Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Panhard

yknot

Postări Recomandate

Pentru ca tot fusese o discutie despre directia la Samuraiuri inaltate si modificate, mi-am adus aminte ca trebuie si eu sa imi construiesc un panhard bar. Am studiat un pic constructia celor de pe afara si am inceput sa caut articulatii pentru bara. Bucsile din cauciuc le-am exclus din prima si m-am orientat spre articulatiile sferice de pe la americani. Nu foarte scumpe, cu vre-o 50$ pot cumpara 2 bucati "mititele" ca pentru Samurai. Insa: transportul dureaza o vesnicie si in cazul in care am nevoie urgenta de o inlocuire o sa astept iar sau sa ma duc la rechinii de pe piata noastra. La noi preturile pieselor aduse din state este prea mare pentru mine. Asadar am luat in consideratie articulatiile sferice care se folosesc la unele masini de pe piata noastra, pe care orice magazin de piese ti le pot aduce rapid. Asa am ajuns la cele de Vectra C, care se monteaza la puntea spate la nu stiu ce brate, care ar face fata cu brio dupa parerea mea aplicatiei pentru panhard. Pretul pe o bucata este de 40ron, si constructia pe care o voi face va fi cu articulatia asta presata in panhard. Am si cumparat 2 bucati, urmeaza sa cumpar teava de legatura, sa construiesc suportii pe punte si sasiu, si sa stabilesc lungimea si unghiul.

Primul pas l-am facut. Poate nu ma lungesc prea mult.

00353390701.jpg.51e0ca141be6373ac8a1de7a1c2ee179.jpg

• Like 1
4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Panhard

A aparut necestitatea datorita conversiei la missing links si arcuri de wrangler care sunt mai lungi si mai elastice, permitand o idee mai multa deplasare laterala a puntii la diferite manevre, si deplasarea s-a accentuat un pic dupa ce am dat bara stabilizatoare jos. Nu am inca Death Wobble, insa deranjanta este supravirarea datorita deplasarii cu usurinta a puntii in lateral.

4x4
Link spre comentariu

Salutare .... dc nu folosesti o bara panhard de pajero mk1-2 ... 40-50 ron , bucsi f solide si bara la fel .... o tai la un cap , filet in 2 sensuri dif = reglabila sau poti sa o lasi intreaga .... faci suporti pe punte si sasiu si e OK. ...

eu la mine asa am .... uite ceva poze sa iti faci o idee ...

Image0168.thumb.jpg.201606e77de6438eb75f61e554607e79.jpgImage0171.thumb.jpg.b97a6a2bd006a8bb911f059f1259916c.jpgImage0176.thumb.jpg.1cca51023cc0d188218d12c89dd3f5f3.jpgImage0172.thumb.jpg.155b8229e15e9559bb7e16b2bc78a779.jpg

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Multumesc pentru poze. Nu am optat pentru o bara panhard de pe alta masina datorita articulatiilor de tip bucsa de cauciuc care nu-mi inspira incredere(uzura prematura). La o suspensie pe arcuri foi, foarte flexibile, puntea se deplaseaza in sens longitudinal, la flexari si dupa parerea mea o articulatie sferica este ce trebuie.

4x4
Link spre comentariu

eu vreau sa trec la elicoidale pe spate si o sa fac un 3 link. am trecut de faza de cercetare si sunt in faza de alegere a reperelor.

Asa am ajuns la cele de Vectra C, care se monteaza la puntea spate la nu stiu ce brate, care ar face fata cu brio dupa parerea mea aplicatiei pentru panhard. Pretul pe o bucata este de 40ron, si constructia pe care o voi face va fi cu articulatia asta presata in panhard.

poti te rog sa-mi spui codul bucsei respective? la unix de ex. o bucsa care arata ca cea din poza de la tine costa 120 de ron fabricata de lemforder.

ce dimensiuni are? ma intereseaza diametrul exterior, diametrul interior si lungimea camasii exterioare.

dc nu folosesti o bara panhard de pajero mk1-2 ... 40-50 ron , bucsi f solide si bara la fel

la banii aia banuiesc ca e second. multumim de pont pentru cea de pajero.

eu ma gandisem la o bara panhard de jimny, dar am senzatia ca nu este prea rezistenta, plus ca de noua are un pret fabulos. iar la dezmembrari pe unde am intrebat nu aveau.

TyH_vl, ai folosit brate de jimny ? le-ai prins in urechile originale de pe sasiu, sau ai sudat alte prinderi?

ce arcuri ai folosit? am gasit arcuri de jimny noi aftermarket la 160 de ron/bucata dar cred ca sunt cam scurte.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

eu vreau sa trec la elicoidale pe spate si o sa fac un 3 link. am trecut de faza de cercetare si sunt in faza de alegere a reperelor.

poti te rog sa-mi spui codul bucsei respective? la unix de ex. o bucsa care arata ca cea din poza de la tine costa 120 de ron fabricata de lemforder.

ce dimensiuni are? ma intereseaza diametrul exterior, diametrul interior si lungimea camasii exterioare.

.

Bucsa are codul 32.35.740 produsa de Starline, diam ext.45mm, diam int.12mm, lungimea camasii 22.mm, lungime totala 53mm.

4x4
Link spre comentariu

eu ma gandisem la o bara panhard de jimny, dar am senzatia ca nu este prea rezistenta, plus ca de noua are un pret fabulos. iar la dezmembrari pe unde am intrebat nu aveau.

TyH_vl, ai folosit brate de jimny ? le-ai prins in urechile originale de pe sasiu, sau ai sudat alte prinderi?

ce arcuri ai folosit? am gasit arcuri de jimny noi aftermarket la 160 de ron/bucata dar cred ca sunt cam scurte.

@minitehnicusro ......da este second ....si crede ma si dupa 10-13 ani de folosinta pe pajero tot nu o sa reusesti sa ii distrugi bucsile sau sa o indoi daca o montezi pe Sami ....

alte detalii cu mare placere pe tel ...0748 545 110 Marius

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Nu e o regula ca bucsele de cauciuc sa fie mai putin rezistente sau mai putin fiabile la panhard . Cunoscind in detaliu o masina grea - Patrol - pot spuna ca uzurile la bucsele de la panhard apar greu si tirziu , si se datoreaza cvasineglijentei , cu ignorarea totala a intretinerii , nici macar spalarii ansamblui in discutie . La Y60 panhardul fata/spate e numai pe bucsa , iar la Y61 s-a trecut la o articulatie sferica de dimensiune mare , dar totusi combinata cu o bucsa de cauciuc , cu bucsa metalica interioara . De obicei se distruge prin coroziunea bucsei centrale , care se separa de cauciuc . Nu cedeaza cauciucul in sine . Discutam strict de panhard .

Pentru ca am articulatii sferice in locul bucselor la bratele de suspensie iti pot recomanda folosirea lor numai daca ai in plan ceva mai mult decit o utilizare medie . Bucsa de cauciuc are avantajul unei amortizari ( relativ mica , dar importanta ) , pe care articulatiile sferice nu le au .

Ar fi bine daca ai sti cum e fabricata piesa pe care vrei s-o folosesti , in speranta ca nu cu cochilii de 'teflon'. Daca e integral metalica , e mai bine , era si mai bine daca era gresabila .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

bucsele astea de opel oare rezista daca le montez in brate custom pentru o suspensie la samurai? dpv al unghiului stau bine.

ma gandeam sa folosesc doua dastea la prinderea pe punte si o bucsa de cauciuc/plastic la prinderea pe sasiu.

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Personal as monta o bucsa de cauciuc( 'fixa' ) la mijoc , si articulatiile sferice pe capetele bratului . Asta ar asigura pozitionarea corecta pe punte .Mai greu de pus in practica , cu alte citeva dezavantaje .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Personal as monta o bucsa de cauciuc( 'fixa' ) la mijoc , si articulatiile sferice pe capetele bratului . Asta ar asigura pozitionarea corecta pe punte .Mai greu de pus in practica , cu alte citeva dezavantaje .

propusesem doua articulatii sferice la prinderea pe punte in ideea de a imparti solicitarile. doua brate si un panhard cred ca este suficient pentru un samurai fara pretentii de extrem.

intre timp am descoperit ca italienii de la zanfi folosesc chiar si capete de bara pe post de articulatii sferice intr-un kit de conversie pe elicoidale full bolt-on.

IMG_5806.jpg.7b5a5e755979c6ea2ca14caa87d9eae2.jpg IMG_5827.jpg.ae1a2f2a1694d2177abdf1c1d80900a7.jpg

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

cred ca varianta cu capat de bara e riscanta, se poate rupe si lasa cu pagube in alte parti....

:lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva
Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

MB 124 300d e peste 1600 kg iar toata greutatea spate e pe aceasta bucsa,Pe trapezul lui e capatul arcului,se duce doar daca garnitura de etansare cedeaza.

Bucse foarte asemanatoare gasesti la mercedes 201 ,124,la bratele din spate,in special suspensia spate bara de jos capat dinspre roata,este presat in carcasa bloc rulment roata.acum zece ani au fost in jur de 50 ron.Permite o miscare de 15- 20 grade.

Editat de peter erno

http://modificari4x4.blogspot.ro/

relatii la tel 0723013231

peter.erno@yahoo.com

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare