Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Proiect: Samurai extrem

geotiganica

Postări Recomandate

Buna seara. Nu stiu dak am postat unde trebuie acest topic. Sunt din ce in ce mai hotarat sa ma apuc de un proiect de offroad spre extrem bazat pe un samurai. Vreau sa stiu daka a mai facut cineva vreun proiect pe samurai si ash avea nevoie de cat mai multe idei de la voi. Eu am un mercedes g class si ma gandesc sa iau puntile(avantaj blocantii fata spate) cu roti cu tot(35 simex) inclusiv cardane si cutia de tranfer si sa incerc sa le pun pe un sasiu de samurai. Nu-mi dau seama inca ce motor si cutie i-ar trebui insa ash opta pentru ceva de la bmw cu cutie steptronic....poate chiar un v8 dak ar intra. A 2 a dilema ar fi ce suspensie ar trebui sa folosesc si cam care ar fi dificultatile care ar putea aparea pe traseul proiectului.

Astept vesti de la voi....:al

Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Proiect: Samurai extrem

Un proiect foarte interesant a facut un tip din C-lung Mold. Din pacate a spart masina la BORC'ul de anul trecut. Ai mai jos topicul:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58880-Suzuki-Samurai-modificare-majora&highlight=samurai+modificare+majora

Spor la modificari!

Link spre comentariu

Un proiect foarte interesant a facut un tip din C-lung Mold. Din pacate a spart masina la BORC'ul de anul trecut. Ai mai jos topicul:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?58880-Suzuki-Samurai-modificare-majora&highlight=samurai+modificare+majora

Spor la modificari!

mersi. am urmarit topicul lui. imi place cum i-a iesit. nu stiu daca suspensia folosita e cea mai adecvata. vazusem deja suspensiile pe ebay insa in filmuletul cu rasturnarea lui inclin sa cred ca a fost cam moale suspensia....parerea mea. in rest imi place proiectul. m-a facut sa ma ambitionez si mai tare

Mitsubishi Pajero LWB wide fanders 3.5 v6 24valve 1999 / Mitsubishi Pajero lwb v80 / Porsche Chayenne
Link spre comentariu

Mai sunt tot aici un proiect cu sasiu de samurai, motor de bmw 1.8 si punti de Patrol. Si unul cu punti de Toyota.

poti sa imi dai link-urile te rog? mersi

Deoarece mecanica mea e de mercedes g class 460 o sa fiu nevoit sa pastrez si cutia de tfransfer de G(am inteles ca se invart invers). a mai pus cineva cutie transfer de G pe sasiu de samurai??? (adik ma intereseaza daca intra)

Roti somex 35"

Ca si motorizare inclin spre un v6 3.5 pajero 208 cp cu cutie de viteze cu tot.

Pareri??!! Pro..contra??

Editat de f_zoltan
Link spre comentariu

Crezi ca va incape in compartimentul unui motor de 1,3 un motor de 3,5? De asemenea trebuie sa schimbi puntile (cred) pentru ca motorul de 3,5 va rupe in primii 5 m planetarele de samurai in 4x4!

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

Crezi ca va incape in compartimentul unui motor de 1,3 un motor de 3,5? De asemenea trebuie sa schimbi puntile (cred) pentru ca motorul de 3,5 va rupe in primii 5 m planetarele de samurai in 4x4!

am scris mai sus ca vreau sa pastrez doar sasiul si caroseria de la samurai....restul adik cutia de transfer cardane si punti vor fi de mercedes G class. si chiar cred ca ar trebui sa intre un v6 care dupa parerea mea e mai scurt decat un 4linie dar e mai lat.....vedem. Mai ales ca nu imi trebuiesc contraaripile sau nu in totalitate

Editat de geotiganica
Link spre comentariu

poti sa imi dai link-urile te rog? mersi

Deoarece mecanica mea e de mercedes g class 460 o sa fiu nevoit sa pastrez si cutia de tfransfer de G(am inteles ca se invart invers). a mai pus cineva cutie transfer de G pe sasiu de samurai??? (adik ma intereseaza daca intra)

Roti somex 35"

Ca si motorizare inclin spre un v6 3.5 pajero 208 cp cu cutie de viteze cu tot.

Pareri??!! Pro..contra??

3.5-ul de Pajero e super, dar nu prea ai ce face cu cutia de viteza care are si reductorul legat ... poate ar merge daca ai gasi o solutie sa tai reductorul de Mitsu de pe cutie si sa pui reductorul de G in loc. Ar iesi fain o combinatie intre motorul si cutia de Mitsu cu punti care au grupul pe partea soferului , dar daca vrei sa folosesti elementele de G ar trebui un motor cu cutie fara reductor legat de reductorul de G.

Daca vrei samurai extrem eu vad doua variante:

- varianta simpla ... pastrezi sasiul de g cu reductor, directie, transmisie, etc pe care pui un benzinar potent de G sau un V8 BMW etc , pui caroseria de Sami sau doar panoul, podeaua, capota si parbrizul ca rezultatul arata a samurai;

- faci o cutie din teava (structura tubulara) unde pui benzinarul potent, reductorul si puntile de G, panoul, podeaua, capota si parbrizul de Sami, 4 link-uri si coilovere etc . In cazul asta ar merge bine si un motor 4L usor cum e M42-ul pe care l-am folosit eu.

Editat de Catalin.V

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

3.5-ul de Pajero e super, dar nu prea ai ce face cu cutia de viteza care are si reductorul legat ... poate ar merge daca ai gasi o solutie sa tai reductorul de Mitsu de pe cutie si sa pui reductorul de G in loc. Ar iesi fain o combinatie intre motorul si cutia de Mitsu cu punti care au grupul pe partea soferului , dar daca vrei sa folosesti elementele de G ar trebui un motor cu cutie fara reductor legat de reductorul de G.

Daca vrei samurai extrem eu vad doua variante:

- varianta simpla ... pastrezi sasiul de g cu reductor, directie, transmisie, etc pe care pui un benzinar potent de G sau un V8 BMW etc , pui caroseria de Sami sau doar panoul, podeaua, capota si parbrizul ca rezultatul arata a samurai;

- faci o cutie din teava (structura tubulara) unde pui benzinarul potent, reductorul si puntile de G, panoul, podeaua, capota si parbrizul de Sami, 4 link-uri si coilovere etc . In cazul asta ar merge bine si un motor 4L usor cum e M42-ul pe care l-am folosit eu.

cutia de trensfer nu poate fi data jos de pe cutia de viteze de pajero mk2 v6? iar motorul impreuna cu cutia viteze(fara transfer) legate la cutia de transfer de G?? eu cred ca ar trebui sa mearga nu de alta dar sunt in negocieri pt o mecanica de pajero v6 si sa nu-l incurc si pe om degeaba....

in plus mi-ar placea sa pastrez o cutie viteze de offroader cu optiune de blocare viteza 1.....(in cazul cutie automata)

Editat de geotiganica
Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare