these steps will recover an AGM battery. It’s OK for the AGM battery to get slightly warm during the charging process. If it’s hot to the touch, it means there’s a short and the process should be discontinued. 1 http://www.baterii-varta.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axel_ro81 Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Re: baterii cu gel.... poate cineva sa-mi recomande o baterie pe gel pt. un wrangler yj de 4L??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat August 26, 2014 Partajează Postat August 26, 2014 Re: baterii cu gel.... poate cineva sa-mi recomande o baterie pe gel pt. un wrangler yj de 4L??? Optima sau Banner.....vezi la Promo, daca tot n-ai citit ce s-a scris mai sus..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate